The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2011, 21:10
Kolejny solidny mecz. Gdyby Kirm nie maścił tyle sytuacji, moglibyśmy wyżej wygrać. Ale nie ma do czego się przyczepić. Trzeba się cieszyć z 3 punktów, które każdy przed spotkaniem brał w ciemno. Takim ustawieniem powinniśmy grac na stałe. Ew. do czasu aż nie przyjdą lepsi zawodnicy, przynajmniej nie oddajemy tyle sytuacji i więcej walczymy w odbiorze.

Aha,Brawo dla drużyny i trenera za przełamanie kompleksu Wronek!
..
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.05.2011, 21:15
Tak się bawi, tak się bawi WISEŁKA !! Mistrz Mistrz Nasz TS !!!! Genkov brawo i całe szczęście że do nas nie trafił ten Ubiparanormalny !
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.05.2011, 21:20
Radze sie uspokoic bo porozdzielamy zaraz po rowno. Protestantom i kontestatorom widowisk.

To jest temat meczowy, a w tym wygralimy.

WISŁA MISTRZ !
Boia chi molla !
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 11.05.2011, 21:22
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Radze sie uspokoic bo porozdzielamy zaraz po rowno. Protestantom i kontestatorom widowisk.

WISŁA MISTRZ !
Wygraliśmy...
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.05.2011, 21:25
Taki mielismy podobno miec trudny terminarz a jak na razie to 2 ciezkie mecze i 2 cenne zwyciestwa. Nasi gracze pokazali dzisiaj kto powinien byc mistrzem w tym sezonie. Teraz najwazniejsze w tym sezonie derby. Co do Genkova jeszcze to 4 mecze przed nami a jak tak dalej pojdzie to moze zostanie krolem strzelcow? Ale to byłyby jaja, poł sezonu i najlepszy strzelec ligi. Moze on nam poleci jakiegos swojego sobowtora
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.05.2011, 21:32
właśnie... nie wiem czy wiecie ale właśnie wygraliśmy mecz z Lechem...

Najlepsi moim zdaniem Genkov i Chavez
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2011, 21:33
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
radze sie uspokoic bo porozdzielamy zaraz po rowno. Protestantom i kontestatorom widowisk.

Wisła mistrz !
Genkow!!!!!!!!!!!
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.05.2011, 21:35
Orson napisał(a):Wyświetl post

A ja bym typował na gracza meczu tak jak komentatorzy Czarka Wilka. Na prawde bardzo dobre spotkanie dzisiaj rozegrał. Zobaczymy zaraz w Lidze+Extra kto dostanie gwiazdke
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.05.2011, 21:35
Orson napisał(a):Wyświetl post

Cikos !!
W ogole wiecej niz przyzwoicie w obronie drugi mecz z rzedu
służy zespołowi granie Czarkiem i Sobolem w srodku, troche ofensywa na tym traci
ale ogólny bilans poki co na plus
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.05.2011, 21:43
A ja dla odmiany wypowiem się o meczu

Wisła kontrolowała dzisiaj grę, Lech ewidentnie liczył na remis. Nie spodziewałem się, że zagrają tak słabo. Bez Rudnevsa już zupełnie bezzębni.

U nas wyróżnię Genkova, Chaveza, Wilka , i pewnego Pareikę.

Na minus Kirm - dzisiaj mało mu wychodziło. Małecki- jak zwykle aktywny, jak zwykle waleczny, ale dzisiaj zabrakło w kluczowych momentach właściwych decyzji.

Zmiana taktyki przez Maaskanta jak dotąd przyniosła 6 pkt w dwóch bardzo ważnych meczach. Takiej Wiśle bardzo trudno strzelić bramkę, no a z przodu mamy Genkova
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.05.2011, 21:46
Dobra napisze coś o meczu. Uważam że całkiem dobry w naszym wykonaniu przez cały mecz pachniało mi naszym zwycięstwem 1-0. Lech nawet nie stworzył pół sytuacji. My mieliśmy kilka i powinniśmy nawet wcześniej strzelić.

Świetny Czarek Wilk gracz meczu. Z taką grą to nie tylko podstawowy grajek Wisły, ale także i kadry. Znów bardzo dobrze Genkov i Chavez. Nieźle Cikos, który ostatnio jest jednym z naszych najlepszych graczy i jest mocno nie doceniany oraz Małecki z Meliksonem.
Jedyny mały minus to dla Kirma który jest strasznie niechlujny czym irytuje i to nie chodzi tylko o tą sytuacje. Powinien z nim Maaskant porozmawiać by bardziej był skupiony podczas meczu.
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.05.2011, 21:48
No Genkow jak narazie jest lepszym napastnikiem niż Brożek jesienią. Więc te płacze po Brożku chyba nie były do końca uzasadnione.
nesta
Senior Member

Stary 11.05.2011, 21:54
Fajny mecz. Wisla nabiera stylu. Dac Maaskantowi duzo czasu, dobrych zawodnikow i mozemy wreszcie doczekac sie LM. Dobra gra pilka, super taktycznie, pressing. Genkov, Wilk rewelacja.

Co do spraw pozaboiskowych to pomijajac sens tych protestow to szkoda, ze jakies smarki z obecnej X, beda ustalac kim jest Wisla i kto ma isc do domu, a kto nie. Bo wielu z tych piknikow ma wiecej wyjazdow niz niektorzy z was lat.
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.05.2011, 21:58
Na pochwałę zasługuje cała drużyna. Lech, w tym meczu nie istniał.
Mecz powinniśmy wygrać różnicą większą, niż jedna bramka...
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.05.2011, 22:00
Wilk dzisiaj w skali od 1-10
9
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.05.2011, 22:01
Cytat:
No Genkow jak narazie jest lepszym napastnikiem niż Brożek jesienią. Więc te płacze po Brożku chyba nie były do końca uzasadnione.
Jak nic pasują mi tu 2 przysłowia:
"nigdy nie jest tak dobre, by nie mogło być lepiej"
i
"nie ma ludzi niezastąpionych".
W 100% się z Tobą zgodzę i dodam: Przepraszam Paweł, ale prawie już o Tobie zapomniałem (co w niczym nie umniejsza w tym co zrobiłeś dla Wisły)
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.05.2011, 22:03
Cytat:
Tak się wszyscy napinają strasznie.
A czemu nikt jeszcze nie napisał albo nie wkleił zdjęcia jak miała wyglądać oprawa?
Wtedy wszyscy wiedzieliby o co dokładnie chodzi i mogli się odnieść. A tak jedni na drugich jadą a mało wie o co chodzi.
No chyba, że faktycznie nikt nie chce pokazać co było na transparencie bo może się okazać, że Wilczek miał racje.

obiło mi się o uszy że miał być wielki napis z ludzi " STAN WOJENNY " , nie wiem na ile to prawda na ile plotka

w tej sprawie wypowiedziałem się w innym temacie

Wisła od dawien dawna wygrywa z Lechem a tutaj i na stadionie taka żałoba . Zamiast wielkiego triumfu , mieliśmy skromną wygraną . Fajnie że chociaz Maaskant i piłkarze cieszyli się jak należy . Poza tym , Lech sobie nie stworzył w całym meczu pół sytuacji , brawa dla naszej defensywy !

Wisła zagrała pod puchary , zagrała defensywna , konsekwentną piłkę z szybkimi atakami . Widać że ktoś w drużynie ( Maaskant ) powiedział dość "pięknym porażkom " i nastał czas konsekwentnej i zabójczo skutecznej gry .

Oceny indywidualne

Pareiko - 8 - bez pracy, ale emanował spokojem
Cikos - 8 - bez błędów, poza tym zobaczyłem pierwszy raz od dawna piruete ala Zinedine Zidan , oby tak dalej Erik
Chavez , Jaliens - 8 - Panowie zagrali BEZBŁĘDNY MECZ , szczególnie zwracał uwage Jaliens który wkońcu grał jak nalezy
Paljic - 7 ,, grał asekuracyjnie , w jednej sytuacji bardzo źle się zachował , ale ogólny bardzo dobry mecz
Sobolewski 7 - nie pozwolił na nic rywalom , jednak nie szukał podań do przodu , co w paru sytuacjach było błedem
Wilk - 8 - brawa za asyste , naprawde pokazał dojrzałą grę , zawodnik pierwszego składu
Melikson - 5 - słabszy mecz , miał mało miejsca , nie miał za bardzo jak pograć z partnerami , nie urywał się obrońcom
Małecki - 7 - największe zagrożenie w naszej drużynie , ale jego gra była naprawde zbyt indywidualna , aż prosiło się o zagranie do wychodzącego partnera
Kirm - 5 - wszystko wygladało OK do 30 metra , później piłkarz zagubiony powinien strzelić 2 bramki lub mieć bramke i asyste . Niestety nic z tego nie wyszło
Genkov - 8 - chyba juz nikt w drużynie nie tęski za Pawłem Brożkiem . Z każdym kolejnym spotkaniem gra coraz lepiej , bramke strzelił jak rasowy napastnik . Po jego pierwszym występie chyba nikt nie widział w nim takiego napastnika , nie to co teraz .
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.05.2011, 22:05
Jaliens i Chavez do spółki z Pareiką po prostu jak profesorowie dzisiaj zagrali! Brawo, zapora nie do przejścia. Jaliens tak przestawiał Rudnevsa, że nie miał nic do powiedzenia i aż go zmienił Jose.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.05.2011, 22:08
A pamiętam to jak nic Genkov będzie drugim Christovem pfff akysz!

Cytuję co nie których..
Piggy oddaj hajs
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 11.05.2011, 22:15
Teraz to już zamiast zapełniać stadion to go nie zapełnimy bo będzie przychodzić coraz mniej wiary przez to że G dzisiaj krytykował i obrażał pikniki dzięki wam wisła straci kibiców
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.05.2011, 22:17
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A pamiętam to jak nic Genkov będzie drugim Christovem pfff akysz!

Cytuję co nie których..
Ja pamiętam płacz, że na całych Bałkanach nie znajdzie się lepszego od Brożka, naweet mając 2 mln euro!

autor tezy: niejaki westersyl
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.05.2011, 22:19
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to już zamiast zapełniać stadion to go nie zapełnimy bo będzie przychodzić coraz mniej wiary przez to że G dzisiaj krytykował i obrażał pikniki dzięki wam wisła straci kibiców
Z dużej litery może co? Brawo dla G za brak dopingu, żenada dla pikników. Jak trzeba to śpiewniki mają w domu a jak jest cicho to chcą zabłysnąć. Brakło mi jakiegoś transparentu, ale to pewnie ze względów logistycznych nie było możliwe.
Co do gry, cieszy wynik, w miarę dobra gra. Widać że się rozkręcają. Byle nie sprzedać ważnych graczy w lecie, dokupić kilku i może nas nie pokona klub ze wschodu
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.05.2011, 22:48
Melikson swoją gra w przyszłym meczu zagłuszy wszystkich
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.05.2011, 22:52
1. Wisla, 2. Slask, 3. Lechia
- Gdyby tak liga się skończyła to byłoby idealnie i jest to plan całkiem mozliwy
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 11.05.2011, 22:55
skeba napisał(a):Wyświetl post
- Gdyby tak liga się skończyła to byłoby idealnie i jest to plan całkiem mozliwy
Do tego spadek Cracovii i Arki
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.05.2011, 23:18
Można.
Arboleda jest lżony za swoją beznadziejną postawę a nie za to że jest czarny.
a buczenie...cóż.

Krew mnie zalewa jak widzę wszędobylską tolerancję na wszystko. Zaraz w okaże się że połowa piłkarzy to geje i też będzie ok.
Ludzie my mamy jakieś normalne korzenie i tysiącletnią tradycję.
Unia powie toleruj wszystko to będziesz tak robił?

"Maniek" ostro gra, ale jak jemu wejdziesz to wielkie halo.
Za to są buki.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.05.2011, 23:19
skeba napisał(a):Wyświetl post
I lecą starozakonni z Arką pod rękę
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.05.2011, 23:21
Panowie, na 90% mamy mistrza, a wy się sprzeczacie o protest. Było, minęło. Puchar wraca do nas !!!
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.05.2011, 23:24
http://www.youtube.com/watch?v=4_apvMIGS1Y Gienek
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.05.2011, 23:26
Dziwny mecz. Amika miała przyjechać i walczyć o puchary, a była dziwnie ospała i bierna. My zagraliśmy swoje, choć gdyby przeciwnik chciał bardziej grać w piłkę, mecz byłby dobrym widowiskiem.

Znowu widać było rękę Maaskanta, który dobrze ustawił zespół. Jednak chyba idziemy w dobrym kierunku, widać Amice pozwoliliśmy dziś na bardzo mało.

Pareiko - 7. Dobry występ, ale praktycznie nie miał okazji się wykazać poza grą nogami. I tu raz popełnił głupi błąd przy wybiciu.
Cikosz - 7. Brawa za ambicję, dziś grał co najmniej solidnie zarówno w defensywie, jak i w ofensywie.
Jaliens - 7. Ok, ale mniej widoczny przy wyprowadzaniu piłki.
Chavez - 8. Moim zdaniem najlepszy z obrońców. Gra ryzykownie, ale dziś bardzo skutecznie. I nie robił głupich strat przy wyprowadzaniu piłki.
Pajlić - 7. Słabiej rozumiał się z pomocnikami, szczególnie z Małym - w związku z czym mniej przydatny w ofensywie.
Melikson - 8. Dobry występ, nie zszedł poniżej pewnego poziomu choć dziś aż tak nie błyszczał.
Sobolewski - 10. Dziwię się tym, którzy dziś wytykali Sobolewskiemu spowalnianie gry i błędy. Radek harował jak wół, wykonał tytaniczną pracę w odbiorze - do spółki z Wilkiem. Zacisnął zęby i wrócił na boisko, by pomóc drużynie - ryzykując kontuzję. Znaczy Kapitan.
Wilk - 9. Świetny występ, szczególnie w europejskich pucharach powinniśmy grać z tą dwójką defensywnych pomocników. No i brawa za asystę.
Kirm - 6. Najsłabszy z Wiślaków na boisku. Oprócz bierności w ataku, nie pokazywania się na pozycje, zwalniania akcji rażąco nieskuteczny.
Mały - 8. Dziś nie był to jego dzień - zmarnował wyborną okazję na początku, później niepotrzebnie lobował. Ale daję wysoką ocenę za tytaniczną pracę przy pressingu, wywieranie presji na obrońcach Amiki. Taki Henriquez miał dość Małego po 15 minutach gry. Dziś Patryk odegrał bardziej rolę 3 defensywnego pomocnika, niż kreatywnego skrzydłowego - ale pomógł tym drużynie.
Genkow - 9. Zrobił to, co do niego należało. Dał nam zwycięstwo w kluczowym meczu sezonu.

Maaskant - 10. Mądrze ustawił Wisłę, Tak trzeba grać w Europie - nie szaleć w ofensywie, grać porządnym pressingiem. I liczyć na Meliksona z Genkowem. Tylko w ten sposób można coś ugrać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów