|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła? | |||
| Wysoka wygrana Wisły |
|
83 | 23,25% |
| Skromna wygrana Wisły |
|
161 | 45,10% |
| Remis |
|
53 | 14,85% |
| Skromna wygrana Legii |
|
41 | 11,48% |
| Wysoka wygrana Legii |
|
19 | 5,32% |
| Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Albo po prostu trener powinien zrobić wcześniej zmiany i wpuścić zmienników już około 60 minuty. Nie zapominajmy, że ten mecz będzie pierwszym przy w pełni otwartym stadionie. Także wynik zostanie w pamięci jako ten inaugurujący nowy stadion. Trzeba się spiąć!
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie to wpuścić dwóch młokosów z ME niech pokażą co potrafią w otoczeniu z podstawowym składem.
-------Pareiko Cikos-Nalepa-Chavez-Pajlic --Sobolewski-Garguła Chrapek-Melikson-Kirm -------Genkov |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Nie ma odpuszczania i trzeba zagrać na 100% piłkarze muszą w każdym meczu grać o zwycięstwo żeby pózniej nie było kompromitacji w pucharach.Chciałbym żeby był doping na tym meczu żeby poczuli przed pucharami trud grania na pełnym stadionie w wyjazdowym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
|
Żadnych eksperymentów na mecz Legią. Rozjechać ich ze 3:0 i sezon można będzie uznać za bardzo udany.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jedni i drudzy o nic nie graja, no niby to "prestizowy" mecz, tylko dla kogo? Wiekszosc to albo obcokrajowcy dla ktorych poza kamerami ten mecz jest jak kazdy inny, albo wyrobnicy ktorzy wiedzac ze maja puchary moga odpoczac bo przeciez trzeba bedzie wczesniej zaczac grac...
Smierdzi remisem na kilometr. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
uważam że piłkarze powinni pokazać klasę mistrzowską i pokonać Legię. Są profesjonalistami i na świętowanie będzie czas po ostatnim meczu. Do soboty daleko więc dzisiejszy kac szybko minie i do roboty na treningach. A z Legią tylko zwycięstwo. Z resztą zawodnicy powinni się starać bo po sezonie napewno paru wyleci
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla mnie ten mecz nie ma znaczenia
Absolutnie żadnego, najlepiej jakby wybiegł taki skład:Kod:
Jovanić
Burliga-Nalepa-Chavez-Pajlic
--Sobolewski-Garguła
Chrapek-Melikson-Kirm (Boguski)
Rios
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po to poszliśmy w stronę zagranicznych pilkarzy i trenera, żeby nie było minimalizmu. Nie wyobrażam sobie, żeby w Warszawie zagrali słabiej bo juz są mistrzami, albo mają kaca. Muszą zagrać tak jak do tej pory i wygrać, za to dostają pieniądze i nie mogą odpuszczać. Legia w swoim najgorszym sezonie nie zasługuje na takie zaszczyty jak pokonanie Wisły
Skład wystawiłbym taki sam jak do tej pory, rezerwowi to gwarantowany oklep.![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie wolno z Legią odpuścić. Seria zwycięstw Lech - Cracovia - Legia byłaby wisienką na torcie z okazji mistrzostwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
młodych można puścić ale nie na Legię, a na Zagłębię, bo Polonią kończymy i trzeba jakoś ten sezon zakończyć; jakoś nie widzi mi się dostać 3 czy 4 od Legii na koniec sezonu, tak wiem może i nierealne, ale wszyscy widzieli jak się skończyła sama nieobecność Genkova
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mój proponowany skład na mecz z legią
--------------------------- Jovanić------------------------------ Cikos--------------- Chávez-------------Kowalski -------------------- Paljić Małecki------------Sobolewski----------------Melikson---------------Kirm --------------------------Garguła------------------------------------ ------------------------Ríos------------------------------------------- |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nijak nie wiem co by tam miał robic Kowalski
Powszechnie wiadomo, że on to nie tyle nie jest na poziom Wisły, co w ogóle nie bardzo sie do Ekstraklasy nadaje a dodam tylko, że już ma na karku 25 wiosen ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pareiko- Cikos, Jaliens, Chavez, Paljić-Małecki, Sobolewski, Garguła, Melikson, Kirm-Genkov pod koniec moża wpuścić młode wilczki Nalepę, Czekaja i Chrapka. Nourdin, Serge, Andy i Sivakov niech siedzą na trybunach bo raczej nie na nich w przyszłości będzie opierać się Wisełka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Sivakov i Rios powinni wyjść w podstawowym składzie, trzeba ich do końca porządnie sprawdzić. Wilk w miejsce Sobola, czas przekazać dowództwo nowemu liderowi Wisły. Garguła, oczywiście też przydałoby się żeby coś w końcu pokazał, więc musi dostać przynajmniej jeden z trzech ostatnich meczów w pełnym wymiarze. Obrony ruszać nie powinni bo chłopaki monolitu jeszcze nie tworzą, patrz nieporozumienie Jaliensa i Cikosa w niedziele. I tu masz racje, pod koniec wpuszczać zawodników z ME.![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
licze na zwyciestwo nie ma co odpuszczac tylko gromadzic punkty by juz inni nie mieli narzekac oto np ze mamy tak malo pkt
chlopaki dadza rade ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że na ten mecz Wisła wyjdzie w normalnym składzie, bo z Legią trzeba wygrać. A dopiero na Zagłębie i Polonie da szanse młodszym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, że następny mecz gramy właśnie z Legią bardzo prawdopodobne jest, że Komisja (L)igi wykluczy na ten mecz Małeckiego za pyskówkę do Ntibazonkizy.
W ciężkich sytuacjach zawsze przychodzili Legii z pomocą i wątpię by w tej sytuacji było inaczej. W takim wypadku pewnie zagrałby Rios. Ja chętnie sprawdziłbym Paljića na swojej normalnej pozycji czyl na obecnej pozycji Kirma. A na tej pozycji na obronie sprawdzić kogoś nowego. Chciałbym wiedzieć czy Paljić może walczyć o miejsce w składzie na dwóch pozycjach jesli pozyskamy nowego skrajnego obrońcę na jego obecną pozycję. --------------------------- Pareiko------------------------------ Cikos------------ Chávez-----------Kowalski (?) --------- Jaliens(?) ------------------------------------------------------------------------ -----i------------Sobolewski----------------Garguła-------------- ----------------------------Melikson------------------------------------ Rios-------------------------------------------------------------Paljić -----------------------Genkov------------------------------------------- |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A z Polonią to nie trzeba wygrać? Chcesz oglądać koronacje w cieniu porażki z czarnymi koszulami? Jak dla mnie to jedyny istotny meczyk to właśnie spotkanie z Polonią W.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Granie jednym i tym samym składem to nie od razu zwycięstwo. Warto czymś małym rywala zaskoczyć. Albo się sprawdzi, albo zawsze można zrobić zmianę.
Np. w tym moim ustawieniu można wprowadzić Kirma za Kowalskiego i wszyscy trzej wracają na swoje standardowe pozycje (Jaliens, Paljić, Kirm). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Mecz jak każdy inny,niemniej..... Łatwiej będzie Bossa namówić na rzucenie większą gotówką, gdy wszyscy zostaną konkretnie zostawieni w tyle. Pokonany Poznań,Cracovia, duża przewaga w lidze, ładna gra do oka, trafione transfery. Gdybyśmy jeszcze pokonali Legię, to Stan podejrzewam miałby bardzo duże środki na budowę jeszcze silniejszej ekipy. Niby mecz o nic,bo tak naprawdę kogo to rusza, ale..... ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A faktycznie, zapomniałem o Wilku. Nie znam szczegółowo kontraktów Riosa i Sivakov to też warto ich jeszcz troche posprawdzać... przynajmniej jedno pełne 90 minut powinni zagrać
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jest jeszcze o co grac - o lepsza ilosc punktow na zakonczenie sezonu. Moze troche mniej beda wypominac, ze dzisiejszy Mistrz Polski jest najsłabszym Mistrzem Polski i druzyna nie ma sie z czego cieszyc. Tak wiec Wisła zawsze gra o zwyciestwo, nawet jak ma juz zapewnione 1 miejsce do konca sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mecz z Legią, to nie jest mecz na eksperymenty, kunktatorstwo i minimalizm.
Jedziemy do Warszawy, stolicy Polski i mamy pokazać, kto jest Mistrzem Polski. Piłkarze mają pokazać walkę przez 90 minut, żeby udowodnić, kto jest najlepszy. Możemy przegrać, spoko, ale nie wyobrażam sobie porażki po beznadziejnym meczu, kiedy każdy zawodnik będzie się zastanawiał, czy wziąć sobie nawigację do nowego Audi. Eksperymentować będzie sobie można w Lubinie i w meczu z Polonią. Niech wtedy grają Chrapek, Brud i reszta ekipy z ME. W szczególności na mecz/fetę będą zmotywowani. Kowalski i Rios w składzie? Po co mają grać zawodnicy, którzy w przyszłym sezonie w Krakowie grać nie będą?
Ostatnio edytowane przez murray : 16.05.2011 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A moja opinia jest taka: wszystkie mecze do końca trzeba wygrać-będziemy mieć wtedy 62 punkty , a to już w miarę przyzwoity wynik i nikt nie będzie p.....ł jaki to słaby mistrz w tym roku.Eksperymenty można robić w sparingach przed sezonem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Lepiej, żeby mistrz był słaby, a później go wzmocnić przed LM niż odwrotnie: mistrz w pięknym stylu i potem rozsprzedać najlepszych zawodników. A co do Legii to myślę, że na bank żadna z drużyn nie wygra handicapem, a o ewentualnym zwycięstwie zadecydują detale.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
osobiście postawiłem na minimalne zwycięstwo drużyny z Warszawy, niestety zgodnie z regułą choć chciałbym oczywiście, żeby było inaczej
podzielam zdanie, że rozprężenie będzie widoczne ale zgadzam się też z tym, że nie po to chcemy tworzyć profesjonalny klub więc zawodnicy do końca powinni być profesjonalni. Chciałbym też zobaczyć cały mecz w wykonaniu Riosa |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
imho wystawianie Maora w ataku, ( skoro gramy 4-3-3) jest mało efektywne. To chłopak który lubi mieć dużo wolnego pola, zresztą bodajże Mały czy Czarek mówili ze Maor ustawiany jest jako wolny elektron czyli inaczej taktycznie podchodzi do spotkanie niż reszta. Gdy będzie grał w ataku od razu będzie plastrowany przez obrońce przeciwnika w związku z czym nie będzie mógl wozić piłki z głębi pola jak lubi i wykorzystywać swoje przejebane przyśpieszenie.
przykład na derbach, mógł ściągnąc Kiro, przesunąc Maora i wpuścic Sziwakowa a tak nie zrobił.To jest oczywiscie moja opinia ,mozecie sie nie zgadzać. Legia będzie bez środka, ciekawe co Maaskant wymyśli E; wynik 1-0. Mecz z Lechem wygrała para Czarek-Genkov, Pasy Małecki-Melikson pozostaje para Sobol-Kirm
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.05.2011 o godz. 16:55.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mały i Melix 2 : 0 na Ległej... na Zagłębie damy pograć rezerwie i ME by pierwszy jedenastka odsapnęła i na koniec tak z 4 : 0 z Polonią i Feta jak po fecie ;D
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|