The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2011, 21:30
Canal + jest pro legijny i to nie jest chyba dla nikogo niespodzianką, zresztą tam połowa redaktorów sympatyzuje z Legią, niektórzy nawet byli jej piłkarzami w przeszłości... ale olać to.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2011, 21:39
fanfan napisał(a):Wyświetl post
W tym problem że w Młodej Wiśle też nie ma takiego napastnika który byłby gotowy do gry w E-klasie. O ile na obronie można próbować Czekaja , Nalepę , na pomocy Chrapka czy Bruda to na ataku jest cieniutko . No jest utalentowany Szewczyk ale on nawet w ME nie gra regularnie i jest na razie tylko rezerwowym , no chyba że ściągnąć Papieża z wypożyczenia ale on nie rokuje dobrze na przyszłość. Przydałoby się poszukać w niższych ligach jakiegoś 18 , 19 letniego napastnika który grałby w ME i czasami a może nawet na stałe trenował w pierwszym zespole , ciekawą opcją byłby Pietrzak który teraz gra na wypożyczeniu w Górniku z Zagłębia Sosnowiec , ten sam rocznik co Chrapek czy Czekaj, reprezentant młodzieżówek , jeden z najbardziej utalentowanych młodych Polskich napastników a jest ich niewielu .
No i my potrzebujemy bardzo konkretnego napastnika, takiego typowego środkowego strikera, a to niesie ze sobą pewne konsekwencje. Nasz atakujący musi grać twardo z obrońcami, czasami wręcz na granicy faulu, zgrywać górne piłki etc. To nie może być ułomek, a przecież musi też mieć trochę techniki. Trudno kogoś takiego znaleźć wśród naszych 18-19 -latków...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.05.2011, 21:59
W kontekście dzisiejszych wyników piłkarze powinni być jeszcze bardziej zmobilizowani.
Nie ma mowy o żadnym braniu remisu(czy nawet kalkulowaniu porażkii - jako wyniku nie tragicznego w kontekście tabeli) w ciemno przed meczem.
Chyba nie trzeba nikogo przekonywać jak pięknie byłoby zdobyć Mistrza na derbach , to stanie się b.prawdopodobne w przypadku zgarnięcia jutro kompletu punktów.
Sytuacja przedmeczowa przypomina mi tą przed meczem z Jagą.
Oby podejście i efekt końcowy były takie same jak wtedy.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.05.2011 o godz. 22:01.
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.05.2011, 22:32
Jestem ciekawy na jaką taktykę trener zdecyduje się. Czy zostaniemy z dwoma defensywnymi z Wilkiem czy zagra jednak Jirsak i będzie ofensywnie jak z Legią. Mamy ten komfort że jagielonia z tą grą na pewno nas nawet nie postraszy. Dziś grali jakby remis był szczytem ich marzeń. Zagrajmy widowiskowo, trzeba się zrewanżować za ostatni mecz. Poza tym po to czekamy na szlagiery przez długi okres aby zobaczyć futbol na poziomie a nie jak zazwyczaj walkę w środku pola.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.05.2011, 22:40
Remis Legii też jest istotny, gdyż dziś mieliby już 6 pkt straty i nie wiadomo jak jutro mecz sie skończy, później mecz u siebie mają i nerwówka. Nam pozostaje nie przegrać, a jak będzie, to jutro o 22 będziemy wiedzieć
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.05.2011, 22:45
jesli chcemy sie Lechowi zrewanzowac to musimy zagrac dwoma defensywnymi (Sobolewski i Wilk), inaczej moga nas kilka razy skarcic przy naszej dziurawej obronie. Jirsaka i Gargule to tylko w sytuacji niekorzystnej mozna wprowadzac...
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.05.2011, 22:53
Wygrywamy i tyle, jako przyszły Mistrz Polski musimy pokazac kto dominuje w tej lidze
partyzant1983
Member

Od: 01.2010

Stary 10.05.2011, 22:59
Oj trzeba.... ale uważam że jak dobrze pójdzie to jutro po 22 możemy już możemy zacząć "bufonade"... ale jeśli mam za to dostać miesięcznego bana jak proponuję gizmowisła i potwierdza speedfashion hmmm to skorzystam z propozycji ale pod warunkiem jeśli ci Panowie dostaną bana jeszcze przed fetą na rynku (mam nadzieję że jestem pewny tego co napisałem)
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.05.2011, 00:08
Panowie dziś mija rok jak Mariusz Jop strzelił sobie samobója. Myślę że to był ciężki rok (Karabach nowy skład) taki czas żałoby mozna by powiedzieć. I pięknie było by ten rok zakończyć zwycięstwem z Amicą które rozpoczeło by FIESTĘ!!!!!!

PS: ależ byłem zły...
Jovanovic - masz plusa.
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.05.2011, 06:28
W meczu z Amicą nie może być żadnych kalkulacji.Jeżeli myślimy o MP to taki mecz trzeba obowiązkowo wygrać.Dzisiaj tylko zwycięstwo Wisełko tylko zwycięstwo!
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Stary 11.05.2011, 07:48
Z naszą obroną piłkarze Lecha będą wchodzić w pole karne jak w masło ale bez obaw.Pareiko wybroni wszystko! Nawet rzuty karne . Także panowie z tyłu na zero. Reszta w nogach i rękach (patrz Smolarek) napastników.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.05.2011, 08:14
9 - od tylu meczów (w lidze, Pucharze Polski i Superpucharze) Wisła nie wygrała z Lechem - sześć przegrała, trzy zremisowała

Czas zakończyć, tą poniżająca passe
szczególnie że jeden mecz na 10 to nawet z Barcelona wygrywamy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
adas123
Senior Member

Stary 11.05.2011, 08:45
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Lec...285,1,720.html

dziwny on jest,lepiej dla nas
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.05.2011, 09:10
adas123 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Lec...285,1,720.html

dziwny on jest,lepiej dla nas
Jesli nie zagra od pierwszych minut , to lepiej dla nas , wejdzie na koncowe 20-30 min czyli jak nie patrzac na podmeczonego przeciwnika , tylko Bakero nie wie ze nasi pilkarze moga zapierdalac 90 min i nawet wiecej.

Stlicia , Wilk z Sobolem powinni spokojnie wylaczyc z gry , srodek pola powinnismy spokojnie zdominowac.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.05.2011, 09:38
Taa jasne. Wszystko spokojnie, tego wyłączymy spokojnie, tego nakryjemy czapką spokojnie, tamtego odetniemy spokojnie od podań a na końcu spokojnie wpakujemy 5 bramek.... ehh ludzie czy odrobina pokory to dla Was za dużo? Wierzyć w swój zespół trzeba ale też należy do każdego podejść z odpowiednim szacunkiem obojętnie kto jest Naszym przeciwnikiem. Przed Górnikiem też wszyscy pisali, że spokojnie wygramy, że 3 pkt mamy, że z kim jak z kim ale z Górnikiem to na bak wygramy. Jak się skończyło wiemy wszyscy. Zeszłego roku przypominać nie trzeba bo to też wiadomo jak się skończyło.

Lech może i słabo gra w lidze, ale mecze w pucharach pokazały, że jak chce im się grać to są mocni i groźni. Nadal mają szanse na puchary w następnym sezonie, więc będą grać na pewno o 3 pkt i nogi nie będą odstawiać. Dlatego nie ferujmy wyroków na przód, bo znowu możemy zostać brutalnie na ziemię sprowadzeni. Liczę, że wygramy ale uważam że będzie cholernie ciężko.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.05.2011, 09:41
I wlasnie dlatego te przygotowywania przed Copa del Sol teraz mogą miec znaczenie w meczu z Lechem. Ze slow Maaskanta wynika, ze wydajnisciowa nie ma problemow z gra w ciagu 3-4 dni i pilkarze beda w pelni sil. Dawno chyba nie było czegos takiego w naszym zespole. Co do samego meczu Wisła moze grac gorzej ze słabszymi ale gra dobrze z mocnymi rywalami. Meczu pierwszego nie wliczamy bo dopiero druzyna byla budowana ale mozna wziac przykład z wygranego meczu z Legia czy pokonania u siebie Jagielloni.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.05.2011 o godz. 09:45.
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 11.05.2011, 09:43
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Lech może i słabo gra w lidze, ale mecze w pucharach pokazały, że jak chce im się grać to są mocni i groźni. Nadal mają szanse na puchary w następnym sezonie, więc będą grać na pewno o 3 pkt i nogi nie będą odstawiać. Dlatego nie ferujmy wyroków na przód, bo znowu możemy zostać brutalnie na ziemię sprowadzeni. Liczę, że wygramy ale uważam że będzie cholernie ciężko.
No dokładnie bo Lech napewno na mecz z Wisłą się zepnie i zagrają na 150%, wiec ta przedwczesna euforia niektórych mnie śmieszy.
Oczywiście wierze, że dzisiaj Smok połknie kartofla
White91
Member

Stary 11.05.2011, 10:04
Ze względów logistycznych na jutrzejszym meczu trybuny opuścimy w przerwie meczu.

Kibiców z sektora G prosimy o opuszczenie trybun w przerwie meczu, na sektor powrócimy w 55 minucie.

Prosimy wszystkich fanów zasiadających na tej trybunie o dostosowanie się do tej decyzji. Kibiców z innych sektorów zachęcamy też do chwilowego wzięcia udziału w tym ogólnopolskim proteście, który ma na celu pokazanie niezadowolenia z działań podejmowanych wobec ludzi, którzy od lat zapełniają wszystkie trybuny każdego stadionu w Polsce.

Pragniemy jednocześnie dobitnie zauważyc, że chwilowa przerwa w dopinngu nie jest wymierzona w zawodników Wisły Kraków, dlatego tym bardziej zachęcamy do wsparcia naszych piłkarzy zarówno przed wyjściem z trybuny jak i po powrocie na nią w tym jakże ważnym meczu.

Pozdrawiamy
SKWK, UW, WG

Opuszczenie trybuny szczegolnie G to bedzie katasrtofa nie mowiac o powrocie na nią...
Gilbert Azory
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.05.2011, 10:41
Zeby E wyszlo to nie ma co marzyc chyba... Ale pieknie by to wygladalo, caly stadion pusty i odpowiednie transy, a w 55 min powrot i petarda do samego konca niezaleznie od wyniku. Sam mecz bedzie bardzo ciezki, ale mam dobre przeczucia, jak nigdy przed meczami z Amica... Czuje ze beda 3 punkty.
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.05.2011, 10:47
Co do opuszczania stadionu to fajnie, że się solidaryzujemy i wogóle jestem jak najbardziej za, tylko że zanim wszycy u nas wrócą na swoje miejsca to tak z 8-10 minut zejdzie, a po drugie dwie trybuny z krzesełkami będą stały puste bez względu na to, a więc czy opuszczając trzecią ktoś wogóle to zauważy?

Co do samego spotkania to 2-0 dla nas powinno być. Bakero podobno nie żyje dobrze ze Slicem który według mnie byłby największym oczywiście po Rudnewsie zagrożeniem dla nas więc to plus
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.05.2011, 12:12
White91 napisał(a):Wyświetl post
Ze względów logistycznych na jutrzejszym meczu trybuny opuścimy w przerwie meczu.

Kibiców z sektora G prosimy o opuszczenie trybun w przerwie meczu, na sektor powrócimy w 55 minucie.

Prosimy wszystkich fanów zasiadających na tej trybunie o dostosowanie się do tej decyzji. Kibiców z innych sektorów zachęcamy też do chwilowego wzięcia udziału w tym ogólnopolskim proteście, który ma na celu pokazanie niezadowolenia z działań podejmowanych wobec ludzi, którzy od lat zapełniają wszystkie trybuny każdego stadionu w Polsce.

Pragniemy jednocześnie dobitnie zauważyc, że chwilowa przerwa w dopinngu nie jest wymierzona w zawodników Wisły Kraków, dlatego tym bardziej zachęcamy do wsparcia naszych piłkarzy zarówno przed wyjściem z trybuny jak i po powrocie na nią w tym jakże ważnym meczu.

Pozdrawiamy
SKWK, UW, WG

Opuszczenie trybuny szczegolnie G to bedzie katasrtofa nie mowiac o powrocie na nią...
Dlatego kur** wychodzimy w przerwie !
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.05.2011, 12:39
Co do samej idei jakiegoś solidaryzowania się z innymi kibicami to ok, fajna sprawa.
Ale na Wiśle to nie wypali, można by było wyjść na suchych stawach, czy stadioonie typu Lechii czy coś. Po pierwsze to gdzie się pomieści to 6tyś ludzi? Na dole trybuny, na klatkach schodowych, koło gastronomi i przed kołowrotami? nie bardzo. Po drugie: wyjść w przerwie to jeszcze jakoś, odczekać to 10 min, a poźniej wchodzic na trybune przez 15min? nie będzie dopingu przez 25 min drugiej połowy, a przeciez w takim spotkaniu jest on bardzo potrzebny. Przy wejściu ludzie się stratują i rzucą się na krzesełka- ale obym się mylił.

Ogólnie akcja pokazania jakiejś solidarności-OK, ale na Wiśle to może w inny jakiś sposób ;>
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.05.2011, 12:49
Dla mnie to jest śmieszne poprostu. Jedziemy po sobie z innymi kibicami przy każdej okazji, a teraz się solidaryzujemy ...... I to jeszcze z Lechem tak Jak śpiewali Cleberowi wypierdalaj jak wyjeżdżał karetką i za akcję na trybunach. Szkoda ....a, że wtedy się nie soidaryzowaliśmy tylko teraz. Tak sztuczne, ze aż śmieszne.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 11.05.2011, 12:53
Najlepiej niech może zlikwidują w Polsce ruch kibicowski co? Jak Ci nie pasuje to zostan w domu albo idź sobie na E
Nie kumam ludzi co im zawsze coś nie pasuje
Mareq
Senior Member

Stary 11.05.2011, 12:59
Z jakimi innymi kibicami ?
O czym wy w ogóle piszecie?
Jak będą mieli pretekst , to się do nas nie dojebią bo my jesteśmy Wisła Kraków?
Nagonka medialna i polityczna uderza w całe środowisko kibiców.
W tym tkwi sedno sprawy.

Decyzja została podjęta a informacja przy cenach biletów - sektor najzagorzalszych kibiców - nie jest tam tylko dla picu.

Zresztą temat jest o meczu w kontekście sportowym.
Dyskusja na tematy kibicowskie jest w innym dziale.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.05.2011 o godz. 13:04.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.05.2011, 13:19
Panowie temat przewodni to mecz a nie czy jest sens się solidaryzować czy tez nie. Nie rozmywajcie.

Jeśli chcecie o tym szerzej pogadać to zapraszam do pokoju ABG.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.05.2011, 13:32
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Chcesz żeby debile nie związane z kibicowaniem (czyt. rząd i jemu podwładni) myślały za ciebie na meczu? Chcesz żeby żywiołowy doping tysięcy gardeł zastąpiły lakoniczne informacje spikera o ilości 'widzów' na stadionie i nie mniej żywiołowe westchnienia po strzeleniu bramki? Chcesz żeby widowiskowe oprawy (sektorówki, kartoniady i wiele, wiele innych) nigdy już nie budziły zachwytu u kibiców i nie wywoływały zazdrości u przejezdnych? Chcesz przychodząc na stadion w szaliku, który masz od lat i zawsze ubierałeś go podczas meczu zastanawiać się czy cię w nim wpuszczą, czy twoje buty są odpowiednie na stadion, czy jakiś tępy łeb powie ci: 'nie wejdziesz' 5 minut przed najważniejszym meczem sezonu, na który czekałeś całą rundę. Dla tego meczu kupiłeś karnet za ciężko zarobione pieniądze, ale cię nie wpuszczą bo się im nie podobasz? Chcesz zabić cały ruch kibicowski? Nic dla ciebie nie znaczą CI którzy w ramach wolnego czasu przygotowują oprawy, pomagają innym kibicom w potrzebie? Tylko dla tego że nie wyjdziesz w przerwie z sektora w ramach protestu, to wszystko może zostać 'nielegalne i konieczne do zlikwidowania'. Tutaj nie chodzi o to czy nie lubisz tego czy tamtego klubu. Chodzi o Ciebie! O to czy wybierając się na mecz będziesz czuł się bezpiecznie i nie będziesz się czuł skrępowany idiotycznymi przepisami. Oto czy ubierając swój ulubiony szalik na mecz, drugiego dnia nie zapuka do ciebie GROM :] i strzałem z buta w plecy, naznaczy cię mianem przestępcy! Po to ten protest! Nie pozwólmy robić z kibiców przestępców, nie nazywajmy przestępców i porachunków gangów, porachunkami kiboli. Nie pozwólmy odwrócić uwagi wyborców od niekompetencji rządzących! Mam nadzieję, że za bardzo nie 'spokemoniłem' się tym postem.
Oczywiście masz wiele racji. Mnie chodzi tylko o to, że od lat mamy z tym problem i może właśnie takie zamknięcie da do myślenia również klubom, bo one też nie robia zbyt wiele w tym względzie. Kiboli trzeba wytępić bo w końcu i u nas stanie się cos podobnego. I może to co się stało ze stadionami legii i Lecha spowoduje, że wszyscy z klubami i policja zaczną współpracować i cos sie zmieni. Dlaczego na zachdozie jest spokój a u nas dzicz?
Przepraszam za off top.

Co do meczu mam nadzieję, że chłopaki naprawdę zepna dziś tyłki i dadzą z siebie wszystko bo to mecz nie tylko o 3 pk ale o prestiż i pokazanie Lechowi jego miejsce w szeregu.

Oby to był piękny wieczór na Reymonta.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
_gilardino_
Senior Member

Stary 11.05.2011, 13:38
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest śmieszne poprostu. Jedziemy po sobie z innymi kibicami przy każdej okazji, a teraz się solidaryzujemy ...... I to jeszcze z Lechem tak Jak śpiewali Cleberowi wypierdalaj jak wyjeżdżał karetką i za akcję na trybunach. Szkoda ....a, że wtedy się nie soidaryzowaliśmy tylko teraz. Tak sztuczne, ze aż śmieszne.
O czym ty człowieku mówisz? Działania rządu uderzają we wszystkich kibiców nie tylko tych z Warszawy i Poznania. Jeśli tak nie jest to dlaczego na Odrze są zakazy za wulgaryzmy a na Zagłębiu za wieszanie flag i rzucanie serpentyn? Dlaczego nie pojechaliśmy do Kielc a teraz kibice z Bełchatowa nie mogą być na meczu z Widzewem? Ale ty i tak na wyjazdy nie jeździsz więc cie to nie obchodzi. Tylko działając wspólnie mamy szanse na jakies zmiany i na nagłośnienie problemu.

KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.05.2011, 13:41
Taki mały pomysł podobno na dzisiejszym meczu mają być rodzice Maor'a , może jakieś oklaski, podziekowanie po jego Imieniu ? za dobry mecz , żeby rodzice widzieli że jest dla Nas ważnym ogniwem ?
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.05.2011, 13:49
KMZ napisał(a):Wyświetl post
Taki mały pomysł podobno na dzisiejszym meczu mają być rodzice Maor'a , może jakieś oklaski, podziekowanie po jego Imieniu ? za dobry mecz , żeby rodzice widzieli że jest dla Nas ważnym ogniwem ?
Hmmm, lekka przesada?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów