|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
O Kiełbie to ja pisałem kiedy jeszcze grał w Koronie i kiedy przez pewien czas był za darmo zanim nie przedłużył z Koroną umowy. Po czym za 300 tysięcy euro poszedł do Lecha. Owszem potencjał ma, ale Lech nie kupił go żeby odsprzedać za podobną kasę, ale żeby wylansować w Europie i odsprzedać z zyskiem za grubą kasę. Teraz się nie udało, bo Kiełb albo leczył kontuzję, albo był bez formy i rozegrał tylko kilka dobrych meczy. Ale jak tą formę ustabilizuje to go opchną na Zachód za kasę powyżej naszych możliwości. Temat już nieaktualny. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
specjalnie dla ciebie przepiszę PN TYLKO DO 30 CZERWCA Arka-Bednarek, Ross, Moretto, Płotka, Szmatiuk, Burkhardt, Labukas, Mawaye, Seimaszko, Zawistowski Cracovia- Giza, Sacha, Bartczak Górnik- Bonin, Gierczak, Magiera Jagiellonia- Kupisz Korona- Markiewicz, Edi, Szamotulski, Dirceu, Puri Lech- Kotorowski, Bosacki, Djurdjević, Bandrowski, Henriquez, Drygas Lechia- Hajrapetjan Legia- Kiełbowicz, Wawrzyniak, Szałachowski, Cabral, Mezenga PGE GKS- Sapela, Drzymont, Da Silva, Wróbel, Żewłakow, Komołow Polonia B.- Juszczyk, Hricko, Telichowski, Barcik, Bażik, Jarecki, Vascak, Podstawek, Trytko, Król Polonia W.- Piątek, Mayoral, Kokoszka, Adamović Ruch- Jakubowski, Pulkowski, W.Grzyb, Zając Śląsk- Elsner,Sztylka, Jezierski Widzew- Szymanek, Grischok, Kuklis, Nakoulma, R.Grzelak Wisła- Branco, R.Sobolewski, Żurawski, Rios, Chavez, Cikos, Boukhari, Sivakov Zagłębie- Dinis, Kędziora, Plizga, Woźniak,Osmanagić, Abwo NA CZERWONO KONIEC WYPOŻYCZENIA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mayoral mógłby się przydać. Sobolewski już ledwo zipie, a Wilk nie wiadomo czy podoła zadaniu. Hiszpan na pewno lepiej potrafi rozprowadzić piłkę. Zresztą w pucharach nie wykluczone, że będziemy musieli grać na 2 DPów.
Dodatkowo jak za darmo jest Plizga to po odejściu paru zawodników jak znalazl na uzupełnienie składu. Z Jagielloni Kupisz do rywalizacji na skrzydłach nie głupi pomysł. Nie ma co kręcić nosem i tylko z zachodu brac, bo nie wszystko złoto co się swieci. Przecież obecnie nie mamy na ławce nikogo kto by wszedł i coś zaprezentował.
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.05.2011 o godz. 12:31.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
http://www.eurofutbol.pl/news/263107...ch-zawodnikow/ z 2 czy 3 zawodników widziałbym u nas
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() z Pachuci to i pół składu by wyrwał , ale ci panowie moim zdaniem najbardziej ciekawi, ciekawe tylko jak z cenami http://www.transfermarkt.de/en/leoba...ler_52614.html http://www.transfermarkt.de/en/edgar...ler_90147.html http://www.transfermarkt.de/en/paul-...ler_52606.html http://www.transfermarkt.de/en/jose-...ler_52623.html
Ostatnio edytowane przez TOMEK 11 : 04.05.2011 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
połowa z nich to reprezentanci swoich krajów. No ale pomarzyć można ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a może Jari Litmanena ? tyle co Seedorf nie będzie chciał ale wciąż gra w Helsinkach w piłe
http://www.transfermarkt.de/de/jari-...eler_4675.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.05.2011 o godz. 08:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepszy jak na razie strzelec ligi chorwackiej, która jest lepszą, bądź zbliżoną ligą do naszej "ekstraklasy"... gra w słabiutkim NK Zagreb (13 drużyna ligi), jedynym znakiem zapytania jest długość jego kontraktu, jak ktoś wie to niech da znać do kiedy ten typek ma ważny kontrakt...
Ivan Krstanovic środkowy napastnik (prawie dwumetrowy)- 15 bramek, 3 asysty http://www.transfermarkt.de/de/ivan-...ler_47171.html ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/micha...ler_45564.html
Można by go sprowadzić jako alternatywe dla Kirma bądź Meliksona , gra w średniaku drugiej ligi holenderskiej , więc zapewne kokosów za niego nie zarządają.
Ostatnio edytowane przez Kobold : 06.05.2011 o godz. 10:55.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
A może powrócić do tematu Marko Milinković'a ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.05.2011 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W Bradze porównywalne pieniądze, w tych pozostałych co wymieniłeś nie płacą tyle co my. Tylko, że tam niezły Brazylijczyk przyjdzie chętnie bo raz czuje się jak w domu, dwa promocja z Portugalii lepsza jak z Polski
Na pewno chciałby więcej pieniędzy od nas jak od takiej Bragi.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.05.2011 o godz. 13:31.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nieźle zagrał Emil Noll w meczu z Bełchatowem... myślę, że jak Arka spadnie to warto by było ściągnąć tego zawodnika i zakontraktować choćby na rok, zwłaszcza że kończy mu się kontrakt w czerwcu...
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Noll ma 33 lata...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a mi się podoba Suvorov, od 1 jego meczu widziałem, że ma to coś .. niezła technika, dobry strzał z dystansu, młody
szkoda tylko, że gra u sąsiadki, ale nie uważam, żeby on akurat był mocno związany z tym klubem ciekaw jestem czy byłby to sprowadzenia, jeśli by spadli chociaż podobno kosztował 300-400k e , więc tani może nie być .. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może was zdziwię, ale jako uzupełnienie składu to ja bym u nas widział Lukjanovsa z Lechii. Facet nigdy nie odpuszcza, jest szybki i dość niezły technicznie, jak trzebazagra na skrzydle lub w ataku. Zawsze mi się podoba, że walczy i widać, że zależy mu na dobrej grze, nie gwiazdorzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sikorski z Górnika Zabrze byłby idealny na wypadek kontuzji Gienka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Też tak uważam
Jeżeli udałoby się pozyskać Sikorskiego za załóżmy 300 tys. euro to zrobiłbym to Wolałbym Sikorskiego niż Sobiecha, chociaż Sikorski też już nie młody ;/ 24 lata w tym roku już pękają. Coś czuje, że w tej rundzie Stasiu ściągnie troszkę więcej Polaków niż ostatnio, więc Sikorski mile widziany oczywiście jako zmiennik Genkova co nie umniejsza faktu, że do napadu potrzebujemy co najmniej jeszcze 2 napastników, bo odchodzą Żuraw, Rios. Jeśli chodzi o napastników to ja ściągnąłbym: 1. Jakąś gwiazdę ,np. Irek Jeleń 2. Daniel Sikorski 3. młody grajek rep. młodzieżówki np. U-19 A przede wszystkim to wzmocniłbym Młodą Ekstraklasę, bo niestety muszę przyznać, że poziom ME nie jest zbyt wysoki i przedostanie się z ME do I drużyny jest zbyt dużym skokiem niestety ;/
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 09.05.2011 o godz. 12:49.
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pewnie po sezonie rozwiążą kontrakt z Łobo więc w jego miejsce wziął bym innego Polaka, w dodatku za free - Kupisza z Jagi, dołożył bym też Plizge za free i pomoc by wyglądała dużo dużo lepiej.
Taaa
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 09.05.2011 o godz. 13:10.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Irek Jeleń na obecnym etapie swojej kariery jest nieosiągalny dla Wisły. Niestety Jego transfer do Krakowa pozostanie tylko w sferze naszych marzeń.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|