|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciężko znaleźc lepszego bocznego obrońce za 400 tyś € niż Cikos.Był rok temu Pablo Alvarez ale jego wymagania finansowe były zbyt duże jak na możliwości nasze.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przeciez Cios a Alvarez to niebo a ziemia. Urugwajczyk byl wprost niesamowitą pierdołą w ataku.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A ta cała Artmedia to nie jest przypadkiem bankrut z 2giej ligi który odda go za darmo ? Przeciez za wypożyczenie już zabuliliśmy sporo pieniędzy.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Alvarez niestety popełnial więcej błędow niz Cikos , chociaz technicznie był na pewno lepszym zawodnikiem . Ponad Cikos wydaje się szybszym piłkarzem i z większą inklinacją do ofensywnych wejść . Poza tym Cikos się jeszcze rozwija więc z każdą kolejną rundą powinien być lepszy .
Jeśli klub pożałuje 200-300 tys euro na niego i znow kogos wypożyczy , aby znowu zgrywal się całą rundę z zespołem , to z całym szacunkiem , ale to będzie chora polityka . Podobnie ma się sprawa z Chavezem . Jeśli obaj nie zostaną w Wiśle to będzie porażka naszej polityki . Rozwalanie całej obrony drugi rok z rzędu to będzie kamikadze . Pamiętamy jak to wyglądalo rok temu . Można , a nawet trzeba kupic nowych zawodników do obrony (dwóch bocznych jeden środkowy ) , natomiast trzeba ich z rozsądkiem wprowadzać do zespołu . |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Roczne wypożyczenie Cikosa kosztowało 200 tys. euro, a wykupienie go z Petrzalki wynosi 2x tyle. Inna sprawa, że obecnie Petrzalka zajmuje drugie miejsce w II lidze i raczej nie ma szans na awans do corgon ligi, a Erik powiedział, że wróci na Słowacje tylko wtedy jak jego klub awansuje do słowackiej ekstraklasy.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chce wracać, niech dopłaci z kontraktu, bo 400k nie jest wart. Samo roczne wypożyczenie za 200k wydaje mi się kwotą zbyt wysoką.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wisła nie zapłaciła by tyle za wypożyczenie piłkarza z ostatniej drużyny ligi słowackiej , bez jaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Alvarez gorzej atakował, ale za to lepiej bronił.
Cóż, w konću grał we Włoszech. Jak dla mnie on był świetnym zawodnikiem, szkoda, że nie dało się go zatrzymać... |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html
Szkoda byłby dużym wzmocnieniem jak nie pierwszego składu to chociaż ławki rezerwowych , z doświadczeniem w fazie grupowej lm i wogóle. No i byłby Polak, a tak pewnie znowu kolejny obcokrajowiec. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteśmy zainteresowani Mrdakoviciem ? Ciekawa kandydatura, prawdziwy obieżyświat. Grał już w Austrii, Belgii, Chinach, na Cyprze, Ukrainie w Izraelu, Portugalii. Z jednej strony to plus, bo jest doświadczonym piłkarzem, ale z drugiej chyba nigdzie nie zachwycił skoro przez całą karierę nigdzie nie zagrzał miejsca dłuzej niż rok
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.05.2011 o godz. 14:14.
![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wywiad z Valcxem !!2 zawodników jeśli ma zamiar kupić tylko to dziękujemy bo tylu to potrzebujemy co najmniej na boki obrony a co tu o drugim napastniku , WYJDZIE NA TO że jak będziemy mieli przystępować do europejskich pucharów i grać na 2-3 frontach to będziemy mieć do dyspozycji mniej zawodników i węższą kadre niż teraz w lidze na wiosne a powinno być na odwrót .
Pewnie marzy pan o tym, by w Krakowie dysponować chociaż połową boisk z Szanghaju. Wszędzie gdzie pan grał, jako piłkarz PSV Eindhoven czy Sportingu Lizbona, czy pracował w Chinach, mógł pan liczyć na infrastrukturę. Poza Krakowem. To możliwe, żeby stworzyć klub na poziomie Ligi Mistrzów bez takiego zaplecza? Wielokrotnie rozmawialiśmy na ten temat. Pytanie, kiedy będziemy mogli zbudować boiska, bo przecież nic nie powstanie z dnia na dzień. No cóż, mamy plany, w końcu je zrealizujemy. Tak krawiec kraje, jak mu materii staje. Oczywiście, że dziś można wszystkie wolne pieniądze wpompować w boiska, szkolenie młodzieży, ale przecież co pół roku musimy też kupować piłkarzy, bo potrzebujemy wyników dzisiaj. Dobrze by było, gdybyśmy mieli milion euro, który można przeznaczyć na skauting i kolejny na infrastrukturę, ale to przecież nie jest takie łatwe. Latem chcemy przecież wzmocnić skład jednym czy dwoma zawodnikami. » Jak pan ocenia pracę trenera Roberta Maaskanta? Piłkarzom podobają się jego treningi. Oni widzą, że pracując z nim, stali się lepszymi graczami, niż byli jeszcze kilka miesięcy temu. » A jak panu się podoba w 40-milionowym kraju, który przez 15 lat nie potrafił choćby raz stworzyć drużyny na miarę awansu do Ligi Mistrzów? Tłumaczę to tym, że po upadku komunizmu w wielu krajach Europy Wschodniej nie było pieniędzy. W Polsce środki na futbol spływają od końca lat 90. Inwestycje, które wtedy zaczęły się pojawiać w Polsce, w innych krajach trwały już w najlepsze od końca lat 70. i początku 80. To ogromny dystans. Trudno nadrobić stratę aż dwóch dekad. Spodziewam się, że poziom waszej ligi zacznie wzrastać. Będzie w niej przecież znacznie więcej gotówki, która przyciągnie zagranicznych piłkarzy i doprowadzi do poprawy infrastruktury. Tymi dwoma drogami równocześnie można wyciągnąć waszą klubową piłkę z dołka. » Mówi się jeszcze o polskiej piłce w Holandii? Czy już więcej o futbolu chińskim... Nie za wiele, choć ostatnio w holenderskich gazetach co tydzień pojawiają się teksty o polskiej lidze. Jak dotąd, same pozytywne, o możliwościach rozwoju. Były też duże wywiady z Robertem (Maaskantem - przyp. red.). Byli zdziwieni, gdy mówiłem, że w Polsce budowanych jest dziesięć stadionów. „Dziesięć? Przecież potrzebują na EURO tylko trzech czy czterech". Myślę, że do Polski można już próbować ściągać piłkarzy z drużyn spoza pierwszej trójki Eredivisie, choć nie każdy dobry zawodnik tu się zaadaptuje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
gdzie masz cały wywiad ?
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ch_183244.html bo jeśli mówisz o tym to jest tam mowa o 2 piłkarzach , ale o takich z głośnymi nazwiskami , nie odnosi się do wszystkich transferów których z tego co kiedys czytałem będzie min 4-5
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2011 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Alvarez gorzej atakował? Wg mnie bardzo podobnie. Cikos jest tylko szybszy. Wszystkie inne umiejetnosci Alvarez miał lepsze, sporo lepsze. Pewnie wiekszosc ludzi patrzy na Alvareza przez pryzmat meczu z Cracovią gdzie Alvarez dosrodkowywal, dosrodkowywal i nic z tego nie wychodziło aż przegraliśmy. Ale to nie jego wina.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Przecież piłkarzy się nie tylko kupuje ale można też wypożyczyć lub pozyskać za darmo tych którym się kończą kontrakty w czerwcu. Więc spokojnie dajmy Staszkowi pracować. Chłop wie co robi. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Musimy kupić drugiego napastnika o cechach Genkowa. Bo jak pokazały ostatnie mecze nasz system gry bez takiego napastnika jest do niczego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wszyscy tutaj porównują Alvareza i Cikosza nie pamiętając jakich stoperów ten pierwszy miał za plecami.
Jak Alvarez grał u nas to grał dobrze. Nic ponad to. W obronie poprawnie, w ataku gorzej od Cikosza. Ja mam wrażenie, że Cikos sie rozpędza i coraz więcej ma tych lepszych meczy. Szczególnie ostatnio. Ja rozumiem, że nasza defensywa miała w tym sezonie wiele wpadek, ale też nie można mówić, że Cikosz to drewno. 400 tyś Euro nie jest jakąś strasznie wygórowaną sumą. Jeśli nie mamy kogoś dużo lepszego na oku wydaje się to rozsądną inwestycją. Chłopak ma 22 lata i pierwszy raz trafił do klubu, który walczy o coś. Rozegrał niecały sezon, a pokazał, że ma duży potencjał, szczególnie z przodu. Jest waleczny, bardzo szybki i ma zmysł do gry kombinacyjnej. Czasem wychodzą zonki w grze w destrukcji, ale nie widzę dlaczego Cikosz miałby nie zasługiwać na wykupienie, a Chavez już tak. Wszak to ten drugi praktycznie co mecz wykłada jakąś patelnie przeciwnikowi, a mimo to ma o wiele lepszą prasę. I żeby nie było, nie piszę tego by dyskredytować Chaveza, ale żeby zaznaczyć, że nie można wszystkich niepowodzeń zwalać na Eryka, a często widzę taką tendencję na tym forum. Myślę, że Eryk to solidny piłkarz i możemy mieć z niego pociechę w przyszłości.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.05.2011 o godz. 01:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Cikos przypomina stylem gry trochę Baszczyńskiego. Tzn. jest od Baszcza na chwilę obecną słabszy, ale ja widze w nim spory potencjał z tego względu, ze największe braki Erik ma w taktyce. W ataku bije na głowę Alvareza, szybkość, waleczność, wrzutka, gra kombinacyjna. Gorszy jest natomiast w obronie jednak widać w nim postępy, a to wciąż młody gracz. Jestem przekonany, że w ciągu 2 lat poczyni bardzo duże postępy i będzie grał w kadrze Słowacji, dlatego uważam, że trzeba go wykupić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tymbardziej, ze nie kosztuje żadne 400 tys E
z tego co pamietam, była mowa, ze za wypożyczenie zapłacilismy 200-250 tys E i teraz doplacic trzeba jeszcze 100 tys E Jak najbardziej jestem za wykupieniem, jest rozwojowy, w najgorszym wypadku bedzie zmiennikiem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Też jestem zdania, że Cikos musi być wykupiony. W tej rundzie naprawdę solidnie się prezentuje. Przede wszystkim zostawia kupę zdrowia na boisku, a to jest najważniejsze. Czysto piłkarsko też całkiem przyzwoicie i widać cały czas postępy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Natomiast teraz chodzi o pozbycie się tak dużej ilości zawodników, ale wszyscy to rezerwowi praktycznie bez pożytku dla pierwszej drużyny. Na ich miejsce mogliby przyjść ludzie którzy mieliby jakąś przynajmniej szansę przydać się drużynie. A jeśli przyjdzie jeden, dwóch klasowych zawodników to będzie szansa by wzmocnili pierwszą jedenastkę jeszcze na puchary. 1. Branco 2. Żurawski 3. Rios 4. Sivakov 5. Boukhari 6. Łobodziński ---------------------- 7. Kowalski 8. Burliga 9. Jovanić 10. Garguła 11. Boguski Tych jedenastu nam nie pomoże w pucharach. ( Sivakov za dużo kosztuje) Cikosa i Chaveza oczywiście ja bym zostawił, ale nie jest jeszcze pewne czy rozmowy w sprawie wykupienia się dobrze potoczą. Oby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wykupienie Cikosa wydaje się oczywiste. Nie możemy znowu robić rewolucji w obronie. Podobnie sprawa ma się w innych formacjach. Nie możemy pozbyć się kilkunastu zawodników i znów zgrywać zespołu od nowa. Dlatego nawet z niektórymi z niemieszczących się w składzie przedłużył bym umowy.
Powinni odejść: 1. Branco (!) 2. Boukhari (niestety wiek i zdrowie nie dają nadziei...) 3. Żurawski 4. Łobodziński 5. Garguła Powinni zostać: 1. Rios (kwestia pieniędzy) 2. Sivakov (jw) 3. Cikos (obowiązkowo) 4. Chavez (obowiązkowo) ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jestem podobnego zdania co panowie powyżej... wykupienie Chaveza i Cikosa to priorytet na dzień dzisiejszy... nie możemy sobie pozwolić na dalszy demontaż obrony, bo to w przeddzień walki o europejskie puchary mogłoby mieć katastrofalne skutki...Wykupienie wspomnianej dwójki, dokupienie lewego obrońcy, skrzydłowego i napastnika to obowiązek zarządu.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie nie nie zdecydowanie Garguła zostaje To piłkarz inny niz Melikson zachwycacie się tym ostatnim i słuszniw .JESTEM przekonany Łukarz jest Wisle potrzebny jest bardziej statyczny i potrzebuje szybkich napastników zeby był skuteczny , jak to było za 1 Kasperczaka .Napewno sa sytułacje gdzie ta taktyka jest lepsza . W wielkim tłoku to Łukarz BEDZIE LEPSZY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |