The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2011, 21:43
Tylko, ze ja potrzebuje akurat te część gdzies zakupić :/
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.04.2011, 17:50
zadzwoń do Intercars`u lub ostatecznie do ASO
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.04.2011, 17:54
nie wiem czy nie pomyle adresu,ale swego czasu byl sklep z częściami do vw na kanarkowej (chyba).
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 01.05.2011, 13:51
ASO to sie w ogole nie opłaci. lepiej chyba popchnąć parcha
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2011, 21:48
http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-...591297607.html

Co tak tanio? Boscha chodzą 80-100 zł a tu ledwie 20 zł czyżby syf?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.05.2011, 22:01
DYRU napisał(a):Wyświetl post
ASO to sie w ogole nie opłaci. lepiej chyba popchnąć parcha
oj oj

jak kiedyś szukałem lakiernika do lusterka bo mi jakiś turbo-buc urwał pod blokiem to najtaniej zrobiłem w .... ASO

najtańszego lakiernika znalazłem za 140 zeta w ASO Oplowym na Jana Pawła II - zrobili za 89 zł.

EDIT: brylant17 takie wycieraczki kupowałem w OBI za 35 zł za sztukę. Więc wielkiego szału nie ma - a gość ma 100 sztuk wiec pewnie hurtowo gdzieś wyczaił.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 03.05.2011 o godz. 22:04.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 03.05.2011, 23:05
w dodatku nawet najlepsze wycieraczki się schrzanią jak będziesz lał tescowy płyn do spryskiwaczy lub inne marketowe produkty.
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 04.05.2011, 08:11
własnie się o tym przekonałem na własnej skórze ostatnio. Nie dośc, że mi smierdzi od tego płynu w aucie to wycieraczki rozmazują teraz wszystko :(
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 04.05.2011, 13:25
niedawno mozna było kupic tanie wycieraczki z Valeo (jest zakład w skawinie)...teraz część pracownikow czeka na sprawę w sądzie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 05.05.2011, 16:31
siemanko, jestem na kupnie auta w kwocie do 6k PLN. Zależy mi na tym żeby nie było zbyt awaryjne rocznik nie starszy niż 95, koniecznie z silnikiem który zniesie LPG i którym będę w stanie kogokolwiek wyprzedzić. Ważna sprawa też to 4/5 drzwi. Myślałem o Audi 80, Golfie III, Astrze I.
Ktoś coś poleci?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.05.2011, 16:59
TSman napisał(a):Wyświetl post
siemanko, jestem na kupnie auta w kwocie do 6k PLN. Zależy mi na tym żeby nie było zbyt awaryjne rocznik nie starszy niż 95, koniecznie z silnikiem który zniesie LPG i którym będę w stanie kogokolwiek wyprzedzić. Ważna sprawa też to 4/5 drzwi. Myślałem o Audi 80, Golfie III, Astrze I.
Ktoś coś poleci?

Sam rok temu kupowałem auto za 7.5K PLN. Udało się kupić Golfa IV, natomiast po wielkiej selekcji zostały 2 samochody Peugeot 406 i Golf IV 3 drzwiowy - za te kwoty marka model nie ma znaczenia auta są tak stare że liczy się tylko i wyłącznie stan techniczny, zaraz padną gromy że VW albo Audi się nie psują bo babcia ma 140letnie Audi A4 tdi i wszystko jest ok. Jak babcia dba to jest ok a jak nie to to jest kiepsko.

Szukaj samochodu jak najbardziej zadbanego i tyle, trzeba uważać na rdzę na podwoziu.

Szukaj od prywatnego właściciela samochodu handlarze są bardzo cwani w tych rocznikach i "okazjach"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 05.05.2011, 17:10
TSman napisał(a):Wyświetl post
Ktoś coś poleci?
lanos lub spokrewniona z nim astra
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.05.2011, 17:46
/
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Sam rok temu kupowałem auto za 7.5K PLN. Udało się kupić Golfa IV,
gdzie takie okazje
juz zarejstrowany
Ostatnio edytowane przez wiertar : 05.05.2011 o godz. 17:51.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2011, 09:51
moze ktos poleci gdzie w Krakowie jest jakies dobre miejsce zeby zrobic przeglad Opla przed zakupem ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 06.05.2011, 10:03
jak nie masz znajomych mechaników to proponuję jechać do ASO danej marki. W warsztacie ogólnym nie podepną Ci go pod komputer bo pewnie nie mają odpowiedniego oprogramowania. Mogą też nie znać pewnych niuansów danego modelu.

Przypomniało mi się jeszcze, że w rejonie Bronowic zaraz nad estakadą, która leci nad ul. Armii Krajowej jest zakład specjalizujący się w Oplach. Kiedyś kumpel z pracy tam serwisował swoją Vectrę. Z tego co pamiętam to nie byli niestety tani ale myślę, że taki przegląd i podpięcie pod komputer zrobią w przyzwoitej cenie.

Mam adres strony: http://www.malek.pl/ zapytaj
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.05.2011, 10:22
Małek to tragedia - nigdy w życiu.

Najlepsi fachowcy od OPLA są na Stoczniowców - nawet ze Śląska ludzie przyjeżdżają do nich bo mają najlepsze opinie.

Goście pracowali w ASO kiedyś i wiele lat temu założyli swój warsztat - robią tylko Ople i znają wszystkie modele na wylot - po kolorze dymu z rury powiedzą Ci jaki masz przebieg

http://dobrymechanik.net/mechanicy/krakow/ja-ro.html

Telefony aktualne.

Polecam bo sam do nich jeżdżę od lat i lepszej obsługi i fachowców jeszcze nie widziałem. Podepną Cię pod kompa, sprawdzą wszystko perfekcyjnie.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 06.05.2011, 10:47
to przepraszam w takim razię Kolegę, że mogłem wprowadzić w błąd
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2011, 11:27
dzieki wielkie
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.05.2011, 12:21
Małek robi i może dobrze ale ceny ma z kosmosu i obsługa do kitu.

Do "Jaro" wjazd jest na teren stoczni przez szlaban - powiedz że do Opla i strażnik wpuszcza i jedziesz w prawo i do końca - każdy na stoczni wskaże drogę jakby co.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.05.2011, 17:59
wiertar napisał(a):Wyświetl post
/ gdzie takie okazje
juz zarejstrowany
Już od dawna nim śmigam. Samochód od rodziny mojego szefa + lekkie zdolności negocjacyjne + kasa w gotowości i się udało
Odpowiedz cytując
dżeja
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 07.05.2011, 19:49
Ktoś poleci może serwis specjalizujący się w Renault? Mam za co akurat zrobić przegląd i serwis wszystkiego co by się dało i chciałbym uderzyć do specjalistów, bo byle komu mojej czternastolatki dawać nie chcę

Z góry dzięki
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 07.05.2011, 19:59
dżeja napisał(a):Wyświetl post
Ktoś poleci może serwis specjalizujący się w Renault? Mam za co akurat zrobić przegląd i serwis wszystkiego co by się dało i chciałbym uderzyć do specjalistów, bo byle komu mojej czternastolatki dawać nie chcę

Z góry dzięki
nie miałem nigdy do czynienia z ta marka,ale mój kolega jeżdżący laguną bardzo chwali jakiegos gościa w Węgrzcach.nie pamietam nazwy,ale podobno jest tam jakaś reklama.ma być bardzo dobry,ale niestety nie najtańszy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.05.2011, 20:06
Jak w tych Węgrzcach co myślę to może Auto Kubik? Jest po prawej stronie tuż za jednostką wojskową jak się jedzie na Warszawę ?

edit: Ja też u niego wiele rzeczy robiłem - co do cen - dla stałych klientów ma naprawdę dobre stawki
Ostatnio edytowane przez Kocur : 07.05.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 07.05.2011, 20:12
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jak w tych Węgrzcach co myślę to może Auto Kubik? Jest po prawej stronie tuż za jednostką wojskową jak się jedzie na Warszawę ?
To zapewne ten gość. Robiłem u niego kilka rzeczy i mogę potwierdzić. Dobry ale do najtańszych nie należy.
Odpowiedz cytując
Dziku
Dum Spiro Spero

Stary 09.05.2011, 16:14
opinie na temat hyoundai coupe?

Śląska Pozdrawiamy! Lechie Pozdrawiamy! Unie Pozdrawiamy!

"Mógłbym napisać o nich referat i jest to bez wątpienia najlepsza publiczność na świecie. Ciągle brzmi w moich uszach – jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!"E.Omanic
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.05.2011, 17:02
Dziku napisał(a):Wyświetl post
opinie na temat hyoundai coupe?
Zależy, która wersja. Pierwszą wersję (99r.) miałem z kumplem na spółkę w liceum i całkiem dobrze wspominam ten samochód. Taka błyskotka do lansu. Silnik 1.8 dawał w nim radę, choć pamiętam, że spalanie było spore 10-12l przy naszej jeździe wtedy. Z usterek to chyba tylko był problem z hamulcami i raz były wymieniane łożyska. Co poza tym. Na pewno nie był to samochód rodziny, a taka niedroga błyskotka do lansu. Fajnie się w nim siedziało bo bardzo nisko, ale osoby przy wzroście 190cm+ miały problem. Maksymalnie nadawał się na 2 osoby. Bardzo podobało mi się wnętrze tego samochodu, które była na niezłym poziomie - jak na Hyundaia. Choć w porównaniu do Lexusa IS200, które mieliśmy po nim to nie było jakieś cudo. Szkoda, że Luxusa rozbił Conrado Moreno

Taka tylko, że z silnikiem 1.8
http://otomoto.pl/hyundai-coupe-C17468443.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.05.2011 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.05.2011, 11:16
Pytanie moje dotyczy Renault Clio II 1.5 dci. Ostatnio rozładował mi sie akumulator. Naładowałęm go ale auto nie chciało zapalic, wiec odpalilem go na kable. Wszystko było ok autko zapaliło, nie gasiłem go przez 40 minut zeby sie podładował. Dzisiaj rano przychodze niby wszystko ok prad jest, centralny zamek, swiatła wszystko ok. Autko kreci, kreci ale za cholere nie chce odpalic :/ miał moze ktos taki przypadek? Dodam ze czasami jak go krece zaswieci sie kontrolka abs-u, ale nie za kazdym razem.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 11.05.2011, 11:38
Eryk
Prąd jest, kręci, ale nie odpala? A jak odpaliłeś na kable, to żadna kontrolka się nie świeciła? Po odpaleniu jechałeś autem i wszystko było w porządku?
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 11.05.2011, 12:08
Dokłądnie jest prad i autko kreci ale nie odpali. Wszystkie kontrolki swieca prawidłowo. Nie jechalem nim tylko trzymalem go jak byl odpalony. Cholera wie co to moze byc. Ide jeszcze raz próbować.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 11.05.2011, 12:37
Spróbuj pokombinować z przekaźnikami. Jak nie pomoże, to mechanik i podpięcie na komputer. Może, to wina napięcia, sam nie wiem. Skoro odpala i chodzi, a do tego nic się nie świeci to raczej nie czujnik wałka, no i nie pompa ani wtryski. Chociaż cholera wie, to że raz odpalił i to na kble może być przypadkiem.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów