The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2011, 10:29
Jak już się tak bawimy to:

Pareiko > Kotorowski - chyba jasna sprawa
Wojtkowiak = Cikos
Chavez > Arboleda - Osman to obecnie najlepszy stoper ligi,twardy jak skała, robiący kapitalne wślizgi. Mógłby tylko troszke lepiej grać głową, no ale i tak w destrukcji na pewno jest lepszy od Kolumbijczyka.
Jaliens < Wołąkiewicz/Bosacki - jeśli zagra Wołąkiewicz to może być to mały plusik na korzyść Lecha - Jaliens nie zachwyca, podobnie jak Bosacki.
Paljic < Henriquez
Sobolewski = Djurdevic
Wilk = Injac - Czarek po raz kolejny wczoraj pokazać się z dobrej strony, myśle, że można postawić między nimi znać równości - choć przewagą Injaca są kapitalne strzały z dystansu.
Melikson > Stilic -
Małecki > Kiełb, Wilk
Kirm = Kriwets - w stosunku do obydwu oczekiwania są większe niż to co teraz prezentują, obaj jednak potrafią błysnąć.
Genkov = Rudnevs - Łotysza można oceniać wyżej, jeśli spojrzy się na jego występy w pucharach - w lidze obaj grają podobnie czyli tak samo dobrze i są w niej chyba najlepszymi napastnikami.

Ale przede wszystkim Maaskant>Bakero i atmosfera w Wiśle > atmosfera w Poznaniu. Dlatego jak teraz nie pokonamy majtrów to chyba prędko tego nie uczynimy.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.05.2011, 10:47
Jestemy silniejsi , bardziej zgrani , niz ostatnio w pyrlandi , Jesli nasza obrona czegos nie od.......i to bedzie dobrze.

Nie chce juz kalkulowac , chce ino zeby nasi wygrali te dwa mecze w tym tygodniu , i sprawa MP byla pozamiatana.

MP daje nam szanse kase i konkretne transfery , Stan juz na pewno ma kogos na oku.

Tylko zwyciestwo !!
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 09.05.2011, 11:33
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Jestemy silniejsi , bardziej zgrani , niz ostatnio w pyrlandi , Jesli nasza obrona czegos nie od.......i to bedzie dobrze.

Nie chce juz kalkulowac , chce ino zeby nasi wygrali te dwa mecze w tym tygodniu , i sprawa MP byla pozamiatana.

MP daje nam szanse kase i konkretne transfery , Stan juz na pewno ma kogos na oku.

Tylko zwyciestwo !!

Dokladnie! nie ma co srac w gacie ze strachu, bo niby przed kim?
przed ostatnią druzyna w tabeli ktora nie umie wygrac na wyjezdzie?
przed druzyna ze srodka tabeli która nawet jesli zagra dobrze (final PP) to i tak przegra?

To MY jestesmy liderem! to NAS maja sie bac!To My mamy gramy u siebie! To my bedziemy MP!
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.05.2011, 12:05
Na papierze wg mnie wygląda to tak

Bramkarze Pereiko > Kotorowski
Obrona
LP Paljic < Henriquez
PP Cikos < Wojtkowiak
ŚP Chavez = Arboleda
ŚP Jaliens = Bosacki
LP Kirm > Wilk
PP Małecki > Kiełb
ŚP Sobolewski = Murawski
ŚP Wilk=Injac
OŚP Melikson > Stilic
N Genkov < Rudnevs

Ławka Wisły > Ławka Lecha

Trener Wisły > Trener Lecha

Na papierze
Wisła - Lech 6:3
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 09.05.2011, 12:10
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Na papierze wg mnie wygląda to tak....
A NA PAPIERZE jak wyglądało Wisła - Górnik?
Więc po co rozkminiać "na papierze" ?
Jeden
Member

Stary 09.05.2011, 12:23
Nasi wiedzą jak ważny to mecz dla Nas zresztą większość piłkarzy pamięta pierwszy mecz i zapewne chcą rewanżu więc będzie im się bardziej chciało niz amice bo amica zapewne skupi się aby tego meczu nie przegrać.Rudnevs poobija się o Osmana a Czarka przykleić do Stilicia i amica traci swoje atuty i będzie dobrze.Ja przewiduję ,że wygramy 2-0
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.05.2011, 13:01
Z kącika statystyka...

O ile nie machnąłem się w obliczeniach, a 90minut.pl podaje prawidłowe dane, środowy mecz z Lechem będzie 180 ligowym spotkaniem Wisły przy R22 w erze Tele-Foniki*.

Co więcej, jeśli wygramy, będzie to nasze 140 zwycięstwo przy Reymonta pod rządami Cupiała.

Na razie odnieśliśmy ich 139, przy 30 remisach i 10 porażkach. Bilans bramkowy to 440 - 106.**

*za początek tejże ery przyjąłem pierwszy domowy mecz rundy wiosennej sezonu 1997/1998 (wygrana z GKS Katowice 2:0)

**powyższe statystyki nie obejmują meczów rozgrywanych "u siebie" w Sosnowcu i na Suchych Stawach
Co to k***a jest "rów widokowy"?
JohnyTS
Member

Od: 09.2009

Stary 09.05.2011, 14:29
Djurdjević nie zagra.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1635451
06.07.1987
Ś.P KOMPOT [*]
† 26.03.2010 †

4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.05.2011, 14:32
W przyszłą niedzielę ma szansę się spełnić moje marzenie: zwycięstwo w derbach przypieczętuje nasze mistrzostwo i jednocześnie spadek Cracovii. Mam nadzieję, że piłkarze tego nie spieprzą, bo drugi taki szczęśliwy układ gier może się przydarzyć za następne 100 lat. Żeby tak było potrzebne są wyniki innych drużyn:
Bytom - Cracovia 1
Polonia W. - Jagiellonia 1
Górnik - Legia 1X
Bytom - Górnik 1

Wtedy 2 zwycięstwa Wisły dadzą nam upragniony tytuł i zdegradują Cracovię! Także wszystko zależy przede wszystkim od nas, bo podane wyniki mają sporą rację bytu. Pasy i Jagiellonia grają kiepsko an wyjazdach, Legia gra w kratkę i wystarczy remis w Zabrzu, oraz trzeba liczyć na śląską solidarność w meczu Bytom-Górnik
To byłby piekny rewanż na pasach za zeszły rok.
Ostatnio edytowane przez 4karol4 : 09.05.2011 o godz. 14:44.
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.05.2011, 14:49
No to sciągniemy do siebie Henriqueza i Rudnevsa i mamy Lige Mistrzow ; d a no i na ławke Stilica : >

Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.05.2011, 14:51
Chavez = Arboleda
Nie zgadzam się. Moim zdaniem patrząc na obecną formę obu zawodników to Chavez jest lepszy. Obok Pareiki, Meliksona, Genkova to obecnie najlepiej grający piłkarz w Wiśle. Zdecydowanie najlepiej się prezentuje z całej czwórki obrońców. Jedyne za co można go obwiniać chyba w tym sezonie to mecz z Górnikiem kiedy dał się łatwo ograć Sikorskiemu, ale warto podkreślić, że gdyby nie Chavez to w tamtym meczu moglibyśmy zebrać baty 3, 4 do jaja. A Arboleda? Na wiosnę gra tragicznie...popełnia głupie blędy, łapie głupie kartki...
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.05.2011, 15:03
Ja mam do powiedzenia tylko krótko: w środę remis biorę w ciemno. Nasze zwycięstwo spowoduje że umrę z radości.
Раз два трзы, Туск ухади!
coni
Senior Member

Stary 09.05.2011, 17:17
Deever napisał(a):Wyświetl post
Z kącika statystyka...

O ile nie machnąłem się w obliczeniach, a 90minut.pl podaje prawidłowe dane, środowy mecz z Lechem będzie 180 ligowym spotkaniem Wisły przy R22 w erze Tele-Foniki*.

Co więcej, jeśli wygramy, będzie to nasze 140 zwycięstwo przy Reymonta pod rządami Cupiała.

Na razie odnieśliśmy ich 139, przy 30 remisach i 10 porażkach. Bilans bramkowy to 440 - 106.**

*za początek tejże ery przyjąłem pierwszy domowy mecz rundy wiosennej sezonu 1997/1998 (wygrana z GKS Katowice 2:0)

**powyższe statystyki nie obejmują meczów rozgrywanych "u siebie" w Sosnowcu i na Suchych Stawach

Piekna statystyka.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
fialo
Senior Member

Stary 09.05.2011, 17:22

ŚP Chavez = Arboleda
ŚP Jaliens = Bosacki
ŚP Sobolewski = Murawski
ŚP Wilk=Injac
Ciężko będzie nam wygrać z czterema nieboszczykami na boisku

Na luziku
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.05.2011, 18:23
Bardzo ciekawa sytuacja - Robert Małek sedziował nasz mecz z Lechia a teraz poprowadzi mecz z Lechem. Jezeli bedzie sedziował tak dobrze jak z Lechia to przynajmniej jednego nie bedziemy sie musieli obawiac.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.05.2011, 19:23
raz na rok to i miotła od kija strzeli
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.05.2011, 19:38
Ja tylko chce rewanzu za to 4;1 na Kuchennym stadionie.

Maja walczyc,gryzsc,kopac ,niewazne jak ,wazne jest zwyciestwo i rewanz za tamten mecz.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.05.2011, 19:52
Jak zagrają tak samo skoncentrowani i zdeterminowani jak z Lechią to myślę, że z naszym wsparciem 3 punkty powinny zostać pod Wawelem ; )
Grunt żeby wyszli takimi samym ustawieniem jak w Gdańsku, Czarek jest bardzo potrzebny i co najważniejsze jest w dobrej formie ;]
Ave Wisła.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.05.2011, 20:07
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko chce rewanzu za to 4;1 na Kuchennym stadionie.

Maja walczyc,gryzsc,kopac ,niewazne jak ,wazne jest zwyciestwo i rewanz za tamten mecz.
Ten cytat powinni sobie wywiesić przed tym meczem w szatni we wszystkich językach, jakich trzeba.

Oni mają coś w tym meczu do udowodnienia i myślę, że jeśli Robert odpowiedni wpoi im mentalność bezlitosnych bestii, to możemy być spokojni o wynik.

Jedyne, czego się obawiam, to możliwość wyskoczenia z nową " super " taktyką lub dziwnymi przetasowaniami w składzie.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.05.2011, 20:13
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Jedyne, czego się obawiam, to możliwość wyskoczenia z nową " super " taktyką lub dziwnymi przetasowaniami w składzie.
W Lechu Bakero, czy Wiśle Maskaanta?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
tkris
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 09.05.2011, 20:13
Czy ktoś wie? Zostały jeszcze jakieś bilety na kuchenkorza?
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.05.2011, 20:23
Z tego co czytalem to Lech prawdopodobnie zagra 2 defensywnymi pomocnikami czyli prawdopodobnie tak jak My - Bakero mowil o takiej taktyce ale moze to byc tylko zasłona dymna. Nie wiem czy ktos pisal ale Ivan Đurđević nie zagra z Nami
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.05.2011, 20:34
No właśnie ostatnio z Amico-Lechem ligowo wygraliśmy na Reymonta we wrześniu '07, myślę, że to wystarczający argument żeby w środę ich pokonać, choć spodziewam się raczej wyrównanej kopaniny niż koncertu bramkowego. No i oby gwiazdą meczu nie okazał się pan Małek z Zabrza.
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.05.2011, 20:48
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ciężko będzie nam wygrać z czterema nieboszczykami na boisku

Na luziku
hahaha sorka mój błąd
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.05.2011, 20:55
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
W Lechu Bakero, czy Wiśle Maskaanta?
Chodziło mi oczywiście o Wisłę. Już kilka razy w tym sezonie zdarzało się, że trener zmieniał zwycięską taktykę, bo akurat na tą drużynę trzeba grać inaczej.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.05.2011, 21:02
Jeśli boczni nic nie zawalą to o wynik jestem spokojny. Mamy większy potencjał w ataku i nic nie musimy. 3:1 dla nas.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.05.2011, 21:22
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mi oczywiście o Wisłę. Już kilka razy w tym sezonie zdarzało się, że trener zmieniał zwycięską taktykę, bo akurat na tą drużynę trzeba grać inaczej.
pozwólmy mu jednak trenować, ustalać skład i taktykę

można stwierdzenie odwrócić i powiedzieć: brak zmian w składzie, granie stałą 11, bark dopasowania taktyki do przeciwnika i drużyna znów przegrała...

niech Maaskant skład ustala, bo jak na razie dobrze mu idzie, widać progres...
... a do nas niech należy doping, nawet ten przed TV
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.05.2011, 21:32
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post

niech Maaskant skład ustala, bo jak na razie dobrze mu idzie, widać progres...
Ty widzisz progres? Bo ja widze sinusoidę.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
fialo
Senior Member

Stary 09.05.2011, 21:40
Edson napisał(a):Wyświetl post
Ty widzisz progres? Bo ja widze sinusoidę.
Jak tak, to mam nadzieję że od meczu w Gdańsku wkroczyliśmy w okres od zera do pi drugich
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.05.2011, 22:11
Meczyk trzeba wygrać i z cracovią również, bo jeśli wygramy oba mecze a Jaga przegra jeden w tym czasie, to na derbach świętujemy mistrza

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów