|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ten Spas Delew to jest swietny zawodnik ale polskim zespołom bedzie trudno go pozyskac. Podobno na meczach CSKA Sofia sa nasi skauci i go obserwuja, Ci z Lecha zapewne tez. Do walki o niego wkracza Hannover, ktory walczy jeszcze o LM.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pytanie co chcemy uzyskać sprowadzając z powrotem grajków ze starej Wisly. Czy chcemy sie wzmacniać, iść do przodu, czy powielać jakiś tam schemat, który był dobry pare lat temu na ligę.
Owszem ci piłkarze są nieźli i na pewno daliby trochę więcej jakości obecnej Wiśle, ale dla mnie to byłoby równoznaczne z wyjściem Basałaja i wygłoszeniem"nie mamy pomysłu na budowę drużyny " ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Ja tej pewności nie mam, a do tego uważam, że budowanie drużyny na zawodnikach po 30 nic dobrego nie wróży. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Z ciekawostek Tadas Labukas strzelił 7 bramkę w lidze - z końcem sezonu koczy mu się kontrakt w Arce. Może grac jako napastnik (184 cm) oraz na skrzydle. Umie się rozpychać, walczyć w powietrzu.
Piszę o nim (prochu nie wymyśli) jako zmiennika i walczaka których nam brak, zwłaszcza że byłby do pozyskania za darmo. Lysy Co my oddział geriatryczny będziemy otwierać? Dajże spokój. Ryzyko jest większe niż potencjalne pożytki. (Jeśli)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.05.2011 o godz. 18:27.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Warunek jeden, by zawodnicy których sprowadzamy prezentowali poziom wyższy , niż ci których obecnie posiadamy. W przypadku Kamila jestem więcej niż pewien, że nie wyglądałby gorzej niż Kirm czy Małecki na skrzydle. Wystarczy zobaczyć kilka ostatnich meczów KOSY w Apollonie by zatęsknić za rogalami na centymetry. Nie jakimiś balonami nie wiadomo do kogo, lecz celnymi , inteligentnymi podaniami. Co do Baszcza, to nie znam jego aktualnej dyspozycji i tu bym się wstrzymał. Od tego mamy osławioną siatkę skatów i w końcu Stana V. by jeździli i obserwowali zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ludzie dajcie sobie spokój ze starymi zawodnikami. My potrzebujemy nowych konkretnych grajków, którzy będą mogli pomóc drużynie przez lata albo przynajmniej odejść za konkretne pieniądze. Co nam da Kosowski
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Marcina Żewłakowa można spróbować zatrudnić bo kłopoty ze stoperami są a wydaje mi się że w wypadku zdobycia MP przez Wisłę bedzie chciał jej pomóc przed wejściem do LM
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
może Pablo Alvarez wróci ? Jego drużyna spadła do 2 ligi Greckiej więc i może troche On i Reggina zjechali z oczekiwań finansowych ? Lepszy On niż Cikos,Palijc razem wzięci.Pozatym Alvarez ma 26 lat a nie 35 a to chyba różnica
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.05.2011 o godz. 19:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Oglądałem magazyn i nic takiego nie mówił chociaż może nie usłyszałem ale nie wykluczał odejścia do żadnego klubu powiedział tylko że chciałby grać z bratem w 1 zespole ale to nie jest najważniejsze.Pozatym dlaczego akurat Legia jeżeli tam nie występował? Ja zrozumiałem, że czeka na oferty. Także jakby Wisła złożyła oferte to nie była by na straconej pozycji.
Ostatnio edytowane przez Tomasson : 01.05.2011 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Choćby Kosowski miał zagrać tylko jeden dobry sezon w Wiśle , to lepiej go sprowadzić, niż , patrzeć na grę paralityków nie potrafiących oddać jednego dobrego dośrodkowania w meczu. Jeśli miałby zagrać u nas rok i przyczynić się do zdobycia mistrzostwa polski i awansu do upragnionej LM to uważam, ze WARTO go sprowadzić! Obecna polityka transferowa to właśnie taka mieszanka zawodników doświadczonych za darmo, mogących w chwili obecnej wzmocnić najsłabiej obsadzone pozycje + perspektywicznych na których można by w przyszłości zarobić. Kosowski zaliczałby się do tej pierwszej grupy. |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Myślę, że nasz dyrektor mógłby się zainteresować Mariuszem Stępińskim który gra w kadrze U-16 i obecnie w 16 meczach ma strzelonych 16 bramek. Może w niedalekiej przyszłości będzie to drugi Lewandowski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mi też wpadł pomysł zatrudnienia Żewłakowów!
heh, myślę, że oferty gry ze sobą w Wiśle na pewno by nie odrzucili dodatkowo, myślę, że nie byliby dość drodzy w utrzymaniu, przyszli by za darmo i co najważniejsze, grają na pozycjach, na których mamy wakat, środek obrony i środek ataku, nawet jeśli by mieli być zmiennikami (Marcin) Cytat:
Nie wiem skąd pochodzi ten wycinek, ale strasznie przeinaczone słowa Żewłaka, a raczej ich interpretacja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za eksperta się nie uważam, a szukanie mnie nie cieszy, bo i tak nie ma to żadnego sensu. Jeżeli chodzi o Clebera, to w czasie kiedy on przyszedł do Wisły, to w zasadzie klub brał co popadnie, bo jak pamiętam wraz z nim dołączyli Burns, Chiacu i inni, którzy kariery w Wiśle nie zrobili. Można powiedzieć trafiło się ślepej kurze ziarno i tym ziarnem był Cleber. On nie odmienił jakoś cudownie naszej gry i w pucharach też z nim w składzie za dużo nie zwojowaliśmy. Gość był po prostu bogiem w naszej buraczanej lidze ale na puchary to było za mało. A sam Kosowski, to raczej naszego stylu gry nie odmieni i nagle nie staniemy się drużyną na LM. Idąc dalej tym krokiem to jeszcze przekonajmy Szymkowiaka no i może Kazia Węgrzyna, bo u nas w obronie bieda. Dogadamy się z Canal+, że będą prawdziwymi komentatorami z poziomu murawy, a przy okazji pomogą nam zdobyć Mistrzostwo. Nasz klub ustalił sobie pewną drogę, o której mówił Stan, że Wisła ma być oknem wystawowym i klubem w którym można się wypromować więc tego nie zmieniajmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Cleber nam wsadził bramę jak przegraliśmy z Victorią Guimaraes której był zresztą kapitanem, więc nie mów że jest z łapanki... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież wtedy była jedna wielka łapanka. Przez rok trafiło do nas tyle szrotu, że nasze ostatnie letnie zakupy przy nich to prawdziwi królowie futbolu. Piłkarze typu Burns, Thwaite, Chiacu, Radovanović, Varga, Barreto nie byli godni gry w Wiśle.. Penksa i Paulista to były transfery dopuszczalne, a Cleber i Dolha byli z nich wszystkich najlepsi. No i jeszcze Svitlica, nikt nie patrzył na to, że w Niemczech całkowicie przygasł tylko wszyscy mieli w pamięci, że kiedyś był królem strzelców naszej ligi. No i Pawełek, co chyba idealnie podsumowuje, to co się wtedy działo.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 01.05.2011 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
gdybym mial takie kontakty jak Stan i kase taka jak Bogus to w tym sezonie sciagnalbym Clarennce'a Seedorfa z AC Milan...sportowo i marketingowo bym na tym zarobil...a konkurencje z holandii zostawilbym Stanowi i Robertowi , oni by to zalatwili
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() 1) Dlaczego Seedorf miałby opuszczać Milan na rzecz Wisły? 2) Wiesz ile za sezon chciałby Clarennce? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
zrobilbym dokladnie tak samo jak Smyrgu...
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Odrzucajć na chwile że w tym nie ma ani krzty science
To Seedorf, mający za żone Brazylijke wybiera sie grać w piłkę do Brazylii gdzie ma zarabiać połowe rocznego budżetu Wisły Nie budżetu płacowego. Całego budżetu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie sądzę, żebyś zarobił na tym. Zarobki takich gwiazd są ogromne.
Carlos ile dostaje za sezon w Anzi ? 4mln euro? Clarence może sobie wynegocjować podobną emeryturę gdzieś w Rosji, na Bliskim Wschodzie, Turcji. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
o, to na pewno opłacimy mu ten kontrakt i jeszcze zostanie na waciki
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
no tak na powaznie wszystko sie zgadza tylko pilkarzami pokroju Bunozy Cikosa Jaliensa stadionu nie zapełnimy ...
kwestia czasu jest jak ktos z naszej buraczanej sciagnie takiego Seedorfa.... zobaczycie ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A poza tym w Milanie zarabia ok. 4 mln. euro za sezon. Po prostu Cupiała na niego nie stać. Nawet jeśliby tego kontraktu nie przedłuży znajdzie sobie na pewno jakiś klub - inny silny klub, w lidze francuskiej, hiszpańskiej, angielskiej, niemieckiej etc. albo - przejdzie do jakiegoś klubu w Rosji, w Katarze gdzie bardzo dobrze płacą lub - wróci do Ajaxu Amsterdam w którym się wychował. |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
przyjmujac plus minus optymistycznie ze Seededorf jest w stanie podniesc frekwencje na stadionie o 10 tys kibicow to w przeciagu sezonu jest to kwota 1 mln euro zysku dkla klubu, marketing ktorego meritum jest taki zadownik to jakies 20 % , wywalamy szrot z klubu czyli 3-4 zawodnikow po min 100 tys euro czyli mamy juz 1,5 mln euro klub dorzuca 300-400 tys i mamy prawie 2 mln euro za takie pieniadze jestemsy w stanie sciagnac dobrego pilkarza z nazwiskiem i jestem przekonany ze jestesmy wrecz zmuszeni to uczynic...to nie bylby komin placowy bo przychodzi "marka" zadne no name tylko klasowy pilkarz... inaczej polowa stadionu bedzie pusta...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie transfery to chyba tylko fifa/fm
Ale niech nikt nie mówi, że Cupiała na to nie stać, bo stać. Nie stać Wisły. Jestem jakoś dziwnie spokojny, że gdyby Stan określił plusy i minusy wyłożenia takiej kasy na Seedorfa, czyli:-zwiększenie ilości kibiców na stadionach -zainteresowanie sponsorów -zainteresowanie mediów -wiele innych, o których mi się nie chce już myśleć to Cupiał tą kasę by po prostu wyłożył, jeżeli w przyszłości miałyby być profity z tego. A potem się obudziłem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za duzo wymagacie od naszego szanownego Pana Cupiała. Rzeczywiscie to takie samo s-f jak Kluivert.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Tadeusz Socha- WKS ŚLĄSK WROCŁAW
i Czikosz może iść do domu. ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !