The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2011, 15:22
Kto wie kim by Mały dziś był, i gdzie gdyby nie JPII tak więc ostrożnie z krytyką.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 16.05.2011, 15:25
Yo Yo napisał(a):Wyświetl post
Mnie bardziej szokuje brak szacunku do drugiego człowiek niż Twój przykład i nie czuję się z tego powodu żałosny.

W ogóle śmieszy mnie zachowanie Małeckiego. Tatuaże z JPII, przeżegnanie się po każdej akcji, a na koniec wyzywa kogoś od czarnuchów. Hipokryzja i tyle.
nie hipokryzja, tylko charakter, emocje, wybuchowość i nerwowość.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2011, 15:34
Panowie nie róbcie jaj.. chyba każdy kto uprawiał jakiś sport i grał "o coś" potrafił w emocjach sypnąć nie lepszą wiązankę. Tu po prostu potwierdza się zawiść ludzi, którym Mały po prostu nie leży. Bo tam wyczytać można to co się chce tak na prawdę < oprócz k.wa, i p..ć >
Jeśli się czymś żyje to tak czasem się reaguje. Kto nie doświadczył tego nie zrozumie.

ps.
jak dla mnie to, jakby był tam jakiś "białas" poszła by taka sama wiązanka

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.05.2011, 15:40
Niedługo Patryk Małecki dostanie zakaz stadionowy. Żenujące to wszystko powoli się w tym kraju. Pieprzona poprawność i tolerancja. Orła jeszcze niech w różową koszulkę ubiorą i tęczową koronę. Pisać trzeba póki jeszcze ograniczeń w internecie nie ma, a to już niedługo.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.05.2011, 15:53
Czy mi się dobrze wydaje, że w Lidze Plus Extra ma być Stan?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.05.2011, 15:54
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Czy mi się dobrze wydaje, że w Lidze Plus Extra ma być Stan?
Dobrze Ci sie wydaje
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 16.05.2011, 16:03
W półfinale LM Busquets zwyzywał Marcelo od małp i co?... dziś UEFA mimo protestów rywala(REALU) wydała komunikat ,że hiszpam może zagrać w finale z MU. http://www.sport.pl/pilka/1,65041,96...a_Wembley.html

Sytuacja podobna i zobaczymy czy fakt ,że gramy z Legią w weekend w płynie na kare dla Małego.
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.05.2011, 18:32
Kiedy ta Liga+Extra ze Stanem?
Odpowiedz cytując
zbrozlo
Member

Od: 04.2011

Stary 16.05.2011, 18:37
Nooo po następnej kolejce
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.05.2011, 12:49
http://www.vi.nl/Radio-item/200560/M...-champagne.htm
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.05.2011, 13:44
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 17.05.2011, 13:48
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2011, 16:14
Kto był na meczu z Lechem ten widział że odwiedził nas tvn z Panami z W11. Materiał poniżej:

http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,4...sci_detal.html

Jedno co mnie wkurzyło to wypowiedź jednego z dziennikarzy że jak nie ma kibiców gości to młyn wyładowuje nerwy na reszcie stadionu. Totalnie przekłamanie faktów, bo każdy Wie jak było na prawdę.

Zdecydowane NIE dla mediów...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2011, 18:17
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Kto był na meczu z Lechem ten widział że odwiedził nas tvn z Panami z W11. Materiał poniżej:

http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,4...sci_detal.html

Jedno co mnie wkurzyło to wypowiedź jednego z dziennikarzy że jak nie ma kibiców gości to młyn wyładowuje nerwy na reszcie stadionu. Totalnie przekłamanie faktów, bo każdy Wie jak było na prawdę.

Zdecydowane NIE dla mediów...
było już to dawane

slowo ode mnie, tak właśnie odbiera kibicowanie zwykły człowiek, jak tamci, nie ma sie co dziwić, po tym, co dzieje się na innych stadionach
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.05.2011, 19:37
^^ totalnie przekłamania ludzi zielonych w sprawach kibicowskich. Tfuuu, w sprawach piłki nożnej.

Ciekawe informacje, które wyciągnąłem z tego kolorowego wywiadu.:

- 20 tysięcy policjantów jest pod stadionem, na mieście w tym czasie nie ma policji... rozwoje, gwałty, palenie na stosie. To wszystko w czasie, kiedy policja zajmuje się durnotą ze stadionu

- 2 zamknięte trybuny... bo zakaz dla kibiców POZnan*ia za akcję w Bydgoszczy. Aż nie trudno się domyślić co by się działo w przypadku wpuszczenia kibiców gości na stadion. Z jednej strony Wisła z drugiej Lech...

- Niema wroga na stadionie? No problem! Hersztowie Wisły za obiekt agresji obierają dzieci z sektora rodzinnego. Smok też nie może się czuć bezpieczny.

- Na stadionie wyczuwa się niesamowitą agresję kiboli, którzy polują na najsłabszych. Strach wziąć dziecko na mecz.

Czy oni są normalni? (czyt. TVN/media)
I teraz sobie odpowiedzmy, czy MY jesteśmy normalni Zwierzęta, nie ludzie.

Jak ma kojarzyć grupę społeczną pt. KIBICE zwykły zjadacz chleba, chłonący informacje z prasy i mediów jak gąbka. Bez świadomości manipulowany, człowiek któremu to media szukają wroga. Rząd jest ok, bo w TVN'ie tak mówili. Kibiców do gazu bo to hołota, się tylko tną tymi maczetami, i gwałcą nastolatki po lsd na dyskotekach.

... Wisła Kraków w mediach, kibice w mediach...
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.05.2011, 19:58
http://kiks.tv/2011/05/w-krakowie-wisla-pany/
relacja video z derbów
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.05.2011, 00:32
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,96...ecjalisci.html

Cytat:
Małecki ukarany za chamstwo, nie za rasizm. Specjaliści od czytania z ruchu warg potwierdzają
Jeśli klub nie chce lub nie potrafi stanąć w obronie Małeckiego, powinni to zrobić kibice i piłkarze Wisły. Mam tutaj na uwadze bardzo paskudną postawę szefostwa Canal +, które rozpętało kłamliwy atak na Małeckiego w stylu podsłuchów i pomówień SB-eckich, pod zarzutem rasistowskich zachowań Małeckiego, co podchwyciły inne media i wyrządziły Małeckiemu i Wiśle niesamowitą krzywdę, pomawiając wszystkich o rasizm, podobno odcyfrowany przez ich kamery z ust Małeckiego, a jak widać w zacytowanym na wstępie mojego postu artykule, zdementowanym przez specjalistów z ostrożnej GW .

Inną jest sprawą naganność chamskich słow Małeckiego, wypowiadanych w nerwach na boisku w każdym meczu ligowym, przez większość piłkarzy, a inną kontynuacja tej wstrętnej nagonki na Małeckiego i Wisłę, pod chamskim nawet zarzutem a nie tym bardziej, nadal rasistowskim.

Proponuję klubowi rozdzielenie tej sprawy na dwa czynniki.

1/. Słuszna i dobrowolnie przyjęta kara przez samego Małeckiego za jego chamskie słowa, wraz z pouczeniem o jego ostrożność w tych sprawach w przyszłości z uwagi na podsłuchy Canal +. Lecz bez jaj z kontynuacją rozzerzania tej kary w komisji ligii, gdyż wtedy Małecki i klub, żeby sprawiedliwości było zadość, powinni zgłosić do komisji ligi nagrania Canal + ze wszystkich meczów ligowych, w celu odczytywania z ust piłkarzy ich chamskich wyzwisk pod adresem innych piłkarzy, w tym niejednokrotnie z własnej drużyny ( po kuriozalnych błędach ).

2/. Oddanie do sądu powszechnego Canal+ i wtórujące mu media, oskarżające publicznie i kłamliwie Małeckiego o rasizm. Chyba, że Canal + przeprosi Małeckiego i Wisłę publicznie za pomówienie o rasizm a w ślad za nim, wszystkie te media, które wprowadzone w błąd przez Canal +, powieliły ich kłamstwa w swoich mediach ( dla przykładu : http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...akow,id,t.html - Derby Krakowa: rasistowski atak piłkarza Wisły Kraków, Patryka Małeckiego ).

W przypadku braku reakcji i przeprosin ze strony Canal + i innych mediów, niesłusznie posądzajacych Małeckiego i Wisłę o rasizm, piłkarze Wisły Kraków a zwłaszcza Małecki, powinni bojkotować Canal + i nie udzielać im żadnych wywiadów. Kibice zaś, powinni ustosunkować się na stadionie podczas transmisji meczowych do SB-eckich metod podsłuchiwania i pomawiania piłkarzy Wisły przez Canal +, zwłaszcza, że już w przeszłości, absolutnie wybiórczo, bardzo skrzywdzono Boguskiego, wmawianiem mu brutalności boiskowej, podczas gdy przydarzyło mu się w jego karierze coś takiego, pierwszy i chyba ostani raz. Proszę sobie teraz wyobrazić krzywdę dla Wisły, gdy czarnoskórzy piłkarze Wisły myśleliby, że mają kolegę boiskowego - " rasistę" i jaka by wtedy panowała atmosfera w drużynie Kto z zagranicy, chciałby przyjść i grać w przyszłości w rasistowskim klubie Czy Stan Valckx, zaproszony podobno do Canal+, nie powinnien poprosić w trakcie programu, o sprostowanie i przeproszenie Małeckiego oraz Wisły, aby on sam mógł wzmacniać Wisłę pod LM, bez niesłusznych pomówień klubu i jego w większości zagranicznych piłkarzy- o rasizm, a samego Małeckiego, może dobrze sprzedać kiedyś w przyszłości, bez etykietki rasisty

Proszę sobie także wyobrazić, że gdyby specjaliści nie sprawdzili prawdziwego ruchu ust Małeckiego, to na zasadzie pomówienia, za rasizm boiskowy, Małecki mógł nawet otrzymać od kimisji ligii, roczną karę meczową, gdyż rasizm w UEFA, jest sugerowany do karania, bardzo stanowczo, a sama Komisja Ligii, nie wiadomo dlaczego, z natury jest wrogo nastawiona do Wisły Kraków. Posądzać niesłusznie kogoś o rasizm w UE, to właściwie starać się zniszczyć człowieka i nie zakrzyczy tego pomówienia, próba wyolbrzymiania chamstwa Małeckiego, które i owszem, że jest naganne, ale nie tak, jak rasizm, który jest wyjątkowy i nie tak powszechny, jak zwykłe i nagminnie stosowane przez większość piłkarzy, chamstwo boiskowe..

Wynika z tego, że w Canal + pracują ludzie, którzy, li tylko i wyłącznie starają się tendencyjnie atakować i to bardzo perfidnie i paskudnie, Wisłę Kraków, wybiórczo, odmawiając potem stosowania tych samych metod oceny wybryków innych piłkarzy z innych klubów.

Ps. "żądając szacunku innych, ,szanujmy nie tylko ich, ale przede wszystkim, siebie samych".
Ostatnio edytowane przez kot : 18.05.2011 o godz. 01:52.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.05.2011, 02:52
Cytat:
Chajzer: Mój syn przeszedł w szkole piekło.Był nękany i wyszydzany. Koledzy ze szkoły zmienili życie Filipa Chajzera w prawdziwe piekło. Tylko dlatego, że jest synem znanego prezentera. Dziś Filip kończy studia dziennikarskie na Uniwersytecie Warszawskim. Ale tego, co spotkało go w liceum, nie zapomni do końca życia. Jego rodzice również będą te zdarzenia wspominać jak największy koszmar. "Filip poszedł do zwykłego, państwowego liceum na Ursynowie, które znajdowało się najbliżej domu. Okazało się jednak, że zarówno młodzież, jak i nauczyciele źle znoszą chłopaka o znanym nazwisku" - wspomina Zygmunt Chajzer. Filip na samo wspomnienie wzdryga się. "To była katastrofa. Nękanie zaczęło się już trzeciego dnia po rozpoczęciu roku szkolnego. Chłopaki ze starszych klas zaciągnęli mnie do toalety. Siłą i wyzwiskami chcieli pokazać mi, gdzie moje miejsce. Na szczęście jestem sporych rozmiarów i udało mi się wtedy uciec. Ale ciągle słyszałem, jak namawiają się, by spuścić mi łomot po zajęciach" - opowiada Filip. Choć państwo Chajzer spotkali się z nauczycielami i uczniami ze szkoły syna, na niewiele się to zdało. "Przez chwilę wydawało się, że konflikt jest zażegnany, jednak Filip w szkole czuł się potwornie. Zdecydowaliśmy, że po pierwszej klasie przeniesiemy go do prywatnej szkoły" - wspomina znany prezenter. Najgorsze jest to, że zarówno Filip, jak i jego rodzice mają poczucie, że na agresywne zachowanie młodzieży było w szkole przyzwolenie. "Pewnego razu nauczycielka historii, z której miałem całkiem przyzwoite oceny, powiedziała do mnie, że jak nie zacznę się uczyć, to skończę jak ojciec. W Polsacie" - opowiada Filip. I dodaje: "Choć mój syn ma dopiero rok, wiem, że nie poślę go do państwowej szkoły. Zbyt źle wspominam ten rok w liceum, by narazić mojego syna na coś podobnego". Anna Hernik
Źródło: Dziennik.pl
Nie wiem, czemu się mamy przejmować tym panem
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 18.05.2011, 03:09
po przeczytaniu artykulu w GW i informacji, ze Maly nie uzyl slowa czarnuchu chcialem go tutaj osobiscie przeprosic, gdyz takze uwazalem za pewnik iz mogl takiego slowa uzyc.jak widac wyciagnalem pochopne wnioski bazujac na jego wczesniejszych wybrykach. to co powiedzial jak dla mnie jest zwykla pyskowka jakich wiele na boiskach naszej i innych ekstraklas, szczegolnie podczas derbow, wiec takze mam nadzieje, ze Stan bedac gosciem w Canal plus bedzie sie domagal sprostowania.dobranoc
Odpowiedz cytując
canis
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 18.05.2011, 06:14
kot napisał(a):Wyświetl post
(...)
2/. Oddanie do sądu powszechnego Canal+ i wtórujące mu media, oskarżające publicznie i kłamliwie Małeckiego o rasizm. Chyba, że Canal + przeprosi Małeckiego i Wisłę publicznie za pomówienie o rasizm a w ślad za nim, wszystkie te media, które wprowadzone w błąd przez Canal +, powieliły ich kłamstwa w swoich mediach ( dla przykładu : http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...akow,id,t.html - Derby Krakowa: rasistowski atak piłkarza Wisły Kraków, Patryka Małeckiego )....
jak już coś, to najpierw należałoby wystąpić do mediów o sprostowanie nieprawdziwej informacji, a dopiero po tym (jak nie sprostują) to iść do sądu.
Tylko czy powoływanie się na "macherów" i "specjalistów" z GazWyb to jest to czego wszyscy chcą? A nie lepiej poczekać na rozstrzygnięcie Komisji Ligi (jakby nie było jakiś organ quasi sądowy) i dopiero wtedy wystąpić ze sprostowaniem?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.05.2011, 07:03
Wszystko pięknie, ładnie tylko jest jeden szczegół. Prezes Basałaj musi mieć jaja i wystąpić oficjalnie w obronie Małego i klubu, którym oszczercza kampania mediów wyrządziła niepowetowane straty na wizerunku. O jakieś karze w stosunku do Małego wogóle nie wspominam nawet, bo Basałaj strzelił nią samobója klubowi.
Niech k...a teraz to spróbuje odkręcić. Basałaj do roboty !!!!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.05.2011, 07:17
tyle, ze Basalaj ma to w czterech literach. Jakby mial stanac w obronie klubu i Maleckiego juz dawno by to zrobil.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.05.2011, 07:50
Mam pytanie: czy była jakakolwiek reakcja Canal+?

W końcu to dziennikarze tej stacji "na pewno widzieli" coś, co zdementowali później eksperci. Ja rozumiem śmiesznie pomylić się jak Wieszczycki w derbach Trójmiasta. Ale jak kogoś oskarża się o rasistowskie zachowanie i nie ma się racji, to wypada przyznać się do błędu.

Ja nie oczekuję teraz akcji medialnej Canal+ w stylu: "Małecki to czarujący, kulturalny młody człowiek, co zawsze przeprowadzi babcię przez ulicę". Tylko lakonicznego dementi i przeproszenia piłkarza. Takie minimum ludzkiej przyzwoitości.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2011, 07:59
Tyle, że w Canal nie powiedzieli nic o czarnuchu itp.
Powiedzieli, że nie mogą przytoczyć wypowiedzi bo jest za wcześnie.
Nie chcę nikogo bronić ale tak naprawdę za co mają przepraszać?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.05.2011, 08:14
Jak klub o to nie wystapi to nie ma co liczyć na jakiekolwiek sprostowanie z ich strony. Oni robią to nie od dzisiaj. Wybiórczo pokazują zajścia z meczów, które są wygodne i moga załatwić konkurencję dla klubu, któremu kibicują. Dałem przyklad z ostatnich meczów, gdzie Pigmej zaatakował pięściami głowę gracza Zagłębia co na ekstraklasatvmożna było ogladnąć tylko nie u nich w stacji. Tematu nie było. Można by sobie wyobrazić gdyby chodziło o gracza Wisły. Zapewne oskarżono by go o....usiłowanie zabójstwa.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.05.2011, 08:44
Na stronie Stowarzyszenia ukazał się ciekawy artykuł o "redaktorze" z gw.

"Podczas derbowego meczu doszło do spięcia Patryka Małeckiego z piłkarzem Cracovii z Saidim Ntibazonikzą. „Mały" powiedział do niego kilka słów uznawanych za obraźliwe.

Nazajutrz media gremialnie obwieściły jakim to Patryk nie jest rasistą , zresztą jak się potem okazało całkiem niesłusznie. Klub ukarał zawodnika za obrażanie rywala, piłkarz się przyznał. We czwartek ma też stanąć przed Komisją Ligi. Normalna kolej rzeczy, nic dziwnego w tym wypadku się nie dzieje. Nie tacy piłkarze jak Patryk przed różnymi komisjami stawali, nie takich jak on karały kluby za wybryki znacznie gorsze od jego zachowania. Prawdę powiedziawszy takie zdarzenie mają miejsce na całym świecie. Jeżeli jednak „Mały" się przyznał i włodarze Wisły czyli jego pracodawcy wymierzyli mu jakaś karę(a tak głosi oficjalny komunikat klubu) to sprawy nie ma. Jednak jak zawsze możemy liczyć na Piotra Jawora...

Dziennikarz krakowskiego oddziału Gazety Wyborczej znowu chciał zabłysnąć kolejnym tekstem, w którym piętnuje wszystkich dookoła, sam pozostając rycerzem bez skazy. W swoim artykule , który znalazł się na ostatniej stronie ogólnopolskiego wydanie Gazety Wyborczej (niejako jest więc sportowym newsem głównym) w „popisowy" sposób „jedzie" po Patryku za jego niedzielne zachowanie. Tytuł artykułu brzmi: „Małecki ukarany za chamstwo, nie za rasizm." Czytając go dochodzę do wniosku, że Piotr Jawor ma obsesję, wydaje mu się, że zjadł wszystkie rozumy a monopol na prawdę zdobył razem z akredytacją dziennikarską. Sprawa, która została rozwiązana przez klub i zawodnika została przez niego wykorzystana po to ,aby w imię „rzetelności dziennikarskiej" znowu Patryka Małeckiego publicznie skrytykować, lub mówiąc prosto z mostu, z prywatnych powodów Patrykowi dopiec. Pisze, więc redaktor Jawor o zdarzeniu z lipca 2010, kiedy to Małecki odmówił gry w sparingu Henrykowi Kasperczakowi. Problem dosyć dawny, nic to, że wyjaśniony, oraz że „Mały" swoją grą w tym sezonie pokazał jak na grze w Wiśle mu zawsze zależało i zależy nadal. Przytacza też sytuację po jesiennym meczu derbowym kiedy to nasz zawodnik cytuję z artykułu: „zwyzywał dziennikarza Gazety Wyborczej i znów dostał po kieszeni". Czemu Piotr Jawor nie ma cywilnej odwagi napisać wprost, że chodzi o niego? Czemu nie dodał, że nie rozmawia z Małeckim od tamtego czasu, mimo, że mijają się na klubowych korytarzach i że prosto w oczy tego tematu nie porusza i nie wygłasza żadnych pretensji. Sugeruje też, że niedzielne zdarzenie oddaliło Patryka jeszcze bardziej od reprezentacji. Cytuje w tym celu Franciszka Smudę, który mówi, że „krnąbrni ludzie mnie nie interesują" oraz o nim samym, iż „ma stać się facetem z klasą i kulturalnym człowiekiem". Nie jest ten artykuł miejscem, do tego bym wyraził swoją opinię na temat elokwencji i koncepcji gry naszego selekcjonera, pragnę tylko zauważyć, że Patryka w kadrze nie ma od dosyć dawna, niestety ze szkodą dla naszej reprezentacji. Niech, więc Piotr Jawor nie mydli czytelnikom oczu.

Jak już napisałem dziennikarz ten ma obsesję. Atakuję on Wisłę na każdym kroku, tak jak w wypadku „Małego" lecząc chyba swoje kompleksy. Chciałbym przypomnieć, że przedstawiał on kibiców Wisły jako oszalałych z nienawiści antysemitów w swoich artykułach po przyjściu Maora Meliksona. Życie zagrało mu na nosie w tej kwestii, szuka więc innych sposobów aby Wiśle dopiec. Działa on na szkodę Wisły, rozdmuchując afery, tworząc sztuczne problemy czy niby patologię, z którymi on jako „rzetelny dziennikarz" musi wałczyć. Swoistą krucjatę prowadzi też przeciw wszystkim, którzy nie podzielają jego poglądów. Drażni go być może miłość Patryka do Wisły, którą ten zawodnik na każdym kroku okazuję. Irytuje z pewnością Jawora sympatia i szacunek, którą darzy ten piłkarz fanów Wisły, tych samych, których redaktor Jawor lubi nazwać zgodnie z nurtem gazety kibolami. Próbuje więc po raz kolejny w mało chwalebny sposób kończyć" ludzi od niego diametralnie innych. Zapewniam go, że mu się to nie uda. Więc może niech wreszcie zajmie się dziennikarstwem sportowym, które jest jego zawodem i przestanie udawać Mesjasza. Bo chyba nie za to mu płacą...

M.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 18.05.2011, 09:47
Nocą w niedziele 15 maja przeczytałem na Weszło.pl komentarz jednego z internautów do artykułu komentującego derby że Nourdin Boukhari prawdopodobnie zginął w wypadku samochodowym, gdy w Krakowie na ul Księcia Józefa, na śliskiej nawierzchni, rozpędzone porsche rozbiło się na drzewie. Internauta ów powoływał na na wpis w internetowym wydaniu Gazety Krakowskiej gdzie był artykuł o wypadku i fotki (w artykule nie były podane personalia kierowcy). Ogarnęło mnie przygnębienie i przerażenie bo kilka godzin wcześniej widziałem Wiślaka bawiącego się na murawie stadionu. Natychmiast po obudzeniu się w poniedziałek zacząłem przeglądać strony internetowe by potwierdzić lub zaprzeczyć fakt tragicznej śmierci, żadnych wieści o rzekomej śmierci Nourdina nie było. Natomiast z czasem okazało się że ofiarą wypadku był Piotr Michalski, syn założyciela Bumy i znanego krakowskiego przedsiębiorcy - Jacka, zmarłego 2 lata wcześniej, który firmę i feralne auto odziedziczył po ojcu.
Boukhariego na własne oczy zobaczyłem wczoraj tj. we wtorek 17.05 w parku wodnym jak spędzali miło czas z Jovanicem, Jaliensem. Nie ma mowy o żadnej otyłości czy nadwadze (jak próbują przedstawiać go szukające na siłę sensacji media), jest normalnym SZCZUPŁYM facetem.
Moim zdaniem umiejętności czysto piłkarskie ma dużo wyższe od Garguły, Siwakowa czy Jirsaka, Jest zawodnikiem ofensywnym, grającym do przodu, inteligentnym, znakomicie wyszkolonym technicznie, stwarzającym sobie sytuacje strzeleckie.
Na miejscu Valcsa i Maaskanta nie pozbywałbym się go pochopnie z klubu.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.05.2011, 09:51
Szczupłym? Przeciez nawet na zdjęciach z fety widac ze ma problem z wagą..
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.05.2011, 12:38
Mnie zawsze irytowały gadki Iwańskiego w "Szybkiej Piłce" w stylu: "Czy to jest już ta Wisła by Robert Maaskant?". Tak, teraz już jest
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.05.2011, 14:09
A kto to jest Iwański i co to za program? Czy to ta pseudo produkcja made by TVP?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów