The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2011, 12:20
No co, chcieliście Polaków
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2011, 13:02
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Boże ratuj!
to tylko spekulacje prasowe, mówią o tym od paru miechów wyluzuj
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.05.2011, 13:23
@tofik - haha dobre

Te pismaki są w stanie do jednej gdzieś usłyszanej nuty dopisać całą piosenkę. Najpierw, że Stan odchodzi, teraz Guerreiro, a jutro może będą pewni, że chodziło o Saganowskiego A mogło chodzi o 20 innych piłkarzy lub kogoś z ławki.
Nic nie ustalimy na podstawie newsa z onetu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.05.2011, 13:42
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Boże ratuj!
Skoro wzywasz Pana Boga to chyba nie wiesz jak sie prezentuje Roger a prezentuje sie bardzo dobrze, jest jednym z lepszych pilkarzy swojego zespołu. Poza tym w Polsce juz grał wiec nie bbyłoby problemu z aklimatyzacją.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 04.05.2011 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.05.2011, 16:26
Kierunek Grecki jest ciekawy , a skoro Baszczu gra w podstawowym składzie to o czyms świadczy , na razie to tylko plotki zobaczymy za kilka miechów kto przyjdzie kto odejdzie.

Jedno jest pewne potrzeba nam 6 wzmocnień.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.05.2011, 16:47
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Kierunek Grecki jest ciekawy , a skoro Baszczu gra w podstawowym składzie to o czyms świadczy , na razie to tylko plotki zobaczymy za kilka miechów kto przyjdzie kto odejdzie.

Jedno jest pewne potrzeba nam 6 wzmocnień.
Z tymi sześcioma wzmocnieniami to trochę przesadziłeś. Choćby nie wiem jakie byłyby to transfery to nie można od nowa zgrywać drużyny, tylko kontynuować to co już Maaskant zrobił z Wisłą. Jeżeli wymienimy znów połowę składu to marzenia o pucharach znów pójdą się pieprzyć . Uważam, że potrzebujemy DOBREGO, drugiego środkowego obrońcę ( Chavez z meczu na meczu co raz bardziej mnie przekonuje ), przynajmniej jednego DOBREGO bocznego obrońcę no i koniecznie napastnik, bo nie ma Genkova i widzimy co się dzieje. Te 3 pozycje to wg. mnie priorytety. Jeśli chodzi o "boczniaka" to marzy mi się Kuba Rzeźniczak, ale raczej to tak w ramach s-f. Liczę, że dokładnie Stan i spółka przeszukają polski rynek, bo pasuje żeby chociaż tych 3 Polaków grało w 1 składzie. No nic czekamy na konkrety.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 04.05.2011, 16:58
Billy napisał(a):Wyświetl post
Z tymi sześcioma wzmocnieniami to trochę przesadziłeś. Choćby nie wiem jakie byłyby to transfery to nie można od nowa zgrywać drużyny, tylko kontynuować to co już Maaskant zrobił z Wisłą. Jeżeli wymienimy znów połowę składu to marzenia o pucharach znów pójdą się pieprzyć . Uważam, że potrzebujemy DOBREGO, drugiego środkowego obrońcę ( Chavez z meczu na meczu co raz bardziej mnie przekonuje ), przynajmniej jednego DOBREGO bocznego obrońcę no i koniecznie napastnik, bo nie ma Genkova i widzimy co się dzieje. Te 3 pozycje to wg. mnie priorytety. Jeśli chodzi o "boczniaka" to marzy mi się Kuba Rzeźniczak, ale raczej to tak w ramach s-f. Liczę, że dokładnie Stan i spółka przeszukają polski rynek, bo pasuje żeby chociaż tych 3 Polaków grało w 1 składzie. No nic czekamy na konkrety.
tu się nam pali:

PO, ŚO, LO, ŚP, N

i trzeba ten pożar ugasić, a nie smucić o 3 wzmocnieniach, jak ktoś jest gość to i bez wielkiego zgrywania da radę(czyt.Melikson, Genkov)
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 04.05.2011, 17:01
Billy napisał(a):Wyświetl post
2 Bocznych , Napastnik , Za Jirsaka kogoś. To są już 4 transfery.Wilk powinien zastąpić Sobola bo jak nie on to kto ?.

Cikos jest dla mnie za słaby , Chavez coraz lepiej zaczyna grać , ale zobaczymy czy do końca sezonu będzie grał coraz lepiej czy nie.

Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.05.2011, 17:10. ;]
a ja wam powiem ze Roger i Baszczu nie są złymi pomysłami

Baszczu za Cikosa (Oczywiście kapitan) i dla nas byłby jak serce i dawniej mózg drużyny Arek ;-)

a Roger ? mógłbym się ciekawie prezentować w choince Maskaanta ;-)

Sobol
Roger - Melikson
Kirm - Mały
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 04.05.2011, 17:14
KMZ napisał(a):Wyświetl post
a ja wam powiem ze Roger i Baszczu nie są złymi pomysłami

Baszczu za Cikosa (Oczywiście kapitan) i dla nas byłby jak serce i dawniej mózg drużyny Arek ;-)

a Roger ? mógłbym się ciekawie prezentować w choince Maskaanta ;-)

Sobol
Roger - Melikson
Kirm - Mały
Ja nie myślę że Roger to zły gracz , w Polsce to on zbytnio nie miał z kim pograć.

Kirm - od kilku meczy gra lipę , albo zacznie grać albo też trzeba będzie myśleć nad konkurencją dla niego.

Co do Sobola , to wiem że to ważne ogniwo w naszym zespole , no ale każdy widzi jak gra ;/

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 04.05.2011, 17:32
Roger to pewnie jest szykowany za Jirsaka,chociaż pamiętam że w Legii był też wystawiany na lewej pomocy ale na skrzydłowego to On chyba jest za wolny.
Skoro jednak jak piszą niektórzy gra on w AEK-u b.dobrze to pewnie będzie trzeba koło miliona € wykartkowac tym bardziej że ma ważny kontrakt do 30.06.2013
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 04.05.2011, 17:34
jak dobrze pamiętam to Roger powiedział ze Wisle nigdy nie zagra. Wogole to mizerne wzmocnienie w chwili obecnej byłoby dla nas...Nie wiem czym wszyscy sie tak podniecają. Roger sprzed 4 lat tak, obecnie zdecydowanie nie.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.05.2011, 20:11
Jak na razie każde okno skutkuje wyprzedażą najlepszych zawodników za grube pieniądze i sprowadzaniem emerytów za free lub zawodników znacznie tańszych i słabszych ew. niedoświadczonych. Za wyjątki uważam jedynie Pareike i Meliksona. Więc proponuje zejść na ziemię z wzmocnieniami za kilka mln euro. Jak na razie dysponujemy słabym składem kompletnie bez bocznych obrońców i bez 2 napastnika. Będę zachwycony jeśli zdobędziemy mistrzostwo i uzupełnimy te 3 pozycje oraz pozbędziemy się dużej ilości emerytów i szrotu. Bez tych zmian niestety nic w Europie nie ugramy.
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2011, 20:37
Ja się nie przejmuję tymi doniesieniami o Rogerze, Saganowskim czy Baszczyńskim. Mamy Stana Valckxa i on nam byle kogo nie ściągnie.
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.05.2011, 21:26
Mistel napisał(a):Wyświetl post
Ja się nie przejmuję tymi doniesieniami o Rogerze, Saganowskim czy Baszczyńskim. Mamy Stana Valckxa i on nam byle kogo nie ściągnie.
Sorki kolego ale jak Baszczu to dla Ciebie byle kto to jakiemu klubowi Ty kibicujesz?
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.05.2011, 21:55
może się narażę tutaj kilku osobom, ale jestem przeciwny powrotom byłych naszych i zasłużonych piłkarzy. Mieli tutaj swój czas i ten czas minął. Nie chcę z zażenowaniem oglądać kolejnych "Żurawskich" . Maćka mi szkoda - może się stara, próbuje, ale to już nie ten czas. Powinniśmy ściągać młodszych zawodników budując zupełnie nową sportowo i mentalnie Wisłę. Podzielam zdanie wyrażone przez Stana Valcxa dotyczące ściągania zawodników z nazwiskiem. Szkoda na to pieniędzy. Dlatego Baszczu, Głowa - szacunek za to, co było i dziękuję!
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2011, 22:11
xdarek napisał(a):Wyświetl post
Sorki kolego ale jak Baszczu to dla Ciebie byle kto to jakiemu klubowi Ty kibicujesz?
Fakt, szacunek do Baszcza za to co zrobił dla Wisły. Pisząc "byle kogo" miałem na myśli graczy w wieku bliskim zakończenia kariery, w słabej formie czy po ciężkich kontuzjach.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.05.2011, 22:19
Szacunek dla prawdziwych Wiślaków będzie zawsze, tylko pamiętajmy by Wisła szukała prawdziwych wzmocnień a nie zapełniała luki i ubytki w składzie. I tu się pojawia problem Maćka Żurawskiego bo jest naprawdę WIELKIM piłkarzem dla Nas ale niestety teraz jest już coraz mniej pożytku z niego a szkoda.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.05.2011, 22:24
Baszczu był podstawowym obrońcą swojego klubu... więc nie jest po ciężkiej kontuzji chociaż bodajże takową miał na starcie kariery w Grecji, ja bym go wziął z pocałowaniem ręki, tak samo jak Głowę, a co do Stana... on coś napewno ma jakieś ciekawe nazwiska na swojej liście
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 04.05.2011, 22:34
Frankowski pokazuje, że nie wszystkie powroty wyglądają jak Żurawskiego. Natomiast owszem trzeba brać taką ewentualność i się nie napalać. Może być to poszerzenie składu.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.05.2011, 10:01
mirex napisał(a):Wyświetl post
Według mnię Wisła powinła sprzedać Kirma, a w to miejscę kupić np. Sikorskiego z Górnika, wydaję mi się że jest o wiele lepszy. Kirm próbuję ale coś mu to nie wychodzi.
Aż tak daleko bym się nie posuwał. Kirm na pewno jeszcze się przyda. Co nie zmienia faktu ze Sikorski mi się podoba (nie tylko za mecz z Nami) bo widać, że chłopak lubi walkę i się Jej nie boi, a jak będzie miał kogoś kto mu będzie umiał dograć piłkę to może być dobra opcja jako zmiennik dla Genkova.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.05.2011, 11:14
To są pańskie jaja. Zupełnie olewacie zasady wątku, mimo że jest temat "gdybym był bogaty".

Ostrzegam - za chwilę będę dawał tygodniowe bany. Za:
- wklejanie propozycji z transfermarktu;
- wysyłanie tych, co to proponują do gry w FM;
- pyskówki.

Piszemy o konkretach - czyli przynajmniej plotkach transferowych, które pojawiają się w mediach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 05.05.2011, 15:56
Roger jest odgrzewany z przed kilku? czy 2 miesięcy ja go w Wiśle nie chce sorry winetu po co on nam? Drugi Łobo? Ja bym nie panikował sezon ogórkowy rozpoczęty Enjoy!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 05.05.2011, 16:13
O ile dobrze pamiętam, to Baszczyński odszedł, bo był za stary i chcieliśmy odmłodzić skład. Teraz jest dwa lata starszy i ma wrócić? Trochę logiki i rozsądku. To nie klub seniora. Stawiajmy na młodych. Żadnych powrotów ala Żurawski, Matusiak, Niedzielan, itp.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.05.2011, 17:32
tu się nam pali:

PO, ŚO, LO, ŚP, N

i trzeba ten pożar ugasić, a nie smucić o 3 wzmocnieniach, jak ktoś jest gość to i bez wielkiego zgrywania da radę(czyt.Melikson, Genkov)
Wątpię, żeby było aż 5 wzmocnień latem. Przecież trzeba wykupić Chaveza i Cikosa, a za nich wyjdzie z 500 tysiecy euro. O prawym obrońcy myślę, że można zapomnieć. Najpewniej będziemy mieli nowego środkowego obrońcę i lewego obrońcę. Do ataku by ktoś się jeszcze przydał plus defensywny pomocnik, bo ostatnio Sobol mnie rozczarowuje...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 05.05.2011, 18:01
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wątpię, żeby było aż 5 wzmocnień latem. Przecież trzeba wykupić Chaveza i Cikosa, a za nich wyjdzie z 500 tysiecy euro. O prawym obrońcy myślę, że można zapomnieć. Najpewniej będziemy mieli nowego środkowego obrońcę i lewego obrońcę. Do ataku by ktoś się jeszcze przydał plus defensywny pomocnik, bo ostatnio Sobol mnie rozczarowuje...
Nie wiem czym sobie Cikos zasłużył na wykupienie , dla mnie to drewno , i może co najwyżej być zmiennikiem.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 05.05.2011 o godz. 18:08.

Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 05.05.2011, 18:54
Masz lepszych prawych obrońców w klubie?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.05.2011, 19:02
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czym sobie Cikos zasłużył na wykupienie , dla mnie to drewno , i może co najwyżej być zmiennikiem.
Moim zdaniem zagrał świetne spotkanie ze Śląskiem Wrocław. Naprawdę może być z niego pożytek.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 05.05.2011, 19:16
Zadziwia mnie sposób myślenia niektórych osób. Owszem, możemy i pozbyć się 11-stu zawodników naraz i kupić nowych . Tylko pytanie jest, jakim cudem Ci nowi gracze skumają się ze starymi w miesiąc ? ( zakładając , że będziemy grali w eliminacjach LM, czyli ostatni tydzień czerwca, pierwszy mecz ). Dlatego zadziwia mnie koncepcja pozbywania się Garguły czy Cikosa przed pierwszym meczem w pucharach europejskich. Będzie taka sama sytuacja kadrowa jak przed Levadią gdy Skorża nie miał z czego skleić 11-stki na mecz.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 05.05.2011, 19:48
Sorry ale jak my mamy coś kiedyś ugrać w Europie to nie z Cikoszem . jego parę dobrych spotkań nie zmaże tego jakim piłkarzem jest. Wisła dla Cikosza to za wysokie progi , sorry ale to jest moje zdanie.

Fajnie powiedzieć czy mamy jakiś obrońców w klubie , jak sobie kupimy lub wychowamy to będziemy mieć na razie musimy się martwić o zdrowie drewnianego Cikosza (byle do Okienka mam nadzieję).

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów