The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła?
Wysoka wygrana Wisły 83 23,25%
Skromna wygrana Wisły 161 45,10%
Remis 53 14,85%
Skromna wygrana Legii 41 11,48%
Wysoka wygrana Legii 19 5,32%
Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 17:19
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Chlopcze- wiem i co to zmieni? ze bedziesz wypluwal tu swoje zale
Widać nie wiesz, tylko później nie becz jak z jakimiś kelnerami przegrają w pucharach.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Legia zdecydowanie lepsza, szkoda,że to nie ona będzie nas reprezentować w LM . Jesteśmy najsłabszym mistrzem od lat, wydało się, król jest nagi.

Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Zabrakło standardowego tekstu:
"Mina Maciusia bezcenna"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

gianbuffon napisał(a):Wyświetl post

A z drugiej strony mecz spieprzył sędzia. Już nie mam sił komentować tej sytuacji z karnym ehh
Spieprzył nie spieprzył - wynik sprawiedliwy.

John1906 napisał(a):Wyświetl post
Widać nie wiesz, tylko później nie becz jak z jakimiś kelnerami przegrają w pucharach.
Pewnie tak będzie, jak co roku - i co z tego ? Myślisz, że coś się zmieni?
Ostatnio edytowane przez thechris : 21.05.2011 o godz. 17:21.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.05.2011, 17:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zarzucacie Wiślakom brak ambicji , a ja powiem tak . Sezon się dla Wisły skończył . Wymagac od nich aby w przeddzień walki o ligę mistrzów sobie nogi połamali na Legi walcząc o pietruszke jest chorym pomysłem . Takiego spotkania się spodziewałem i nie mam pretensji do Wiślaków .
Nie dla wszystkich to był mecz o pietruszkę. Np. dla Małego nie był- zasuwał jak zwykle.

Dla innych np. Garguła, Sivakov, Kowalski- tym bardziej nie powinien być- oni przecież niby mieli pokazać, że walczą o miejsce w składzie, że zasługują na grę w Wiśle w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Powiem tak, wynik mi całkowicie zwisa i powiewa, ale jak coś takiego zobaczę w el. LM to chyba wyjdę z siebie. Więcej kompromitacji nie zniosę.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

blanco napisał(a):Wyświetl post
Legia zdecydowanie lepsza, szkoda,że to nie ona będzie nas reprezentować w LM . Jesteśmy najsłabszym mistrzem od lat, wydało się, król jest nagi.

Jednym z najslabszych oczywiscie jest, najslabszym raczej nie. Kto bedzie Nas reprezentowac w LM? Nikt tego nie wie, chyba ze masz jakis cynk to stawiaj na Wisle cala swoja kase ( kurs bedzie przeogromny ).

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Johny84.ts
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.05.2011, 17:21
http://legionisci.com/galeria/1497
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.05.2011, 17:22
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Serio na Wisłę postawiłeś?
Obiektywnie patrząc, głupie to było
Wisla jest lepsza druzyna,Legia potrafi przegrywac u siebie i spodziewalem sie wiecej ambicji po naszych a stawka 2.95 byla kuszac.. wiec nie uwazam zeby to bylo glupie
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:23
Moim zdaniem za taką postawę niektórzy piłkarze Wisły powinni oddać premie meczowe.
Przeszli obok meczu, pokazali, gdzie mają kibiców i czego można się spodziewać w pucharach - drużyna nie ma takiego charakteru, jaki mieć powinna.
Nie takiej gry wymaga się od zespołu aspirującego do gry w LM.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.05.2011, 17:23
Nie dziwie sie dlaczego Senior Membery przez cały tydzien tłumaczyły dzisiejsza porażke(ładna padaka)
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.05.2011, 17:24
Trzy sprawy

1.Sedzia popelnil blad z czerwona kartke - powinna byc zolta i karny.

2.Dziwna decyzja Maaskanta - czemu sciagnal Meliksona Legia nie byla az tak grozna zeby nie zaryzykowac i nie sciagnac kogos z defensywy np: Jirsaka albo Kowalskiego.

3. Poziom komentarza w C+ oceniam jako zenujacy - Panowie W. i L. po raz kolejny pokazali jak wyglada "profesjonalny komentarz" meczy Wisły.
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.05.2011, 17:25
pewnie ze fajnie bylo by wygrac dzis - ale wygralismy z Lechem i parchatymi - Mistrz przypieczetowany a moze i Craxa poleci - swietne transfery w zimie - pewnie rownie ciekawe beda niebawem - w 100% jestem zadowolony z tego sezonu ....
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:25
glazik napisał(a):Wyświetl post
Wisla jest lepsza druzyna,Legia potrafi przegrywac u siebie i spodziewalem sie wiecej ambicji po naszych a stawka 2.95 byla kuszac.. wiec nie uwazam zeby to bylo glupie
Moim zdaniem to było wręcz idiotyczne Jakbym miał stawiać to bym obstawił zwycięstwo Legii ale z zasady nie obstawiam przeciwko mojemu klubowi więc niczego nie wygrałem :(

bouli76 napisał(a):Wyświetl post
Dziwna decyzja Maaskanta - czemu sciagnal Meliksona Legia nie byla az tak grozna zeby nie zaryzykowac i nie sciagnac kogos z defensywy np: Jirsaka albo Kowalskiego.
Moim zdaniem bardzo dobra. Bez sensu narażać najlepszego grajka w meczu o prestiż.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.05.2011, 17:27
pikey napisał(a):Wyświetl post
Nie dla wszystkich to był mecz o pietruszkę. Np. dla Małego nie był- zasuwał jak zwykle.

Dla innych np. Garguła, Sivakov, Kowalski- tym bardziej nie powinien być- oni przecież niby mieli pokazać, że walczą o miejsce w składzie, że zasługują na grę w Wiśle w przyszłym sezonie.

Kowalski jest zwyczajnie słaby . Choćby co zrobił to nie stanie się z dnia na dzień dobrym obrońca . Równie dobrze można mieć pretensje do niego że nie biega poniżej 10 sek na setke . Do pożegnania po sezonie .

Garguła już dawno odcina kupony i nie wiem co musiałby zrobic aby zatrzeć złe wrażenie .

Sivakow w 1 połowie nie prezentował się źle , poza tym jest to zawodnik defensywny więc nie wiem czego od niego wymagaliście ? Obie bramki nie leżą na jego koncie .

Też się troche pow....iałem na tym meczu , ale takie życie .

Gdyby przed sezonem ktoś mi powiedział że zdobędziemy mistrzostwo , wygramy dwa razy z Craxą , ale za to oddamy mecz bez walki z Legią ( wygrywają poza tym z nią raz 4-0 ) to wziąłbym to w ciemno i rzucil jeszcze 10 razy na tace w tej intencji .
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.05.2011, 17:30
thechris napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem bardzo dobra. Bez sensu narażać najlepszego grajka w meczu o prestiż.
Troche masz z tym racji ale jednak mogl go zostawic jeszcze z 20 minut zobacyzc jak by sie sytuacja rozwinela.
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.05.2011, 17:32
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Gdyby przed sezonem ktoś mi powiedział że zdobędziemy mistrzostwo , wygramy dwa razy z Craxą , ale za to oddamy mecz bez walki z Legią ( wygrywają poza tym z nią raz 4-0 ) to wziąłbym to w ciemno i rzucil jeszcze 10 razy na tace w tej intencji .
Też bym to wziął w ciemno. Ale wiadomo- apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

thechris napisał(a):Wyświetl post
Po takiej postawie odechciewa się pójścia na jakąkolwiek fetę... Poza tym piłkarzom pewnie to rypka czy będzie czy nie...
Jesteś żałosny. Może jaśnie pan byłby zadowolony kibicując Barcelonie?
Twoja wypowiedź na temat Jovanicia jest również śmieszna. Obronił to co mógł. Był bliski wybronienia karnego, ale ty i tak zaliczasz to jako fatalną interwencję, bo jak śmiał przepuścić karnego?
I co to jest ryPka?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Małecki
Melikson
Chavez
Pareiko
Genkow
.... a także
Cikos

pokazali ambicję i predyspozycje do takiej gry jakiej wszyscy oczekujemy

Jirsak, Kowalski to nie ten poziom
Sobol, oprócz zadziorności niewiele pokazał, Sivakowa bym nie skreślał. On potrzebuje lepszego towarzystwa
Palijc ambitnie, ale pod koniec już oddychal rękawami dawał się wkręcać, jednak to nie boczny obronca
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2011, 17:33
bouli76 napisał(a):Wyświetl post
2.Dziwna decyzja Maaskanta - czemu sciagnal Meliksona Legia nie byla az tak grozna zeby nie zaryzykowac i nie sciagnac kogos z defensywy np: Jirsaka albo Kowalskiego.
Jak dla mnie dobrze zrobił bo nie było potrzeby narazac go na faule, ktorych pare ze strony Legii bylo. Pomimo przegranej mielismy okazje bramkowe wiec amibcji nie mozna naszym odmowic. A przegrali bo za długo swietowali - widac to dzisiaj było. Male pocieszenie to Cracovia przegrywa i gra w 10tke.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.05.2011, 17:34
Nie wiem czy ktoś o tym wspomniał już na którejś ze wcześniejszych stron w tym temacie, ale była to chyba pierwsza czerwień dla Pareiki w karierze. Dlatego był taki wściekły bo nie słusznie sędziowie rozwalili mu tę statystykę.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:36
http://www.youtube.com/watch?v=9KvqWM9VhpA
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.05.2011, 17:37
czy słyszeliście wywiad przed meczowy z trenerem Maskantem jak mówił że Wisła przygotowuje sie już do ligi mistrzów i to nie tylko na boisku Szczerze mam to w dupie że przegraliśmy z Legią. Jeśli ma to mieć jakiś wpływ na awans do ligi mistrzów to według mnie mogą przegrać 2 następne i wszystkie następne sparingi.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Małecki
Melikson
Chavez
Pareiko
Genkow
.... a także
Cikos

pokazali ambicję i predyspozycje do takiej gry jakiej wszyscy oczekujemy

Jirsak, Kowalski to nie ten poziom
Sobol, oprócz zadziorności niewiele pokazał, Sivakowa bym nie skreślał. On potrzebuje lepszego towarzystwa
Palijc ambitnie, ale pod koniec już oddychal rękawami dawał się wkręcać, jednak to nie boczny obronca
FraMat,

Z Chavezem mam mieszane uczucia. On jest bardzo wolny. Bardzo. Dzisiaj byl objezdzany niemilosiernie. Fakt, ratowal sie wslizgami (przewaznie dobrymi) ale przy drugiej bramce wslizg nie wyszedl i Legionista wyszedl prawie sam na sam. Trzeba obiektywnie przyznac ze dzis trzymal nasza defensywe, nie wywalal pilek w kosmos. Tylko ta szybkosc. Lepsi technicznie rywale by to wykorzystali. Szalachowski wykorzystal.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.05.2011, 17:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sivakowa bym nie skreślał. On potrzebuje lepszego towarzystwa
I będzie je miał... w Cagliari. My za to powinniśmy sprowadzić kogoś, komu chce się biegać.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:44
Siwakov - ten gosc powinien dostac kare finansowa za kompletny brak zaanagazowania, stal i nie biegal. W normalnej firmie jak masz w dupie to Cie wywalaja.

Ten mecz uswiadomil mnie jedna w czyms co mialem w glowie dosyc dlugo - sporo nauki jeszcze przed naszym trenerem. O ile taktycznie ich troche poukladal i zrobil atmosfere w druzynie, to mistrza zdobyismy glownie dzieki temu ze personalnie bylismy lepsi i mielismy lawke (ktora jednak nie byla do konca wykorzystywana do czego zaraz przejde).

Dalo sie zauwazyc od kilku meczow, ze Maaskant podejmowal zle decyzje, te ktore trzeba bylo wykonwywac na szybko. Albo jesli cos nie szlo albo kiedy poprostu przychodzil czas na zmiany. W wielu meczach nalezalo wykonwywac zmiany wczesniej pod koniec tamtej rundy badz jeszcze na poczatku tej robil zmiany nawet w 45 min i dawalo efekty np Jirsak z Ruchem) a pozniej zaczal robic zmiany w 80, 85, 90 min gdzie to juz nic nie zmienialo. Jak rowniez pewne bledy personalne. Siwkov w wiekszosci meczow gral dramatycznie. Kiedy trzeba bylo zmienic napastnika, Rios ktory walil bramki siedzial na lawie a jak wchodzil tez gral w miare poprawnie, ale mial za malo czasu zeby sie rozegrac. A gral taki Zuraw, ktory niestety gral piach, albo Melikson byl przesuwany i gral Siwakov... A dzis to juz bylo apogeum, sciagnac Meliksona gdzie wiadomo ze grajac 10 na 11, trzeba kogos kto wyjdzie szybko z pilka i minie 1-2 przeciwnikow, takto sciagamy ofensywnego zawodnika i kurczowa obrona... Zamiast robic zmiany ok 60 min bo nic nie bylo do stracenia, to dopiero zmiana w polu byla ok 70 min, i Maaskant sciaga najbardziej ofensywnego ze srodkowych pomocnikow - Jirsaka i wpuszcza dokladnie tego samego typem gracza na ta sama pozycje, zamiast wzmocnic sile ofensywna. Na koniec Rios, 82min 20 sekunda wchodzi za Kowalskiego, to juz lepiej bylo go dac do przodu, a moze by wygral jakas glowke i sciagnac Siwakova ktory az sie odsuwal od przeciwnikow... Ogolnie dzisejszy mecz w wykonaniu Maaskanta - dno. Po co gra Siwakov ktorego wiadomo ze nie wykupimy, tym bardziej ze gra dno? to juz lepiej dac szanse Riosowi, ktory przynajmniej cos gra badz niech juz Kirm badz Gargula zagraja, ktorzy sa na kontraktach...

Jovanic, a co wy od niego checie?! Bronil pewnie, wybronil 2 sam na sam, przy bramce nie mial kompletnie szans, dobrze wybronil strzal Kucharczyka (o co narzekali komentatorzy) a to wbrew pozorom latwy strzal nie byl - po kozle zaraz przed Jovanicem i jeszcze poslizgu pilka dostala - wybil do boku, a ze asekuracji nie bylo...

Cikosz - kolejne dno... fatalne ustawianie sie, wiekszosc kilkudziesieciometrowych crossow przechodzila, ogrywany co chwile, a i dzis nawet w ofensywie slabo. Ludzi mowili ze postep, ok byl, ale tez gralismy ze slabymi druzynami, dostalismy troche lepsza i odrazu wyszly jego wszystkie braki, jesli kosztuje 100 tys, to mozna brac, ale na lawke, solidny prawy obronca musi przyjsc.

Nad Palicjem nie ma co sie rozczulac - gra tam z koniecznosci i widac ze to obronca nie jest - chetnie Dudu z Widzewa bym widzial...

No i ogolnie dramat, szkoda ze Gienek nie trafil w pierwszej bo mecz moglby sie inaczej potoczyc..

Jaki karny?! Pareiko czekal na pilke i juz chcial lapac jak Radovic rozpedzony w niego wpadl... Nagonka C+ na Wisle robi sie chora (pokazanie tabliczki, czy reportaz wprost z boiska jak to Maaskant sedziow nie krytykuje)..

Aha: RAF - Chavez objezdzany? Jedyny raz przez Szalachowskiego - fakt padla bramka, ale to bylo jeszcze kawalek i bierna postawa Siwakova pomogla Szalachowskiemu... Objechac znaczy minac, trudno mi sobie w calym meczu przypomniec inna sytuacje w ktorej ktos Chaveza by objechal, albo wyprzedzal i zastawial albo robil skuteczne wslizgi... Jesli chodzi o szybkosc, pewnie za wiele nigdy na tym nie pracowal, ale tu ma profesjonalistow ktorzy sie tym zajmuja i pewnie to poprawi. Spasc 3-4 kilo z wagi (zostawiajac przy tym mase) i poprawic motoryke i bedzie dobrze. Uwazam ze Chavez zrobil bardzo duzy postep odkad przyszedl..
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 21.05.2011 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:51
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Aha: RAF - Chavez objezdzany? Jedyny raz przez Szalachowskiego - fakt padla bramka, ale to bylo jeszcze kawalek i bierna postawa Siwakova pomogla Szalachowskiemu... Objechac znaczy minac, trudno mi sobie w calym meczu przypomniec inna sytuacje w ktorej ktos Chaveza by objechal, albo wyprzedzal i zastawial albo robil skuteczne wslizgi... Jesli chodzi o szybkosc, pewnie za wiele nigdy na tym nie pracowal, ale tu ma profesjonalistow ktorzy sie tym zajmuja i pewnie to poprawi. Spasc 3-4 kilo z wagi (zostawiajac przy tym mase) i poprawic motoryke i bedzie dobrze. Uwazam ze Chavez zrobil bardzo duzy postep odkad przyszedl..

Rzeczywiscie moze uzylem zlego okreslenia: byl wyprzedzany przez rywali. Jego jedyna bronia jest wslizg albo gdy zajedzie rywalowi droge (jak zdazy). Postep zrobil niewatpiliwie, ale musi popracowac nad szybkoscia.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 21.05.2011, 18:00
...........Wracacie z buta to będzie wasza pokuta.............
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.05.2011, 18:06
I to mnie wku.....a najbardziej że mamy juz mistrza i taki mecz olewamy ciepłym moczem!
Przecież to jest jeden z najważniejszych meczy w sezonie.Nie można podejść do niego w ten sposób.
Wielki ...... z tego mistrzostwa jak nie potrafimy grac w takich meczach. Aż strach sie bać co będzie w pucharach!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.05.2011, 18:08
blanco napisał(a):Wyświetl post

Ty się dobrze czujesz, człowieku? Czy szaleju się najadłeś? Legia zdecydowanie lepsza? Bo grała z przewagą jednego zawodnika, u siebie i z aktualnym Mistrzem Polski? Bo dostała na Reymonta 4:0 i ma 11 porażek w lidze? Odbiło Ci dokumentnie, czy to prowokacja?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów