The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2011, 10:59
Temat Patryka Małeckiego. Jaki charakter ma to każdy wie (czego nie neguje bo sam jestem nerwusem) ale jedna rzecz mnie drażni i wywołuje wymioty.

Mały na każdym kroku okazuje jaki niby to jest pobożny i "Polak Katolik". W niedziele przed meczem przez minutę klęczał i się modlił (pewnie następnym razem będzie tam krzyżem leżał). Zapewne prosił o wsparcie i siłę. Rozumiem że wsparcia nie dostał ale żeby aż tak się wyładowywać na innym zawodniku ? Chyba że on pojmuje inaczej miłość do bliźniego.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.05.2011, 11:00
A ja wyczytałem że z ust Małeckiego szło tak... Uwajaj Uwajaj z tym palcem....

A na serio to każdy może wyczytać co mu się podoba, nie słychać tego co dokładnie mówi, a więc nie można mu nic zarzucić. Dziękuje.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.05.2011, 11:04
Po pierwsze nie ma żadnego nagrania z wypowiedzią Małego, wiec nie ma za co przepraszać. I już nie przesadzajcie z tą poprawnością polityczną. Jakby jakiś murzyn powiedział do Małego "śmierdzący białasie", to powinniśmy się z tego śmiać, a nie robić aferę
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.05.2011, 11:16
Jeśli Patryk to powiedział to musi jak najszybciej przeprosić, no ale z drugiej strony to są straszne emocje, gdybym ja się znalazł na jego miejscu emocje też mogły zawładnąć mną i bym murzyna od czarnych powyzywał, ciapatego, żyda, garbatego, ślepego... a potem człowiek by żałował. TO SĄ EMOCJE !W 90 % to nie jest rasizm tylko jak w....ić przeciwnika. Co jest bardziej obraźliwe powiedzieć to murzyna ty czarnuchu j....y, czy do polaka ty skó......nu zajebany twoja matka....itp. (nasz język jest stworzony do przekleństw
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 16.05.2011 o godz. 11:22.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.05.2011, 11:24
Ktoś w ogole widział to nagranie? Jest ono dostepne?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.05.2011, 11:27
Rasizm to uznawanie kogoś za gorszego ze względu na rasę czy kolor skóry a nie po prostu nazywanie rzeczy po imieniu ;/

Jeśli już, to Małecki zwyzywał pejsa od czarnych ćwoków (czy jakoś tak ) nie dlatego, że jest czarny, tylko dlatego że jest ćwokiem i fauluje. Gdyby to był rudy białas to pewnie poszłoby "ryży ćwoku" a jak grubas, to "tłusty ćwoku". Po prostu jak jesteś zły to jedziesz czymś co się najbardziej rzuca w oczy i nie ma to nic wspólnego z rasizmem.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.05.2011, 11:28
Niech najpierw puszczą nagranie i udowodnią Małeckiemu, że to były teksty rasistowskie.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.05.2011, 11:30
Nagranie jest na ekstraklasa.tv.

Jak ktoś z niego coś potrafi odczytać co było dokładnie powiedziane to gratuluje samopoczucia Do policji się zgłoście, będziecie odczytywać z ruchu warg

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...aleckiego.html

Tak jeszcze patrzę na to i TAM BYŁ SĘDZIA ZARAZ OBOK!!! idzie do tej sytuacji i napomina ich po tej pyskówce. Widział sytuację, słyszał co było mówione bo Patryk cicho tego nie powiedział, ocenił i tyle. Dziękuje do widzenia.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 16.05.2011 o godz. 11:35.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.05.2011, 11:35
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Nagranie jest na ekstraklasa.tv.

Jak ktoś z niego coś potrafi odczytać co było dokładnie powiedziane to gratuluje samopoczucia Do policji się zgłoście, będziecie odczytywać z ruchu warg
Miałem na myśli materiał fonetyczny. Bez niego można stwierdzić, że ruszał wargami. Nic więcej.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.05.2011, 11:37
Ja moge zrozumiec tylko 'wypierdalaj' i '....a', i podejrzewam, że tylko dlatego, ze napisali ze mu kazal '....a wypierdalać', wiec podswiadomosc robi swoje moze to maja w swojej magicznej haj definiszyn ultra sloł mołszyn, bo z tego co wrzucono to ni chuja nie mozna nic wyczytac...
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.05.2011, 11:39
Tak jeszcze patrzę na to i TAM BYŁ SĘDZIA ZARAZ OBOK!!! idzie do tej sytuacji i napomina ich po tej pyskówce. Widział sytuację, słyszał co było mówione bo Patryk cicho tego nie powiedział, ocenił i tyle. Dziękuje do widzenia.
Pamiętam to zajście z meczu i faktycznie Siejewicz był niedaleko i jesliMały faktycznie pojechał rasistowskim tekstem to na pewno ujrzałby żółtko. A nie skończyłoby się tylko na ustnym napomnieniu. Myślę, że w razie posiedzenia komisji ligi kluczowa będzie opinia Siejewicza.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.05.2011, 11:40
Na 97,8% Małecki powiedział do Saidiego.
Spier...aj ku...a szczochu jeba..ny

Oglądałem tą sytuację na zywo i jestem przekonany że tak właśnie było. Przesledźcie to sobie raz jeszcze.

I teraz pytanie
Kto pierwszy rzucił plotkę o tym że Mały wyzwał Saidiego od czarnuchów?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 16.05.2011, 11:43
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Miałem na myśli materiał fonetyczny. Bez niego można stwierdzić, że ruszał wargami. Nic więcej.
Otóż to.
W tym momencie mamy tylko ruch ust, co nie może stanowić materiału dowodowego.
Choć instytucje mają problem z przestrzeganiem elementarnej litery prawa.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.05.2011, 11:43
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam to zajście z meczu i faktycznie Siejewicz był niedaleko i jesliMały faktycznie pojechał rasistowskim tekstem to na pewno ujrzałby żółtko. A nie skończyłoby się tylko na ustnym napomnieniu. Myślę, że w razie posiedzenia komisji ligi kluczowa będzie opinia Siejewicza.
No ale jaka opinia Siejewicza? On swoją opinię przedstawił wczoraj około godziny 15, upominając dwóch piłkarzy słownie. Było spięcie, jakiś wulgaryzm i tyle.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.05.2011, 11:44
Eurosport.pl
Cytat:
Wszystko to może wskazywać z dużą dozą prawdopodobieństwa na użycie substancji typu kokaina, heroina, amfetamina itp. Używanie tych substancji przez zawodowych sportowców, jak dość powszechnie wiadomo, jest zabronione.
Uważam, że od p. Małeckiego natychmiast powinna zostać pobrana próbka krwi, pozwalająca na jednoznaczne stwierdzenie, że nie używał w dzisiejszym meczu zabronionych substancji.
A to z forum parchów, na temat zachowania Małego, haha.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.05.2011, 11:46
W 0:16 słychać strzały
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.05.2011, 11:48
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
I teraz pytanie
Kto pierwszy rzucił plotkę o tym że Mały wyzwał Saidiego od czarnuchów?
Jak wczoraj przeglądałem parchatkowe forum to tam jakiś osobnik złapał bulwersa,pewnie zaczął donosić po gazetach i poszło, ale gdy to pisał chyba był pod wpływem heroiny i bym go przebadał

W tle przy drzewie widać że ktoś się rusza
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 16.05.2011, 11:58
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na filmik jeszcze z boiska, wydawało mi się, że Branco macha tymi rękami tak kompletnie od niechcenia, potem jednak, kiedy zobaczyłem jak tańczy na stole, zmieniłem zdanie.

Jeśli jednak się przypatrzycie to widać, że Guła właściwie w ogóle się nie cieszy. Rozumiem, że nie brał szczególnie dużego udziału w tym sukcesie, ale to było aż przygnębiające. On chyba już wie, że to ostatni sezon w Krakowie. Bardzo mi go szkoda, to był jeden z moich ulubionych polskich piłkarzy.

Rios świętował w koszulce swojego klubu, to też chyba taki mały znaczek, że na niego czas.

Macie podobne odczucia, czy przesadzam?
Rios świętował w koszulce Argentyny, nie jakiegoś klubu. A nie cieszył się też jakoś wybitnie np. Kirm ... pod sektorem. Bo równo z gwizdkiem to wbiegł na murawe jako jeden z pierwszych. Mają widać taki a nie inny charakter, nie oczekujmy od nich nie wiadomo czego.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Stary 16.05.2011, 12:09
No ale jaka opinia Siejewicza? On swoją opinię przedstawił wczoraj około godziny 15, upominając dwóch piłkarzy słownie. Było spięcie, jakiś wulgaryzm i tyle.
właśnie to miałem na myśli
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2011, 12:11
haha przecież tam jedynie co można wyczytać z ust to wypier.. i kuwa ..

a najlepsze jest to że jemu tak wypominają ale nawet na stronie ekstraklasa.tv wyzywają w komentach Małego w tym samym tonie i nikt z tego nie robi afery ;]

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.05.2011, 12:32
ludzie

Materazzi gorsze rzeczy do Zizou mówił.

To są derby i Patryk był skoncentrowany jak na derby a nie jak na spotkanie z Dolcanem.
A to że Głupie z Kałuży płaczą i srają w majtki po tym jak im ulubieńca pojechał, niech płaczą chociaz tak naprawde to zazdroszczą takiego chłopaka.

E: Ale on tak powiedział. Powiedział. Ale przecież graliśmy mecz określany jako Święta Wojna. rozumiecie .Święta Wojna gdzie kości mają strzelać a po murawie lać się krew. a nie spotkanie z przedstawicielami Żłobka nr 3. Śmieszą mnie płacze tych tych. nawet nie będe ich nazwy pisał.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.05.2011 o godz. 12:37.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.05.2011, 12:34
Canal+ i czytanie z ruchu warg yhy... Niech najpierw udowodnia, ze na prawde tak powiedział a jak nie to brac go jeszcze raz do Ligi+Extra i przeprosic. Takiej zawisci, ze Wisła zdobyła Mistrzostwo Polski dawno nie było. Niedlugo beda kazali przeprowadzic na naszych pilkarzach badania czy nie brali przypadkiem dopingu. A media nagłasniaja sprawe z Saidim specjalnie, zeby Małego ukarac i zdyskwalifikowac.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.05.2011 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Stary 16.05.2011, 12:57
Niestety, wydaje mi się, że ta nagonka pismaków z koszernej i Canal+ doprowadzi do tego, że Małecki nie zagra w kilku najbliższych meczach.
Opryszek już "ustawia" w wywiadzie zeznanie Saidiego N.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.05.2011, 13:11
Najśmieszniejsze jest to ,że nawet Saidi nie wie czy Mały do niego krzyknął "czarnuchu" i powiedział że dobrze nie rozumiał tego co mówił do niego Mały! A wg mnie z tego wideo nie można odczytać co dokładnie mówi Małecki , z pewnością były przekleństwa ale o "czarnucha" to ja nie jestem pewny a widziałem tą sytuację parę razy.
Cytat:
Szymon Opryszek: Jak Pan oceni zachowanie piłkarza Wisły w stosunku do Pana?

Saidi Ntibazonkiza: Miałem typowo piłkarskie starcia z Małeckim przez cały mecz, ale w jednej sytuacji coś do mnie krzyczał. Oczywiście nie zrozumiałem, bo nie znam tak dobrze języka polskiego. Użył określenia "czarnuchu"? To głupie i dziecinne, Małecki chyba nie do końca przemyślał, to, co mówił. To było niepotrzebne.
Do mniej spostrzegawczych zwróćcie uwagę na znak zapytania ...
Też należy zwrócić uwagę na to ,że po tym zajściu Saidi uśmiechał się kompletnie nie wiedząc co mówił Mały więc ten jego wywiad jest tylko na podstawie tego co powiedział mu dziennikarz który nie może być pewny czy Mały użył słowa "czarnuchu"!!! Jednak ewidentnie chce zaszkodzić piłkarzowi nie mając na razie niepodważalnych dowodów!! Zresztą ten cały wywiad wygląda mi na jakąś manipulację , jakby mówiono piłkarzowi co ma mówić i w jaki sposób , no chyba że sam dziennikarz podkoloryzował to.
Jeśli już mamy rozgrzebywać tą sprawę to najpierw tym filmem na którym jest to zajście powinni zająć się specjaliści którzy potrafiliby odczytać ze 100 % pewnością co dokładnie powiedział Mały a nie dziennikarze czy eksperci z Canal + i później jeśli potwierdziłoby się to ,że Mały jednak użył słowa "czarnuchu" to dopiero wtedy należałoby ukarać piłkarza za te słowa i ewentualnie robić taki szum jak teraz który wtedy byłby zasłużony a nie w tym momencie kiedy jest jednak niewiadoma czy to słowo zostało użyte!!!!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 16.05.2011 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.05.2011, 13:44
Samo w sobie nazwisko dziennikarza "Opryszek" śmierdzi wałem
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 16.05.2011, 14:04
Co do tamtego Porsche to kierowca miał na imię Piotr. Info z komentarza na gazetakrakowska.pl
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 16.05.2011, 14:16
Mały nie użył słowa czarnuchu a szczochu. to jest różnica.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 16.05.2011, 14:21
Skąd wy wiecie, jakich słów użył Patryk?
Nie ma zapisu audio, nie ma dyskusji.
Chyba, że Patryk się przyzna, to wtedy będzie temat.
Odpowiedz cytując
zabsko
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 16.05.2011, 14:32
Z oficjalnej strony Wisły:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ny_do_prezesa/
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004