|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kirm - slaby mecz , wchodzi w jakies dryblingi a nic z tego nie ma , w tym meczu stracil strasznie duzo razy pilke.
Malecki - choluje ta pilke za dlugo , podoba mi sie u niego , to ze schodzi do srodka i szuka podania , no ale to trwa czasem za dlugo.I prosze niech mu ktos powie , ze on do stalych fragmentow sie nie nadaje. Chavez - wyprowadzenie pilki to jakas masakra jest , dzida do przodu i nic z tego nie ma , nie lepiej dograc do jakiegos pomocnika zamiast wykopywac do przodu ?. Jeliens - jak by wazyl wiecej o parenascie kilo , to moze by nie dal sie przepychac jak dziecko , u niego podoba mi sie wyprowadzenie pilki , nie wybija na oslep , tylko szuka podania. Ogolnie podczas tego meczu , to Lechia chyba w ogole nie oddala celnego strzalu na bramke ? C ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Komentarz Kafarskiego żałosny. Z duchem gry powinien sędzia puścić spalonego. Ciekawe. To po co w ogóle są spalone skoro należy je puszczać? Z duchem gry...
Wszedłem sobie na forum Lechii z ciekawości i się załamałem. Że w ogóle Wisła jest żałośnie słaba i jak oni mogli to przegrać. Że karny i nie uznany gol. Że kilka razy ręka Wiślaków była a sędzia nic. Ile żali, że na koniec był doping dla Wisły. Niektórzy nawet kazali wyp... tym co kibicowali Wiśle. Nie wiem czy same pokemony tam piszą, ale nie sądzę. ![]()
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]() ![]() Powiem tak, Wisla nie byla slaba. Byla lepsza bo wygrala. Grali madrze, kontrolowali gre i wygrali. Ogolnie Lechia tez nie grala zle. Moim zdaniem mozna powiedziec tak ''Lechia grala, Wisla strzelala'' i taka jest prawda. Jezeli chodzi o Kafarskiego to ma prawo miec zal do kibicow ale nie moze ich obwiniac, ze przegrali. Bez obrazy ale tez sie zdenerwowalem przed TV miedzy innymi po bramce na 0:3. Jak moze caly stadion spiewac ''Wisla to jest potega,Wisla najlepsza jest''? Dla mnie LECHIA to jest potega a nie Wisla albo caly stadion krzyczal ''Lidera mamy''. Lechia ma lidera? nie wiedzialem. I najlepsze jest to, ze jak np. Bajic schodzil to duzo gwizdow a np. jak Malecki schodzil to wielkie brawa, aplaus na stadionie. Dla mnie jest to zenada i nieporozumienie. Ja rozumiem, przyjazn, swietna atmosfera na stadionie, Wspolne spiewy i doping dla obu ekip ale bez przesady. Jeszcze jedno. Nie zwracajcie uwagi na te komentarze, ze ''niby'' Wisla byla slaba, ze dlaczego Lechia nie wygrala itp bo oni to pisza ze wzgledu na zdenerwowanie bo znowu z Wisla 0:3 w plecy wiec sa zle emocje i rozczarowanie poprostu. Ciekawe co wy byscie pisali jak byscie dostali 3:0 z Lechia. Napewno reakcje by byly podobne ale teraz nie mozecie tego ocenic bo nawet nie znacie smaku takiej porazki ale spoko, Lechia jest najszybciej rozwijajacym sie klubem w Polsce i jeszcze nie raz dostaniecie baty ![]() WISLA & LECHIA !!! ![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
nie wiem jak dla Was,ale dla mnie najslabszym obrońca w Wisle jest niestety Jeliens.(zaznaczam jest jest to tylko i wylacznie moja opinia.)fakt,potrafi dobrze wyprowadzic pilke nie wybijajac na oslep.ale popelnia proste i katastrofalne bledy.az dziw bierze ze tracimy tak malo bramek,a trzeba pamietac ze przeciwnicy w poprzednich meczach mieli ich sporo i gdyby nie nasz bramkarz to az sie boje myslec.nie wiem czym to jest spowodowane ze popelnia takie proste bledy.jest szybszy lzejszy od Chaveza.a jednak cos ta gra mu sie nie uklada.moze brak zgrania z Osmanem albo jeszcze sie nie zaklimatyzowal.jak dla mnie numer jedne w obronie to Chavez. chlop nie do przejscia.Cikos sie rozkreca z meczu na mecz.Paljic tez juz chyba sie przystosowal do obrony. mam nadzieje ze w lecie sprowadzimy solidnego obronce(drugi Chavez mi sie marzy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Się przyczepiacie do Chaveza i jego nieumiejtności wyprowadzania piłki. Okej, wirtuozem techniki to on nie jest, ale sztuczki techniczne to nie jego działka. Wśród środkowych obrońców powinna być równowaga - jeden bardziej techniczny, drugi bardziej siłowy, przecinak. I u nas tak jest dokładnie. Jak już się czepiać środka, to bardziej Jaliensa - tego z natury bardziej 'technicznego', on ma przestoje formy, Chavi prezentuje równą cały sezon, nie przypominam sobie jakiś jego większych błędów.
Zresztą, Wisła zawsze wśród pary stoperów zawsze miała jakiegoś, że tak to ujmę, "piłkowypierdalacza". Czy to był Mariusz Jop, czy Cleber, czy właśnie Chavez. Osman radzi sobie naprawdę okej, silny jest jak tur, napastnicy czują przed nim respekt, bo gość się nie bawi w jakąś wielką piłkę tylko kasuje atak za atakiem. Oczywistością jest jego wykupienie z Platense, mam nadzieję, że w klubie myślą tak samo. Bo to chyba teraz najlepszy obrońca ligii. Druga sprawa to Cikos. Erik z meczu na mecz mnie coraz bardziej przekonuje. Po meczu z GKS-em Bełchatów w tamtej rundzie napisałem, że to drewno i że nic z niego nie będzie, ale teraz odszczekuje swoje słowa w pełnej rozciągłości. W rundzie wiosennej mega solidny, świetna motoryka, fajnie się podłącza do przodu. Wykupić go z Petrzalki i dołożyć mu jeszcze konkurencję w postaci jakiegoś w miarę normalnego obrońcy, a nie Serża Branco. W tabeli jest w miarę spokojnie, ale ja i tak już czuje ten dreszczyk emocji przed Amicą. Petarda musi być i na boisku, i na trybunach ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobrze napisane lechista z londynu !ale my WISLACY (wiekszosc )kochamy LECHIE jako drugi klub !ja kocham LECHIE od wyjazdu do GDANSKA w listopadzie 1978 ,przybilem ZGODE z s.p.WOLFEM ,PARASOLEM ,KACZOREM I CZARNYM I rozumiem wasze rozgoryczenie ale trzej KROLOWIE WIELKICH MIAST SLASK WISELKA LECHIA GDANSK !!!!
![]()
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Odnoszę wrażenie że Kafarski był na innym meczu. Może by sobie anal+ kupił i zobaczył ile dopingu było "dla Lechii" a ile "dla Wisły". W porównaniu do meczów u nas zgody były wywołane bardzo rzadziutko i mizernie. A Wislacki doping wzmógł się po 3 bramce gdy już było pozamiatane.
![]()
ZAWSZE NAD WAMI ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cikos drewnem nigdy nie był tylko po prostu brakuje mu niektorych umiejetnosci ale uczy sie, wiec powinien zostac
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Wole sprawdzonego Cikosa, który jest naprawdę dobry jeśli chodzi o ofensywę naszej drużyny, niż anonimowego zawodnika, o którym nic nie wiemy .Cikos potrafi się dobrze włączyć, na pewno lepiej dośrodkowuje od Alvareza. Przy bronieniu popełnia błędy ale to efekt, że jest jeszcze młody z czasem nabierze doświadczenia i to mu będzie wychodziło lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
co do tego meczu rozumiem wzburzenie kibicow Lechii ale po napisaniu na ich profilu fb "brawo Wisla" zaczeli sie sapic jak nie powiem kto, wydaje mi sie ze kibicom po przegranym meczu powinno sie odcinac dostep do intenetu no ale mniejsza z tym meczu nie widzialem, aczkolwiek widzialem skrot i niezle to wygladalo chyba jednak w naszej buraczanej lidze nie warto grac jak we wczesniejszych meczach odkryta pilke tylko pod zaslona dymna, bo chyba tylko wtedy sa efekty..PS co do Cikosa ja zawsze bylem Jego zwolennikiem mimo ze wczesniej nie zawsze zachwycal ; ) wole patrzec na Jego gre , chociaz musi poprawic tyly bo glownym zadaniem obroncy jest bronienie dopiero potem atak ; ) ale widac w nim progres mlody chlopak rozwinie sie u Maaskanta ; ) i oby nie lapal kontuzji bo nie wiem jak zmiennikiem moze byc ktos pokroju Branco to wstyd placic taka kase takiemu komus ... wolabym jakiegos mlodzika dac do kadry meczowej w Jego miejsce
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 10.05.2011 o godz. 07:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków: wybierz piłkarza meczu
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...a,id,t,tm.html Tylko Wilk. Choć na razie jestem sam w swoim typie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cikos jest beznadziejnie słabym obrońcą, z którym nie powinno się przedłużać kontraktu. A używanie argumentów typu "wolę sprawdzona miernotę niż kogoś anonimowego" wygląda żałośnie. Jakaż kompromitacją byłaby gdyby kierując się podobną logiką powiedzieć niedawno np. "wolę sprawdzanego Jirsaka niż anonimowego Meliksona. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Nam potrzeba obroncow , ktorzy maja jakis poziom a Cikosz i Dragan do niz nie naleza. Chavez jest jak kamien nie do przejscia , ale lepiej niech nie wyprowadza pilki , niech to robi za niego Jeliens. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|