The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2011, 15:08
Pan Cupial widzac jakimi transferami byli Melikson, Pareiko i Genkov powinien szarpnac troche wiecej klasy. W koncu jakby sie udalo awansowac to by sporo kasiury włascicielowi wpadlo.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.05.2011, 15:40
Pewien czynnik da się zauważyć w osobach które wpadają w hurraoptymizn po zwycięstwie naszych piłkarzy nad innym zespołem. Zapominamy o wadach, mówimy tylko o samych zaletach. Teraz wielu użytkowników tego forum, kibiców Wisły, czy innych ludzi zrzeszających się z Wisłą powie - Cikos, Bunoza kiedyś się rozkręcą, patrz jak zagrał z tym, a jak z tym. Ludzie nie da się ukryć, że Bunoza na naszą ligę prezentuje się jako tako, jednakże w pucharach byłby zdecydowanie za słaby. Z kolei Cikos ze swoją naganna techniką, zerowym przyjęciem i prowadzeniem piłki, a także miernym dośrodkowaniem też "załatwiłby" nam niepotrzebne bramki na korzyść drużyny przeciwnej. A Paljic w polskiej, przede wszystkim słabej lidze może grać jako lewy obrońca, ale w pucharach obracaliby nim wszyscy skrzydłowi na lewej flance. Nasi holendrzy nie będą tworzyć drużyny na skale ligową, bo kadra jaką posiadamy bez trudu, potrafiłaby się bić o miejsca 1-6. Kibic Wisły oczekuje czegoś większego, sukcesów w pucharach. Dlatego Stan i Robert specjalnie przygotują drużynę pod kątem europejskich pucharów. W tej drużynie z pewnością miejsca nie znajdzie się dla Bunozy, Cikosza i Paljica, dla niektórych to smutne, lecz niestety prawdziwe. Patrząc obiektywnie to sa to piłkarze zdecydowanie za słabi. W defensywie to potrzebujemy stabilności, nie sytuacji raz dobrze, raz źle.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.05.2011, 21:25
GENKOV ma kontrakt do czerwca 2014? Kurde mam nadzieje ze go nikt nie podkupi teraz w wakacje? Zeby on zostal chociaz do zimy to bedzie naprawde fajnie...
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.05.2011, 21:32
Tak, do 2014 roku.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.05.2011, 22:21
Nie sądzę, żeby Cikos był aż tak słabym zawodnikiem, żeby w dwumeczu załatwił nam 6 bramek. Ja widzę dużą różnicę pomiędzy jego pierwszymi meczami, a tymi ostatnimi, wyraźnie na plus. Jeżeli jesteśmy w stanie poświęcić ten rok - półtora na ogranie Cikosa to możemy mieć duży pożytek z niego. Dla mnie bardzo dobra inwestycja w Erika, bo ciągle się rozwija, jest coraz lepszy, widać progres, a przy tym nie kosztuje wielkie pieniądze i tą zaoszczędzoną kasę na prawym obrońcy może wydać mądrze na wzmocnienia innych pozycji, np na lewego obrońcę.
Rozważmy sytuację, że jednak pojawia się nowy prawy obrońca, trzeba tą formację zgrać, z początku na pewno będą popełniać błędy, acz indywidualnie będzie lepszy niż Cikos. Po roku obrońca gra już dobrze, ale straciliśmy pieniądze. Przez ten rok Cikos również mógłby się rozwinąć i grać niegorzej niż ten drugi.
Będę się upierać, że przy trzech klasowych, doświadczonych obrońcach i równie doświadczonym Pareice, Cikos będzie podnosił swój poziom. Dlatego wolę transfer lewego obrońcy, bo Paljić raz - nie jest zbyt perspektywiczny na tej pozycji, dwa - nie ma typowych nawyków obrońcy, trzy - Cikos jest po prostu lepszym obrońcą niż Paljić i lepiej wymienić słabsze ogniwo niż to nieco mocniejsze.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.05.2011, 22:39
Chavez i Cikos muszą zostać wykupieni !
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.05.2011, 22:53
No i Cikos znowu zagrał dobry mecz. Nie wiem skąd ta nagonka na niego, kiedy ostatnio zawalił nam gola? Z Lechem to widziałem jedynie jego dobre interwencje, zrywy w ofensywie, jeden świetny drybling i bieganie od 16 do 16. No ale pewnie po meczu znowu dostanie notę 5.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.05.2011, 22:59
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No i Cikos znowu zagrał dobry mecz. Nie wiem skąd ta nagonka na niego, kiedy ostatnio zawalił nam gola? Z Lechem to widziałem jedynie jego dobre interwencje, zrywy w ofensywie, jeden świetny drybling i bieganie od 16 do 16. No ale pewnie po meczu znowu dostanie notę 5.
Akurat dosyć niedawno, bo w meczu z Górnikiem zawalił Niemniej, gra coraz lepiej, duża ambicja.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.05.2011, 23:34
No coz ja mam nadzieje, że w poniedziałek Stan sie bierze do roboty i bedzie finalizował kontrakty
Nie ma na co czekać, jak tylko zapewnimy sobie tytuł trzeba załatwiac wzmocnienia zeby Maaskant mógł miec pełen skład od poczatku przygotowań do walki o LM
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.05.2011, 08:07
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Akurat dosyć niedawno, bo w meczu z Górnikiem zawalił Niemniej, gra coraz lepiej, duża ambicja.
Baszczu czy Alvarez też potrafili zawalić, a jakoś nie było na nich takiej nagonki. Uważam osobiście, że należy go wykupić i jeśli dojdzie ktoś lepszy to Cikos może się jeszcze ładnie rozwinąć.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2011, 12:21
Na miejscu Stacha szukałbym kupca na Kirma póki mu żere pod bramką bo jak przestanie to nie będzie nam dawał za wiele w ataku, a i nic nie zarobimy.
..
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.05.2011, 12:43
tofik napisał(a):Wyświetl post
Na miejscu Stacha szukałbym kupca na Kirma póki mu żere pod bramką bo jak przestanie to nie będzie nam dawał za wiele w ataku, a i nic nie zarobimy.
nie wiem o co każdy się sadzi do Kirma, że czasem coś nie wyjdzie to normalne, facet ma najwięcej bramek, w klas. kanadyjskiej naszej ligi jest drugi zaraz po Sobiechu, dla przypomnienia Kirm ma 6 asyst, jest dobrze zgrany z zespołem, odnoszę wrażenie że wreszcie się zaaklimatyzował na 100% i możemy mieć z niego dużo pożytku, poza tym czy za Kirma ktoś nam da więcej niż 1,5 mln ojro ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2011, 12:46
na eliminacje Ligi Mistrzów to trzeba miec lepszego technicznie na skrzydle zawodnika niż Kirm.Za często głupio traci piłke i koszmarnie pudłuje w dogodnych okazjach a przy tym jest surowy technicznie.Owszem zdrowie i szybkośc ma ale to troche mało.....
1,5 mln € za niego ? Wątpie że ktos tyle za Andraża zapłaci.Za połowe tej ceny można miec takiego klasowego pomocnika jak Melikson a to jest zawodnik co najmniej dwie klasy lepszy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.05.2011 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.05.2011, 12:47
Zdecydowanie, nawet te 8 bramek go nie usprawiedliwia, gra bardzo słabo. Więcej zagrał meczów przeciętnych lub słabych niż tych dobrych, a okazji do gry ma mnóstwo.
Priorytetem myślę, że staje się Osman Chavez i jego konieczne wykupienie, człowiek który od pewnego czasu jest skałą w obronie. Skuteczność w defensywnie Chaveza, a Jaliensa dzieli przepaść...
Erik Cikos również powinien zostać, ale konieczny jest konkurent na jego pozycji!

Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 12.05.2011, 13:09
Piorytetem powinien być
Lewy Obronica
Skrzydłowy-bo mam tylko dwóch chyba zae meliksona sie przesunie
Napastnik bo jak Genkow zlapie kontuzje to blado widze nasz zespół
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.05.2011, 14:01
Wykupienie Chaweza Cikosa bocznego obrońcy skrzydłowego i napastnika
a Jaliens też nie za pewny nie jest...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.05.2011, 14:18
Kirma to bym w ogole wy.......ił na ławke na chwile,bo gra ewidentnie pod siebie czyli jak to piłkarze mowią "na notę"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.05.2011, 14:19
Jestem za, zwłaszcza, ze czasami łapie głupie spalone na skrzydle. Jakby go opylić za 1-1,3 mln E to można by kupić dwóch dobrych skrzydłowych. A w przypadku kupienia lewego obrońcy byłby rezerwowy Palijć.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 12.05.2011, 14:31
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kirma to bym w ogole wy.......ił na ławke na chwile,bo gra ewidentnie pod siebie czyli jak to piłkarze mowią "na notę"
Właśnie to jest typowy przykład braku zmiennika... nie musi grać co mecz na maxa, wie że zagra słabo to i tak zagra w następnym meczu... po kupnie lewego obrońcy może być fajna rywalizacja na lewym skrzydle: Kiro vs Dragan
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.05.2011, 18:46
Coraz bardziej wydaje mi się, że transfery będą 3 - i będzie to lewy obrońca, napastnik i skrzydłowy, przy czym, muszą to być piłkarze wysokiej klasy, by właściwie wprowadzić rywalizację do linii ofensywnej(której obecnie nie ma) i kupić chociaż jednego nominalnego lewego obrońcę. Chavez z Jaliensem, jak grają, tak grają, jednak ten środek obrony jest całkiem przyzwoity. Najgorszym naszym obrońcą jest Paljic - takie jest moje zdanie i tutaj trzeba zawodnika do rywalizacji - może ten Minew z Bułgarii, może ktoś inny. Do ataku potrzeba zmiennika Genkova - i może to być Mrdakovic, o którym w owym czasie pisało się w polskiej prasie. Zaś na skrzydło mógłbym wymienić jakichś zawoników, ale nie wymienię, bo dostanę bana.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.05.2011, 18:49
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie to jest typowy przykład braku zmiennika... nie musi grać co mecz na maxa, wie że zagra słabo to i tak zagra w następnym meczu... po kupnie lewego obrońcy może być fajna rywalizacja na lewym skrzydle: Kiro vs Dragan
Jak ma taka "mocna" para rywalizować, to ja dziękuję...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 13.05.2011, 01:27
Do.......ili się do Kirma, który nie dość że strzela bramki, to ma najwięcej asyst. No faktycznie kawał patałacha z niego. Boże, jak poziom tego forum upadł....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.05.2011, 10:19
Chłopie ochłoń bo pierdzielisz jak potłuczony... Jeśli wg Ciebie odmienne opinie od Twoich obniżają poziom forum to tylko pogtatulować samooceny

Nikt się do Kirma nie dojebał, obiektywnie patrząc od jakiegoś czasu gra bardzo słabo - to jest fakt. Jego statystyki zaciemniają obraz jego gry. Niektórzy po prostu widzą szansę w tych statystykach (bo mogą się już z taką grą jak obecnie nie powtórzyć) i wietrzą korzystny dla Wisły interes. Gdyby udało się Andraża opchnąć gdzieś do ruskich za 1,5 mln E byłby to naprawdę dobry ruch. Już za połowę takiej kasy znalazłoby się nie gorszego grajka.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.05.2011, 10:33
No jakby sprzedali kogoś kluczowego, ale w zamian za kasę z transferu zakupili piłkarzy o podobnych umiejętnościach jak w zimie, to ja jestem jak najbardziej za, tylko żeby znów nie robili rewolucji - bo to byłby największy problem.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 13.05.2011, 10:55
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
No jakby sprzedali kogoś kluczowego, ale w zamian za kasę z transferu zakupili piłkarzy o podobnych umiejętnościach jak w zimie, to ja jestem jak najbardziej za, tylko żeby znów nie robili rewolucji - bo to byłby największy problem.

tylko że to byłby taki strzał w kolano, mamy jednego LP z prawdziwego zdarzenia, musielibyśmy ściągnąć 2- jednego do pierwszego składu a drugiego na ławkę, nie lepiej dokupić po prostu kogoś porządnego do Kirma żeby poczuł rywalizację bo Kirm potrafi grać na wysokim poziomie, świadczą o tym statystyki, a że nie ma konkurencji to poczuł się troszkę zbyt pewnie i tak wychodzi
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2011, 11:37
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Akurat dosyć niedawno, bo w meczu z Górnikiem zawalił
No spoko, ale Chavez też zawalił przy tej bramce i nikt o tym nie pisze. To jest właśnie dowód na to co pisałem wcześniej
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:46
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie ochłoń bo pierdzielisz jak potłuczony... Jeśli wg Ciebie odmienne opinie od Twoich obniżają poziom forum to tylko pogtatulować samooceny

Nikt się do Kirma nie dojebał, obiektywnie patrząc od jakiegoś czasu gra bardzo słabo - to jest fakt. Jego statystyki zaciemniają obraz jego gry. Niektórzy po prostu widzą szansę w tych statystykach (bo mogą się już z taką grą jak obecnie nie powtórzyć) i wietrzą korzystny dla Wisły interes. Gdyby udało się Andraża opchnąć gdzieś do ruskich za 1,5 mln E byłby to naprawdę dobry ruch. Już za połowę takiej kasy znalazłoby się nie gorszego grajka.
Obniża poziom forum fakt, że gość dzięki któremu wygraliśmy niejeden mecz w tym sezonie, dzięki któremu być może będziemy mieć mistrza, jest mieszany z błotem, bo zdaniem kogoś tam kiepsko gra... Niech sobie gra kiepsko, póki strzela i asystuje. Niczego więcej od niego nie wymagam.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:56
No, strzlea, ale to nie znaczy, że trzeba mu klękać. To jest biznes, temat transferowy. Ja wiem, że Ty byś trzymał grajków pod kloszem całą karierę w Wiśle, ale jak ktoś nie idzie do przodu to będzie się cofał w rozwoju. Musi być częściej dopływ świeżej krwi do drużyny. Jesli byłaby możliwość na nim zarobić gdy ma dobre statystyki i dzięki temu zdobyć pieniądze na dalszy rozwój drużyny to czemu nie.
..
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:59
1. mecz z Arką(1:0) przy golu Małego- asysta
2. mecz z Lechią(5:2) 2 asysty i 2 bramki
3. mecz z Cracovią(0:1) asysta przy golu Kebaba
4. mecz z Legią(4:0) asysta przy golu Brożka
5. mecz z Ruchem(3:1) bramka otwierająca wynik
6. mecz z Widzewem(2:0) bramka po dobitym karnym
7. mecz z Polonią B(2:2) bramka na dość szybkie wyrównanie
8. mecz z Jagiellonią(2:0) bramka otwierająca wynik
9. mecz z Lechią(0:3) bramka na 2:0

pomyślcie ile razy ten słaby i bez formy Kirm uratował nam dupska
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 13.05.2011, 12:20
nie chce mi sie sprawdzać ile spotkan przeoczyles, ale z Zagłębiem u siebie w 88 minucie Kirm trafił na 1:0.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów