The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 13:22
Napisałem co przeczytałem w Koszernej. Żeby nie było potem krzyków "Stan, ty holenderski Żydzie!! Jest 11.06 a nie ma transferów!"

Zresztą, krzyki i tak będą.
.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2011, 17:27
Ten LO z Widzewa DUDU jest zajebisty.. dziś z cracovia chłop się wyróżnia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2011, 17:30
Chaveza definitywnie trzeba wykupic i nie ma co gadac, ze mozna miec lepszego srodkowego obroncy. Czyscił dzisiaj co sie dalo, 1 bład na tyle spotkan sie mu przydazył wiec nie ma co go rozpamietywac. Najlepszym nasz zawodnik jak dla mnie, moze znowu bedzie w 11stce kolejki
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.05.2011 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.05.2011, 17:48
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Chaveza definitywnie trzeba wykupic i nie ma co gadac, ze mozna miec lepszego bramkarza. Czyscił dzisiaj co sie dalo, 1 bład na tyle spotkan sie mu przydazył wiec nie ma co go rozpamietywac. Najlepszym nasz zawodnik jak dla mnie, moze znowu bedzie w 11stce kolejki
Nie, błędów była cała masa, tylko tym razem komuś udało się go wykorzystać. Chavez zawsze wchodzi na raz, bo to piłkarski samouk. W naszej marnej lidze to przechodzi, chociaż jak widać nie zawsze, w pucharach może mieć o wiele bardziej opłakane konsekwencje. A oprócz tego, może się nie zorientowaliście, ale Chavez strasznie się machnął przy wybiciu w naszym polu karnym w drugiej połowie. Legia wyszła chyba we 3 na bramkarza, ale to spieprzyli. Chavez może sobie być dobry na ligę, ale w pucharach to ja go nie widzę.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.05.2011, 17:50
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
Ten LO z Widzewa DUDU jest zajebisty.. dziś z cracovia chłop się wyróżnia.

Cały sezon się wyróżnia Dla mnie to najlepszy lewy obrońca w lidze
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.05.2011, 18:00
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Chaveza definitywnie trzeba wykupic i nie ma co gadac, ze mozna miec lepszego bramkarza.
No ja tam nie wiem. Nie postawiłbym Chaveza na bramce. Chyba zbyt zwinny to on nie jest...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.05.2011, 18:01
Ja bym chciał jeżeli prawdą jest, że już zakontraktowali za darmo lewego pomocnika, żeby podpisali za darmo jakiegoś lewego obrońcę i stopera 29-30 letnich na 2 lata bardzo doświadczonych, ogranych w pucharach i wysokiej klasy (jak np. Bozovic) do pierwszego składu od zaraz. Następnie wypożyczyć jakiegoś napastnika po kosztach bo Gienek uważam, że do pierwszego składu jest dobry.

I całą kasę przeznaczyć na młodego świetnego pomocnika o zapędach defensywno-ofensywnych z dobrymi warunkami fizycznymi.
Tak bym to widział
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.05.2011, 18:08
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie, błędów była cała masa, tylko tym razem komuś udało się go wykorzystać. Chavez zawsze wchodzi na raz, bo to piłkarski samouk. W naszej marnej lidze to przechodzi, chociaż jak widać nie zawsze, w pucharach może mieć o wiele bardziej opłakane konsekwencje. A oprócz tego, może się nie zorientowaliście, ale Chavez strasznie się machnął przy wybiciu w naszym polu karnym w drugiej połowie. Legia wyszła chyba we 3 na bramkarza, ale to spieprzyli. Chavez może sobie być dobry na ligę, ale w pucharach to ja go nie widzę.
Znasz takie powiedzenie , nie myli się tylko ten który nic nie robi ?

dobrze to odnosi się do Kowalskiego czy Sivakowa

Chavez jako jedyny trzymał nasza obronę , wchodził w pojedynki 1 na 1 z rywalami i gdyby zamiast niego był tam np Jaliens czy Kowalski to było by min 4-0 dla Legii w tym spotkaniu .

A fakt że obiegał go Manu ? Manu jest w 3 najszybszych zawodników naszej ekstraklasy , a i tak przy Chavezie 2,3 razy urwał się tworząc jakiekolwiek zagrożenie ( z którego akurat nic nie wynikało )
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.05.2011, 18:08
http://www.anderlecht-online.be/arti...19264&lang=ned

Wasyl w Wiśle ? To byłby ciekawy transfer, aczkolwiek bardziej się pali na lewej obronie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 21.05.2011, 18:40
Nehiar napisał(a):Wyświetl post

Wasyl w Wiśle ? To byłby ciekawy transfer, aczkolwiek bardziej się pali na lewej obronie.
Ten pomysł mi się podoba. Na lewą też na pewno kogoś szukają, spoko.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 21.05.2011, 18:47
Pareiko Jovanic Wasilewski Cikos Chavez Jaliens Bunoza xxx Paljic i sprawa obrony załatwiona. I to za małą kasę.
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.05.2011, 19:21
Wydaje mi się, że przyjście Wasilewskiego do Nas , było by naszym rozwiązaniem na temat Wierzy Babel w obronie , dość, że umie wiele języków (sporo lat w Belgii) , to jeszcze Chłopak z sercem do walki i charakterem myślę, że ten POLAK , byłby naszym sercem drużyny (jesli sobol jest kregosłupem)
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.05.2011, 19:27
na ile realny ten transfer Wasyla
Ostatnio edytowane przez sportnh : 21.05.2011 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.05.2011, 19:27
Wasyl oj on by się przydał Człowiek czołg + Chavez+ Sobol
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Stary 21.05.2011, 19:32. ;]
i teraz pewnie się ze Mną nie zgodzicie ale Wawrzyniak nie byłby złym pomysłem - WASIL - CHAVEZ - (TEN MŁODY Z WHU)/Jaliens/Bunoza - Wawrzyniak ?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 21.05.2011, 19:34
Wawrzyniak nigdy nie będziesz Wiślakiem
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2011, 19:41
przecież on niedawno podpisał nowy kontrakt, ten news się nadaje do tematu science fiction
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 21.05.2011 o godz. 19:44.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2011, 19:41
KMZ napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że przyjście Wasilewskiego do Nas , było by naszym rozwiązaniem na temat Wierzy Babel w obronie , dość, że umie wiele języków (sporo lat w Belgii) , to jeszcze Chłopak z sercem do walki i charakterem myślę, że ten POLAK , byłby naszym sercem drużyny (jesli sobol jest kregosłupem)
I do tego Krakus. Tyle, że Gumior

Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Pareiko Jovanic Wasilewski Cikos Chavez Jaliens Bunoza xxx Paljic i sprawa obrony załatwiona. I to za małą kasę.
Tyś widział jakikolwiek mecz Paljicia? Choćby dzisiejszy? Dowolny piłkarz (prawdziwy piłkarz) kręci nim jak chce, do tego od początku grania na obronie ma problem z wybijaniem piłka - wybija ją pod nogi przeciwnika na 30 metrze.

Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Wawrzyniak nigdy nie będziesz Wiślakiem
Jeśli by przeszedł, to wątpię żeby się starał.
.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 21.05.2011, 19:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Znasz takie powiedzenie , nie myli się tylko ten który nic nie robi ?

dobrze to odnosi się do Kowalskiego czy Sivakowa

Chavez jako jedyny trzymał nasza obronę , wchodził w pojedynki 1 na 1 z rywalami i gdyby zamiast niego był tam np Jaliens czy Kowalski to było by min 4-0 dla Legii w tym spotkaniu .

A fakt że obiegał go Manu ? Manu jest w 3 najszybszych zawodników naszej ekstraklasy , a i tak przy Chavezie 2,3 razy urwał się tworząc jakiekolwiek zagrożenie ( z którego akurat nic nie wynikało )
W żadnym miejscu nie odniosłeś się merytorycznie do tego co napisałem. Nic nie napisałem o obieganiu przez Manu, bo to nie jest ważne, o niczym nie świadczy. Nie neguję, że Chavez jest aktualnie najlepszym z naszych stoperów. Nie twierdzę, że gra na alibii, ale jednocześnie twierdzę, że jest bardzo średni, wyraźnie za słaby na grę w europejskich pucharach, bo:
1. za często wchodzi na raz
2. gra na pograniczu faulu i to brutalnego
3. źle operuje piłką

Sądzisz, że jak trochę pobiega po boisku i powalczy to w ten sposób rozgrzeszy się z nietrafienia piłki we własnym polu karnym czy też z wejścia "na raz" w rywala, któremu piłki nie trzeba było zabierać, ale trzeba było go zatrzymać? Walka walką, praca pracą, ale jak obrońca popełnia błędy, które kończą się bramkowymi sytuacjami i są to błędy własne, niewymuszone przez rywala, to ja nie godzę się żeby nazywać go dobrym zawodnikiem.

Nehiar napisał(a):Wyświetl post

Wasilewski niedawno mówił coś o graniu na stoperze. Na boku też by się pewnie jeszcze sprawdził. On zdaje się jest z Krakowa i nawet na mecze Wisły dość często zaglądał.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.05.2011, 19:55
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Tyś widział jakikolwiek mecz Paljicia? Choćby dzisiejszy? Dowolny piłkarz (prawdziwy piłkarz) kręci nim jak chce, do tego od początku grania na obronie ma problem z wybijaniem piłka - wybija ją pod nogi przeciwnika na 30 metrze..
Myślę, że wszyscy widzieli jak go ogrywali. Nie zmienia to jednak faktu, iż mógłby być solidnym zmiennikiem dla dobrego LO
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.05.2011, 20:02
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
przecież on niedawno podpisał nowy kontrakt, ten news się nadaje do tematu science fiction
Nawet jakby podpisali kontrakt na 100 lat z wpisanym odstepnym 100 milionow, mogli by go sprzedac komu chca i za ile chca
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.05.2011, 20:12
W "PS" pisali że Stan obserwował ostani mecz Anderlechtu z Lokeren.Czyli na to wygląda że w tym meczu być może grał zawodnik z którym negocjujemy i i Stan chce już ostatecznie go zobaczyć w akcji przed transferem.Albo był obserwowany zawodnik z którym planujemy podjąc negocjacje ale jak mówili że planuja skompletowac kadrę przez 10 czerwca to raczje do drugie odpada.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2011, 20:15
Ludzie, Wasyl Wasylem, ale on byl katastrofalnym obrońcą ;]
chyba niektorzy maja slaba pamiec, owszem, w ataku byl swietny, ale lekarstwem na dziury w naszej obronie to by nie byl
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2011, 20:17
na razie powinniśmy wyluzować bo i tak nie będziemy nic wiedzieć taki jest Stanisław iż nie mówi nić tylko działa, ma chłop karty przetargowe, bo jak dobrze pójdzie to mogą dojść do 4 rundy el.LM gdyż są rozstawieni. a potem...zobaczymy

Co zrobi Stan..tego nie wiem ale mu ufam, oczekuje wzmocnień i WALKI.
AMEN
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.05.2011, 20:19
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
W "PS" pisali że Stan obserwował ostani mecz Anderlechtu z Lokeren.Czyli na to wygląda że w tym meczu być może grał zawodnik z którym negocjujemy i i Stan chce już ostatecznie go zobaczyć w akcji przed transferem.Albo był obserwowany zawodnik z którym planujemy podjąc negocjacje ale jak mówili że planuja skompletowac kadrę przez 10 czerwca to raczje do drugie odpada.
a w tamtym meczu Wasyl bramka + asysta

no ale to niezle, nie wiedzialem, ze byl na meczu, jednoznacznie wynika z tego co piszesz ze Wasyl jest blisko Wisly!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.05.2011, 20:28
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie neguję, że Chavez jest aktualnie najlepszym z naszych stoperów. Nie twierdzę, że gra na alibii, ale jednocześnie twierdzę, że jest bardzo średni, wyraźnie za słaby na grę w europejskich pucharach, bo:
1. za często wchodzi na raz
2. gra na pograniczu faulu i to brutalnego
3. źle operuje piłką

Sądzisz, że jak trochę pobiega po boisku i powalczy to w ten sposób rozgrzeszy się z nietrafienia piłki we własnym polu karnym czy też z wejścia "na raz" w rywala, któremu piłki nie trzeba było zabierać, ale trzeba było go zatrzymać? Walka walką, praca pracą, ale jak obrońca popełnia błędy, które kończą się bramkowymi sytuacjami i są to błędy własne, niewymuszone przez rywala, to ja nie godzę się żeby nazywać go dobrym zawodnikiem..
wiesz co Ci powiem , jako że przypinasz taką a nie inną łatkę Chavezowi ( nie negując jednocześnie że jest naszym najlepszym obrońcą ) wniosek z powyższego wywodu jest jeden :

żaden z obecnych 8 (?) obrońców w kadrze nie nadaje się do gry w LE czy LM ( de fakto 2 nie nadaje się nawet na ekstraklase ), Bunoza też nie trafia w piłkę w swoim polu karnym , Jaliens jest wolniejszy od Chaveza i też wchodzi na raz o Cikoszu czy Paljiciu nie wspomne . Kowalski i Branco wiadomo , a Burliga to taki sam obrońca jak Paljic ( z taką samą inklinacją a raczej jej brakiem )

to co powiedziałes o Chavezie równie dobrze można powiedziec np o Maiconie oglądając np mecz LM Inter - Tottenham i o tym jak wkręcał go w ziemie Gareth Bale . Oczywiście to inny poziom sportowy ale rodzaj błędów ten sam .

PS. To że nie odniosłem się merytorycznie do tego co powiedziałem to jest Twoje zdanie , moje jest całkowicie inne i nie będę się już powtarzał . Poza tym znajdz mi obrońce na świecie który nie popełnił nigdy niewymuszonego błędu . Nikt taki nie istnieje .
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.05.2011, 20:39
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,id,t.html

Wiem, brzmi to dziwnie. Przede wszystkim: czemu Wawrzyniak jeszcze nie podpisał nowego kontraktu z Legią? Jasne, sprawa z dopingiem była arcygłupia, ale facet prezentuje niezłą formę.

W każdym razie: jeśli jest do wzięcia za darmo, to warto się zastanowić. Wiadomo: na lewej mamy Pajlica, a to rozwiązanie doraźne.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 21.05.2011, 20:56
wiesz co Ci powiem , jako że przypinasz taką a nie inną łatkę Chavezowi ( nie negując jednocześnie że jest naszym najlepszym obrońcą ) wniosek z powyższego wywodu jest jeden :

żaden z obecnych 8 (?) obrońców w kadrze nie nadaje się do gry w LE czy LM ( de fakto 2 nie nadaje się nawet na ekstraklase ), Bunoza też nie trafia w piłkę w swoim polu karnym , Jaliens jest wolniejszy od Chaveza i też wchodzi na raz o Cikoszu czy Paljiciu nie wspomne . Kowalski i Branco wiadomo , a Burliga to taki sam obrońca jak Paljic ( z taką samą inklinacją a raczej jej brakiem )
Tak, dokładnie tak jest. Z jednym zastrzeżeniem - Jaliens nie wchodzi na raz. Wręcz przeciwnie, przeważnie zbyt kurczowo trzyma się wybloku i zapomina o tym, że powinien też w odpowiednim momencie zaatakować piłkę.

to co powiedziałes o Chavezie równie dobrze można powiedziec np o Maiconie oglądając np mecz LM Inter - Tottenham i o tym jak wkręcał go w ziemie Gareth Bale . Oczywiście to inny poziom sportowy ale rodzaj błędów ten sam .
Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Bale woził Maicona, o jest po prostu w tym dostatecznie dobry. Podobnie nie mam pretensji do Chaveza o to, że go Manu parę razy powiózł, tym bardziej, że Chavez jest stoperem. Ja do Chaveza mam pretensje o to, że popełnia błędy własne, niewymuszone. Ma wybić półgórną piłkę, nikt go nie atakuje, a on z własnej nieumiejętności nie trafia w futbolówkę. To samo ze wślizgiem na Szałachowskim. Chavez nie miał tam prawa wchodzić wślizgiem, bo pomyłka oznaczała taką właśnie sytuację - Chavez pojechał i mógł sobie na leżąco obejrzeć resztę akcji. Tam trzeba było Szałachowskiego blokować, ewentualnie nawet faulować, ale bez asekuracji nie można pozwolić sobie na takie wejście. Sęk w tym, że Chavez wślizgi robi nagminnie, a nie powinien. Widziałeś kiedyś, żeby jakiś obrońca w niezłej lidze tak regularnie szorował tyłkiem murawę? Bo ja nie. Bo to się nie opłaca, jak nie wygrasz piłki to zawalasz akcję. Wślizg to ostateczność, którą trzeba stosować z umiarem i wyczuciem.

PS. To że nie odniosłem się merytorycznie do tego co powiedziałem to jest Twoje zdanie , moje jest całkowicie inne i nie będę się już powtarzał . Poza tym znajdz mi obrońce na świecie który nie popełnił nigdy niewymuszonego błędu . Nikt taki nie istnieje .
Pewnie, że taki nie istnieje. Tylko dobry obrońca popełnia niewymuszone błędy rzadko, Chavez z wybiciami półgórnych piłek, z nadużywaniem wślizgów i z podawaniem piłek do partnerów ma problemy nagminnie. On w tych elementach jest po prostu słaby. I nie ma co się czarować, że się poprawi. On w piłkę gra już paręnaście lat i nikt go tego jeszcze nie zdołał nauczyć.
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Stary 21.05.2011, 21:00
Wasyl jest na MMA (może przyjechał/przylecial negcjować kontrakt ?) haha ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.05.2011, 21:18
Chavez jaki jest każdy widzi. Rzeczywiście za słaby na Europę,przynajmniej na to wygląda. Z drugiej strony, na ligę w sam raz. Mówimy o 500 tysiącach dolarów. Za taką kasę grajka, co w większości spotkań w lidze daje radę, nie kupimy. Prawdziwa okazja. Rezerwowy jak się patrzy.

Dzisiaj znów, przy bramce, wszedł dwoma nogami w Radovica....kiedyś trafi i będzie miazga.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów