The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 15:48
Na meczu bawmy się na całego - na tę chwilę tyle nam zostało. Gdzieś już napisałem, by rzucić hasło:
NIE CHCEMY EURO, PLATINI, NIE CHCEMY EURO!
To by towarzyszy zabolało wg mnie najbardziej. Przecież to właśnie lato i tusk Mistrzostwa Europy traktują jako tubę propagandową.
Gdyby w świat poszło, że polscy kibice nie chcą EURO, ludki z miodowej i wiejskiej mieli by orzech do zgryzienia.
Zastanawianie się , czy ma być doping, czy tez nie, jest bez sensu. Jak będzie cisza, gościom będzie to na rączkę.
Stadion i tak zamkną, ot, choćby za gwizdy... .
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.05.2011, 15:51
martonas napisał(a):Wyświetl post
I to jest kolego właśnie cel całej tej pokazówki Tuska, WD PZPNu co tydzień karze pół ligi za piro czy transparenty, bo albo klub przymyka na to oko, bo ma układ z kibicami albo nie potrafi wyegzekwować obowiązujących przepisów.
Jaki układ z kibicami? oprawa jest czymś normalnym. A Ty to piszesz jakby kibice chcieli wnieść co najmniej 20 tasaków i wymordować pół stadionu. Klub się zgodził na jej wniesienie i nie doszukał się w niej żadnych nieodpowiednich akcentów. Kibice nic złego nie chcieli zrobić. Pokaż mi przepis mówiący o tym że nie można zaprezentować oprawy na stadionie.
Cytat:
Tak jak mówisz to co jest na tej oprawie nie ma znaczenia, bo równie dobrze wyrażając zgodę klub mógł wyjsc z założenia, że nie będzie robił problemów
Ja tak nie powiedziałem. Jak może nie mieć? chyba jest różnica między oprawą na której widnieją rozcięte głowy i polana krew a oprawą z herbem Wisły w koronie, czy jednak nie? To tak jakby powiedzieć że osobą która zamordowała niczym się nie różni od osoby która ukradła 2 jabłka w spożywczaku.
Zaraz będzie w mediach "Klub ma układ z kibolami, jakiś bandyta wyszedł na gniazdo i sektor kryminalistów dopingowało swój zespół" . Przykro to pisać ale na niektórych powoli ta sieczka bzdur w wykonaniu Tuska zostaje wylewana na co poniektórych głowy.
Ostatnio edytowane przez c. : 13.05.2011 o godz. 15:57.
GrzechuTSW1906
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 13.05.2011, 15:52
Ze strony Stowarzyszenia Kibiców Polonii Bytom:

Derby z Górnikiem to wyjątkowe wydarzenie kibicowskie, nasi Ultrasi nie mogliby przepuścić takiej okazji dla pokazania swoich umiejętności dlatego też na meczu zostanie zaprezentowana specjalna oprawa. Jak wiadomo przygotowanie oprawy jest nie tylko pracochłonne ale też wymaga sporych nakładów finansowych, dlatego zachęcamy wszystkich do wrzucania nawet symbolicznych kwot dziewczynom krążącym po stadionie z puszkami.

Wszędzie?

Da się ?! Więc My zróbmy tak samo ! zróbmy tak aby każdy z nas zaliczył ten dzień do udanych a nie siedzienie w ciszy !
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 15:55
Grzechu, ale u nas jak widać się nie da, niestety.
GrzechuTSW1906
Junior Member

Stary 13.05.2011, 15:56
Ale nic oficjalnie jeszcze nie wiadomo czy będzie doping czy nie. Trzeba byc dobraj myśli i miejmy nadzieję że będą to bardzo udane derby pod względem dopingu !
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.05.2011, 15:57
c. napisał(a):Wyświetl post
Jaki układ z kibicami? oprawa jest czymś normalnym. A Ty to piszesz jakby kibice chcieli wnieść co najmniej 20 tasaków i wymordować pół stadionu. Klub się zgodził na jej wniesienie i nie doszukał się w niej żadnych nieodpowiednich akcentów.
I za tą normalną oprawę tylko w tym tygodniu ukarano Legię, Górnika, Jagiellonię, Lechię, Ruch i Bełchatów. Prawo jest prawo, nie ważne czy chcieli wnieść 20 tasaków czy jeden transparent godzący w czyjeś uczucia religijne. A co do zgody klubu to mógł się wcześniej nie doszukać, ale po całej nagonce stwierdzić że jednak można się do czegoś przyczepić i lepiej nie ryzykować zamknięcia stadionu z powodu takiej bzdury.
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 15:58
Ja mam nadzieje zeby był doping, w końcu to są wyjatkowe derby pod dwoma względami i mogą się nie zdarzyć takie kolejne prędko.
1) Po raz pierwszy od dwóch lat zagramy derby u siebie.
2) Zdobycie mistrza pokonując największego rywala.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.05.2011, 16:00
Jest jeszcze jedna sprawa. Jest więcej niż pewne, że znaczna część ludzi i tak nie zastosuje się do protestu i będzie lepiej lub gorzej dopingować. Efekt - zamiast protestu żałosny, szarpany doping. Jeżeli ta idea ma nie zostać ośmieszona to należy podejmować takie działania, które mogą dać jakiś pozytywny efekt. To, co zdarzyło się na Lechu tylko ten protest ośmiesza.
Protestujmy ale z głową. Na derbach nie ma szans na ciszę. Jeżeli i tak jej nie będzie to już lepiej niech będzie wspaniały doping. Inaczej powtórzymy to co było ostatnio - czyli żałosne pod każdym względem widowisko polegające na wzajemnym obrażaniu. Czy sranie na własne gniazdo to aby na pewno jest najlepszy pomysł?
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.05.2011, 16:01
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieje zeby był doping, w końcu to są wyjatkowe derby pod dwoma względami i mogą się nie zdarzyć takie kolejne prędko.
1) Po raz pierwszy od dwóch lat zagramy derby u siebie.
2) Zdobycie mistrza pokonując największego rywala.
3) Największy rywal żegna się z Ekstraklasą.
GrzechuTSW1906
Junior Member

Stary 13.05.2011, 16:03
Mecz z Lechem, aczkolwiek zwycięski i otwierający drogę do tak oczekiwanego mistrzostwa Polski, pozostawił głęboką rysę w wizerunku sympatyków Białej Gwiazdy. Jestem związany z Wisłą od 1946 roku, od 21 lat mam zaszczyt pełnić funkcję prezesa tego tak bogatego w historię klubu, i po raz pierwszy spotykam się z faktem podziału Wiślackiej Rodziny.
Publikujemy oświadczenie prezesa TS Wisła, Ludwika Miętta-Mikołajewicza.
Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna. Pokażmy tę jedność w najbliższą niedzielę, wspólnie gorąco dopingując naszych piłkarzy. Pokażmy całej Polsce, że Wisła i jej sympatycy potrafią stworzyć wspaniałe widowisko sportowe, wolne od polityki, wulgaryzmów i nieuzasadnionych podziałów.

Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda!
Ludwik Miętta-Mikołajewicz

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25147
Brawo!! o to chodzi !!!
c.
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:03
I za tą normalną oprawę tylko w tym tygodniu ukarano Legię, Górnika, Jagiellonię, Lechię, Ruch i Bełchatów. Prawo jest prawo, nie ważne czy chcieli wnieść 20 tasaków czy jeden transparent godzący w czyjeś uczucia religijne. A co do zgody klubu to mógł się wcześniej nie doszukać, ale po całej nagonce stwierdzić że jednak można się do czegoś przyczepić i lepiej nie ryzykować zamknięcia stadionu z powodu takiej bzdury.
Nikogo za oprawy nie ukarano tylko za jakieś okrzyki antysemickie i wywieszenie kawałka prześcieradła antyrządowego i jakieś tam bluzgi.
Żadne prawo, paragraf czy przepis nie mówią o tym że nie można wywieszać opraw.
Ostatnio edytowane przez c. : 13.05.2011 o godz. 16:06.
robertos
Member

Od: 01.2009

Stary 13.05.2011, 16:09
GrzechuTSW1906 napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Lechem, aczkolwiek zwycięski i otwierający drogę do tak oczekiwanego mistrzostwa Polski, pozostawił głęboką rysę w wizerunku sympatyków Białej Gwiazdy. Jestem związany z Wisłą od 1946 roku, od 21 lat mam zaszczyt pełnić funkcję prezesa tego tak bogatego w historię klubu, i po raz pierwszy spotykam się z faktem podziału Wiślackiej Rodziny.
Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna. Pokażmy tę jedność w najbliższą niedzielę, wspólnie gorąco dopingując naszych piłkarzy. Pokażmy całej Polsce, że Wisła i jej sympatycy potrafią stworzyć wspaniałe widowisko sportowe, wolne od polityki, wulgaryzmów i nieuzasadnionych podziałów.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25147
Brawo!! o to chodzi !!!
Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna.
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2011, 16:10
jesli juz bedzie protest to stańcie -PISZE DO SKWK i poinformujcie o nim dokladnie kibicow z E ,moze nawet wydrukujcie jakies ulotki bo z tego co mi wiadomo oni naprawdę nie wiedzieli o co chodzi na meczu z LECHEM ,jak sami pisali nikt ich laskawie nie poinformował a internetu nie ma obowiązku kazdy czytać
Zlatan93
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:12
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
jesli juz bedzie protest to stańcie -PISZE DO SKWK i poinformujcie o nim dokladnie kibicow z E ,

I tak się nie zastosują. To są DERBY, nie mecz, a ŚWIĘTA WOJNA!
martonas
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:13
Nikogo za oprawy nie ukarano tylko za jakieś okrzyki antysemickie i wywieszenie kawałka prześcieradła antyrządowego i jakieś tam bluzgi.
Ukarano dokładnie za wywieszanie transparentów niezwiązanych z zawodami. Czy ta sławna oprawa to było logo białej gwiazdy w koronie czy może coś co mogłoby pod taki zarzut podchodzić?

I gdzie ja niby twierdzę że jakichkolwiek opraw nie można wywieszać?
c.
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:21
Ukarano dokładnie za wywieszanie transparentów niezwiązanych z zawodami.
To za oprawy czy za transparenty?

martonas napisał(a):
Czy ta sławna oprawa to było logo białej gwiazdy w koronie czy może coś co mogłoby pod taki zarzut podchodzić?
To był tylko przykład.
To jest oprawa
http://torcida.eu/2011/wiosna/gornik.../photos/05.jpg

a to transparent
http://torcida.eu/2011/wiosna/gornik.../photos/22.jpg

martonas napisał(a):
I gdzie ja niby twierdzę że jakichkolwiek opraw nie można wywieszać?
martonas napisał(a):
I za tą normalną oprawę tylko w tym tygodniu ukarano Legię, Górnika, Jagiellonię, Lechię, Ruch i Bełchatów. Prawo jest prawo
Tym postem dajesz do zrozumienia że za normalną oprawę ukarano dany klub bo kibice złamali prawo. A tak nie było i nie ma na to paragrafu. Oprawy są legalne. Ukarano za transparenty i za bzdety jak zawsze czyli bluzgi. Nie za oprawy. Myślę że już się zrozumieliśmy.
Ostatnio edytowane przez c. : 13.05.2011 o godz. 16:25.
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.05.2011, 16:22

Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.05.2011, 16:22
robertos napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna.
No niestety ja się nie zgodze z tym zdaniem bo Wisła to klub wywodzący się z Krakowa czyli miasta z kraju gdzie prawdziwą i naturalną rasą jest biała.... Jej kibice to Polacy, Słowianie o wspólnych źródłach kulturowych, pochodzeniu, podobnych zwyczajach, obrzędach i wierzeniach(nie żadne allahy)
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 13.05.2011, 16:28
Wracam do domu i dowiaduję się, że już zamknięto dzisiaj 3 stadiony z czego ostatni za całokształt. Zaczynam rozumieć decyzję naszego zarządu... Przecież teraz wszystko zależy od kaprysu Tuska-wojewody i derby są bez kibiców bo kiedyś tam było niebezpiecznie. To już jest naprawdę chore.
martonas
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:28
To za oprawy czy za transparenty?
Że k..... co?
To transparent przygotowany przez kibiców to nie jest oprawa dla takiej Komisji Ligi? A jakby ten napis na tym twoim "transparencie" był na tej twojej "oprawie" to jaka to by była niby różnica? Kara była by i tak i tak. I jeszcze w kwestii zakazanej oprawy, uczciwie przyznam że sam jej osobiście nie widziałem, ale jesli to co piszą ludzie na stronie skwk to prawda to jakby ją pokazali to bys chyba mecz z Cracovią w tiviku sobie oglądał.

Oprawy są legalne. Ukarano za transparenty i za bzdety jak zawsze czyli bluzgi. Nie za oprawy. Myślę że już się zrozumieliśmy.
Transparent to też oprawa. Sektorówki to oprawa, piro to oprawa, flagi to oprawa, konfetti to też oprawa. Jak ci walną karę za piro to jest to kara za oprawę, jak ci walną karę za transparent to jest to za oprawę, jak walniesz wielkiego ...uja na sektorówce to też jest to kara za oprawę
Ostatnio edytowane przez martonas : 13.05.2011 o godz. 18:18.
c.
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:37
Jak do ściany

Cytat:
kluby ukarano tylko w związku z wywieszeniem przez kibiców transparentów niezwiązanych z zawodami.
Myślisz że klub ukarano za to
czy za to
? bo widzę że albo udajesz głupka albo usilnie chcesz kogoś z niego zrobić. Nawet moja stara wie że chodzi o transparent wyśmiewający rządy Tuska, a nie o tą oprawę co piszę Ultras, na Polskich stadionach było dziesiątki tysięcy opraw na przestrzeni 5 ostatnich lat i może kilka z nich zostały uwzględnione jako nieodpowiednie. Dlatego odpowiadam NIE! taki transparent to nie jest oprawa dla Komisji Ligi Owszem, są debilami ale nie kreują się na większych.
Jak pojawi się transparent upamiętniający jakaś rocznicę powstania, wielkiego Polaka to oczywście kary się nie posypią, mimo że to też transparent niezwiązany z zawodami. Ot cała hipokryzja Tuska i jego rządów.
Ostatnio edytowane przez c. : 13.05.2011 o godz. 16:41.
Lacrima
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:37
Cytat:
Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy na 183 Wielkich Derbach będzie doping!
Wraca normalność przynajmniej na tą kolejkę. Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców wydał wczoraj oświadczenie, w którym ogłosił brak dopingu i opraw na wszystkich meczach ekstraklasy.

Wśród wszystkich kibiców Wisły Kraków wzbudziło to niemałe poruszenie i wściekłość, zwłaszcza po sytuacji, która miała miejsce podczas meczu z Lechem Poznań przy Reymonta.
Większość kibiców przesiadujących na co dzień na Trybunie Wschodniej zapowiedziało, że bez względu na wszystko będą kibicować Białej Gwieździe, nawet wbrew "młynowi".

Nie będzie to konieczne! OZSK ze względu na rangę krakowskiego spotkania wydał zgodę na zorganizowany doping podczas meczu!

Warto wspomnieć, iż decyzja ta dotyczy tylko Krakowskich Derbów!
Z zakazanego forum...
martonas
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:40
Jak do ściany

Myślisz że klub ukarano za to
czy za to
? bo widzę że albo udajesz głupka albo usilnie chcesz kogoś z niego zrobić. Nawet moja stara wie że chodzi o transparent wyśmiewający rządy Tuska, a nie o tą oprawę co piszę Ultras
Jak pojawi się transparent upamiętniający jakaś rocznicę powstania, wielkiego Polaka to oczywście kary się nie posypią, mimo że to też transparent niezwiązany z zawodami. Ot cała hipokryzja Tuska i jego rządów.
Transparent przygotowany przez kibiców to też oprawa. Teraz ty mi odpowiedz czy widziałeś oprawę i czy nie było tam treści za które można by ukarać klub?
Za treści upamiętniające powstanie nie ukarzą ale już za treści polityczne tak.
c.
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:43
Transparent przygotowany przez kibiców to też oprawa. Teraz ty mi odpowiedz czy widziałeś oprawę i czy nie było tam treści za które można by ukarać klub?

Cytat:
Widowisko z Lechem Poznań miało być prawdziwym kibicowskim świętem, okraszonym wspaniałym dopingiem i efektowną oprawą meczową. Jak było to chyba wszyscy wiemy. Na pewno nie tak jak sobie to zakładaliśmy i wyobrażaliśmy. Rozumiem Wasze rozgoryczenie wczorajszym meczem, pewnie większość z nas z różnych przyczyn czuje to samo.

W poniedziałek doszło do spotkania różnych frakcji na Wiśle z przedstawicielami najwyższych władz klubu. Wtedy to omawialiśmy sprawę nadchodzących dwóch meczów. Właśnie wtedy nikt nie miał nic przeciwko zaprezentowaniu oprawy którą przygotowaliśmy. Można powiedzieć wszystko było ustalone. Jak się jednak okazało wczoraj rano ustalenia te zostały złamane. A przecież projekt sie nie zmienił. Wszelka merytoryczna dyskusja dlaczego nie praktycznie nie istniała. Władze naszego klubu i osoby odpowiedzialne ze bezpieczeństwo używali argumentów w stylu: "nie bo nie" albo "jak nie rozumiesz dlaczego to fajnie masz". Z resztą wszystkie osoby które widziały projekt zgodnie stwierdziły ze nie ma w tym nic obraźliwego, wulgarnego czy czegokolwiek co sprawiłoby że mogliby nam za to zamknąć stadion.

Dlatego bardzo proszę o powstrzymanie sie od komentarzy ze klub miał racje, szczególnie tych osób które jej nie widziały. Mogę zapewnić jedynie, a przynajmniej mam taka nadzieje że kiedyś ją zobaczą. Również osobom które uważają ze sytuacja w kraju jest wiadoma, że jest nagonka i robienie czegoś takiego to pieniądze wyrzucone w błoto chciałbym powiedzieć że ta owa nagonka jest od finału PP w Bydgoszczy czyli raptem trochę ponad tydzień. Każda odpowiedzialna osoba nie rozpoczyna przygotowań do takiego meczu na tydzień przed.

Pomijając poświęcony czas wolny, czas w którym omijało sie prace czy szkołę, pomijając wydane środki- warto zaznaczyć Wasze, myślę że są ważniejsze kwestie które należy w tym momencie poruszyć. Chodzi o zwyczajne zaufanie miedzy klubem a nami. Niby tak nie wiele a jednak dużo. Ja czuje sie przez mój ukochany klub zwyczajnie wykorzystany. Pewnie większość moich kolegów i koleżanek też. Potraktowany jak zwyczajny wróg. Co za tym idzie my nadszarpnęliśmy Wasze zaufanie, chciałoby sie powiedzieć nie ze swojej winy.

Do wydarzeń juz na samym meczu nie odnoszę się, część osób od nas w ogóle na niego nie poszła, część siadła z boku trochę niedowierzając jak zachował sie wobec nas klub. Chciałbym zwrócić tylko uwagę na tak mi sie wydaje jeden istotny fakt, czy osoby z sektora G również słyszały przy opuszczaniu trybuny w przerwie "idźcie do domu..." śpiewane gdzieś z sektora E? Czy tylko mi sie przesłyszało. W każdym razie później górę wzięły juz emocje...

Powyższy tekst jest subiektywna opinią jednego z członków grupy Ultra Wisła.
Strona zakazana

Pytałeś czy klub wydał zgodę na oprawę? tak wydał. Najwidoczniej razem z nagonką, poza tym musiałbyś zobaczyć projekt graficzny oraz pełne hasło. Bo coś może brzmieć "odpychająco" ale na żywo wygląda całkowicie inaczej. Czyli oprawa mogłaby być przykładowo z mega jajem i nawet Tusk zaśmiałby się z niej. Wiele osób uważa że byłaby to jedna z najładniejszych o ile nie najładniejsza oprawa jaka kiedykolwiek została zaprezentowana u nas na Reymonta.
Powód: Lepiej jak wkleje całość
Ostatnio edytowane przez c. : 13.05.2011 o godz. 17:16.
martonas
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:48
Klub i osoby od spraw bezpieczeństwa na stadionie się zapoznał z tą oprawą i zezwolił na jej wniesienie. I chyba jesteś na tyle inteligenty żeby wpaść na to że najwidoczniej nic złego na oprawie nie było tak?
A nie przyszło ci do głowy że może stwierdzili że jednak byli zbyt pobłażliwi, albo była to oprawa w której z początku nie widzieli problemu a po całej nagonce jednak ktoś mógłby się do niej przyczepić i zmienili decyzję żeby nie było potem problemów?
Zresztą o czym ja tu w ogóle dyskutuje jak samo skwk napisało że oprawa była związana z nagonką na kibiców, czyli krótko mówiąc jednak było się do czego przyczepić.

Specjalnie dla pana c.:
http://www................/news/show...a_na_trybunach

"Na ten moment zdradzić możemy tyle że oprawa miała związek z wszechobecną nagonką na kibiców."

i jeszcze z cytowanego przez ciebie fragmentu:

Wszelka merytoryczna dyskusja dlaczego nie praktycznie nie istniała. Władze naszego klubu i osoby odpowiedzialne ze bezpieczeństwo używali argumentów w stylu: "nie bo nie" albo "jak nie rozumiesz dlaczego to fajnie masz". Z resztą wszystkie osoby które widziały projekt zgodnie stwierdziły ze nie ma w tym nic obraźliwego, wulgarnego czy czegokolwiek co sprawiłoby że mogliby nam za to zamknąć stadion. i te wszystkie osoby też chyba fajnie mają

No i co z tego że zezwolił, jak zezwalał to nie bał się o to że im stadion zamkną, potem zrobiło się nieciekawie i zmienili zdanie. O tym że za takie tresci mogą karać to chyba nawet ty rozumiesz, bo sam wklejałes przykład transparentu o takich treściach. Więc z czym masz jeszcze problem? Jak dalej tego nie rozumiesz to fajnie masz.

Ok, napiszę to po raz ostatni bo szkoda mi czasu na taką bezsensowną polemikę, oprawa mogła się na żywo zajebiście prezentować ale jeśli poruszała tematy za które mogliby się przyczepić (a poruszała), to lepiej było nie ryzykować i tyle. Gdzie tu widzisz problem? Można się jedynie przyczepić do formy w jaki sposób to zakomunikowali ale oni też mają jakieś tam cisnienie związane z groźbą zamknięcia stadionu i dlatego powstrzymałbym się od protestu właśnie z tego powodu.
Powód: Tak kończ, bo chyba nawet ty zrozumiałes że za taką oprawę mogliby się przyczepić i cały twój wywód można o kant d.... rozbić
Ostatnio edytowane przez martonas : 13.05.2011 o godz. 17:14.
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.05.2011, 17:10
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie przedstawicieli SKWK z Prezesem Wisły Kraków Panem Bogdanem Basałajem.

Wszystkie niedomówienia pomiędzy kibicami a klubem zostały wyjaśnione.

Wydarzenia na meczu z Lechem uznano za nieporozumienie wynikające z braku przepływu informacji i niepotrzebnych emocji. Obie strony proszą o nierozpamiętywanie zaistniałej sytuacji, gdyż nie służy to wspólnemu dobru Wisły Kraków, na którym wszystkim nam zależy.

Pomimo zapowiadanego w najbliższym czasie ogólnopolskiego protestu kibiców (brak dopingu, opraw , flag), który odbędzie się na większości stadionów, wiedząc jak ważnym wydarzeniem dla każdego Wiślaka jest „Święta Wojna" postanowiono prowadzić doping na niedzielnym meczu.

Mamy nadzieję, że na Derbach zapanuje atmosfera wielkiego piłkarskiego święta, którą stworzymy wszyscy w imię WIELKIEJ WISŁY KRAKÓW.

Przypominamy o jutrzejszym treningu Białej Gwiazdy, na który zbieramy się o 16 za starą halą Wisły.

Prosimy o powstrzymanie się od komentarzy.

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków

No i super się udało zakończyć. Wilk syty owca cała. Teraz każdy daję z siebie 200% aż jestem ciekaw dopingu E
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2011, 17:15
Super wiadomość! Mam nadzieje ze kazdy da z siebie wszystko bez wyjatku nie na 100 ale na 1906 %. Do zobaczenia na R22
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
3żyk
Member

Stary 13.05.2011, 17:19
Nie próbujmy usilnie dzielić się na frakcje protestujących i "łamistrajków", bo sytuacja nijak tak nie wygląda. Idiotyczne działania rządu, w postaci zamykania stadionów, likwidowania wyjazdów i wywierania chorej presji na kluby, powinny spotkać się ze zdecydowanym sprzeciwem i konsekwentnym protestem. Zabronienie prezentacji oprawy, na którą z niecierpliwością czekałem i wrzucałem oszczędzane studenckie drobniaki, jest zwykłym s....ysyństwem. Jest to opinia zarówno moja, czyli kibica umiarkowanie-piknikowego, jak i wszelkich znanych mi ludzi, którzy żywią choćby skromne zainteresowanie piłką nożną. Zwolennikami tych idiotycznych działań, są ludzie, którym piłka zwisa i powiewa. Wykarmieni medialną papką, żyją w przekonaniu, że stadiony są zapełnione przez rządnych krwi bandytów, a pojawienie się na meczu jest igraniem ze śmiercią. Im nie zrobi, żadnej różnicy, czy kibice na stadionie będą milczeć, skoro nawet popierają ideę, by te stadiony opustoszały. W kogo więc godzi taka forma protestu? Nie w rząd, bo ludzi, których Tusk chce w ten sposób kupić, na stadionie nie ma i nigdy nie było. Skoro ich nie ma, to też nie w nich. Klub, jako byt biznesowy, też nie cierpi, bo kasa za bilety się zgadza. Kto więc traci? Drużyna, pozbawiona wsparcia 12 zawodnika i obecni na stadionie kibice. Chyba nie taki jest cel protestów.

Podsumowując: Protesty antyrządowe kibiców powinny mieć miejsce i mają szanse na zdobycie naprawdę szerokiego poparcia społecznego (które do powodzenia takich protestów jest niezbędne), ale żeby tak się stało, muszą przybrać formę, która godzi w rząd, a nie we wszystkich innych tylko nie w rząd.
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.05.2011, 17:22
i gdzie są napinacze.. najpierw mówiłem usiąść i porozmawiać!!
a tutaj niemalże do rękoczynów dochodziło..

czasami uważam że nie które osoby powinno iść na spacer a nie siedzieć na forum!

ABG
pilot80
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2011, 17:23
Ciszą nic sie nie osiągnie, rząd sie nie ugnie, zwłaszcza ze są wybory w październiku, a temat jest medialny, większość ludzi siedzących przed telewizorem nie ma pojęcia jak wygląda sytuacja dla nich kibic=chuligan, nawet w tym tygodniu były badania sondażowe w których większość popiera zamykanie stadionów
http://prawo.money.pl/aktualnosci/wi...0,824979.html#

dzisiejszy świat jest oparty na ciagłym PR, czy to negatywnym czy pozytwnym
jedyne co można zrobić to pokazywać pozytywna stronę kibicowską poprzez doping, oprawę, atmosferę na stadionie czy jakieś akcje społeczne

mecz z Lechem oglądałem w C+, komentator bardzo pozytywnie wypowiadała się o kibicach Wisły, atmosferze, dopingu w oczywiście w poprzednich meczach
tak ze to jest zauważalne,tym można sie przebić przed ten medialny chłam , w ten sposób należny kreować pozytywny wizerunek kibica, że wcale po stadionie nie lata się z siekierami ...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów