The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zulu2001
Junior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2011, 12:56
Tak gwoli porównania…. I chodzi mi tu tylko I wyłącznie o poziom organizacyjny w danych miastach I kompetencje ludzi odpowiedzialnych za strategiczne jakby się wydawało inwestycje miasta.
A wiec:
W Warszawie miasto zdecydowało się na budowę stadionu legii, prace trwały od 2008 roku bez konieczności odbywania meczów I drużyny poza swoim stadionem. 10 Maja 2011 roku stadion jest gotowy i lada dzień zostanie oddany do użytku. Już grał tam arsenal były jakieś zawody sportowe dla dzieci a w czerwcu ma się odbyć duża impreza muzyczna. Sam stadion może i nie jest duży, ale bardzo funkcjonalny i stosunkowo (wiadomo, do którego innego stadionu go porównuje) tani. Krótko mówiąc inwestycja przeprowadzona szybko i sprawnie zaczyna się już zwracać na stadion przychodzą kibice, a obiekt jest tez wykorzystywany pozasportowo.
W Krakowie natomiast miasto buduje stadion od 2004 roku (!!) W miedzy czasie pierwsza drużyna grała w Sosnowcu i na hutniku. (Najlepiej ten okres określił trener Robert Maaskant: `generalnie dramat`) 7 lat minęło od rozpoczęcia inwestycji wydano grubo ponad pól miliarda złotych państwowych pieniędzy a na pytanie, kiedy koniec najważniejszy człowiek w mieście pan prezydent Majchrowski odpowiada ze on nie chce mówić o datach, bo już tyle ich było ze lepiej nie mówić. Jakby ten człowiek pracował w mojej firmie i byłby odpowiedzialny za cokolwiek i odpowiedziałby mi tak na zadane pytanie to byłby to jego ostatni dzień pracy. No, ale w państwowych urzędach króluje inna logika.
Mieszkam za granica i wszyscy się mnie pytają, dlaczego w Krakowie nie będzie EURO2012. Zawsze jak musze opowiadać ze nasze władze tzn. miasta Krakow nie zrobiły wystarczająco dużo, aby się o to postarać to aż pale się ze wstydu. Krakow to znane i cenione w Europie miasto podobnie jak i Wisła. A co dostajemy w zamian od miasta…. Miedzy innymi wejście na nowo budowany stadion przez wielka krokiew i zasieki wiszących kabli i nierównych rur.
Od 15 marca na naszym stadionie trwają odbiory i `prace kosmetyczne`. Nikogo w magistracie nie obchodzi już fakt ze prace są prowadzone przez 4 pracowników, których bynajmniej nie zależy na skończeniu czegokolwiek. Ale wracając do meritum, czyli stadionu, jako inwestycji miasta. Od 2004 minęło sporo czasu, przez który stadion mógł sluzyc nie tylko piłkarzom i sportowcom, ale i zwykłym mieszkańcom, pod warunkiem ze przeprowadziłoby się ta inwestycje z głową. W Krakowie dzieje się zbyt dużo, aby takie miasto jak nasze mogło się obejść bez dużej Areny (w centrum miasta dobrze skomunikowanej i niemal idealnie położonej), na której można zorganizować np. jakiś festiwal albo cos w tym stylu. W urzędzie miasta widza tam tylko mecze i kibiców a gdy powinni zobaczyć możliwości, jakie niesie miastu i jego mieszkańcom tego typu inwestycja. Sam mecz piłkarski na nowym stadionie jest dużo atrakcyjniejszy i pomaga tez klubowi w osiągnieciu celów sportowych a tym samym promowaniu samego miasta. A wiec pilnowanie inwestycji jakim jest nasz stadion powinno być priorytetem miasta a nie kula u nogi. Bo z jednej strony dba się o kulturę kibicowską z drugiej można zadbać o dodatkowy wpływ do kasy klubu i miasta. W warszawie mam wrażenie ze zrozumiano i wykorzystano ta szanse, pomimo iż budowany jest stadion narodowy, u nas w Krakowie ludzie odpowiedzialni wykazali i dalej wykazują krótkowzrocznością żeby nie powiedzieć niekompetencja.
Podsumowując, cytat człowieka, który sprawia ze nasze wspaniale miasto zmienia się……… bardzo poooowloli:
„Zamierzamy w najbliższym czasie ten stadion uruchomić. Najpierw częściowo, tzn. trybunę wschodnią i południową, a potem kolejno następne, tak, aby na początku listopada można było otworzyć cały stadion. Chciałbym podkreślić bardzo wyraźnie, że nie będziemy robić tak jak w innych miastach, kiedy otwierając i rozgrywając mecze przy trzech trybunach, udają, że mają gotowy cały stadion. Tutaj będzie on oddany w całości” – powiedział Jacek Majchrowski a kiedy ano było to 28 września 2010 roku. Czy tylko ja mam wrażenie ze tam siedzą ludzie, którzy kompletnie nie maja jakiegokolwiek pojęcia o tym, co robią?
Pozdrawiam TYLKO WISLA!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 10:42
michelangelo10 napisał(a):Wyświetl post
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...ale-wisly.html
(...) pieniądze zostaną przekazane na inne zadanie w aglomeracji krakowskiej. (...)
Nowy Sącz w aglomeracji krakowskiej...?

Chyba, że coś się zmieniło...
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.05.2011, 12:09
Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale zaczeli tynkowac i malowac fosy za bramkami.... jesli juz maluja, to mogli by to zrobic na niebieski albo czerwony kolor...
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.05.2011, 13:00
rav napisał(a):Wyświetl post
Nowy Sącz w aglomeracji krakowskiej...?

Chyba, że coś się zmieniło...
Wczoraj na meczu to zauważyłeś? Czy są jeszcze jakieś działające kamerki, o których nie wiem?
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 13.05.2011, 15:13
Wreszcie jakieś pozytywne informacje: http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25145
Czyli pewnie w tym roku projekt budowlany i przetarg, a może nawet w IV kwartale zdążą ruszyć z budową
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.05.2011, 16:33
Własnie ogladałem niechcacy program prosto z Polski tvn była rozmowa z rzecznikiem bezkitu o ulicy lema
to co koles odpierd.... to kpina nie chce nikogo namawiac do jakies nienawisci bo mnie zamkną na 2 lata wole kogos zabic dostane tyle samo.Niekompetencja urzedników zkitu poprostu razi w oczy jak najwieksze lipcowe słonce w Hiszpani
derr
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.05.2011, 17:00
Również widziałem parę minut. Tłumaczenia tego Pana w*** mnie z kapci.Nie dziwię się, że na naszym stadionie panuje taki chaos.
What's new?

Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 17:11
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale zaczeli tynkowac i malowac fosy za bramkami.... jesli juz maluja, to mogli by to zrobic na niebieski albo czerwony kolor...

Ośmielili się zabić wizję brutalnego obiektu ? Hańba!
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.05.2011, 18:10
Dla zwolenników brutalizmu na naszym stadionie mam przykre informacje:

http://www.tsw.com.pl/news/Poprawiaja-fosy-933

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 22:36

Teraz to wygląda jak stadion.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.05.2011, 23:25
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Teraz to wygląda jak stadion.
Nie wyglada, to powinno byc pomalowane na niebiesko badz czerwono. Jest lepiej, ale dalej daje wrazenie bunkra..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.05.2011, 09:06

niebo , a ziemia

ten stadion naprawde można doprowadzic do estetycznego wygllądu przy małym nakładzie , potrzeba jedyne odrobiny determinacji i nacisków ze strony klubu na miasto/wykonawce
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 14.05.2011, 09:34
A może jeszcze w szlaczki pomalować ? Zaprosi się pierwszaków to wyjdzie bez kosztów. Walnij się jeden z drugim w głowie i pomaluj sobie ściany w pokoju na niebiesko i czerwono a na suficie obowiązkowo białą gwiazdę.

Niby nie dużo a robi niesamowitą różnicę .... Ciekawe ile jeszcze takich decyzji nas zaskoczy. Czy ktoś wie kto zadecydował (i miał wpływ) o zrobieniu takich poprawek i czy to idzie niezależnie od zleconych wcześniej prac ?
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 14.05.2011 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.05.2011, 12:37
Ja bym na to nalożył jeszcze jakieś płytki, nie lubi suchych tynków ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 14.05.2011, 15:04
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym na to nalożył jeszcze jakieś płytki, nie lubi suchych tynków ;/
Wam to zawsze źle jest... Gdyby zostawili murki bez otynkowania, to chociaż miałbyś powód do narzekań. A teraz? Szukacie dziury całym.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 14.05.2011, 15:08
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Wam to zawsze źle jest... Gdyby zostawili murki bez otynkowania, to chociaż miałbyś powód do narzekań. A teraz? Szukacie dziury całym.
Nie wyczuwasz ironii (w stosunku do tych którym ciężko dogodzić i preferują celepiadę) ? Akurat z tymi płytkami to było mistrzostwo
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 14.05.2011, 15:16
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Nie wyczuwasz ironii (w stosunku do tych którym ciężko dogodzić i preferują celepiadę) ? Akurat z tymi płytkami to było mistrzostwo
Wybaczcie, jestem przewrażliwiony na zrzędzenie frustratów
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 16.05.2011, 10:31
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._bawi_wiselka/

Z tego co tu widze to nasi zawodnicy nie mają szatni w kontenerze, tylko gdzieś na piętrze trybuny , chyba wschodniej albo pawilonu medialnego , sam niewiem.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Stary 16.05.2011, 10:33
No i Basałaj wczoraj mówił w szybkiej piłce na tvp2 że niewie jaki będzie Wisła miała budżet na następny sezon bo nie są oddane do użytku jeszcze 2 trybun , tak więc zabrzmiało to tak jakby miało ich nie być na początku sezonu . Jeśli naprawde tak będzie i na europejskie puchary z topowymi drużynami nie będzie całego stadionu to się wkurze bo to klub traci na tym połowe zysków ze stadionu 2 trybuny to nie 4 !!!!
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 16.05.2011, 10:37
W pawilonie medialnym, widać to wyraźnie na ujęciach kamery. Może w tym meczu to Cracovia dostała kontener? Było by to słuszne posunięcie, zwłaszcza jeśli się pomyśli, że za opóźnienia odpowiedzialny jest prezydent Majchrowski, przecież kibic Cracovii.
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 16.05.2011, 10:46
wchodzą przez pawilon, szatnia jest na 1 piętrze południowej.
KOPER
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Stary 16.05.2011, 11:14
Niedawno w orange sport info w wywiadzie ktoś mówił że stadion może cały być oddany na początek sezonu ale bardziej optymistyczny jest wrzesień , październik.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.05.2011 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.05.2011, 13:17
Ja tego nie rozumiem !!! Ale co trzeba zrobić na tym stadionie, żeby można byłoby na niego wejść Stadion już od 3 miesięcy jest zrobiony, a jakieś kosmetyczne zadania powinny być wykonane w ciągu parenastu dni, na pewno odbiory nie trwają tyle czasu ...
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.05.2011, 13:19
niech chociaż oddadzą północną trybunę.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.05.2011, 13:27
Pewnie teraz jest kwestia przeciągania ws. umowy o dzierżawę. Do tej pory pewnie było korzystne dla Wisły granie na połowie stadionu. Teraz JM domyśla się, ze to bardziej bedzie zależeć Wiśle na całym stadionie (walka o LM ) i trwa przepychanka.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 16.05.2011, 13:35
Cytat:
Ja tego nie rozumiem !!! Ale co trzeba zrobić na tym stadionie, żeby można byłoby na niego wejść
Zamontować wyposażenie (meble, ale również nagłośnienie, monitoring trybuny, pomieszczenie dowodzenia, speakera, osprzęt kuchenny, generatory energii, skompletować BMS).
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.05.2011, 13:57
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Zamontować wyposażenie (meble, ale również nagłośnienie, monitoring trybuny, pomieszczenie dowodzenia, speakera, osprzęt kuchenny, generatory energii, skompletować BMS).
Popraw mnie jeśli się mylę, ale czy nie są to sprawy, które przy dobrej woli i zaangażowaniu da się zrobić w kilka tygodni?

Kibice organizują się teraz w protestach przeciwko działaniom rządu Tuska. Tymczasem na naszym własnym podwórku mamy przedłużający się cyrk ze stadionem i jakoś nikt nie potrafi zacząć publicznie protestować przeciwko tej sytuacji. Zamiast koncentrować całą energię na jednoczeniu się z legionistami, Poznaniakami w burzy, którą oni rozpętali, warto pamiętać i o tej szalenie ważnej sprawie i tu również walczyć o swoje.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 16.05.2011, 14:55
Cytat:
Popraw mnie jeśli się mylę, ale czy nie są to sprawy, które przy dobrej woli i zaangażowaniu da się zrobić w kilka tygodni?
Są. Problem w tym, że tej dobrej woli brak - Qumak-Sekom ma kontrakt na nagłośnienie, systemy przeciwpożarowe, telewizję, system dostępu, podpisany bodajże jeszcze w grudniu, a do tej pory nagłośnienia nie ma, kołowroty się pojawiły, ale reszta pewnie też niegotowa. Polimex też opóźnia prace wykończeniowe ile się da.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.05.2011, 15:07
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Są. Problem w tym, że tej dobrej woli brak - Qumak-Sekom ma kontrakt na nagłośnienie, systemy przeciwpożarowe, telewizję, system dostępu, podpisany bodajże jeszcze w grudniu, a do tej pory nagłośnienia nie ma, kołowroty się pojawiły, ale reszta pewnie też niegotowa. Polimex też opóźnia prace wykończeniowe ile się da.
Wiem. Dlatego tym bardziej trzeba właśnie teraz ze zdwojoną się naciskać na wszystkich na jak najszybsze wypełnienie tego kontraktu. Całkowicie nie do zaakceptowania są pojawiające się już głosy, że stadion zostanie oddany w całości najwcześniej we wrześniu, październiku...
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.05.2011 o godz. 15:57.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 16.05.2011, 15:20
2 miesiące do pierwszej rundy eliminacji LM.
jeśli nie wygląda to za obiecująco, to chyba ostatnia szansa, żeby coś zrobić, tylko właśnie, co?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów