The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2011, 20:30
Myślę, że jeśli zwyciężymy w tym meczu, mistrzostwo będzie bardzo blisko. Co prawda jeszcze czekają Nas mecze z Legią i Cracovią (szczególnie z drużyną zza Błoni obawiam się spotkania - ostatnio grają ciekawą piłkę) ale spokanie z "Kolejorzem" - jeśli będzie wygrane - doda Nam pewności i zdecydowanie przybliży do majstra. Liczę na 2:0 -pełny stadion, drużyna musi być niesiona dopingem
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 08.05.2011, 20:31
Dr.Joint napisał(a):Wyświetl post
A może mi ktoś powiedzieć jak sytuacja parchów wygląda?
Zakładamy że:
-My wygrywamy z Amicą, Polonia B wygrywa z koleżankami
-Następna kolejka My Wygrywamy z cracovią, a Polonia B wygrywa:
to jest szansa że na derbach w przypadku ewent. wygranej My gwarantujemy sobie mistrza, a żydki spadają?
Jeśli:
-Wisła wygra z Lechem i Cracovią
-Jagiellonia przegra z Polonią Warszawa, lub Legią
-Polonia Bytom wygra z Cracovią i Górnikiem Zabrze
-Korona zgromadzi minimum dwa punkty z Lechią i Arką

...to Wisła zdobywa po wygranych derbach mistrzostwo Polski i spuszcza z Ekstraklasy "Pasy".
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.05.2011, 20:36
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli:

...to Wisła zdobywa po wygranych derbach mistrzostwo Polski i spuszcza z Ekstraklasy "Pasy".
Amen

10 znaków
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.05.2011, 20:37
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Za to boje sie co bedzie z ickami jak Cikos i Paljic dostana po zoltej z lechem
Icki grają z Bytomiem o byc albo nie byc w lidze a zagrozonych mają: Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza. Jak Saidi sie wykluczy to stracą z połowę siły ognia.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.05.2011, 20:39
KamAr napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jeśli zwyciężymy w tym meczu, mistrzostwo będzie bardzo blisko. Co prawda jeszcze czekają Nas mecze z Legią i Cracovią (szczególnie z drużyną zza Błoni obawiam się spotkania - ostatnio grają ciekawą piłkę) ale spokanie z "Kolejorzem" - jeśli będzie wygrane - doda Nam pewności i zdecydowanie przybliży do majstra. Liczę na 2:0 -pełny stadion, drużyna musi być niesiona dopingem
Skończmy już te asekuranckie i lękliwe teksty. Jesteśmy Mistrzem. Możemy przegrać 2 z 5 meczy przy założeniu, że Jaga wygra wszystko do końca, co jest niemożliwe. Legia i Lech mają do nas odpowiednio 9 i 11 punktów straty, co oznacza, że wystarczy, iż zdobędziemy tylko 6 punktów, żeby mogły nam skoczyć, a nawet mniej, bo one również nie wygrają wszystkiego.
Blaszczu16
Koneser

Stary 08.05.2011, 21:09
Przy mojej analizie nie wziąłem pod uwagę jeszcze jednego zespołu -Legii. Stołeczni muszą przynajmniej raz zremisować w dwóch najbliższych kolejkach plus wyżej wymienione warunki i wtedy będziemy pełnoprawnym mistrzem Polski.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.05.2011, 21:41
Poznań jest cieniutki. Wygrywa coś od czasu do czasu. Ale pomysłu w ich grze nie ma żadnego, także zawodnicy przeciętni. Poza kilkoma wzlotami są typowymi rzemieślnikami. Bez trenera,a Bakero ciężko za takiego uznać nic nowego na nas nie wymyślą.

Mamy jedną opcję, która czyni nas mocnymi. Melikson robi dla nas nieprawdopodobną różnicę. W naszej lidze nigdy nie grał zawodnik o takich umiejętnościach. Strasznie wysoko Valcx postawił sobie poprzeczkę, ciężko będzie mu teraz sprowadzić zawodnika, który tak zdominuje swoją pozycję w lidze. Meliskon wykracza poza standardy naszej ligi.

Dzisiejszy mecz pokazał nam tak naprawdę ile potrafi ta drużyna. Wg mnie mogą wiele, bardzo wiele, a bramka Sivakova pokazała jakie w nich tkwią możliwości. Żeby tak uderzyć trzeba mieć mega pewność siebie i swoich możliwości. I to strzela rezerwowy, z którego nie jest zadowolony trener. Piękna sprawa.

Ciężko będzie Poznaniowi coś nam przeciwstawić. Wiem,że to brzmi dość pewnie ale bardziej obawiam się spotkań późniejszych niż tego najbliższego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.05.2011, 21:56
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli:

Piekny scenariusz i najlepsza zemsta z mozliwych za zeszly rok. Do pelni szczescia brakowaloby jeszcze tylko Kuchenkorza poza pucharami

Co do srodowego meczu to jak to sie mowi, kazda passa ma swoj koniec. Ostatnio z Poznaniakami nam nie szlo ale teraz jest chyba najlepsza okazja na to by wreszcie wygrac.
To moze byc piekny tydzien, zwyciestwa w srode i niedziele to na 99% MP. W dodatku pokazalibysmy Cracovii i Lechowi gdzie ich miejsca (odpowiednio 1 liga i srodek tabeli).
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.05.2011, 21:57
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Skończmy już te asekuranckie i lękliwe teksty. Jesteśmy Mistrzem. Możemy przegrać 2 z 5 meczy przy założeniu, że Jaga wygra wszystko do końca, co jest niemożliwe. Legia i Lech mają do nas odpowiednio 9 i 11 punktów straty, co oznacza, że wystarczy, iż zdobędziemy tylko 6 punktów, żeby mogły nam skoczyć, a nawet mniej, bo one również nie wygrają wszystkiego.
Dokłanie pokażmy kto tu rozdaje karty,wkręcić ich w murawę i w ten asfalt z boku
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.05.2011, 22:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Mamy jedną opcję, która czyni nas mocnymi.
Mamy zupełnie inną, która daje nam przewagę. Możemy przegrać 2 z kolejnych 5 meczy. Oni mają nóż na gardle, jeśli chcą myśleć o pucharach. Muszą zmierzać od zwycięstwa do zwycięstwa po trupach. To dobrze, bo to znaczy, że to my rozdajemy karty. I możemy sobie pozwolić na podobną taktykę, jak dzisiaj.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.05.2011, 22:44
Spodziewam się w tym meczu odkrycia Lecha i ciekawych kontr z naszej strony . Nie ulega wątpliwości że Lech ten meczu musi wygrać jeśli chce grać w pucharach w przyszłym sezonie . Wisła powinna wygrać , ale teoretycznie w lidze gdzie nikt jej nie goni , nawet remis w takim spotkaniu może być cenny . Jednak liczy się tylko zwycięstwo !

Skład powinien wyjść taki sam jak w meczu z Lechią , chociaz sie obawiam o zdrowie naszych graczy , bo w trakcie dzisiejszego spotkania mniejsze lub większe urazy mieli Chavez ( kolano ) , Melikson , Pareiko , Genkov ( udo ) , po kontuzji jest Cikosz .

Pokusze się o małe porównanie poszczególnych pozycji :

Bramka :

Pareiko > Kotorowski ( tutaj może nie ma wielkich rozbieżnosci , jednak Pareiko jest od miesiaca w super formie , gdzie nawet uefa to doceniła )

Obrona

Cikosz < Wojtkowiak ( w ofensywie lepszy jest Cikosz , jednak w defensywie lepszy Wojtkowiak więc stawiam na niego )
Jaliens = Bosacki ( obaj są w słabej formie )
Chavez > Arboleda/ Wołąkiewicz ( Chavez jest najlepszym defensorem tej rundy )
Paljic = Henriquez ( obaj zawodnicy chaotyczni w obronie , lepsi w ataku . Remis ze wskazaniem na Paljicia )

Pomoc :
Sobolewski > Đurđević ( minimalna przewaga Sobola , większe doświadczenie i większa osobowość )
Wilk = Injac/Murawski ( Indywiudalnie lepszymi zawodnikami jest Injac czy Murawski, poza tym mają większe doświadczenie , jednak Wilk nadrabia ambicją )
Kirm < Kriviets ( Kirm raz że jest bez formy , a dwa że Kriviets to jedyna obok Stillica jasna postać w Poznaniu )
Melikson > Stillic ( przewaga Meliksona , z racji tego że Stillic nie istnieje fizycznie poza tym nie ma takiej dynamiki , co nie znaczy że nie będziemy z nim mieli problemów )
Małecki > Wilk ( bez porównania )

Atak :
Genkov = Rudnevs (zawodnicy o podobnych warunkach , Genkov jest silniejszy fizycznie , Łotysz jest lepszy technicznie , na remis )

Ocena całościowa :
Wisła>Lech
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2011 o godz. 22:53.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 08.05.2011, 23:24
Poznań jest cieniutki. Wygrywa coś od czasu do czasu. Ale pomysłu w ich grze nie ma żadnego, także zawodnicy przeciętni. Poza kilkoma wzlotami są typowymi rzemieślnikami. Bez trenera,a Bakero ciężko za takiego uznać nic nowego na nas nie wymyślą.

Mamy jedną opcję, która czyni nas mocnymi. Melikson robi dla nas nieprawdopodobną różnicę. W naszej lidze nigdy nie grał zawodnik o takich umiejętnościach. Strasznie wysoko Valcx postawił sobie poprzeczkę, ciężko będzie mu teraz sprowadzić zawodnika, który tak zdominuje swoją pozycję w lidze. Meliskon wykracza poza standardy naszej ligi.

Dzisiejszy mecz pokazał nam tak naprawdę ile potrafi ta drużyna. Wg mnie mogą wiele, bardzo wiele, a bramka Sivakova pokazała jakie w nich tkwią możliwości. Żeby tak uderzyć trzeba mieć mega pewność siebie i swoich możliwości. I to strzela rezerwowy, z którego nie jest zadowolony trener. Piękna sprawa.

Ciężko będzie Poznaniowi coś nam przeciwstawić. Wiem,że to brzmi dość pewnie ale bardziej obawiam się spotkań późniejszych niż tego najbliższego.
Musisz pamiętać że Lech to drużyna wyjątkowo nierówna i chimeryczna grająca która jeśli się "zepnie" jest bardzo groźna IMHO Lech jest faworytem spotkania tak chłodno patrząc. Sam jestem ciekawy bo ten pojedynek pokarze czy mamy czegokolwiek szukać w Europie.

Pamiętajcie że w zeszłym roku też mieliśmy świętować mistrza na Cracovii.

Tyle logicznego bełkotu w sercu czuję że będzie 2-1 dla nas po świetnym meczu
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2011, 23:52
Cytat:
Zespoły kadrowo wyrównane, może z lekką przewagą Amici jeśli chodzi o jakość (subiektywne stwierdzenie)
Gdzie tam, pleciesz. 11 mamy silniejszą od nich.

Pareiko > Kotorowski (brak pyrań)
Wojtkowiak > Cikos (Cikos popelnia troche bledów)
Chavez > Arboleda (Chavez pewny punkt, Arboleda bez formy)
Jaliens > Wołąkiewicz
Paljic = Henriquez (Serb w ofensywie lepszy, w defensywie Henriquez)
Sobolewski > Djurdevic
Wilk < Injac
Melikson > Stilic
Małecki > Kiełb, Wilk
Kirm > Kriwets
Genkov < Rudnevs
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.05.2011, 00:59
Jaliens się nie odnalazł w naszej ekstraklasie. Gra dziadostwo, a pokazujecie że niby lepszy jest od innych...
partyzant1983
Member

Od: 01.2010

Stary 09.05.2011, 01:04
W momencie gdy mieliśmy 8 pkt przewagi nad Jagą niektórzy już mrozili szampany.... ja uważam że jak 11 maja wygramy to możemy wkładać szampany do lodówki... a moim marzeniem jest zdobyć MP i dobić parchów w jednym meczu... może się spełni
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.05.2011, 05:43
skeba napisał(a):Wyświetl post
Kirm > Kriwets
tu bym sie klocil
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.05.2011, 07:35
Cytat:
tu bym sie klocil
Kirm ma swoje lepsze, czy gorsze chwile, ale ja pamiętam tylko te dobre. Strzelił w sezonie 8 bramek i jest to na prawdę niezły wynik. Nie mieliśmy dawno pomocnika (Marek Zieńczuk), który by zbliżył się do granicy 10 bramek, jeżeli się mylę to mi przypomnijcie.

Andraz - 8 bramek 3 asysty (Liga)
Siarhiej, czy Siergiej Kriwiec - 3 bramki 3 asysty (Liga)

Nie znam statystyk z pucharów, ale wydaje mi się, ze i tak jego statystyki wypadają lepiej.Andraz nie raz ratował nam skórę i nawet jak nie idzie (mecz wczorajszy) to potrafił strzelić bramkę.
Ale oczywiście jest to moja subiektywna ocena, zgadzać sie nie musicie. Pewnie kibic Lecha dałby w drugą stronę
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.05.2011, 08:02

Dokładnie.Dla mnie najtrudniejszym przeciwnikiem będą żydy.Ich piłkarze będa gryzli, kopali, pluli szczypali, byle by urwać Wiśle punkty.
Rok temu zostaliśmy przez nich upokorzeni, mam nadzieje, że teraz karta się odwróci i z cracovią z trudem ale wygramy.O Amikę jestem jakoś spokojny, że pykniemy luźno ich kopacze pykną.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 09.05.2011, 08:13
skeba napisał(a):Wyświetl post
Kirm ma swoje lepsze, czy gorsze chwile, ale ja pamiętam tylko te dobre. Strzelił w sezonie 8 bramek i jest to na prawdę niezły wynik. Nie mieliśmy dawno pomocnika (Marek Zieńczuk), który by zbliżył się do granicy 10 bramek, jeżeli się mylę to mi przypomnijcie.

Andraz - 8 bramek 3 asysty (Liga)
Siarhiej, czy Siergiej Kriwiec - 3 bramki 3 asysty (Liga)

Nie znam statystyk z pucharów, ale wydaje mi się, ze i tak jego statystyki wypadają lepiej.Andraz nie raz ratował nam skórę i nawet jak nie idzie (mecz wczorajszy) to potrafił strzelić bramkę.
Ale oczywiście jest to moja subiektywna ocena, zgadzać sie nie musicie. Pewnie kibic Lecha dałby w drugą stronę
Dziwię się, że uważasz, że nam wczoraj nie szło, moim zdaniem piłkarze zrealizowali założenia coach'a.
Myślę, że należy również przyjąć, że Patryk jest pomocnikiem i też zbliża się do '10'
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.05.2011, 08:43
Panowanie trzeba pamiętć że lech miał więcej czasu na odpoczynek,

kolejna kwestia jak zagramy w środku?

ja bym jeszcze nie stawiał że jesteśmy murowanym kandydatem do zwycięstwa w środę, najważniejsze żeby nasi kopacze wiedzieli że trzeba zapierdalać aby wygrać najbliższe dwa mecze,(żeby nie wkradł się komfort psychiczny)
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 09.05.2011, 08:57
Moim zdaniem , ten mecz pokaże nam , czy z tym składem mamy co marzyć o grze w europejskich pucharach , lech zagra na 100% bo jesli chce grać w pucharach ,musi wszystko do końca wygrywać.Moim zdaniem wygramy ale minimalnie
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.05.2011, 09:11
Pareiko > Kotorowski
Wojtkowiak > Cikos
Chavez = Arboleda
Jaliens =Wołąkiewicz/Bosacki
Paljic = Henriquez
Sobolewski = Djurdevic
Wilk < Injac
Melikson > Stilic
Małecki > Kiełb, Wilk
Kirm < Kriwets
Genkov < Rudnevs

Nie będe komentował dlaczego ,kto lepszy w ofensywie,kto defensywie
Bednarz=Landryna=......
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.05.2011, 09:19
Wedlg mnie najtrudniejsze mecze moga okazac z tych latwych , a dlaczego ? Amica gra piach , wystraczy wylaczyc z gry Kriwetsa (czy jak mu tam jest) Rudnevsa i Stilicia , W 1 jedynastce powinni zagrac Wilk s Sobol , zeby zdominowac srodek , Jirsak sie nie nadaje , odstawia noge i czasem sie rusza jak mucha w gownie , natomiast Wilk zapierdala i to on powinien miec miejsce w pierwszej 11.

Na pewno trzeba bedzie uwazac na stale fragmenty gry i na placzka Arbolede.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.05.2011, 09:23
Cytat:
Wedlg mnie najtrudniejsze mecze moga okazac z tych latwych , a dlaczego ? Amica gra piach , wystraczy wylaczyc z gry Kriwetsa (czy jak mu tam jest) Rudnevsa i Stilicia , W 1 jedynastce powinni zagrac Wilk s Sobol , zeby zdominowac srodek , Jirsak sie nie nadaje , odstawia noge i czasem sie rusza jak mucha w gownie , natomiast Wilk zapierdala i to on powinien miec miejsce w pierwszej 11.

Na pewno trzeba bedzie uwazac na stale fragmenty gry i na placzka Arbolede.
i jeszcze bym przylepił kogoś do stilica bo mimo wszystko może rzucić piłkę i mogą być problemy...
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.05.2011, 09:26
mi sie marzy zemsta za jesienna bo to byl dramat.lech generalnie gra piach ale glownie dzieki stilicowi maja przeblyski i w miare skutecznego rudnevsa na jego akcji wykonczenie.krivets to mnie nie przekonuje wcale.arbolode zgnoic jak dolhe kiedys trza.3 0 dla wisly biore w ciemno:d
Tenzen
Senior Member

Stary 09.05.2011, 09:37
Czyli podstawowa jedenastka powinna wybiec taka sama jak z Lechią czyli z Wilkiem i Sobolem na środku.
Tu mnie zastanawia tylko to jak sobie poradzimy grając co 3 dni tym samym składem. Zwłaszcza czy Melikson wytrzyma przynajmniej do meczu z Legią.
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.05.2011, 09:42
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
i jeszcze bym przylepił kogoś do stilica bo mimo wszystko może rzucić piłkę i mogą być problemy...
Sobol albo Wilk wybija mu z glowy szukanie pilki w srodku pola.

Cytat:
Czyli podstawowa jedenastka powinna wybiec taka sama jak z Lechią czyli z Wilkiem i Sobolem na środku.
Tu mnie zastanawia tylko to jak sobie poradzimy grając co 3 dni tym samym składem. Zwłaszcza czy Melikson wytrzyma przynajmniej do meczu z Legią.
Nasi sa b.dobrze przygotowani fizycznie , wiec o to sie nie boje.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 09.05.2011, 09:43
Jedynie pytanie co do składu to czy zagramy na dwóch def pomocników czy nie, w 1 wariancie zagra Wilk, w 2 (pewnie) Sivakov, ja bym postawił na taki sam skład (i taktyke) jak we wczorajszym meczu. Żeby tylko każdy był zdrowy, wczoraj włożyli mnóstwo serca i wysiłku w mecz, a przerwy mają tyle co nic, dziś wolne, jutro jakiś lekki trening i pojutrze mecz... będzie dobrze, musi być! trzeba wkońcu pokazać Amice gdzie ich miejsce (środek tabeli)

Edit:

Obstawiam że wygramy 1-0 (Genkov) po słabym meczu z obu stron.
Powód: Wisła - Amica 1-0 TSWetan Genkov!
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 09.05.2011 o godz. 09:47.
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 09.05.2011, 10:16
Pareiko > Kotorowski
Cikos < Wojtkowiak
Chavez = Arboleda (obydwaj grają właściwie podobnie)
Jaliens =Wołąkiewicz/Bosacki
Paljic < Henriquez (remis w ofensywie , ale w defensywie lepszy zawodnik Lecha)
Sobolewski = Djurdevic
Wilk < Injac/Murawski
Melikson > Stilic
Małecki > Kiełb, Wilk
Kirm < Kriwets
Genkov < Rudnevs
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.05.2011, 10:19
Mała sugestia, dajcie sobie spokój z robieniem jakich równań typu: nazwiskoX >= NazwiskoY. Jak pokazały poprzednie mecze, można mieć nawet X>>>>Y i przegrać. Piłka nożna to nie gra 22 zawodników, ale gra dwóch zespołów !

"Bo nasza ARMIA to potęga"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów