The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2011, 22:56
Kosowski do Lechii?

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97434,t...wiadomosc.html
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.04.2011, 15:45
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Jak wiadomo Abdou Razack Traoré został do Lechii wypożyczony na rok z opcją pierwokupu:
http://www.lechia.pl/25085

Czy są gdzieś informacje ile wynosi suma odstępnego za tego piłkarza?

EDIT; Ok już wiem, definitywnie wykupili go w listopadzie, ale nie wiem za ile
W kontrakcie nie ma zapisanej kwoty za Traore
Odpowiedz cytując
wolski413
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 22.04.2011, 22:18
Troaore odejdzie po tym sezonie z Lechii. a co do transferów między klubami ekstraklasy to nie ma na co liczyć... Polscy prezesi powinni sie stuknąć w głowę... nie dość że większość "piłkarzy"w Polsce jest przepłacana to na dodatek ceny są wygórowanie na maksymalnym poziomie niestety to juz nie te czasy kiedy Głowacki przechodził na normalnych warunkach do Wisły
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.04.2011, 22:27
wolski413 napisał(a):Wyświetl post
Troaore odejdzie po tym sezonie z Lechii. a co do transferów między klubami ekstraklasy to nie ma na co liczyć... Polscy prezesi powinni sie stuknąć w głowę... nie dość że większość "piłkarzy"w Polsce jest przepłacana to na dodatek ceny są wygórowanie na maksymalnym poziomie niestety to juz nie te czasy kiedy Głowacki przechodził na normalnych warunkach do Wisły
Taa...rzeczywiście, powinni się "stuknąć w głowę" i sprzedawać swoich kluczowych zawodników po kwocie prawie nic znaczącej dla ich rocznego budżetu - jeszcze mi powiedz, że powinni to robić "dla dobra polskiej piłki" (czytaj pogłębianiu różnic pomiędzy czołówką tabeli a środkiem i dołem tejże, na swoją niekorzyść oczywiście).

To w takim razie wnioskuję "dla dobra polskiego zjadacza chleba", aby piekarnie do minimum obniżyły swoje dochody z pieczenia chleba tak, aby chleb był do kupienia rozsądnej cenie, takiej, która mniej więcej zeruje koszt jego produkcji, a co!

Nikt więc nikomu nie broni pieczenia swojego chleba - kupić drożdże, mąkę, oliwę, wrzucić to do pieca i dostać gotowy produkt po niższej cenie. A przekładając to na język piłkarski - nikt nikomu nie broni, zamiast kupować przepłaconych Polaków od Ruchu czy Zagłębia, zainwestować ten milion euro w bazę treningową, opłacić koordynatora dla szkółki piłkarskiej z Holandii czy Niemiec i rok po roku produkować rzesze własnych polskich zawodników za bezcen. A nie tylko płakać, że inny klub potrafi sobie wychować zawodnika i nie chce go oddać za marne w futbolu grosze.

Jak pokazują przykłady zza granicy, rozwijanie akademii futbolowych jest nadzwyczaj opłacalne - nie dość, że piłkarza dostaje się właściwie za darmo, to jeszcze sprzedaje się ich za setki tysięcy, albo nawet kilka milionów euro. A w ich miejsce przychodzą kolejne rzesze wychowanków.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 22.04.2011 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.05.2011, 19:14
VFB Stuttgart i Borussia Monchengladbach chcą Stilicia
http://www.futbol.pl/artykul/103148.html
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.05.2011, 20:52
Jaka sytuacja jest z Kupiszem ? Jeden z niewielu wartych uwagi i w zasięgu finansowym. W czerwcu kończy mu się kontrakt z Jagiellonią. Jeszcze nie zaoferowali mu nowej umowy, odrzucił propozycję, a może liczy, że odchodząc bez odstępnego zainteresują sie nim lepsze kluby np z zagranicy ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.05.2011 o godz. 21:19.
..
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.05.2011, 21:02
Dopiero przeczytałem dyskusje o Traore. On nigdzie nie odejdzie, kontrakt ma na jeszcze 2 sezony, mało tego, w kontrakcie nie ma kwoty odstepnego, Lechia może sobie zażyczyc KAŻDĄ kwote. A tak jak powiedział zarząd Lechii, nawet jak ktoś rzuci mega oferte, to na pewno puszczą go tylko za granicę.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.05.2011, 22:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
VFB Stuttgart i Borussia Monchengladbach chcą Stilicia
http://www.futbol.pl/artykul/103148.html
Tak, tak. Ale i tak nieźle,że nie oglądają go chłopcy z Juve tudzież z City.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.05.2011, 08:36
Rudnevsa chce Schalke i Atalanta.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Lech wycenił swojego snajpera na 6 mln €.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.05.2011 o godz. 08:39.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 06.05.2011, 09:35
Rudnevsa chce Schalke i Atalanta.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Lech wycenił swojego snajpera na 6 mln €.
Cytat:
Schalke 04 Gelsenkirchen i Atalanta Bergamo - to kolejne kluby, które dołączają do grona zainteresowanych Artjomsem Rudnevsem. Mówi o nich sam menedżer piłkarza.
No, to jestem przekonany. Miałem wątpliwości, że Rudnevsa chce półfinalista LM, ale skoro mówi to sam agent piłkarza, to sprawa jest oczywista

Prawda jest taka, że menago pali się grunt pod nogami. Rudnevs miał świetne epizody w europejskich pucharach i wyrobił sobie nazwisko. Ale o tych występach ludzie szybko zapominają, wróciła ligowa szarzyzna. W której Amika zajmuje miejsce nie dające na razie awansu do europejskich pucharów, a Rudnevs ma 9 goli. Jak na ten dziwny sezon przyzwoicie, ale nie jest to coś, co upewniłoby skautów zachodnich że faceta trzeba kupić za każdą cenę. Więc szansa na wysoką prowizję przy zmianie klubu się ulatnia.

Amika na razie chce sprzedać Stilića i chyba jej się uda, choć raczej nie za grubą kasę. Ale chętni pewnie się znajdą. Natomiast Rudnevs traktowany jest jako opcja rezerwowa do sprzedaży, w sytuacji gdy nie wywalczą europejskich pucharów.

Niemniej 6 mln € to kwota zawyżona, o czym Amika wie doskonale. Atlanta tyle nie da, nie dadzą tyle średniaki ligi niemieckiej, hiszpańskiej, czy włoskiej. Tyle mogą dać ew. kluby z Rosji, ale nie wiem czy piłkarz jest zainteresowany tym kierunkiem.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.05.2011, 17:49
Czyżby powrót, z podkulonym ogonem?

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...a_Poznan_.html

Zawsze w takich wypadkach pojawia się pytanie: czy facet wróci do dawnej formy?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.05.2011, 18:43
Cytat:
Czyżby powrót, z podkulonym ogonem?

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...a_Poznan_.html

Zawsze w takich wypadkach pojawia się pytanie: czy facet wróci do dawnej formy?
Jak mało on musi mieć szacunku do siebie, żeby po takim pożegnaniu wracać do tego klubu?
Legionista
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.05.2011, 18:58
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Jak mało on musi mieć szacunku do siebie, żeby po takim pożegnaniu wracać do tego klubu?
Cytując klasyka: kasa, Misiu. Kasa.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.05.2011, 09:34
czołowy strzelec z ligi Węgierskiej na celowniku Legii.Myśle że to ciekawy pomysł.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.05.2011, 10:17
czołowy strzelec z ligi Węgierskiej na celowniku Legii.Myśle że to ciekawy pomysł.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Ostatnio w nocnym Hyde Parku w Orange Sport Info Rzeźniczak mowił, ze do Legii chetnie wrociłby Jan Mucha, ktory jest tylko rezerwowym w Evertonie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.05.2011, 10:24
Faktycznie ciekawy zawodnik.
15 bramek dla porównania w e-klasie najlepszy strzelec ma na koncie 11 trafień.
Warto zauważyć, że oprócz 15 bramek Schembri zaliczył 5 asyst.

A może tak Wisła by się nim zainteresowała...
Aczkolwiek wolałbym najlepszego strzelca ligi węgierskiej czyli Andre Alvesa.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.05.2011, 10:59
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio w nocnym Hyde Parku w Orange Sport Info Rzeźniczak mowił, ze do Legii chetnie wrociłby Jan Mucha, ktory jest tylko rezerwowym w Evertonie.
Muchy nikt z Evertonu nie puści. Sam na własne życzenie stał się niewolnikiem.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 14.05.2011, 11:42
Skoro konczy mu sie kontrakt to nie sadze by wybral polski klub. Chetni pewnie beda.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.05.2011, 13:20
Cytat:
– Ja bym Cabrala zostawił, bo ma wielki talent i poczynił ogromne postępy. Za pięć lat byłby gwiazdą polskiej ligi – stwierdził trener stołecznej drużyny Maciej Skorża.
z cyklu najlepsze teksty, ten trafia u mnie na podium
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.05.2011, 13:26
szprotson napisał(a):Wyświetl post
z cyklu najlepsze teksty, ten trafia u mnie na podium
Za pięć lat - kluczowe stwierdzenie - od piłkarza który miał wciągnąć naszą ligę jedną dziurka od nosa....

Tak to można powiedzieć o 16 letnim młodym wychowanku.... a i to nie 5 lat a 3 lata.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.05.2011, 13:36
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Skoro konczy mu sie kontrakt to nie sadze by wybral polski klub. Chetni pewnie beda.
Ale skoro mowił, ze do Legii chetnie by wrocil to czemu nie? Nie sadze, by zagrał w jakiejs innej druzynie Premiership bo nikt nawet nie mial okazji by go w akcji zobaczyc
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:10
Cytat:
Ale skoro mowił, ze do Legii chetnie by wrocil to czemu nie? Nie sadze, by zagrał w jakiejs innej druzynie Premiership bo nikt nawet nie mial okazji by go w akcji zobaczyc
W grę wchodzi chyba jedynie wypożyczenie - i na to Mucha chyba ma ochotę. Tak przynajmniej było w zimowym okienku transferowym, co Everton się nie zgodził, żeby go puścić. Sam Mucha już kilka razy się wypowiadał, że w Premiership są takie warunki (nie tylko finansowe czy poziom piłkarski, mówił o jakości szkolenia, o infrastrukturze, zasobach kadrowych klubów itd. itp.), że trudno sobie wyobrazić porzucanie tego wszystkiego

No ale generalnie "jakieś" rozmowy prowadzone są. Trener + bramkarz i może zacznie to w końcu wyglądać - bo jak w przyszłym roku sezon będzie normalny, to to coś z tego roku, to wystarczy na środek tabeli. Zresztą to samo tyczy się wszystkich, was też.
Legionista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.05.2011, 18:10
Będą puchary będzie Pawłowski w Lechu
http://www.futbol.pl/artykul/103514.html
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 17.05.2011, 20:25
Mało przekonywujące pierwsze podrygi transferowe Lechii.
Legionista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.05.2011, 07:53
Auxerre daje 2 mln € za Sobiecha
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,30562,t...wiadomosc.html

Jeśli to prawda to J.Wojciechowski zarobiłby na transferze tego napastnika milion € w ciągu roku.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.05.2011, 08:16
Jeśli to prawda to J.Wojciechowski zarobiłby na transferze tego napastnika milion € w ciągu roku.
A czemu to ma być ściema? Jeden z najlepszych zawodników tej ligi ma prawo tyle kosztować.

Gdzie są teraz Ci co śmiali się z JW?
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.05.2011, 08:22
Znając Wojciechowskiego, to powie, że chce 5mln € i sprawa się skończy, więc emj10 nie wiem czy dobrze robisz, chwaląc (na swój sposób) teraz JW ;-)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.05.2011, 08:27
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Znając Wojciechowskiego, to powie, że chce 5mln € i sprawa się skończy, więc emj10 nie wiem czy dobrze robisz, chwaląc (na swój sposób) teraz JW ;-)
A czemu mam nie chwalić? Przecież zapewne powiedział, że chce 5 baniek i ma prawdo do tego. Jakby sprzedał go za 2 bańki to byłby z niego mega frajer.

JW ma obecnie w swojej stajni naprawdę dobre konie. Za każdego z trójki Sadlok, Sobiech, Mierzejewski może zgarnąć 2-3 bańki euro.
Chodzi mi przede wszystkim o głosy, że Sobiech był nie warty 1 mln euro i JW niszczy nasz krajowy rynek transferowy. Okazuje się, że nic nie niszczy tylko ma łeb na karku.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.05.2011 o godz. 08:29.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 19.05.2011, 08:37
Na mnie dobre wrażenie wywarł bramkarz Cracovii - Kaczmarek. Co prawda w ocenach różnych ekspertów dostał niskie noty za ten mecz, są komentarze obciążające go za utratę gola ale kolega będący zagorzałym fanem Pasów mówi, że również w innych meczach Kaczmarek stanowił bardzo silny punkt drużyny. Mam nadzieję że Parejko utrzyma wysoką formę jak najdłużej ale gdybym z polskich bramkarzy miał wybierać jego następcę to wskazałbym właśnie na tego gracza.
Pozwolę sobie również na postawienie nieco dziwnej tezy, że wszystkie bramki strzelane przez Meliksona mnie wydają się dość przypadkowe. Ta strzelona Cracovii główką to strzał główką który zmieścił się w krótkim roku w minimalnej luce między obrońcą a słupkiem. Nie wierze, że Maor akurat tak celował.
W meczu z Bełchatowem przy strzale z rzutu wolnego kardynalny błąd popełnił Sapela.
W meczu z Ruchem Melikson strzelił pięknego gola po zgraniu piętką przez Jirsaka, piłka przeszła między nogami Perdijica. Strzał był z bliskiej odległości ale nie wierze by Maor celował akurat między nogi bramkarza mająć go 5 metrów przed sobą.
Na koniec taka osobista refleksja, że Melikson jest dla mnie taką ulepszoną wersją Dubickiego, bardzo szybki, często powstrzymywany faulami przez przeciwników, chociaż izraelczyk bierze udział w rozgrywaniu piłki i często prezentuje bardzo ciekawe zagrania. Ja zawsze lubiłem Dubiego jako zawodnika, żałuję że był tak nieskuteczny i chaotyczny w sytuacjach podbramkowych, żałuję że takie nieco przypadkowe bramki raczej sie Danielowi nie przytrafiały.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 19.05.2011, 08:46
adamd303 ta tez jest jak dupcia orangutana. Nie ma porównania do Dubickiego, był on o wiele gorszy technicznie od Maora. A bramki przypadkowe? Kolego 3/4 bramek jest przypadkowych, ale kto Ci się przyzna. W meczu z Ruchem Maor na pewno nie myślał o tym by strzelać między nogami tylko by strzelić, to nie jego wina że bramkarz puścił między nogami piłkę..
Śmieszny ten post i trochę bez sensu jak dla mnie. Bo jakby nie było strzela się bramki tak by bramkarz nie miał szans, albo tak by popełnił błąd. Pozdrawiam

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów