The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła?
Wysoka wygrana Wisły 83 23,25%
Skromna wygrana Wisły 161 45,10%
Remis 53 14,85%
Skromna wygrana Legii 41 11,48%
Wysoka wygrana Legii 19 5,32%
Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2011, 21:47. [28 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków (21 maja, godz. 15:45)
Mistrzostwo Polski - cel numer jeden w tym sezonie został już przez nas osiągnięty. Euforia po derbach wciąż nam towarzyszy, nie zapominajmy jednak o prestiżowym spotkaniu z Legią na Łazienkowskiej, które odbędzie się w najbliższy weekend. Co waszym zdaniem jest do poprawienia, jaką przewidujecie taktykę na sobotnią grę? Zapraszam do dyskusji!
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 16.05.2011 o godz. 11:00.
Odpowiedz cytując
damian3k
Member

Od: 12.2008

Stary 15.05.2011, 21:51
Ja chciałbym zobaczyć Riosa w całym meczu, może Siwakowa, Gargułe ;D Może trzeba dać chłopakom szanse Jak wygramy z Legią to będziemy mogli mówić że wygraliśmy rezerwowym składem

WISŁA PANY!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.05.2011, 21:54
To jasne że przegramy odkąd pamiętam w mistrzowskich sezonach (nawet w tych z najtłustszych lat ) zawsze przegrywaliśmy w Warszawie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.05.2011, 21:56
Mistrzostwo juz mamy wiec mozna grac bez presji. Bede usatysfakcjonowany nawet jak wywieziemy z Łazienkowskiej 1 punkcik chociaz zwyciestwo bedzie lepiej smakowac. Chcialbym zobaczyc bardziej odwazna gre zespołu, ktorej od dawna nie widzielismy z wiadomych wzgledow.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.05.2011, 21:58
Zagrać nieco przewietrzonym składem. Wiadomo że nie będzie Wilka, można by też dać odpocząć Meliksonowi, Pareice, Małemu, Genkovowi. Fajnie by było żeby zagrał jakiś młody wilczek Tak swoją drogą to z Lubinem powinny zagrać rezerwy
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.05.2011, 22:01
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
To jasne że przegramy odkąd pamiętam w mistrzowskich sezonach (nawet w tych z najtłustszych lat ) zawsze przegrywaliśmy w Warszawie.
A jak było zwycięstwo, to albo wtedy było za późno, albo też było to cichutkie 3-0.

Ostatnie zwycięstwo na Łazienkowskiej w sezonie mistrzowskim to wygrana z Nawałką na ławce. Jeśli się pomyliłem, corigerette. 2001, kupa czasu.
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.05.2011, 22:05
Nie zagra za kartki Czarek Wilk - to wielkie osłabienie.
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.05.2011, 22:08
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Generalnie mnie to nie obchodzi ;-) Zdobyliśmy mistrzostwo w meczu z "Pasami" czyż może być coś piękniejszego? Jak dla mnie to chłopaki mogą pić do meczu z Polonią. Ten ostatni pasuje jednak wygrać by święto smakowało jeszcze lepiej ;D Fajnie jakby z Zagłębiem i Legią wybiegli ci, co nie dostawali zbyt wiele szans: Garguła, Rios, Jovanić, może któryś z chłopaków z ME. Z chęcią bym też zobaczył Boguskiego choć na 10-15 minut.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.05.2011, 22:11
Jak sie popatrzy na osłabienia Legionistów to nasz brak Czarka Wilka to jest pikuś. W optymalnym składzie wygramy,ze zmianami pewnie skonczy sie remisem/skromna przegrana..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.05.2011, 22:56
Siwakow wyjdzie w podstawowej, ew. Jirsak, ale stawiam na Białorusina. Maaskant odkrył, że 2 defensywnych pomocników na naszą buraczaną ligę to jest pewniak
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.05.2011, 22:57
Wynik tego meczu będzie zależał przede wszystkim od nastawienia naszych grajków. Pokaże czy są minimalistami i czy zdobyty tytuł im wystarczył czy oprócz niego będą chcieli co zapowiadał po meczu trener Maaskant wygrać wszystko do końca. Oczywiście brak Wilka będzie dużym osłabieniem, ale teraz jest szansa, aby w 3 meczach dać szansę zagrać młodym. Moim zdaniem poza obroną, która musi w takim zestawieniu jak dzisiaj zagrać można wprowadzić kilka zmian. Za Wilka zagra zapewne Sivakov, a na zmienników wziąłbym najlepszą trójkę z ME. Przydało by się dobić Legię i wygrać z nimi 3 raz z rzędu
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.05.2011, 22:59
Fajnie było by urwać Legii chociaż 2 pkt.
Dla Lechii i Śląska.
Oby tylko nie było takiego rozluźnienia jak dwa razy za czasów Kasperczaka
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.05.2011 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 15.05.2011, 23:05
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Wynik tego meczu będzie zależał przede wszystkim od nastawienia naszych grajków. Pokaże czy są minimalistami i czy zdobyty tytuł im wystarczył czy oprócz niego będą chcieli co zapowiadał po meczu trener Maaskant wygrać wszystko do końca. Oczywiście brak Wilka będzie dużym osłabieniem, ale teraz jest szansa, aby w 3 meczach dać szansę zagrać młodym. Moim zdaniem poza obroną, która musi w takim zestawieniu jak dzisiaj zagrać można wprowadzić kilka zmian. Za Wilka zagra zapewne Sivakov, a na zmienników wziąłbym najlepszą trójkę z ME. Przydało by się dobić Legię i wygrać z nimi 3 raz z rzędu
Wątpię, żeby Maaskant pozwolił na takie coś w stylu "mamy mistrza, poopieprzajmy się". Facet jest 100% profesjonalistą i będzie cisnął do końca. Jasne, że może potestować kadrę z ME, ale po co? Jakby była tam jakaś perełka, to dawno grałby w I drużynie. A skoro nikt się nie przebił do seniorów, to znaczy, że albo mamy słabe szkolenie, albo zawodnicy ME są gorsi od I kadry :]
A w związku z możliwym zawieszeniem Małeckiego, trzeba kogoś na skrzydło wpuścić. Może Melliksona na lewą, Kirma na prawą a do środka Garguła . Ew. dać Riosa (niech ma!) obok Genkova
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.05.2011, 23:08
Osobiście sam _wynik_ meczu z legią lata mi. Gramy o pietruszkę.

Natomiast z chęcią bym zobaczył zmienników. Powinien Maaskant powiedzieć im w szatni, że sezon się kończy i że daje szanse zmiennikom, od tego jak się pokażą będą zależeć ich dalsze losy. Niech pogra Żuraw, Guła, Jirsak, może ktoś z młodzików?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.05.2011, 23:13
Grzadq napisał(a):Wyświetl post

Natomiast z chęcią bym zobaczył zmienników. Powinien Maaskant powiedzieć im w szatni, że sezon się kończy i że daje szanse zmiennikom, od tego jak się pokażą będą zależeć ich dalsze losy. Niech pogra Żuraw, Guła, Jirsak, może ktoś z młodzików?
Akurat wystawianie rezerwowego składu byłoby "trochę" ryzykowne. Niby mecz o pietruszkę, ale nie chciałbym, aby nasza drużyna dostała baty na Legii.
Skład rezerwowy to możemy sobie wyłożyć np. na mecz z Zagłębiem Lubin, a nie na szlagierowy mecz z Legią...
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 15.05.2011, 23:15
Pietruszka? Może i tak, ale lepiej cisnąć wszystkich do końca, a nie że odpuszczamy i wygrywamy mistrzostwo jednym punktem :]
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.05.2011, 23:26
No zależy od podejścia. Baty od Legii, phhh, przeżyje Natomiast zmiennicy zapierdzielaliby z motorkami w dupach wiedząc że walczą o kontrakty więc wcale nie jest powiedziane że Legia miałaby łatwiej. A my (albo raczej sztab szkoleniowy) dzięki temu moglibyśmy zobaczyć / utwierdzić się w przekonaniu kogo zostawić, kto dobrze rokuje a z kim trzeba się pożegnać.

To właśnie w podstawowym składzie mogą pojawić się takie myśli że eee, po co będę biegł po tą piłkę, jeszcze kontuzji się gdzieś nabawie. Trzeba korzystać z tego że mamy już jasną sytuacją i zrobić przegląd wojsk
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.05.2011, 23:27
Legia bez Vrdoljaka oraz Borysiuka...
Ja w miejsce Wilka wrzuciłbym Riosa.
Atak Legia ma żaden, moglibyśmy zagrać nieco bardziej ofensywnie, zwłaszcza, że zabraknie dwóch w/w drwali.

A reszta składu OK, niech grają ;]
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.05.2011, 07:36
Legia - Wisła
Pauzują: Borysiuk, Vrdoljak (Legia); Wilk (Wisła)
Zagrożeni: Machnowskyj, Rybus, Wawrzyniak (Legia); Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić (Wisła)

Przed 28 kolejką:

GKS - Zagłębie
Pauzują: -
Zagrożeni: Baran, Cetnarski, Fonfara, Mysiak, Popek, Vinicius (GKS); Costa, Plizga (Zagłębie)

Górnik - Śląsk
Pauzują: Pazdan (Górnik)
Zagrożeni: Bemben, Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk)

Jagiellonia - Korona
Pauzują: Cionek, Seratlić (Jagiellonia); Lisowski (Korona)
Zagrożeni: Kascelan, Lato (Jagiellonia); Lech (Korona);

Cracovia - Widzew
Pauzują: Bartczak (Cracovia);
Zagrożeni: Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia); Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew)

Arka - Bytom
Pauzują: Bruma, Zawistowski (Arka); Hricko (Bytom)
Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka (Arka); Podstawek, Radzewicz, Telichowski (Bytom);

Lechia - Lech
Zagrożeni: Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia); Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk (Lech)

Ruch - Polonia
Zagrożeni: Bronowicki, Grzyb, Nykiel (Ruch); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak, Sadlok (Polonia)
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.05.2011, 07:52
Pamiętam był taki sezon gdzie Legia zdobyła tytuł na kolejkę przed meczem z nami i właśnie w tym meczu przegrała. Potem było głośno o tym, że Warszawiacy za dużo świętowali i wyszli na mecz z nami praktycznie nawaleni.

Także mam nadzieję, że dziś w klubie nie myślą o niczym innym jak o Legii.

Tak samo eksperymentalne, wesołe taktyki zostawiłbym dopiero na Zagłębie i Polonie, a z Legią trzeba wygrać
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.05.2011, 08:04
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam był taki sezon gdzie Legia zdobyła tytuł na kolejkę przed meczem z nami i właśnie w tym meczu przegrała. Potem było głośno o tym, że Warszawiacy za dużo świętowali i wyszli na mecz z nami praktycznie nawaleni.

Także mam nadzieję, że dziś w klubie nie myślą o niczym innym jak o Legii.

Tak samo eksperymentalne, wesołe taktyki zostawiłbym dopiero na Zagłębie i Polonie, a z Legią trzeba wygrać
Tak-to było wtedy jak dowodził nami Dan. Mam nadzieję, że nasi będą grać na maksa do końca sezonu.
Ponadto mecz z Legią będzie zapewne w tvp. Dobrze byłoby, żeby cała Polska zobaczyła dobry mecz i Wisłę w mistrzowskiej formie.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.05.2011 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.05.2011, 08:25
Eee, będzię tradycyjny w takich sytuacjach oklep.

A poważnie, to do tego meczu mam nadzieje, że wszyscy, zarówno trener jak i zawodnicy podejdą poważnie i zagramy na maksa.

Ćwiczenie wariantów taktycznych, dawanie szans, ogrywanie młodych itd. zostawić na dwie ostatnie kolejki.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.05.2011, 08:26
Nie wyobrażam sobie żeby ten mecz nasi kopacze mieli potraktować ulgowo! Choćby z 2 powodów

1. Powód - prestiż mecz MP ze zdobywcą PP czyli 2 najlepszych drużyn
2. Mecz będzie transmitowany w otwartej telewizji, nie mam ochoty później czytać jaka to Wisła jest słaba po wysokiej porażce np. 5-1 (haniebnej! jak nam się przydażyła)

Trzeba się szanowac i zagrać na 100%

Czas na eksperymenty i ogrywanie zmienników będzie w meczach z Zagłębiem Lubin czy Polonią Warszawa.

Ten mecz z Legią musimy wygrać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.05.2011, 08:35
Grzadq napisał(a):Wyświetl post

"lata mi" to trochę za dużo powiedziane, bo chciałbym, żeby wygrali, ale zgadzam się, że ważniejsze jest danie szansy zmiennikom. Burliga, Jirsak, Siwakow, Garguła, Rios, Boukhari (odgrażał sie, że jest gotowy - chciałbym żeby choć raz pokazał to co kiedyś w Ajaxie) plus może jakaś młodzeż to gracze których chciałbym zobaczyć w ostatnich 3 meczach i przekonać się czy rzeczywiście są tak słabi, czy trzeba dać im jeszcze jedną szanse.

Zaczynamy budować drużynę na następny sezon, więc to najlpeszy czas, żeby sprawdzić zmienników w meczach o punkty. Będziemy wiedzieć, gdzie trzeba uzupełnień (czyli wartościowych zmienników) bo gdzie koniecznie trzeba wzmocnień to wiemy (boczni obrońcy i atak)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.05.2011, 08:54
musimy grac w tym meczu o zwyciestwo.
nie moze byc mowy o zadnym odpuszczaniu.
mistrz mistrzem, ale Legie trzeba pokonac.
zwlaszcza patrzac na ich braki w skladzie. u nas nie bedzie tylko Wilka - Irsak za niego.
no chyba, ze Malego zalatwia.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 16.05.2011, 08:58
@Ogryzek, ja bym eksperymenty zostawił na Zagłębie i sparingi przedsezonowe. Trochę niesmak by był, gdyśmy wpieprzyli u siebie z Polonią a potem odbierali złote medale :]
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.05.2011, 09:07
Eksperyment to może nie ale np. Garguła od 1 minuty w otoczeniu podstawowego skaldu jak najbardziej
Albo cos pokaże albo go sprzedajemy do Sląska
a Melikson na ostatnie pół godziny na podmęczonego przeciwnika
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.05.2011, 09:30
Ale my gramy z Legią, a nie jakimś Zniczem Pruszków, a biorąc pod uwage ich problemy defensywne, trzeba wyjsc najlepszym skladem i wygrać 3 raz z rzędu różnicą 3-4 goli!
Późniejszy mecz z Zagłębiem, o pietruszke, przy pustych trybunach - dać szanse Brudowi, Jeleniowi czy Chrapkowi, żeby sie przekonac co ta Młoda Ekstraklasa jest faktycznie warta.

Wpuszczanie Garguły, Kowalskiego czy Riosa? Ale po co? Juz udowodnili, ze Wisła to dla nich za wysokie progi, a za każdy wystep pewnie trzeba im wyjsciowke zapłacic, wiec ja bym ich nawet z domu nie fatygowal na ostatnie 3 mecze...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 16.05.2011, 09:33
Wedlug PS: "nie będzie miał do dyspozycji czterech bezsprzecznie podstawowych zawodników - Ivicy Vrdoljaka, Ariela Borysiuka, Inakiego Astiza i Dicksona Choto".

Czyli defensywa rozsypana. Wystawil bym druzyne bardzo ofensywnie(bez experymentow w postaci rezerwowych), nie mamy nic do stracenia a mozemy jeszcze zmlucic rywala w meczu o prestiż.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.05.2011, 09:46
Mistrzostwo mistrzostwem ale w lidze liczą się tylko mecze z Cracovią i Legią (Lecha nie liczę bo to nuworysze, które ledwo 4 lata temu były jeszcze zwykłymi obszczymurkami). Pasy zostały już dwa razy ukąszone - czas na Legię. Grajmy więc ofensywnie.

Mój skład: Pareiko - Cikos, Chavez, Jaliens, Pajlić - Sobolewski, Jirsak, Sivakov - Melikson, Genkov, Małecki.
Kirm wyglada na nieco zmęczonego sezonem więc początek meczu na ławie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów