The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2011, 13:27
Znalezli fajnego stopera, jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) stoper w naszej lidze, tani do wykupienia, chce u nas zostać... Mam nadzieje że jednak go wykupią, bo dokupić i tak (poza Chavezem) trzeba jeszcze jednego bo mamy tylko trzech (Pana Kowalskiego nie liczę, bo to poziom ll-lll ligi).
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.05.2011, 13:35
borys napisał(a):Wyświetl post
Chavez ma za dlugi jezyk. Mogl Stanowi wiele namieszac tym przeciekiem. Teraz dojdzie jeszcze konkurencja.

No a myślisz, że jaki był prawdziwy powód tego "przecieku"? No żeby podbić stawkę, my wypuściliśmy ścieme z tym Macedończykiem, to on ściemnił że jest blisko przerwania rozmów. Teraz przetrzymanie, po czym obie strony lekko zejdą ze swoich wymagań i podpisza umowę. Normalna procedura. My udajemy, że nie jest naszym numerem 1, on udaje, że tak naprawde nie zalezy mu na grze Wiśle. Nie wierzę, że niektórzy się na to nabierają dalej.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2011, 13:38
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Chavez musi zostać. Za takie pieniądze nie znajdziemy lepszego obrońcy
nie byłbym tego taki pewien, za stosunkowo niewielkie pieniądze Stan sprowadził do naszego zespołu bramkarza umiejętnościami zbliżonymi do klasy europejskiej, dawno u nas nie było takiego bramkarza... teraz gdy ma więcej czasu na znalezienie klasowego obrońcy z pewnością ten czas nie będzie stracony. Chavez jako przecinak w polskiej ekstraklasie spisuje się nieźle, ale co będzie jak przyjdzie mu grać w pucharach? rozegranie - zero, gra przy stałych fragmentach gry - zero... mówie nie mam nic do Chaveza to porządny, uśmiechnięty człowiek ale jako stoper jest mówiąc szczerze przeciętny
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Stary 20.05.2011, 13:43
W Wiśle nie ma w tej chwili obrońcy po którym bym płakał...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.05.2011, 13:54
Nie chodzi o to, czy za 500 tys. USD można kupić lepszego stopera niż Chavez. Może i można, choć łatwe to nie jest.

Chodzi o to, że znowu z i tak kiepskiej defensywy wyrywa się ważne ogniwo, a na ponowne jej zgranie będzie raptem parę tygodni. To byłoby niepoważne.

Nie, my na Chaveza jesteśmy skazani. Więc uważam, że artykuł Weszło jest elementem burzliwych negocjacji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.05.2011, 14:06
Pamiętajcie też ze pomimo udanych trasnferów Stan maczał palce w Serżu Branco.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kulawy joe
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 20.05.2011, 14:11
Ten artykuł to najprawdopodobniej element negocjacji lub fantazja chłopaków z weszło, co do dyskusji to ziwią mnie porównania Chaveza do Marcelo lub Głowackiego, bo z tego co sie orientuje na chwilę obecną nie stać nas na podstawowego gracza takiego PSV... Oczywiście takie perełki można znaleźći zakontraktować a potem szlifować ale tu wiara w naszgo dyrektora sportowego nie wystarczy rynek jest spenetrowany i tu potrzebna jest masa szczęscia. Nie zgadzam się z opinią że Chavez jest przeciętniakiem i za "stosunkowo niewielkie pieniądze Stan bez problemu sprowadzi nam o wiele lepszych". Sprowadzenie dobrego gracza nie jest łatwe czego dowiedli holendrzy którzy mając pół roku nie potrafili znaleźć stopera lepszego od jak tu ktoś napisał ligowego przeciętniaka choć życze im tego w tym okienku z całego serca.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2011, 14:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajcie też ze pomimo udanych trasnferów Stan maczał palce w Serżu Branco.
a kogo dobrego można znaleźć z kartą w ręku w połowie września ?

okienka pozamykane, najlepsi zawodnicy z kartą w ręku zaklepani

Patrząc na jego CV też zdecydował bym się na transfer last minute nie mając żadnego lewego obrońcy . Poza tym kontrakt na rok to małe ryzyko .
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.05.2011, 14:20
No nie - trzeba być kompletnym dyletantem by nie widzieć, że jednak Chavez i Cikos to w tej chwili najpewniejsze punkty w obronie. Cikos wprawdzie popełnia błędy w ustawieniu, ale myślę że z rundy na rundę będzie coraz lepszy i jego bym zostawił. Zresztą myślę, że nie warto robić zbyt wielu roszad w obronie, bo jej "sklecenie" z powrotem potrwa dobrych kilka miesięcy. Więc Cikos i Chavez ok, teraz dokupić kogoś na środek i na lewą obronę, bo Paljic jak dla mnie na tej pozycji jest beznadziejny i generalnie bardzo mało wnosi do drużyny.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.05.2011, 14:33
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie byłbym tego taki pewien, za stosunkowo niewielkie pieniądze Stan sprowadził do naszego zespołu bramkarza umiejętnościami zbliżonymi do klasy europejskiej, dawno u nas nie było takiego bramkarza... teraz gdy ma więcej czasu na znalezienie klasowego obrońcy z pewnością ten czas nie będzie stracony. Chavez jako przecinak w polskiej ekstraklasie spisuje się nieźle, ale co będzie jak przyjdzie mu grać w pucharach? rozegranie - zero, gra przy stałych fragmentach gry - zero... mówie nie mam nic do Chaveza to porządny, uśmiechnięty człowiek ale jako stoper jest mówiąc szczerze przeciętny
No dobra, może jakby chciał to by znalazł kogoś o 100-200 tys. euro tańszego. Ale weź pod uwagę to, że wtedy będzie trzeba takich dwóch znaleźć. A wtedy już będzie ciężko. Co więcej Chavez jest już zgrany z zespołem a nowi zawodnicy o podobnych umiejętnościach i tańsi o te 200 tys. euro będą potrzebować czasu na zgranie. Chcesz mieć nowego, tańszego gracza kosztem gry w pucharach? Sytuacja z przed roku czegoś Cię nie nauczyła? Tak jak chłopaki wyżej piszą, nikt z obrony nie może odejść. Ani Chavez, ani Cikos. W przeciwnym wypadku trzeba będzie znaleźć 4-5 nowych zawodników do obrony i znów będzie klapa w pucharach.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.05.2011, 14:35
tedyy napisał(a):Wyświetl post
wtedy gdy było czyste konto grał z Bunozą gdy jego brakowało to więcej było w plecy tak mnie się wydaje
hehe... Dokładnie. To była nasza najlepsza para w tym sezonie. Indywidualnie można sie było do wielu rzeczy przyczepić, ale jakoś tak wychodziło że jeden napakowany mięśniak rozbijał napastników przeciwnika, a drugi dryblas tak biegał po polu karnym, że wszystkie górne piłki się od niego odbijały. W efekcie przy średnich graczach prawie nie traciliśmy bramek

Nota bene, z Bunozy będą ludzie jak sobie nóg na treningu nie będzie łamać
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 20.05.2011, 14:43
No dobra, może jakby chciał to by znalazł kogoś o 100-200 tys. euro tańszego. Ale weź pod uwagę to, że wtedy będzie trzeba takich dwóch znaleźć. A wtedy już będzie ciężko. Co więcej Chavez jest już zgrany z zespołem a nowi zawodnicy o podobnych umiejętnościach i tańsi o te 200 tys. euro będą potrzebować czasu na zgranie. Chcesz mieć nowego, tańszego gracza kosztem gry w pucharach? Sytuacja z przed roku czegoś Cię nie nauczyła? Tak jak chłopaki wyżej piszą, nikt z obrony nie może odejść. Ani Chavez, ani Cikos. W przeciwnym wypadku trzeba będzie znaleźć 4-5 nowych zawodników do obrony i znów będzie klapa w pucharach.
nie napisałem, że chce aby Honduranin odszedł, źle mnie zrozumiałeś... uważam natomiast, że jeżeli nie dojdziemy do porozumienia z Chavezem to i tak będziemy skazani na szukanie nowego stopera (za podobne bądź mniejsze pieniądze Stan jest w stanie znaleźć porządnego piłkarza, co już udowodnił. a może już znalazł?)... a uwierz mi ostatnią rzeczą jaką bym chciał to niezgrana defensywa przed startem w europejskich pucharach... no ale moja opinia na jego temat jest jasna, jest on piłkarzem z pewnością do zastąpienia.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Stary 20.05.2011, 15:23
Dziwne rzeczy piszesz... Przecież z punktu widzenia kibica ważne jest żeby ściągać graczy lepszych sportowo a nie tańszych. Cena to sprawa naszych działaczy nie nasza.

Jak dla mnie Pareiko, Sobol, Wilk, Melex, Mały, Genkow to gracze na europejskie puchary. Co do reszty mam duże wątpliwości.
Cikosz, Chavez popełnili w tym sezonie tyle błędów, że nieraz mi ręce opadały. Mimo to trudno się nie zgodzić z argumentami zgraniu i aklimatyzacji. Biorąc pod uwagę, że eliminacje do LM o krok najbezpieczniej byłoby jak najmniej mieszać w obronie.
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 20.05.2011, 15:52
Stan ma byc gościem w niedzielnej Lidze + Extra więc może się czegoś dowiemy na temat Osmana i nie tylko
Odpowiedz cytując
morinho90
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 20.05.2011, 20:09
Powiem tak, byłbym wściekły gdyby okazało się że Wisła sprzedała innemu klubowi Chaveza za 500 tys $. Przecież ta cena jest absolutnie nieadekwatna do tego co on prezentuje, niema co się tutaj targować- brać jak stoi! Nie wiem skąd u was aż tak wysoka ocena Bunozy. Nie jest zły, to na pewno, ale przecież np w meczu z Legią robił karygodne błędy, i to właśnie Chavez kilkukrotnie go ratował. Do tego irytują mnie jego długie zagrania, które nigdy nie dochodzą do adresata a mimo to zagrywa je z uporem maniaka.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.05.2011, 20:18
morinho90 napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak, byłbym wściekły gdyby okazało się że Wisła sprzedała innemu klubowi Chaveza za 500 tys $.
Wisła go na pewno nie sprzeda bo ma ważny kontrakt z Platense.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.05.2011, 20:27
iwan149 napisał(a):Wyświetl post
Stan ma byc gościem w niedzielnej Lidze + Extra więc może się czegoś dowiemy na temat Osmana i nie tylko
Pewnie wszystkie cele transferowe przedstawi boi Ty tak chcesz, Amika, Legia i Wojcechowski.

Powie co ma powiedzec zeby media byly zadowolone. A mnianowicie Tak Wisla ma na oku kilku zawodnikow, rozmowy sa prowadzone.
,
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 20.05.2011, 21:43
Chavez to zawodnik porównywalnej klasy co Głowacki, szkoda by było go stracić. On ma jeszcze spore rezerwy.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.05.2011, 21:51
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Chavez to zawodnik porównywalnej klasy co Głowacki, szkoda by było go stracić. On ma jeszcze spore rezerwy.
Chłopak jest lepszy od Głowackiego ale gorszy od Marcelo. Gdyby jeszcze Chavez miał dobrego pomocnika na środku obrony, na dzień dzisiejszy takiego w Wiśle nie ma, może za rok, dwa, trzy lata takim bedzie Bunoza ale na dzień dzisiejszy to Chavez trzyma naszą obronę.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.05.2011, 22:19
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Wisła go na pewno nie sprzeda bo ma ważny kontrakt z Platense.
Kolega miał na myśli chyba to, że gdyby Wisła była właścicielem Chaveza i sprzedała go za 500k, to byłby wściekły, bo to cena zbyt niska jak za niego.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.05.2011, 22:29
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,id,t.html

Moze bedzie jakis nowy Polak
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2011, 22:40
Tylko nie rumiany. Dla mnie to nie jest profesjonalny piłkarz.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 20.05.2011, 22:41
Moim zdaniem trochę nie na miejscu jest porównywanie Chaveza do Głowackiego, a co dopiero mówienie że jest lepszy. Można przyjąć że w odbiorze tacy sami, Chavez nie umie wyprowadzić piłki, ma wejscia na pograniczu kartki, nie dyryguje obroną i wiele innych cech przemawia za Głową. Ja wiem, że piątek i wszyscy imprezują, ale piszcie na trzeźwo.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 20.05.2011, 22:41
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

już wolałbym tego Polaka

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.05.2011, 22:57
Nie opowiadajcie bzdur - Wawrzyniak to całkiem niezły obrońca i w dodatku grający na lewej stronie obrony i w dodatku za darmo - mimo że gra w Legii, to warto pomyśleć nad tym transferem. Transfer Filipa Modelskiego ciekawy, tylko nigdzie nie udało mi się znaleźć na jakiej konkretnie pozycji w obronie gra.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.05.2011, 23:03
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie opowiadajcie bzdur - Wawrzyniak to całkiem niezły obrońca i w dodatku grający na lewej stronie obrony i w dodatku za darmo - mimo że gra w Legii, to warto pomyśleć nad tym transferem. Transfer Filipa Modelskiego ciekawy, tylko nigdzie nie udało mi się znaleźć na jakiej konkretnie pozycji w obronie gra.
Mam to samo zdanie, Wawrzyniak bądź co bądź jeden z lepszych LO w lidze. Na pewno wzmocni konkurencję na lewej obronie. W dodatku za darmo. Jak dla mnie jego ewentualny transfer byłby mimo wszystko ciekawym posunięciem.

W dodatku grał w Panathinaikosie, trochę piłki europejskiej liznął, kiedyś mówiło się o zainteresowaniu Juventusu.

Pożyjemy, zobaczymy.

Tylko żeby się za odchudzanie nie brał. A Modelski to prawy obrońca !
Ostatnio edytowane przez fialo : 20.05.2011 o godz. 23:12.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2011, 23:07
Wawrzyniak? Kopacz z niego niezły.
W gruncie rzeczy to będzie kwestia smaku. Tak, smaku.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.05.2011, 23:08
@murray - chodzi o koks, tak? IMHO jeśli brał, to na pewno nie zrobi tego po raz drugi. Bo samo podejrzenie, że jest na dopingu przekreśliło go w bardzo mocnym klubie.

No cóż. Moje zdanie o Wawrzyniaku przedstawiłem zanim jeszcze wiedziałem, że jest szansa go ściągnąć. Moim zdaniem najlepszy Polski lewy obrońca, bo jak wiemy Boenisch to Niemiec
Duże "tak" dla Wawrzyniaka.
O Modelskim w życiu nie słyszałem, w życiu go nie widziałem, więc powiem tylko tyle: Kupisz daje radę, Fojut daje radę, Augustyn też daje radę.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 20.05.2011 o godz. 23:10.
.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 20.05.2011, 23:09
bonawentura z tego co pamiętam to środek obrony jeśli chodzi o Modelskiego, ale pewności nie mam

Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.05.2011, 23:14
Mam nadzieję, że jeśli chodzi o Wawrzyniaka, to tylko takie podgrzanie atmosfery przed meczem z Legią. Odkładam na bok umiejętności piłkarskie, bo patrząc na warstwę mentalną to wolałbym, żeby ten Kuba grał sobie dalej spokojnie w Legii - tam pasuje idealnie.
Mam nadzieję, że znajdziemy bardziej ambitnych ludzi...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów