The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2011, 19:15
Znana jest już lista kierunków zamawianych na rok 2011-2012?
Nigdzie w internecie znaleźć jej nie mogę, a znajomy niedawno informował, że lista jest już dostępna.
Prosiłbym o link
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.02.2011, 19:30
To ktoś poleci jakiś łatwy kierunek? Albo jest jakaś lista kierunków na które nie trzeba zdawać dodatkowych przedmiotów? Jeśli jest to poproszę o kontakt

O potrzebuje jeszcze jakiś informacji na temat kierunku "bezpieczeństwo" . Jakieś specjalne przedmioty trzeba tam miec zdane?
I
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.02.2011, 19:42
Witam wszystkich jestem tegorocznym maturzysta zdaje podstawowa mature zadnych dodatkowych przedmiotów (tak ide na łatwizne ).
Mam dylemat jak chyba wiekszosc maturzystow co robic po maturze jakie studia wybrac.
Chciałbym się dowiedzieć czy sa jakies kierunki na studiach w strone rehabilitacji na jakich uczelniach i jakie sa wymogi . Myślę o zaocznych studiach oczywiscie. Pytam bo mysle ze mialbym pozniej mozliwosc zalatwienia sobie fajnej pracy jakos rehabilitant No i doszedlem do takiego wniosku ze ze wzgledu na moje znajomosci latwiej mi bedzie zalatwic sobie fajne praktyki
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 06.02.2011, 20:07
Witam czy studiuje ktoś może ochrone środowiska na AGH?
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.02.2011, 22:21
Jago napisał(a):Wyświetl post
Witam czy studiuje ktoś może ochrone środowiska na AGH?
ja studiuje ...
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.02.2011, 23:05
co powiecie o WSZiB ?
Odpowiedz cytując
Szczepan_TS
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.02.2011, 10:54
Poszukuję osoby, która robiła praktyki w branży turystycznej i mogłaby polecić coś ciekawego.

Jak coś: priv.

... i z daleka niech śmigają policyjne koguty.
Odpowiedz cytując
Padrino
Member

Stary 13.02.2011, 22:46
Jak jest na Uniwerytecie Rolniczym na kierunku Leśnictwo? Dużo Matematyki? Jakie perspektywy po takim czymś ?
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.02.2011, 07:34
http://biznes.interia.pl/news/szwedz...olakow,1593656

chyba nie najgorsze
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.02.2011, 19:28
Padrino napisał(a):Wyświetl post
Jak jest na Uniwerytecie Rolniczym na kierunku Leśnictwo? Dużo Matematyki? Jakie perspektywy po takim czymś ?
Matematyki się nie obawiaj to nie jest najważniejsze na tym kierunku. Perspektywy jak po każdym innym wszystko zależy od Ciebie. jeżeli faktycznie lubisz biologię a do tego masz jakieś znajomości w Lasach Państwowych to śmiało. wbrew pozorom nie jest on taki zły.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.02.2011, 19:56
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Matematyki się nie obawiaj to nie jest najważniejsze na tym kierunku. Perspektywy jak po każdym innym wszystko zależy od Ciebie. jeżeli faktycznie lubisz biologię a do tego masz jakieś znajomości w Lasach Państwowych to śmiało. wbrew pozorom nie jest on taki zły.
No właśnie.

Jak masz znajomości i znajdziesz pracę, to świetna robota. Dobra płaca, spokojne zajęcia, obcowanie z naturą.

Sam o tym myślałem, ale z wiadomych przyczyn dałem sobie spokój.
Odpowiedz cytując
PelsonTSW
Member

Stary 27.02.2011, 12:39
Studiuję na AGH Informatykę Stosowaną i na PK Automatykę i Robotykę. Dogadałem się z prowadzącym zajęcia na PK, że przepisze mi ocenę z Matematyki z AGH, tylko że mój indeks z AGH zaginął(nie z mojej winy).Odnalazł się po 3 miesiącach i nie udało mi się uzyskać wpisu z Majcy w terminie.W między czasie udałem się do prodziekana co w takiej sytuacji mam zrobić.Powiedział mi, żebym wziął warunek, a gdy uzyskam wpis złożył pismo o jego anulowanie.Wpis już mam.Do 1 marca trzeba zapłacić za warunek ale jeszcze nie udało mi się zastać prodziekana.Może jutro albo we wtorek go dorwę.Jak myślicie wpłacać te pieniądze za warunek czy poczekać te dwa dni?A jeśli wpłacę to mogę się ubiegać o ich zwrot?
Z góry dzięki za pomoc
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.02.2011, 12:41
Nie wpłacać, to znacznie utrudni Ci odzyskanie kwoty, a takto jak złapiesz prodziekana da Ci anualacje umowy i masz problem z głowy.

Edycja: Jedyna konsekwencja nie zapłaty w terminie są odsetki( Ciebie nie beda dotyczyc) i to że nie wydadza indexu z dziekanatu bez opłaconej umowy.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 19.03.2011, 13:13
Czy jest na forum student budownictwa?

Myślałem o kierunku bardzo długo i wydaje mi się świetnym wyborem, mimo tego, że obecnie sporo maturzystów wybiera się na budownictwo. Jednak usłyszałem ostatnio od studenta V roku na Politechnice Warszawskiej, że wielu jego kolegów po ukończeniu kierunki szuka pracy i on sam boi się o przyszłość, nie poszedłby na budownictwo drugi raz.
Możecie to potwierdzić/obalić? Znacie może kogoś kto skończył ten kierunek?

Drugie pytanie dotyczy nanotechnologii. Z tego co wiem, obecnie niewiele uczelni prowadzi studia z dziedziny nanotechnologii, jest to ewentualnie specjalizacja. Słyszałem, że Politechnika Warszawska i AGH przymierzają się do wprowadzenia tego kierunku. Wiadomo wam coś o tym? Może tu znacie kogoś, kto studiuje nanotechnologię, lub wybrał tę specjalizację.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.03.2011, 16:09
Na UJ - cie jest chyba nanotechnologia, o ile się nie mylę.

Na pewno ciekawy, ale i bardzo trudny kierunek.

AGH buduje nowy Instytut Nanotechnologii, więc pewnie po wakacjach ruszy taki kierunek.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 19.03.2011, 16:13
Proud napisał(a):Wyświetl post
Na UJ - cie jest chyba nanotechnologia, o ile się nie mylę.

Na pewno ciekawy, ale i bardzo trudny kierunek.

AGH buduje nowy Instytut Nanotechnologii, więc pewnie po wakacjach ruszy taki kierunek.
No nie wiem czy zdążą wykończyć budynek w srodku. A gdzie rozreklamowanie kierunku jeszcze... Stawiam że ruszymy z nano dopiero w roku akademickim 2012/2013.
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.03.2011, 16:55
Na budownictwie na PK nie ma też na pewno lekko, nie są to jakieś wylajtowane studia, zależy jeszcze na kogo trafisz,ale radze się konkretnie zastanowić
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 19.03.2011, 19:21
Nie boję się jakoś szczególnie trudności studiów, jestem o to dziwnie spokojny (może bezpodstawnie).

Niestety z tego co czytam praca po kierunkach związanych z nanotechnologią będzie tylko za granicą. W Polsce jest na to jeszcze za wcześnie.

Mam jeszcze pytanie o kierunek związany z energiami odnawialnymi. Studiuje albo ma ktoś z tym kontakt?
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.03.2011, 21:42
Bezpodstawnie hehe Jakby coś to pw bo studiuje budownictwo na PK
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.03.2011, 15:51
Edukacja Techniczno-Informatyczna na AGH, uczy się tam ktoś? jak ktoś coś wie o tym kierunku i się mniej więcej w nim orientuje co i jak, czy trudno/łatwo niech napisze parę słów, z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2011, 14:22
Sprawa wygląda tak. Poszukuję kierunku związanego z geografią. COs ciekawego dla młodej osoby. Na bank nie chce byc nauczycielem jezeli komuś takie cos do głowy przyjdzie. W grę wchodzą krakowskie uczelnie. Podpowiecie coś
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.04.2011, 16:29
DYRU napisał(a):Wyświetl post
Sprawa wygląda tak. Poszukuję kierunku związanego z geografią. COs ciekawego dla młodej osoby. Na bank nie chce byc nauczycielem jezeli komuś takie cos do głowy przyjdzie. W grę wchodzą krakowskie uczelnie. Podpowiecie coś
Może geologia, jest na pewno na UJ i na AGH
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.04.2011, 14:09
albo jakaś turystyka? i faktycznie warto się zastanowić nad tą geologią szczególnie na AGH. ewentualnie ochrona środowiska.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Maciek(TSW)
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 21.04.2011, 14:47
Zapraszam na Teologie na UPJP2(PAT) Dostaniecie się z każdą Maturą
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.04.2011, 14:51
Maciek(TSW) napisał(a):Wyświetl post
Zapraszam na Teologie na UPJP2(PAT) Dostaniecie się z każdą Maturą
To są tzw studia hobbystyczne. Kierunek sam sobie doskonały,ogólnorozwojowyale nie jako jedyny. Później drugi kierunek lub solidna podyplomówka wydaje się być obowiązkowa.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 21.04.2011, 15:44
Jest ktoś na wspomnianym UPJP2 ale na Dziennikarstwie? Jeśli tak to proszę o informacje szerszą na priva.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 19.05.2011, 16:04
Krótkie pytanie: Czy kierunek Gospodarowanie nieruchomościami na UE na magisterkę to dobry wybór ?
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.05.2011, 16:15
WSEI na obsługę ruchu turystycznego.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.05.2011, 17:05
A ja Wam powiem... Pier*lcie studia one nic nie dają. Mogę powiedzieć Wam z własnego doświadczenia. 2 kierunki studiów, 1 kierunek podyplomowych, państwowa licencja zarządcy nieruchomości, 2 lata doświadczenia w zawodzie, bardzo dobry język angielski, 23 lata i kupa. W tym kraju nie ma przyszłości. Już 3-ci miesiąc szukam pracy.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.05.2011, 21:11
Też mam pytanie.
Na stronie UJ piszą: "studia niestacjonarne (dawne wieczorowe)". I teraz mam problem, bo nie wiem czy to znaczy, że to są aktualne weekendowe, czy to są dalej wieczorowe?
Jest w ogóle na UJ możliwość studiowania w weekendy?

EDIT:
@down- tak, ale na UJ piszą raz "niestacjonarne (Dawne wieczorowe)" a innym razem (głównie bodajże przy II stopnia) "niestacjonarne (dawne zaoczne)". Jakby pisało tylko stacjonarne lub niestacjonarne to by nie było problemu.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 19.05.2011 o godz. 21:42.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów