The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2011, 16:45
Dawid Plizga - najlepszy piłkarz w ekstraklasie, któremu w czerwcu kończy się kontrakt.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2011, 16:47
Ogryzek dla Ciebie Seedorf jest przebrzmiałą gwiazdą z Holandii
http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849...___wideo_.html

to okreslenie bardziej pasowało do Kluivera który grał coraz mniej i był bardziej dostępny dla Wisły w tamtym czasie. (euro stało dość nisko, a on w poprzednim klubie brał chyba z 500tys euro rocznie)

Co do Seedorfa to on w Milanie ma teraz 4 mln euro na sezon..

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.05.2011, 16:54
Tak, sciagajmy pilkarzy od Slaska i Lechii a potem beda mieli do nas za pretensje, ze im najlepszych pilkarzy zabieramy. Co do napastnikow to Nwaogu (juz wspominałem o nim) moznaby wyprobowac.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.05.2011, 16:55
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek dla Ciebie Seedorf jest przebrzmiałą gwiazdą z Holandii
http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849...___wideo_.html

to okreslenie bardziej pasowało do Kluivera który grał coraz mniej i był bardziej dostępny dla Wisły w tamtym czasie. (euro stało dość nisko, a on w poprzednim klubie brał chyba z 500tys euro rocznie)

Oglądam od czasu do czasu mecze AC Milan na C+ wiem na co stać Seedorfa - nie jest to ciągle zły piłkarz mimo upływu lat - bardziej chodziło mi o aspekt marketingowy. W kadrze Holandii już nie gra. Jakoś jego gra nie jest błyskotliwa na tyle żeby przyciągać ludzi na mecz Wisły jak do cyrku (Messi, Ronaldinho). Bardziej chodziło mi o tą fantazję z podniesioną frekwencją o 10.000 tysięcy widzów na naszych meczach którą sprzedał Smyrgu, a wielu kupiło! Oczywiście w sensie sportowym byłoby to wzmocnienie (Seedorf) gdyby chciał grać za 350 tysięcy euro. Bo marketingowo popłynęlibyśmy w diabły gdybyśmy musieli mu płacić nawet te 3 miliony euro (po obcięciu pensji w Milanie wszystkim piłkarzom może tyle dostawać) - 1/4 naszego budżetu na Seedorfa? Bez jaj, to nie Messi co sam w pojedynkę jest w stanie wygrać mecz, marketingowo też wg mnie słabo. Głupi pomysł.

BTW
Mamy już jednego byłego reprezentanta Holandii i uczestnika MŚ (Jaliens), tłumy przychodzą go oglądać?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.05.2011 o godz. 17:10.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.05.2011, 17:14
Czyli tak jak wcześniej pisałem...
Ostatnio słyszałem, że Seedorf jednak nie dostał propozycji nowego kontraktu i po sezonie (zapewne) odejdzie.

W tym Milanie zarabia 4 mln. euro i jestem przekonany, że po ewentualnym odejściu z Milanu znajdzie sobie jakiś klub w Rosji (tak jak to było w przypadku Carlosa) i dostanie 5,6 mln. euro za sezon...

Przejście Seedrofa do Wisły jest tak prawdopodobne jak to, że Polska za rok wygra Mistrzostwa Europy.

Co do umiejętności Seedorfa to o ile początek sezonu miał taki sobie i fani Milanu strasznie po nim jechali, na San Siro nawet na niego gwizdali to w końcowej fazie sezonu jest jednym z lepszych piłkarzy Milanu...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 03.05.2011, 17:21
Ogryzek a co robiły kluby Tureckie i Cypryjskie? Ściągały takich grajków i pompowały kasę.. dla przypomnienia Trabzonspor w 1999 roku dostał od nas w 2meczu chyba z 8:1, a teraz gdzie jest i kto tam gra? ;>

Taki Seedorf przyciągnąłby spoorą część jak nie na stadion to przed TV. I nie tylko naszych fanów, ale pewnie i kibiców innych PL drużyn które zazdrościły by nam takiego grajka. Więc kasa i tak by była. A czy 10tys więcej by przychodziło tego się nie dowiemy

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.05.2011, 17:26
Ogryzek a co robiły kluby Tureckie i Cypryjskie? Ściągały takich grajków i pompowały kasę.. dla przypomnienia Trabzonspor w 1999 roku dostał od nas w 2meczu chyba z 8:1, a teraz gdzie jest i kto tam gra? ;>

Taki Seedorf przyciągnąłby spoorą część jak nie na stadion to przed TV. I nie tylko naszych fanów, ale pewnie i kibiców innych PL drużyn które zazdrościły by nam takiego grajka. Więc kasa i tak by była. A czy 10tys więcej by przychodziło tego się nie dowiemy
O taak, więcej kibiców jak teraz żeby zobaczyć Jaliensa. Wybacz ale nie kupuję takich kitów!

Fanów to przyciągają sukcesy i marka zespołów z którymi gramy. Zamiast dawać 3 miliony euro(może 4) rocznie Seedorfowi - za tą kasę można kupić

2 nowych Meliksonów = 2 x 675 = 1.375
2 nowych Genkovów = 2x500 = 1 mln
1 nowego Rudnevsa = 600

Już mamy 3 mln i 5 nowych piłkarzy. Są dobrzy piłkarze, jest dobry trener, są wyniki, dobra gra w pucharach = duża frekwencja. Myślę że to jest lepszy pomysł niż jeden Seedorf.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 03.05.2011, 17:37
Ogryzek naucz się czytać proszę. Turcy kupowali ludzi pokroju Seedorfa a nie Kewa..
z resztą można z kontraktem zrobić tak jak się robi w USA. Tam gwiazdy z klubów dostają grosze, bo resztę wykładają sponsorzy bądź konkretny sponsor. Nie trzeba sobie niszczyć budrzetu kontraktem gwiazdy.
Ale żeby nie było na dzisiaj to nie ma szans na kogoś takiego jak Seedorf.
Prędzej myślałbym nad Ludoviciem Giulim któremu sie kończy także kontrakt

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.05.2011, 18:18
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
O taak, więcej kibiców jak teraz żeby zobaczyć Jaliensa. Wybacz ale nie kupuję takich kitów!

Fanów to przyciągają sukcesy i marka zespołów z którymi gramy. Zamiast dawać 3 miliony euro(może 4) rocznie Seedorfowi - za tą kasę można kupić

2 nowych Meliksonów = 2 x 675 = 1.375
2 nowych Genkovów = 2x500 = 1 mln
1 nowego Rudnevsa = 600

Już mamy 3 mln i 5 nowych piłkarzy. Są dobrzy piłkarze, jest dobry trener, są wyniki, dobra gra w pucharach = duża frekwencja. Myślę że to jest lepszy pomysł niż jeden Seedorf.
Trudno się z Tobą nie zgodzić.

Oczywiście mało prawdopodobne jest zakupienie pięciu zawodników za 3 mln euro. Chyba, że przyjdzie sponsor i Cupiał sypnie kasą.
Niemniej jednak, plan ściągnięcia starszego zawodnika to pomysł Jarosza i przy nowej polityce transferowej jest już nieaktualny. Można więcej zyskać na kupnie kilku nowych zawodników prezentujących solidny poziom, niż jednego kiedyś znakomitego.
Valckx ma pomysł na nasz zespół i nie jest to pomysł nowy. Chce stworzyć z Wisły trampolinę dla zawodników ze Wschodu i Polski, by ci mogli pokazać się tutaj i przebić dalej na Zachód. Zawodnicy klasy Genkowa i Meliksona to dwudziestokilkuletni piłkarze, dla których przejście do Wisły to ostatnia możliwość zrobienia kariery. Ściągnięcie do Krakowa zawodnika starszego, ale prezentującego wysoki poziom nie jest zgodne z naszą polityką transferową. Seedorf wysoką formę prezentuje dzięki swojemu profesjonalizmowi, ale przede wszystkim indywidualnemu treningowi opracowanemu przez specjalistów z MilanLab. Czy Wisła może zapewnić Seedorfowi takie warunki? Co jeżeli będzie kontuzjowany i nie będzie prezentował wysokiej formy? Zbyt dużo jest znaków zapytania, jak na takie pieniądze.
Nie jesteśmy krezusami, nie dysponujemy pieniędzmi takimi, jakie są w Turcji. Lepiej skupmy się na produkowaniu własnych piłkarzy. Zainwestujmy pieniądze w akademię piłkarską i bazę treningową.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 03.05.2011, 18:31
murray nie przesadzaj. Napisałem ci wystarczyło 10 lat by Turcy nam tak odjechali.. My mieliśmy szansę w 2003 roku i nie wykorzystaliśmy jej.
Co do wieku a Pareiko to ma 22 lata? Też trzyma formę dzięki profesjonalizmowi, i taki Seedorf też pewnie dałby radę. I w cale to nie burzy się z naszą polityką transferową, bo ona przede wszystkim zmieniła się tym że nie mamy przypadkowych ludzi, co dominowało w poprzednich latach niestety.
Poza tym taki Seedorf to na raz łyknąłby Łobo czy Riosa.. nie mówiąc o reszcie ligi. Pewnie bez jednej nogi by sobie nieźle radził w naszej lidze hehe

Ale jak napisałem na chwilę obecną to nie nasze realia.

A i na koniec, sam Basałaj mówił że chcą w przyszłości sprowadzić do Wisły kogoś z wielkim nazwiskiem..

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.05.2011, 18:36
nie chce już wielkich nazwisk sprzed 5-10 lat,przyjedzie takie 32-34 latek i ledwo co sie rusza po boisku,kontuzje go dopadają bo kościu już nie te co kiedyś.

W kadrach Reprezentacji młodzieżowych U-18, U-19 takiej Słowacji,Biłaorusi,Litwy czy Macedonii bym szukał wzmocnień.Dla graczy z tych państw nasza liga jest atrakcyjna finansowo
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 03.05.2011, 18:41
AYALA a nie widzisz różnicy między zawodnikiem który grał dobrze 5 lat temu i ma 33 lata , a takim pokroju Seedorfa co ma 35 lat gra regularnie i na dobrym poziomie w jednym z najlepszych klubów?

Ja nie neguje Twojego pomysłu bo tak też powinniśmy próbować ale im lepszy zawodnik przychodzi im bardziej znany, tym łatwiej nam będzie ściągać i negocjować z innymi zawodnikami. Co podkreślał nie raz Stan

Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.05.2011, 19:36
Byłoby fajnie, ale z tym Seedorfem to pojechaliście na maxa ;-)
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.05.2011, 20:52
AYALA a nie widzisz różnicy między zawodnikiem który grał dobrze 5 lat temu i ma 33 lata , a takim pokroju Seedorfa co ma 35 lat gra regularnie i na dobrym poziomie w jednym z najlepszych klubów?

Ja nie neguje Twojego pomysłu bo tak też powinniśmy próbować ale im lepszy zawodnik przychodzi im bardziej znany, tym łatwiej nam będzie ściągać i negocjować z innymi zawodnikami. Co podkreślał nie raz Stan
Boukhari,Jaliens czy Żuraw też kiedyś świetnie grali (Boukhari prawie dekade temu,Żuraw ze 3 lata temu) dziś pożytku z nich niewiele.Niech Valckx bierze przykład z BATE,tam nie ma graczy 32 czy 35 letnich.Wszystko młodzi,zdrowi i wybiegani Białorusini plus jeden 22 letni Brazylijczyk-Renan za to co roku wysoko zachodzą w pucharach a My odpadamy już latem.

Marzy mi sie żeby Valckx znalazł jeszcze jednego takiego pomocnika jak Melikson i jakiegoś łowce bramek.To takie minimum na następne okienko transferowe
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2011 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 03.05.2011, 20:56
ten transfer można zaliczyć do pure fiction dajcie se siana
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.05.2011, 21:01
Seedorf jeden z najlepszych piłkarzy Milanu w LM, w meczu na stadionie Tottenhahmu rządził na boisku, ogólnie miniony sezon nie najgorszy w jego wykonaniu, czy taki zawodnik może trafić do Wisły ? nie ma na to żadnych ale to żadnych szans.
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.05.2011, 21:25
BTW
Mamy już jednego byłego reprezentanta Holandii i uczestnika MŚ (Jaliens), tłumy przychodzą go oglądać?
http://i54.tinypic.com/kme7c.jpg
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.05.2011, 21:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Boukhari,Jaliens czy Żuraw też kiedyś świetnie grali (Boukhari prawie dekade temu,Żuraw ze 3 lata temu) dziś pożytku z nich niewiele.Niech Valckx bierze przykład z BATE,tam nie ma graczy 32 czy 35 letnich.Wszystko młodzi,zdrowi i wybiegani Białorusini plus jeden 22 letni Brazylijczyk-Renan za to co roku wysoko zachodzą w pucharach a My odpadamy już latem.

Marzy mi sie żeby Valckx znalazł jeszcze jednego takiego pomocnika jak Melikson i jakiegoś łowce bramek.To takie minimum na następne okienko transferowe
U nas tez jest jeden młody, zdrowy i wybiegany Białorusin
tylko zdaje sie, że zapomniał jak sie w piłke gra...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 03.05.2011, 21:50
AYALA ale taki Żuraw czy Boukhari nie umywają się do Seedorfa co Ty porównujesz. Obecnie 35 letni Holedner ma pewnie lepszą wydolność niż połowa młodych zawodników w lidze. Taki koleś na raz łyknąłby naszą ligę i nie ma w tym przesady.
tomasz_19 wiadomo że jest nierealny, ale sam przyznasz że ktoś taki jakby jakimś cudem przyszedł do nas to by marketing znacząco poprawił i nie mówię tu o frekwencji na stadionie bo nie tylko to wchodzi w marketing.

jeszcze jedno co wiedziałeś o Jaliensie przed transferem? To nazwisko nic tak naprawdę nie mówiło dopiero jak jego karierę prześledziłeś mogłeś stwierdzić że jest niezły. A taki Seedorf na dzień dobry wzbudziłby sensację w całej Polsce nie oszukujmy się
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 03.05.2011 o godz. 21:55.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 03.05.2011, 21:57
jeszcze jedno co wiedziałeś o Jaliensie przed transferem? To nazwisko nic tak naprawdę nie mówiło dopiero jak jego karierę prześledziłeś mogłeś stwierdzić że jest niezły. A taki Seedorf na dzień dobry wzbudziłby sensację w całej Polsce nie oszukujmy się
sory, ale dla kogoś kto się choć trochę interesuje piłką nożną to takie nazwisko jak Jaliens mówi sporo. Dla mnie osobiście to był szok dowiedzieć się że taki zawodnik do nas przyjdzie... pamiętam jego świetne mecze w dawnym Pucharze UEFA, kiedy Alkmaar z nim właśnie w składzie dochodziło do ćwierćfinału, jeśli się nie mylę w 2007 roku. Wiadomo że Kew przyszedł do nas na sportową emeryturę i nikt mi nie powie, że on za Wisłę będzie umierał, to widać chociażby po jego zaangażowaniu i formie jaką prezentuje... gra na 50 % swoich umiejętności, to samo było by zapewne z Seedorfem chociaż mogę się mylić...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 03.05.2011, 22:00
tomasz_19 racja ale dla piknikowca, bo o takich mówimy przy zapełnianiu stadionu ( bo Ci wierni teraz już go zapełniają) to na dzień dobry nie wiedzieli kto to jest, a taki Seedorf jednak robi wrażenie. O to mi chodziło.
Czy na 50%? nie sądzę myślę że co do jego możliwości przekonamy się w kolejnym sezonie.

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.05.2011, 22:04
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
sory, ale dla kogoś kto się choć trochę interesuje piłką nożną to takie nazwisko jak Jaliens mówi sporo.
Sorry , ale to nie ta liga piłkarska. To tak jakbyś porównywał Fiata do Lamborghini, niby z tego samego kraju, niby też znane, ale trudno je porównywać.

Ja dalej uważam, że wracający do wysokiej form Kamil Kosowski doskonale by pasował do tej drużyny. Kirm jest zbyt chimeryczny, a wątpię byśmy znaleźli drugiego Meliksona na skrzydło. Seedorf to inna galaktyka, na którą nas nie stać
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.05.2011, 22:31
AYALA ale taki Żuraw czy Boukhari nie umywają się do Seedorfa co Ty porównujesz. Obecnie 35 letni Holedner ma pewnie lepszą wydolność niż połowa młodych zawodników w lidze. Taki koleś na raz łyknąłby naszą ligę i nie ma w tym przesady.
tomasz_19 wiadomo że jest nierealny, ale sam przyznasz że ktoś taki jakby jakimś cudem przyszedł do nas to by marketing znacząco poprawił i nie mówię tu o frekwencji na stadionie bo nie tylko to wchodzi w marketing.

Nie zgodze sie z Tobą.Miał 2 lata temu przyjśc do Wisły Maxim Szackih który miał wtedy 31 lat i prawie 100 bramek strzelonych dla Dynama Kijów jednak nie było Nas wtedy stac spełnic jego oczekiwań finansowych i dlatego dziś gra w Arsenale Kijów.W 26 meczach w barwach Arsenalu zdobył 9 goli i zaliczył 3 asysty.To chyba dobry wynik.Dla takich zawodników zdecydowanie tak a NIE dla 35 latków.Pozatym o czym My tu dyskutujemy Seedrorf pewnie trafi do Machaczkały albo Groznego i dostanie kilka mln $ kontraktu.Teraz Anzhi interesuje sie Gattuso,Juninho Pernambucano i Raulem.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2011 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.05.2011, 22:42
Seedorf to raczej pójdzie do Wigan, Fiorentiny czy innego Schalke.

Panowie, o czym my dyskutujemy? Prawdą jest, że Seedorf wciągnąłby ligę nosem i to lewą dziurką, co momentalnie skreśla go z walki o laur, jakim jest gra w Wiśle Kraków. On do nas nie przyjdzie. Powtórzę to jeszcze raz, on do nas nie przyjdzie.

Więc rozmawiamy o ściągnięciu znanego nazwiska. Problem jest taki, że chętny zawodnik jest już stary i najprawdopodobniej bez formy. Zastanówmy się więc, czy jest sens wydawać mnóstwo forsy na zarobki dla piłkarza, który nie będzie stanowił różnicy. Nie lepiej zainwestować w młodziaka z Bułgarii, a najlepiej z Polski (heh), na którym można zarobić? Futbol to biznes, panowie. Jaki to musiałby być zawodnik, który zapełni stadion? Wg mnie lepszą opcją byłoby stworzyć drużynę, która wypełni trybuny.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.05.2011, 06:26
wroobel88 napisał(a):Wyświetl post
To dla mnie? Chyba powinieneś ten prezent przekazać koledze Kluvi. Ja nie jestem zwolennikiem Seedorfa w Wiśle nawet gdyby były takie możliwości żeby u nas grał

wroobel88
Pozwolisz więc że w twoim imieniu przekaże Kluviemu

Kluvi proszę "prezent" od "wielbiciela"

BTW
Nie wierzę że Seedorf wciągnłąłby naszą ligę jedną dziurką od nosa. Było już paru takich i pies z kulawą nogą o nich nie pamięta. Marco Reich i Uli Borowka z Niemiec. Też mieli rządzić i dzielić... a nikomu wcześniej nieznani Bruno, Norumbarena czy Cionek zrobili większą karierę w naszej kopanej.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.05.2011, 09:27
Ja bym poszukał piłkarzy w I lidze m.in. Podbeskidzie,Łks,Flota nie mówię, że te kluby,ale ja bym szukał w I lidze
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 04.05.2011 o godz. 09:32.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 04.05.2011, 09:44
Ogryzek Ty porównujesz Reicha, czy Borowkę, który odcinał kupony od sławy i grzał woode do Seedorfa, który właśnie może zdobyć mistrzostwo Włoch, i kondycyjnie bierze większość piłkarzy w naszej lidze? to przykro mi ale to zdj jest ewidentnie dla Ciebie
Tymi stwierdzeniami tylko się ośmieszyłeś. No ale skoro Twoim wyznacznikiem jest wiek to cóż Pareiko nie powinien grać u nas np

BTW
ja od początku pisałem że to nierealny transfer.

Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.05.2011, 09:50
To dla mnie? Chyba powinieneś ten prezent przekazać koledze Kluvi. Ja nie jestem zwolennikiem Seedorfa w Wiśle nawet gdyby były takie możliwości żeby u nas grał

wroobel88
Pozwolisz więc że w twoim imieniu przekaże Kluviemu

Kluvi proszę "prezent" od "wielbiciela"

BTW
Nie wierzę że Seedorf wciągnłąłby naszą ligę jedną dziurką od nosa. Było już paru takich i pies z kulawą nogą o nich nie pamięta. Marco Reich i Uli Borowka z Niemiec. Też mieli rządzić i dzielić... a nikomu wcześniej nieznani Bruno, Norumbarena czy Cionek zrobili większą karierę w naszej kopanej.
Tak do Ciebie, bo jednak Seedorf to zupełnie inna liga niż Kew. Kew nigdy nie stanowił o sile reprezentacji, w przeciwieństwie do Seedorfa, który właśnie dlatego mógłby trochę ludzi na trybuny przyciągnąć. O Kew bardzo dużo ludzi usłyszało pierwszy raz kiedy od nas przychodził, a Seedorf to gwiazda światowej piłki jakby nie było. Reich i Borowka byli takimi trochę gwiazdami z odzysku, bo przychodzili do naszej ligi (o ile się nie mylę) po kilku latach od swoich najlepszych występów.
Sam nie wierze, ze Clarence do nas przyjdzie, bo najprawdopodobniej pójdzie do Brazylii skąd pochodzi jego żona.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.05.2011, 10:01
Tak do Ciebie, bo jednak Seedorf to zupełnie inna liga niż Kew. Kew nigdy nie stanowił o sile reprezentacji, w przeciwieństwie do Seedorfa, który właśnie dlatego mógłby trochę ludzi na trybuny przyciągnąć. O Kew bardzo dużo ludzi usłyszało pierwszy raz kiedy od nas przychodził, a Seedorf to gwiazda światowej piłki jakby nie było. Reich i Borowka byli takimi trochę gwiazdami z odzysku, bo przychodzili do naszej ligi (o ile się nie mylę) po kilku latach od swoich najlepszych występów.
Sam nie wierze, ze Clarence do nas przyjdzie, bo najprawdopodobniej pójdzie do Brazylii skąd pochodzi jego żona.

załóżmy że przez 3 sezony płacimy mu tyle ile w Milanie- 4mln euro co daje 12mln euro, nie lepiej zbudować za taką kasę pakę z młodych gniewnych wspartą kilkoma doświadczonymi graczami?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.05.2011, 11:05
I Dzięki Bogu - tym ostatnim mnie pocieszyłeś

Pozdrawiam

TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
załóżmy że przez 3 sezony płacimy mu tyle ile w Milanie- 4mln euro co daje 12mln euro, nie lepiej zbudować za taką kasę pakę z młodych gniewnych wspartą kilkoma doświadczonymi graczami?
Dla murray, Ayala czy mnie to oczywiste że wywalenie takiej kasy nawet na Seedorfa to porażka. Można taką kasę wydać lepiej. Na przykład tak jak napisałeś.

No ale skoro Twoim wyznacznikiem jest wiek to cóż Pareiko nie powinien grać u nas np .
Jakoś z rocznika 1976 to nie widzę piłkarzy którzy w naszej lidze brylują - nawet Nasz Radek (rocznik 1976) coraz bardziej rozczarowuje. Ciekawe jakby grał Seedorf u nas w Polsce bez wsparcia medycznego Milanu (jak pisał murray?)

Zresztą Dziek Bogu woli Brazylię i piękne plaże - niech jedzie wypoczywać. Powodzenia Claerence
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.05.2011 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów