|
|||||||
| Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
no a powiedź mi czy nie o to chodzi skwk? Zbieramy kase na Wisłę od wszystkich kibiców, ale popieramy tylko tych z G, weź człowieku wsadź głowe w piach bo twój nick pokazuje jakim minusem jesteś |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Tylko po co skoro tu chodzi o sprawę na linii klub - kibice. SKWK, UW, WG i inne grupy kibicowskie nie zawiesiły swojej działalności z powodu Donalda Tuska czy z powodu solidaryzowania się ze Staruchem czy Litarem tylko z powodu złego traktowania ich przez decyzyjnych w zarządzie i braku pomocy kiedy jej najbardziej potrzebowali. Wydawać by się mogło że nie trzeba o tym pisać bo jest to przecież logiczne. Co da protest poza stadionem i kogo obchodzi co zwykły zjadacz chleba sobie myśli? Kibice walczą o swoje z osobami decyzyjnymi w zarządzie, u siebie w domu czyli na trybunach, a nie z Tuskiem. Tusk to osobna sprawa. I miejscem na wykazanie swojej dezaprobaty względem zarządu jest właśnie stadion, a nie manifestacja pod gmachem Tuska czy Kracika. 8 stron tematu przeleciało o niczym. A co kto będzie robił na stadionie każdego z osobna sprawa. Cytat:
Ostatnio edytowane przez c. : 13.05.2011 o godz. 14:50.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Malikon
Pominę wszystko oprócz pierwszego zdania. Kolega sympatyczny kto dał Ci legitymację na obrażanie mojej osoby? Mam propozycję. Przed meczem spotkamy się i powiesz mi w twarz, że reprezentuję umysłowo słabszych kibiców. Zdanie zaczynamy od dużej litery. Mecenasie. Powód: Tylko Wisła
Ostatnio edytowane przez Worcester : 13.05.2011 o godz. 14:49.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
c. ^^
W tym momencie mówimy o proteście kibiców przeciwko klubowi. Ale powodem popi***nych decyzji klubu jest rząd. Dokładniej, obawa zarządu przed nieuzasadnionym posypaniem się kar na Wisłę S.A. i pośrednio na kibiców, wszystkich grup. Szczerze wątpię, żeby klub był, aż tak ostrożny tylko dlatego że ma taką zachciankę. Klub się boi 'Tuska', cenzuruje kibiców, a kibice nie chcąc zobaczyć sprawy z drugiej strony działają przeciwko klubowi, zamiast rządowi. Dlatego mówię, że musimy walczyć poza stadionem, przeciwko Tuskom, anie smrodzić w swoim kurniku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
- Zamyka bezprawnie stadiony ... przykład Śląska, - Wprowadził ponownie odpowiedzialność zbiorową (ciekawe co byś napisał jakby zamkneli nasz stadion na derby z powodu iż jeden koleś odpaliłby race na meczu z Lechem i przez to niemógłbyś z dziećmi oglądnąć derbów !) - przerzucił odpowiedzialność jednostki na grupę i każe KLUBY które są najmniej winne zaistniałej całej sytuacji gdyż nie mają środków prawnych i naraża je na straty finansowe... Każdy kto popiera takie działanie jest dla mnie komunistą. Forma protestu powinna być inna niż na meczu z Lechem... to jest fakt ... gdyż "cisza" na stadionie to "sukces" Donalda... Powinniśmy się zebrać, wszystkie sowarzyszenia kibiców i pojechać do Warszawy. i w liczbie powiedzmy 10 tys ludzi jasno dać do zrozumienia że KOMUNY w Polsce nie chcemy !! wonski_eNHa dokłądnie o to chodzi ... Walka z PO powinna być poza stadionem ! a tak to wychodzi jakbyśmy walczyli z klubem... i ludzie nie w temacie myślą że wszyscy tylko chcą bronić bandytów a to nie prawda... Precz z komuną raz jeszcze
Ostatnio edytowane przez marian3a : 13.05.2011 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Jeśli grupa ludzi chce zaprotestować przeciwko czemuś złemu. To niech protestuje. Super. ALe niech swoją siłe pokaże inaczej Niech wszystkie Fan kluby we wszystkich miastach w samo południe jednego dnia o tej samej godzinie zrobi protesty pod jakimiś tam urzędami. Ale taki protest jaki wymyślono jest idiotyczny ! On uderza w piłkarzy, którym brakuje 12 zawodnika Rozumiesz? Swoje cele i sprzeciw, demonstracje jedności można wyrażac tez w inny sposób. Taki, który nie dzieli kibiców na tych co chcą dopingować lub nie bo woli protest. TEN PROTEST DZIELI KIBICÓW ! ZAMIAST ICH JEDNOCZYĆ PRZECIW TUSKOWI |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Zarząd choćby Lecha Poznań się nie bał. A był w dużo, dużo gorszej sytuacji do zarządu Wisły. Decyzyjnym z zarządu Wisły nic nie groziło a jeśli chodzi o sprawę oprawy to została ona zaakceptowana przez nich po czym wniesiona na stadion. Potem niezrozumiałe decyzje po których grupy kibicowskie zawiesiły swoją działalność. I nie można się im dziwić skoro zostali potraktowani jak kibice z niewłaściwej strony Błoń. Zależy od osób i ich podejścia. Każdy sobie wyrobił już zdanie. sporo Cytat:
Ostatnio edytowane przez c. : 13.05.2011 o godz. 15:06.
|
||
|
|
Junior Member
Offline |
|
a to twierdzisz, że protest był wymierzony w nasz zarząd? Jeśli tak to największa głupota, bo najpierw ujawnij co było w tej oprawie, a później popiszemy czy protest był potrzebny czy trzeba podziękować zarządowi na czele z Basałajem, bo jeśli w oprawie miałby być elementy które mogłyby zagrozić zamknięcia stadionu z sracovią to nie rozumie dlaczego wy strajkujecie, zamiast dziękować zarządowi |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeśli chcecie protestować to w ogóle nie przychodźcie na stadion. Brak dopingu uderzy tylko w nasz klub i piłkarzy a rząd czy samego tuska gówno to obchodzi czy kibice będą siedzieć cicho. Mało tego, będzie zadowolony bo będą siedzieć cicho a oto mu właśnie chodzi ! W niedziele gramy najważniejszy mecz i mamy siedzieć cicho ? JA mówie stanowcze NIE, nie po to czekałem na majstra i derby żeby teraz siedzieć jak w kościele. Panowie w niedziele na pełnej ....IE!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jestem tylko ciekaw ile potrwa cały ten protest, czy na polonii już będzie normalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No i niech mi ktoś powie teraz że to nie jest POlicyjne państwo !! Kto wie , może jutro wprowadzą godzinę policyjną , przywrócą ZOMO ,ORMO a raz w miesiącu będziemy musieli meldować się na komendzie i pisać po 100 razy: Donald Tusk przyjacielem Kibiców. NIE D O W I A R Y !!
Ostatnio edytowane przez Kibic_1906 : 13.05.2011 o godz. 15:20.
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
nie musimy i nie chcemy, co nas obchodzą jakieś protesty innych klubów. My jesteś Wisła, a Wisła to duma Polski. My mieliśmy najlepszych kibiców w Polsce, przynajmniej do meczu z lechem i my powinniśmy pokazać jak bawi się mistrz, nie zawracając sobie polityką i bezsensownymi protestami, które uderzają w piłkarzy. W derbach musimy uszanować klub, zarząd, piłkarzy, a w szczególności nasze barwy, które powinny być widoczne w każdym miejscu stadionu, doping kulturalny i walić innych kibiców, którzy nie potrafią przeżyć bez przekleństw i obrażania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Przyłączam się do tych,którzy popierają słowa Witka. Lepiej by tego nikt nie ujął.
Fakt faktem jest taki,że Ci co chcą,a jest to zdecydowana większość kibiców to dopingować i tak będą !! Tylko prośba do tych ,którzy chcą "protestować" i nie pomagać piłkarzom,żeby faktycznie siedzieli w ciszy i nie dopingowali,a nie gwizdali cały czas i leciało "zamknij ten ryj" do kibica po szalu. Bo do konsensusu i tak nikt nie dojdzie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Odnośnie postępowania klubu mam takie dwa pytania, które pomogą mi rozwiać moje wątpliwości:
1) Ilu z nas tu dyskutujących widziało tą przygotowaną oprawę? 2) Ilu z nas tu dyskutujących zna treść rozmowy Rudego z przedstawicielami klubów? Wszyscy wyrażają tu swoje kategoryczne zdanie a podejrzewam, że 99% wypowiada się na podstawie tylko i wyłącznie domysłów. Jeżeli nie wiemy tak na prawdę co Rudy zakomunikował przedstawicielom klubów, to dlaczego oceniamy postawę naszego zarządu? Może usłyszeli : nie, tym razem nie będzie kary 5000 zł tylko ban na kibiców powiedzmy na 5 meczów. Nie widzicie tu żadnej różnicy patrząc przez pryzmat zarządu? Nie chce ich bronić, tak sobie trochę spekuluje - może widząc tą kontrowersyjną moim zdaniem ( jeżeli była nawiązaniem do Chrystusa - jednak odniesienia religijne to trochę za dużo ) oprawę uznali wcześniej - ok , niech będzie, dostaniemy kare pewnie max 10 000 i tyle. Następnie, dowiedzieli się, że tym razem nie będzie kary 10 000 tylko zamknięty stadion - czyli patrząc na sam mecz z Cracovią jakieś min 600 000 -700 000 wpływów. Popieram protest przeciw dymaniu nas w dupę przez Rudego. Ale mądry protest, uderzający właśnie w Rudego i jego kumpli a nie w klub, kibiców i piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...sportu,1638371
Dobra wypowiedź Ekstraklasy S.A. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
mi się wydaje że Klub nie zezwolił na oprawę itd. itp. gdyż mógł zostać zamknięty stadion na derby ... a wiadomo że teraz PO robi wszystko pod publiczke i za NIC można dostać zakaz... btw z jakiej partii politycznej jest wojewoda małopolski ? PO.... i wszystko jasne.. też pewnie bym się bał na miejscu Klubu że mogę stracić ładnych kilka milionów złotych z czystych pobudek politycznych... Protest powinien moim zdaniem być wymierzony tylko i wyłącznie w Donalda Tuska i jego partię polityczną. ps, Ciekawe czy Śląsk Wrocław złoży doniesienie do prokuratury o popełnienie przestępstwa przez organ który wydał zakaz rozegrania meczu przy udziale publiczności ... jak dla mnie to on łamie konstytucyjne prawo do wolności i nie jest oparty mocnymi argumentami... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jak tak oceniam i obserwuje na forum natężenie i gorliwość w wyznawaniu miłości ponad wszystko dla Wisły i ponadprzeciętnych chęci do dopingu(obydwie sprawy jak najbardziej wartościowe) , to wychodzi na to , że jutro na treningu będą nas tysiące.
Serce się raduje. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Witku, jesteś zwykłym piknikiem i nie rozumiesz pewnych rzeczy i Tobie się nie przetłumaczy na żaden możliwy sposób bo tego nie zrozumiesz.
Mam podobny problem w rodzinie ;-) Jak ma być protest wszędzie, to będzie wszędzie - z bólem serca |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
no z tego co czytam na tym forum/stronie i skwk to od 45 do 55 min był protest ogólnopolski. A reszta meczu przeciwko zarządowi, który nie zgodził na na oprawę. a w reszcie tekstu się z tobą zgodzę, za byle co można dostać zakaz stadionu teraz więc dobrze za zarząd nie pozwolił na to, po co ryzykować stratę jakieś 500-700 tys złotych za bilety? A póki co nie możemy sobie na to pozwolić bo trzeba szukać dobrych zawodników, a prezes nie sypnie z kieszeni jak kibice zamkną przez głupotę stadion |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Na derbach ma być doping na maxa !!!!! na G !!! a nie siedzenie w ciszy ! można protestowac i wszystko ale nie na takim meczu albo nie śpiewamy10-15 min a potem na pełnej...... !! ma być miezgaa w niedziele !!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a jeśli wszyscy będą mówić dzisiaj ściągamy spodnie i skaczemy z fiutem to też będziesz skakał? a jeśli matka, ojciec baka i dziadek mówią ci wypij mleko a ty nie lubisz to będziesz pił? Człowieku miej swój rozum i podejmuj decyzje wg niego a nie jakiegoś stada buraków z innych stadionów. Jakoś na Lechii po proteście był normalny doping, a u nas stado baranów gwizdało na prawdziwych kibiców bo ktoś im kazał
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Spokojnie z tym protestem w niedzielę. Derby to derby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bynajmniej nie.
Edit: Ze strony Stowarzyszenia Kibiców Polonii Bytom: Derby z Górnikiem to wyjątkowe wydarzenie kibicowskie, nasi Ultrasi nie mogliby przepuścić takiej okazji dla pokazania swoich umiejętności dlatego też na meczu zostanie zaprezentowana specjalna oprawa. Jak wiadomo przygotowanie oprawy jest nie tylko pracochłonne ale też wymaga sporych nakładów finansowych, dlatego zachęcamy wszystkich do wrzucania nawet symbolicznych kwot dziewczynom krążącym po stadionie z puszkami. Wszędzie?
Ostatnio edytowane przez Zlatan93 : 13.05.2011 o godz. 15:41.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
A ja mam takie pytanie dowiemy się kiedyś co było na tej oprawie
Tyle z mojej strony . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
czytam niektórych posty i choć jest wolność słowa i ją szanuję to niektórzy naprawdę nie powinni się tutaj udzielać.
pierwsza najważniejsza kwestia to zrozumienie celów i przesłania tego typu akcji. druga kwestia to sprawa naszej jedności,bo na lechu sektor e i g dał ciała. trzecia kwestia jeżeli e nie będzie tak gorliwie dopingował na zwykłych meczach, jak robił to na lechu, to niech milczy zawsze, bo się ośmiesza. czwarta kwestia że to początek akcji przeciwko działaniom rządu (to do niekumatego Wit.Eka). piąta kwestia musimy pokazać że kibice w Polsce potrafią stanowić jedność jak chodzi o ważne sprawy. szósta kwestia ja osobiście litara i starucha mam gdzieś i nie obchodzi mnie ich los. to tyle w temacie, na tą chwilę odezwę się później choć niektórzy piszą takie farmazony że nie jeden polityk by się nie powstydził im firmować... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jedno jest pewne. Wojna trwa również między nami i każdy wie o co chodzi...
A teraz trochę pomyślcie. Wisła wygrała z Lechem ? Wygrała. Z Cracovią wygra bez dopingu ? Myślę, że tak, byliby niezłymi frajerami gdyby to przegrali u siebie. Ma mistrza Polski ? Czy ktoś nie wierzy, że go nie zdobędzie ? A zatem pytanie nasuwa się samo. Czy nie możemy pójść na kompromis ? Jeśli cała Polska protestuje przeciwko temu co się teraz dzieje to dlaczego każdy musi mieć swoją racją ? Rząd, pzpn i inne tego typu formacje tylko czekają aby skłócić kibiców i robić kolejne pokazówki zwłaszcza przed Euro. Trzeba zrobić tak, aby wreszcie doceniono to jak było. Naprawdę wiele osób lubiło tą atmosferę naszej piłki bo bez tego to mecze wyglądałyby jak 5 liga angielska(bez obrazy dla tejże ligi). Niech wszyscy wreszcie zobaczą jak wygląda mecz w ciszy i dużo o tym mówią, mocno się zastanowią bo będzie coraz gorzej, bo jak by Wisła była na przykładowo 8-9 miejscu i o nic nie walczyła zapewne frekwencja na E nie byłaby tak wysoka, a śpiewać nie chciałoby się nikomu. I tyle w tej sprawię mam do powiedzenia, każdy i tak pewnie zrobi jak będzie uważał, ale jeśli tak dalej pójdzie to niedługo za je**ć pzpn czy zapalenie papierosa(temu akurat jestem przeciwko, ale to kwestia indywidualna, jakieś strefy dla palaczy powinny być, ale to już inna bajka) będzie ogromny mandat. Reasumując... Cel uświęca środki. Siła w jedności ! Aha i żeby nie było, żadnych hooligańskich aktów nie popieram, ale precz z odpowiedzialnością zbiorową i z brakiem wolności słowa. |
|
|