|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Niekoniecznie co do Cikosa i Chaveza przewijaly sie tez kwoty odpowiedni 100 i 400K EUR. Czas pokaze ale PS to TYLKO PS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wie ktoś ile Wisła może dostać za zdobycie MP ? Zazwyczaj było to kilka baniek. Wtedy można z tych pieniędzy zapłacić za Cikosa i Chaveza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Myślę, że klub przede wszystkim nastawia się na podpisanie kogoś darmowego, mając na uwadze domniemane przyszłe rezerwy w budżecie płacowym (Boukhari, Branco, Łobodziński, Żurawski, Rios). ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jak Cupiał chce mieć dobrą drużynę, musi wyłożyć kasę. Przede wszystkim solidnego stopera, lewego obrońcę, szybkiego skrzydłowego do Kirma, żeby nie czuł się zbyt pewny miejsca w składzie i kogoś do pary z Genkovem, albo za niego w razie potrzeby. 3-4 mln € i mamy pakę na co najmniej wyjście z grupy LE. O LM nie mówię, bo to w Polsce abstrakcja, no ale, kur*a, ileż można czekać
Zresztą poczekamy, zobaczymy. Valx, Basałaj, Maaskant i reszta to nie zgraja idiotów, którzy nie wiedzą czego potrzeba. Na pewno wiedzą co robią i może nie ściągną jakichś władców murawy, ale solidnych piłkarzy, na których można liczyć. Nie oczekujcie graczy z kosmosu, bo Cupiał to nie szejk albo Abramowicz, żeby wyłożyć Valxowi 100 mln € i rzucić hasłem "masz, baw się, tylko fakturę weź". Trzeba podchodzić do naszych realiów :] Nawet, jakby był wielki boom na kable, to i tak ta kasa nie pójdzie na Wisłę (no, może trochę) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.05.2011 o godz. 09:28.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Trzeba mieć nadzieje, że jakoś się doczołgamy do 4 rundy eliminacyjnej LM, wtedy mamy gwarancje fazy grupowej LE.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
czuję że od letnich transferów też co nieco będzie zależeć, a Maaskant na pewno wywzwoli w nich wolę walki, nie tak jak inni trenerzy... ja osobiście będę wierzył gorąco że to przełamiemy niemoc awansu do LM, iHala Wisła Kraków |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
spokojnie, dopóty,dopóki trwa walka i nie wiadomo kto jeszcze w jakim koszyku się znajduje to nic przesądzone-> chciałbym Wam przypomnieć iż ostatnio byliśmy blisko wyeliminowania tt londyn
trzeba zapierd***ć i biegać i walczyć a nie mówić że się nie da![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. Teraz zauważyłem że nie mamy Olympiakosu w swojej "ścieżce". ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
panowie spokojnie, faza grupowa LM nie jest aż tak odległa
![]() fazę grupową LE raczej powinniśmy mieć, chyba że drużyna całkowicie się posypie, moim zdaniem BATE i Maccabi są spokojnie do ogrania jeśli bylibyśmy w gazie, jeszcze jest możliwość że Genk wyprzedza Standard i wtedy to Dinamo będzie jeszcze rozstawione, także nie płaczcie, sytuacja jest dobra a może być bardzo dobra, jeśli my nie zawalimy sprawy jak to było w ostatnich latach to możemy odskoczyć kartofelkom i innym na lata |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po przeniesieniach i zwolnieniach kontraktów + kasa od Bogusia = 2 mln EURO to jest max co moim zdaniem możemy wyciągnąć
![]() patrzcie ilu zawodników nam zwolni kontrakty? dodatkowo potrzebuje zbudować ławkę rezerwowcyh, silmną i wyrównaną kadrę gdyż nie będzie jej po przewietrzeniu kadry.. 2-3 obrońców - jest bieda, kowalski gra chimerycznie, nie ma klasowego lewego 1 skrzydłowego - silny lewy/prawy do rywalizacji 1 rozgrywającego - Maor jest wspaniały ale potrzebny nam jest chłop który będzie miał pojęcie jak rzucić piłkę(Garguła nie sprawdził się i dla niego będzie lepiej półroczne wypożyczenie do Śląska) 1 defensywnego( Sobol, ma swoje lata i dla mnie osobiście powinien stawać się osobowością w szatni, wzorem dla młodych i być łącznikiem, Sivakov nie wiadomo ile Cagliari zaśpiewa sobie za wykupienie? bo jak powyżej 500 000 no to chłopu trza podziękować 1 napastnika - ktos kto będzie walczył z Genkowem i będzie o zblizonych warunkach fizycznych plus przedłożenie kontraktu z sobolem, cikosem, chavezem. Daję nam to 7 transferów!!! to jest ogrom pracy i ludzi jakich musimy w komponować w skład. I powiem wszystkim: CIERPLIWOŚCI
Ostatnio edytowane przez szczepans21 : 16.05.2011 o godz. 09:57.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Ludzie nie martwcie się o wzmocnienia !!! Valcx zimą mówił że latem jest więcej dobrych grajków z kartą w ręku i łatwiej jest ich namówić do gry, tak więc niekoniecznie musimy się wzmacniać transferami gotówkowymi !!! Sprowadził nam Jaliensa , to mam nadzieje że sprowadzi nam jeszcze bardziej znane nazwisko i nie będzie to dla mnie zaskoczeniem tak więc bądźcie spokojni o transfery bo mamy dyrektora sportowego na odpowiednim poziomie !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pytanie ile da Cupiał na wzmocnienia i ile pojdzie do podziału więc trzeba pamiętać o wykupieniu cikos i chaveza więc jak będzie 2 to będzie ok a im więcej tym lepiej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Basałaj coś wspomniał w szybkiej piłce ze pierwsze nazwiska powinny być znane koło 10 czerwca.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A i Basałaj wczoraj mówił że z Polskiej ligi raczej nikogo nie kupią bo za dużo żądają Polskie kluby, ew. może coś w stylu Cezarego Wilka, konkretnie za nieduże pieniądze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tylko trzeba wziac pod uwagę, że trzeba zapłacić piłkarzom premie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jest na pewno. Zakładam, że połowa tej gotówki zostanie przeznaczona na premie.
Odnośnie tych 2 mln € to może być różnie. Oczywiście jest to głównie zależne od prezesa, bez względu na to czy pieniądze z Brożków czy MP są. Istotne wydaje się to, kto odejdzie. Jeśli z klubem pożegna się Branco, Boukhari, Garguła i Łobodziński, to będzie to ogromny zastrzyk finansowy, który klub na pewno załata innymi zawodnikami. Miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nasi dostają podobno 3mln złotych do rozdysponowania, każdy ma zapisaną kwotę jaką dostanie, wiadomo że Cikos nie dostanie tyle co Jaliens
za MP w tamtym sezonie C+ płacił 10mln złotych- w tym na pewno nie jest gorzej czyli zostaje jakieś 7mln złotych z samego mistrzostwa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie do końca tak jest bo część z tych 10 mln jest gwarantowana nawet dla klubów, które spadają więc "premia" za mistrzostwo jest dużo niższa.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Witam . Nie zapominajcie o kasie za Uche który pewnie odejdzie ze spadkowicza .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...l,107703,1,727.
Czyli wychodzi na to że rzeczywiście do 10 czerwca już powinniśmy znać piłkarzy nowych , skoro 11 mamy zacząć przygotowania , to by oznaczało że chcą żeby wszyscy nowi przepracowali cały okres przygotowawczy. Zimą mieliśmy 6 tygodni przygotowań , a teraz wychodzą 4 tygodnie do meczów o europejskie puchary mam nadzieje że to wystarczy, tylko że piłkarze będą mieli ledwo 2 tygodnie odpoczynku czyli wiele wiele mniej niż zimą, a niektórzy może nawet wcale tj. ci co pojadą na kadre a troche ich będzie, o by to się nie odbiło na ich zmęczeniu i złej formie w trakcie sezonu lub na samym jego początku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z góry dziękuję. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ja bym się o odpoczynek nie martwił, i tak mają dużo czasu na niego w polskiej lidze, poza tym tu jest Wisła i tu się zapier**** |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|