The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła?
Wysoka wygrana Wisły 83 23,25%
Skromna wygrana Wisły 161 45,10%
Remis 53 14,85%
Skromna wygrana Legii 41 11,48%
Wysoka wygrana Legii 19 5,32%
Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2011, 20:06
Flamengisto,to Ty Kowalskiego chcesz jeszcze sprawdzać? Mało Ci było tych jego "doświadczeń"? A może liczysz,że gdzieś nabył cudowny eliksir szybkości?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.05.2011, 20:23
Wolski - kontuzja
Astiz - kontuzja
Żyro - kadra
Vrdoljak - karki
Borysiuk - kartki

Zagrają prawdopodobnie tak:
Skaba - Rzeźniczak, Choto, Komorowski, Kiełbowicz - Manu, Gol, Wawrzyniak, Radovic, Rybus - Kucharczyk.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.05.2011, 20:25
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wolski - kontuzja
Astiz - kontuzja
Żyro - kadra
Vrdoljak - karki
Borysiuk - kartki

Zagrają prawdopodobnie tak:
Skaba - Rzeźniczak, Choto, Komorowski, Kiełbowicz - Manu, Gol, Wawrzyniak, Radovic, Rybus - Kucharczyk.

Choto
To on nie ma kontuzji
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.05.2011, 20:26
O czym my tu mówimy? Jaki mecz o prestiż? Wisła swoje zrobiła, Legia w zasadzie też. Typowy mecz do sprawdzenia rezerw. Mecz o prestiż to był w Krakowie jak obie drużyny o coś grały ale teraz...?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.05.2011, 20:27
Ma kontuzje, ale coś czuję, że Maciuś go wystawi. Dzisiaj trenował normalnie patrząc po zdjęciach.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.05.2011, 20:48
rafkur napisał(a):Wyświetl post
O czym my tu mówimy? Jaki mecz o prestiż? Wisła swoje zrobiła, Legia w zasadzie też. Typowy mecz do sprawdzenia rezerw. Mecz o prestiż to był w Krakowie jak obie drużyny o coś grały ale teraz...?
Ale za 5 lat nikt nie będzie pamiętał kontekstu tego meczu - tak jak NIKT nie pamięta kontekstu meczy z 2006 roku, kiedy to mając tytuł nasze gwiazdory dały dupy po całości i przegrały 5-1 kompromitując się haniebnie!

Takiego gówna nie łykam, mamy grac na 100% - wygrać, przegrać, zremisować ale po walce a nie dawaniu dupy!

Tym bardziej że walczymy o DOBRE IMIĘ WISŁY. Ten mecz jest w otwartej telewizji, wielu "niedzielnych" kibiców w całej Polsce zobaczy jak gra nowy mistrz. I dobrze by było żeby zobaczyli dobrze grającego mistrza a nie łosi którzy testują juniorów i dostają 5-1 w dupsko!

BTW
Pracuję w sporej firmie w W-wie - gdzie wielu jest ludzi z całej Polski - dla nich mistrzem (majstrem) jest Lech bo "ładnie" gra. A Wisła to przegrywa i na farcie jest mistrzem. Takie zdanie mają pikniki z całej Polski. Taka jest siła stereotypów. Meczy rzecz jasna nie oglądają, chyba ze takie w otwartej TV. I co zobaczą? Bruda i Riosa ogrywanych przez Legionistów? Dbajmy o swój image! Wygrajmy ten mecz
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.05.2011, 20:53
Eee, ci co myślą że bez kilku podstawowych graczy dostaniemy bęcki to chyba Legii w tej rundzie nie widzieli... Niby kto miałby te 4-5 bramek strzelić?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.05.2011, 20:55
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Zrobiła nie zrobiła. Zależy od punktu widzenia.
Dla mnie jako kibica jeszcze nie zrobiła. Mecze z Legią są prestiżowe i powinno się grać w nich na 100%. Nie mam zamiaru potem wysłuchiwać, że "mistrz jest nagi". To raz. Dwa, są profesjonalistami i mają płacone za wykonywanie swojej roboty na najwyższym poziomie. Ja jak osiągnę plan sprzedażowy, też się nie opierdalam i nie leżę do góry brzuchem do końca roku.
Trzy to aspekt psychologiczny. Oni mają mieć mentalność zwycięzców, a nie minimalistów. Jak im takie "odpuszczanie" wejdzie w krew, to kiedyś mogą odpuścić nie ten mecz co trzeba i będzie zonk.

Ponadto odnoszę nieodparte wrażenie, że takie gadanie o meczu, że jest o "pietruszkę", to sposób usprawiedliwienia ewentualnej porażki.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.05.2011, 20:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale za 5 lat nikt nie będzie pamiętał kontekstu tego meczu - tak jak NIKT nie pamięta kontekstu meczy z 2006 roku, kiedy to mając tytuł nasze gwiazdory dały dupy po całości i przegrały 5-1 kompromitując się haniebnie!

Takiego gówna nie łykam, mamy grac na 100% - wygrać, przegrać, zremisować ale po walce a nie dawaniu dupy!

Tym bardziej że walczymy o DOBRE IMIĘ WISŁY. Ten mecz jest w otwartej telewizji, wielu "niedzielnych" kibiców w całej Polsce zobaczy jak gra nowy mistrz. I dobrze by było żeby zobaczyli dobrze grającego mistrza a nie łosi którzy testują juniorów i dostają 5-1 w dupsko!

BTW
Pracuję w sporej firmie w W-wie - gdzie wielu jest ludzi z całej Polski - dla nich mistrzem (majstrem) jest Lech bo "ładnie" gra. A Wisła to przegrywa i na farcie jest mistrzem. Takie zdanie mają pikniki z całej Polski. Taka jest siła stereotypów. Meczy rzecz jasna nie oglądają, chyba ze takie w otwartej TV. I co zobaczą? Bruda i Riosa ogrywanych przez Legionistów? Dbajmy o swój image! Wygrajmy ten mecz
Ale za 5 lat nikt będzie pamiętał w jakim stylu Wisła zdobyła MP, tak jak nikt nie pamięta stylu w jakim zdobyła Amika MP w poprzednim sezonie

Raz piszesz jedno, a potem drugie przejmując się jakimiś pionkami z firmy. Każdy normalny dziennikarz tudzież portal sportowy stawia na Wisłę w tym sezonie , tak samo każdy normalny kibic więc to że ktoś Ci coś tam powiedział w Warszawie nie oznacza że cała Polska ma takie zdanie, raz piszesz że nie oglądają nawet meczów a potem żeby wstydu nie było, kim tu sie przejmowac, osobami które nie wiedzą o co chodzi?

Dlatego własnie należy wystawić juniorów, to poskutkuję ośmieszeniem Legii przez Wisłę która traktuje mecz z nimi jak trening pod blokiem, i dobrze
Nie żebym lubił przegrywać na Łazienkowskiej ale jak już tak się dzieje (jak pamiętne 5-1) to nie smuci mnie to jakoś, wręcz bawi. Wisła ma MP i jedzie o czapkę gruszek, Legia na całego , wygrywa i myśli że świat jest ich , zawsze mnie to śmieszyło , tak jak po 5-1. Piłkarze z ch.. do góry i szampanem w ręce wracają ze Stolicy a Legia fetuje jakiś wynik który nic już nie zmienił

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Pomyśl jakie będą komentarze w prasie - Legia upokorzyła i ośmieszyła nowego mistrza - a pies z kulawą nogą nie wspomni że graliśmy rezerwami....

będą na prymitywnych portalach bo takie przykładowo weszlo.com napisze "Piłkarze Wisły przyjechali do Stolicy na wycieczkę do miejscowego ZOO. Przy okazji wstąpili na stadion Legii żeby kopnąć ze dwa razy piłkę." i nawet o wyniku nie wspomną bo mają normalne rozumowanie
zresztą nie mam 5 lat żebym się przejmował tym co ktoś napisze w internecie. Jest MP czyli najważniejsze trofeum więc teraz wystawić mogą nawet trampkarzy, to Legię jeszcze bardziej by w...... poza niezdobytym MP. Pełen stadion, mecz w TVP2, wszyscy oczekują na nie wiadomo co. Po czym Wisła na kozaka wypuszcza 16 latków. O to to MP to historia zapisana w kartach na zawsze, a tytuły newsów i tak znikają po 4 latach bo serwery trzeba oczyścić. To tylko kawałek przysłowiowego atramentu..
Ostatnio edytowane przez CH. : 19.05.2011 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 19.05.2011, 20:59
CH. napisał(a):Wyświetl post
Ale za 5 lat nikt będzie pamiętał w jakim stylu Wisły zdobyła MP, tak jak nikt nie pamięta stylu w jakim zdobyła Amika MP w poprzednim sezonie

Raz piszesz jedno, a potem drugie przejmując się jakimiś pionkami z firmy
Ale wynik meczu będą pamiętać tak jak naszą wtopę 5-1 a stylu nikt nie będzie pamiętał. O tym piszę - czytaj ze zrozumieniem

Styl, był czy go nie było to rzecz gustu - wyniki zostają w statystykach

CH. napisał(a):Wyświetl post
Dlatego własnie należy wystawić juniorów, to poskutkuję ośmieszeniem Legii przez Wisłę która traktuje mecz z nimi jak trening pod blokiem, i dobrze
Faktycznie, nasi juniorzy ograni przez Legię - ładne mi ośmieszenie Legii.... Jeszcze nie daj Boże wysoko. Chłopie ochłoń! Pomyśl jakie będą komentarze w prasie - Legia upokorzyła i ośmieszyła nowego mistrza - a pies z kulawą nogą nie wspomni że graliśmy rezerwami....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 19.05.2011 o godz. 21:02.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jakubus
Member

Od: 11.2005

Stary 19.05.2011, 21:02
Nie wiem czy wielu z was obserwuje mecze ME, ale ja ich podstawie śmiem rzec, że Daniel Brud zdecydowanie wyróżnia spośród chłopaków tam grających, warto byłoby mu dać szansę chociaż 45 minut. W 1wszej połowie wystawić najsilniejsze zestawienie, zrobić korzystny wynik i w 2giej dać np Danielowi szanse. Chłopak ten gra na pozycji Czarka Wilka, więc mógłby w drugiej połowie zmienić Jirsaka albo Sivakova.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 19.05.2011, 21:03
Jakubus napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy wielu z was obserwuje mecze ME, ale ja ich podstawie śmiem rzec, że Daniel Brud zdecydowanie wyróżnia spośród chłopaków tam grających, warto byłoby mu dać szansę chociaż 45 minut. W 1wszej połowie wystawić najsilniejsze zestawienie, zrobić korzystny wynik i w 2giej dać np Danielowi szanse. Chłopak ten gra na pozycji Czarka Wilka, więc mógłby w drugiej połowie zmienić Jirsaka albo Sivakova.
A mógłby to zrobić w meczu z Zagłębiem Lubin albo Polonią?

Rzecz jasna nic do Bruda nie mam.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.05.2011, 21:26
Wynik jest istotny ale chciałbym w końcu zobaczyć naszą utalentowaną młodzież w meczu ligowym. Chodzi mi tu o wyróżniających się Bruda,Chrapka,Czekaja czy Nalepę. W MEsie dobrze gra wielu naszych zawodników ale jestem ciekawy jak sobie poradzą w rozgrywkach seniorskich i czy można na nich liczyć w niedalekiej przyszłości. Taka okazja na sprawdzenie tych graczy już się prędko nie powtórzy. Oczywiście nie chodzi mi tu o wpuszczenie wszystkich na raz i porażkę 0:3. Jednak jeśli po raz kolejny mam oglądać Żurawskiego czy innego Branco to naprawdę wpuśćmy młodych, jakościowo to na pewno nie będzie gorsze wyjście. Może chociaż jeden w podstawowym i reszta z ławki w zależności od wyniku.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.05.2011, 21:29
Ja jestem zwolennikiem wystawienia optymalnego składu na Legię, co najwyżej zmiany powinny być przeprowadzone wcześniej, koło 60-70 min, żeby dać szanse pograć dublerom.

Broń Boże nie uważam, że Wisła musi jeszcze coś w tym sezonie udowadniać- Mistrzostwo już mamy, więc mecz w Warszawie to nie żaden ,,test" czy Wisła naprawdę ,,zasługuje" na tytuł.

Niemniej w przeciągu sezonu mało jest takich prestiżowych meczów z drużynami na nasze warunki renomowanymi- raptem 4 ( 2 z Legią, 2 z Lechem). No i oczywiście Derby- mecze istotne niezależnie od renomy rywala

Dlatego nie rozumiem czemu mielibyśmy wyjść na Legie rezerwami. Moim zdaniem taki skład możemy wystawić na Zagłębie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.05.2011, 21:29
Ja bym tak na miejscu Maaskanta nie ekspermentowal za duzo,bo skonczy sie laniem i potem bede wysluchiwał "Mistrza to moze i zdobyliscie ale w Warszawie zescie polegli"

Mi to i tak zwisa ,ale zawsze jakas tam zadra pozostaje , zwlaszcza do tych meczow na Lazienkowwskiej za "starych czasow".
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.05.2011, 00:21
Jestesmy juz Mistrzem Polski i nie wypada przegrywac takich spotkan
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.05.2011, 11:32
Też jestem zdania, że powinniśmy wyjść w jak najlepszym składzie no minus Wilk, Kirm (którego trener zapowiedział) i Pareiko a zupełne rezerwy puścić w środe w Lubinie i znowu najlepszy skład na R22 z Polonią.
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.05.2011, 11:35
Tylko zwycięstwo Wisełko tylko zwycięstwo!
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 20.05.2011, 12:21
Profesjonalizm wymaga od nich zeby zagrali na 100%. Poza tym wynik idzie w swiat. Nikt nie bedzie dociekal czy zagralismy rezerwami czy nie.

W Warszawie nalezy zagrac optymalnym skladem do 60 min, zrobic dobry wynik i wpuscic chlopakow z ME.

W meczu z Zaglebiem mysle zagrac rezerwami

a w meczu z Polonia powtorzyc manerw z Legii.

w kazdym razie ja bym tak zrobiil na miejscu trenera.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.05.2011, 13:23
Ludzie, Legia jest tak slaba, że nawet jak Maaskant wystawi ze 2-3 zmienników, to wygramy ;]
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 20.05.2011, 14:13
RM powiedział że zagra Brud (który obchodzi dziś 22 urodziny - 100 lat Daniel) ale nie od pierwszej minuty, w podstawie za to ... Mateusz Kowalski (liczyłem na kogoś z MESY)
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.05.2011, 14:18
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
RM powiedział że zagra Brud (który obchodzi dziś 22 urodziny - 100 lat Daniel) ale nie od pierwszej minuty, w podstawie za to ... Mateusz Kowalski (liczyłem na kogoś z MESY)
wisla.krakow.pl napisał(a):
„Kew miał robione wczoraj badania i czekamy na ich wyniki. Dla niego jest to pierwsza taka kontuzja, więc nie wie, co mogło się stać. Dla pewności, żeby nie ryzykować groźniejszego urazu, Kew nie zagra w sobotę. Być może do gry wróci w środę” – poinformował szkoleniowiec. Być może holenderskiego obrońcę zastąpi Mateusz Kowalski. „To będzie dla niego dobra okazja, żeby pokazać się w takim spotkaniu” – podkreślał Maaskant. Szansę na występ w Warszawie może dostać również Daniel Brud, który już debiutował w pierwszej drużynie Białej Gwiazdy, jednak raczej nie zagra od pierwszej minuty. „Traktujemy ten mecz poważnie, więc chcemy zacząć go z silnym składem. To zbyt ważne spotkanie dla nas i kibiców, żeby próbować nowych rozwiązań z nowymi piłkarzami” – zaznaczył opiekun Białej Gwiazdy.
Być może, być może, być może, nie ma co panikować
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2011, 14:20
coni napisał(a):Wyświetl post
Poza tym wynik idzie w swiat. Nikt nie bedzie dociekal czy zagralismy rezerwami czy nie.
.
Już widzę jak każdy od Skandynawi po Apeniny z niecierpliwościa oczekuję na roztrzygnięcie polskich Gran Derby.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.05.2011, 14:44
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
haha dokładnie!
Ja jak najbardziej chce żeby zagrali młodzi (Brud, Nalepa, Czekaj może Chrapek) żeby zabronił Jova, no i licze że dobrze zaprezentuje się Guła (jeśli zagra)
Jakby nie dali d..y z w derbach, to mogliby zagrać w nagrodę. A tak to nie ma co ryzykować. Dostaniemy 5-0 w plecy i będzie płacz. Myślę, że rozsądniej by było, jakby zagrali w następnym meczu z Zagłębiem.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Stary 20.05.2011, 14:44
Robert Maaskant przed meczem z Legią [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/05/maaskant-skor...brym-trenerem/
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.05.2011, 17:58
Mówcie co chcecie. Mamy z nimi WYGRAĆ. My jesteśmy Wisła i smak zwycięstwa na Łazienkowskiej jest wyjątkowy
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Stary 20.05.2011, 19:01
Wygramy trzeba wygrać i zamknąć buzie wszystkim ludziom.
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.05.2011, 19:14
Dla mnie sprawa jest prosta Wisla powinna jutro wygrac aby nie pozostawic zadnych zludzen kto na tego mistrza zasluzyl. Maciek nie moze miec zadnych podstaw aby dorobic jakies chore teorie.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 20.05.2011 o godz. 19:23.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.05.2011, 21:59
Jest temat Gdybym był bogaty i tam nawet możecie ogłaszać że Borysiuka kupujemy - ale jak w tym temacie będziecie pleść bzdury do bany polecą
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.05.2011, 23:22
Wisła - Legia: mecz mistrza Polski o prestiż

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...stiz,id,t.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów