|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Komentatorzy wyraźni w....ieni na to że Wisła wygrała.
3pkt są ! ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tylko, że Grzelczak strzelał na wiwat i mu wyszło. Sivakow to zamierzał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie byłem przekonany co do zmiany Melikson -> Sivakov wydawało mi się, że lepiej by było jakby Maaskant wprowadził Gargułę albo Riosa. Myliłem się
![]() Kapitalne uderzenie Sivakova wielkie brawa dla niego. Tak samo Garguła mógł strzelić bramkę w pierwszym kontakcie z piłką... Brawo WISŁA! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No taaa... Patrz bramka GOŁOSIA przeciw Wiśle PŁOCK w 2006 roku. Grzelczak chciał podać a Misza strzelił z premedytacją , z zimną krwią, jak rzeźnik, jak bulterier , jak tommi li dżons w ściganym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Piękna bramka Siwakowa, szczęka mi opadła.
Co do meczu to wreszcie wyszliśmy na mecz wyjazdowy dobrze ustawieni wyczekując przeciwnika i kontrując, bo piłkarzy mamy szybkich. Gdybyśmy tak grali z Koroną czy PB to wygralibyśmy te mecze na spokojnie. Korzystajmy na wyjazdach z tego, że nikt nie potrafi grać ataku pozycyjnego. ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.05.2011 o godz. 15:48.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
"Nie wypowiadam się na temat Cracovii" - bezcenne.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
hahaha nie wypowiadam sie na temat Cracovi , Mały jesteś wielki haha
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Małecki: "Nie wypowiadam sie na temat Cracovii".
Hahaha brawo Mały! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dla mnie straszne brawa dla trenera. Chłopaków świetnie ustawił, grali konsekwentnie. Dobrze że bramki nie strzeliła Lechia, będą mieli pewność podczas gry z Lechem. A słowa Małego bezcenne !
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
3:0 jest, szkoda, że z Lechią ale cóż bardzo potrzebne są te punkty dla nas. To był właśnie taki mecz, Lechia więcej grała piłką i w piłkę a dostała trzy bramy. Świetny strzał Genkova, szkoda, że nie kilka centymetrów niżej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Pisałem o tym też parę razy. Nie można odwalać wszędzie tego samego wzorca ataku pozycyjnego który nam nie wychodzi. Dzisiaj to My czekaliśmy na Lechię i co... Lechia 57% posiadanie piłki 33 dośrodkowania w pole karne a w bramkach 3-0 dla Wisły! Brawo Maaskant, zmienił taktykę, to Lechia się męczyła atakiem pozycyjnym, Traore podwajany nie istniał a Melikson mający dużo więcej miejsca z przodu robił grę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz Legia !!! teraz Legia !!! Musimy ich zmiażdżyć.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
51,1 m brawo Sivakov
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Najlepiej dziś Melikson, Chavez, Pareiko oraz... Maskant! Brawa dla trenera za zmiane taktyki, która sprawdziła się w stu procentach
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobrze, ze trener sciagnał Tsvetanetana bo jest on w tym momencie dla nas bezcenny. Jak wystepuje to w koncu dochodzimy do wielu okazji bramkowych i to cieszy. Melikson graczem mecz. W ogole szacun dla niego - tyle razy faulowany a on nadal ma zapał do gry. Takiego kogos trzeba nam jeszcze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nigdy nie czepiam się komentatorów, ale dziś źle mi się to oglądało. Wczuwają się w rękę Chaveza a potem była ręka Lechii w polu karnym i nawet się nie zająknęli...Genkov w poprzeczkę a oni gadają o migdałach...I ciągłe wypominanie, że Wisła może przecież coś pregrać, tak jakby inni nie mogli. Ale walić ich. NAJLEPSZY mecz Wisły w tym sezonie. Super taktyka i genialny Melikson. Tak się powinno grać na wyjazdach! Brawo Panie Maaskant! Dziś trochę słabiej Małecki i Jaliens...ale do tego drugiego się nie przekonam chyba nigdy. Bramka Sivakova cud miód...
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Genkow to juz trzeba na niego chuchac dmuchac dopoki nie kupimy rezerwowego myslałem nad sikorskim
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wygrana cieszy- to na pewno.
Mam nadzieję, że to zwycięstwo poprawi im humory i nastawi pozytywnie od nadchodzących meczów (szcz. tych trzech najważniejszych w sezonie!) i wygrają je. Szkoda tylko, że taki patent mamy na Lechię, a nie na Korony czy inne Lechy... ![]() PS. Po meczu ze Śląskiem zastanawiałam sie czy my potrafilibyśmy zagrać podobnie- czyli cofnąć się i atakować głównie z kontr. Okazało się, że tak co mnie bardzo cieszy. W przypadku awansu do el. pucharowych (a te mamy zapewnione praktycznie) na pewno taka strategia się przyda. WISŁA z LECHIĄ! ![]() EDIT: @skeba- ale ja nie mówię o tym sezonie, pojedynczych meczach tylko ogólnie, o PATENCIE. Lechii się z nami ewidentnie nei wiedzie (czy od jej powrotu do Eklasy był chociaż jakiś remis?) i jakoś mecze z nimi idą nam łatwo (a przynajmniej wyniki są in plus). Za to z innymi drużynami raz przegrywamy, potem wygrywamy, a kiedy indziej remisujemy. O to mi chodzi. Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 08.05.2011 o godz. 16:01.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja ten mecz skomentuje słowami, że dziś graliśmy tak, jak grać powinna Wisła w Europejskich Pucharach, w meczach wyjazdowych, z dobrymi drużynami. Uważnie w obronie i skutecznie w ofensywie, wykorzystując szybkość zawodników w kontratakach.
Melikson, Chavez, Sobolewski, Genkov rewelacyjni. Reszta "tylko" bardzo dobra. Boukhari miał swoją Cracovię, Siwakov ma swoją Lechię, przynajmniej będziemy go kiedyś pamiętać z tego, że strzelił cudowną bramkę, a nie, że wkurzał ludzi swoją obecnością na boisku No i co do transferów, koniecznie trzeba kupić drugiego Genkova, sami widzicie jaka jest różnica w ofensywie, od razu Melikson i Mały, czy też Kirm grają lepiej, wiedząc, że jest jakaś szansa na otrzymanie od niego piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Pisałem przed meczem, żeby zagrać z kontry i cóż, sprawdziło się
![]() Świetny mecz. Spokojnie dowieziony wynik, a wisienka na torcie to bramka Sivakova. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Jaga gra z Polonią, która przegrała 2 spotkania z rzedu. Teraz juz raczej nie stracą punktów. Jeżeli wygramy z Lechem, to w meczu z pejsami możemy świętować 2 rzeczy. Cracovia - absolutny spadek z tej ligi Wisla - Mistrzostwo |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Maaskant szybko się uczy... Widział co nam nie wychodziło i szybko to zmieni. Efekt każdy widzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Fajnie że Maskaant uczy się na błędach. Mam nadzieje, że już nigdy wiecej nie będziemy próbowali grać bracelońskiej tiki taki z milionem podań i dziesiątkami dośrodkowań. Wole brzydkie 3:0 niż ładne 0:2
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|