|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Jestem prawie pewien, że wyglądały identycznie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie jest planowane zrobienie podwieszanego sufitu w szatniach niestety, co dla mnie jest nieporozumieniem. Mam nadzieję, że Wisła nad tym pomyśli bo koszt nie byłby duży a efekt dużo lepszy. W ogóle to jakieś poronione, że prawie wszędzie w strefach dla kibiców są sufity podwieszane i fajnie to wygląda a w szatniach już nie. Przecież te rury pcv to spokojnie można zamaskować.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mowicie powaznie z tymi sufitami? Nie kojarze takiej informacji. To by juz bylo przegiecie, najwazniejsze pomieszczenia na calym obiekcie i wykonczone jak magazyn...
A tak przy okazji, nie ma tam jeszcze instalacji tryskaczowej wykonanej. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() patrząc na to zięcie sam mam takie obawy bo zamontowanie podwieszanego sufitu obniży wysokość pomieszczenia a wtedy gdyba taki Bunoza stanął na palcach albo nie daj Boże podskoczył ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wysztko sie da jesli sie chce... nie wyobrazam sobie ze taki sufit pozostanie w otwartych szatniach ! bez problemu mozna zrobic podwieszany sufit na regipsach z załamaniami tzn. tam gdzie sie da to idealnie przy stropie a reszte obudowac normalnie przy rurach lub zrobic sufit na kasetonach byle by jakos wygladały
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie to nie byłoby problemu zrobić sufit podwieszany, tak żeby zasłonić te bezczelne rury PCV. Te od wentylacji co są niżej już mogłyby być, trudno, za nisko jest. Zauważcie, że na tym zdjęciu wyżej po lewej stronie jest kratka wentylacyjna, nie można tego zasłonić, nie mówię, że nie można tego przerobić ale najgorsze to te rury PCV. Dosłownie to wygląda na magazyn. Może Wisła przerobi swoją szatnię, a gościom zostawi taką, żeby czuli ten brutalizm
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do ....y nędzy jak po kilku latach od oddania trybuny, może dach przeciekać? Nie chodzi mi o zacinanie deszczem tylko o przeciekający dach trybuny za bramką. Ręce opadają. Gdzie się nie zaglądnie, widać profesjonalizm bijący
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wschodnia tez przecieka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mam takie pytanie
Otóż razem z kolegami zakupiłem przed meczem bilety na sektor G5, jednak jako, że jest on oddzielony od pozostałych postanowiłem zrobić mały eksperyment i pójść do bramek na G4. trochę się zdziwiłem, gdy zaświeciła się zielona lampka i bezproblemowo mogliśmy wejść na inny sektor. Mam pytanie, czy to jest spowodowane tym, że to jest trybuna kibicowska i każdy wchodzi tam gdzie chce, czy ten błąd był obecny od samego początku, tj. jeśli trybuna gości będzie na G (tyle już wersji było, że się pogubiłem) to kibice gości bez przeszkód będą mogli wchodzić na sektory dla nas przeznaczone. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kibice gości będą pod "opiekom" pałkarzy wiec o to sie nie martw
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
ten dach nie przeciekał....też mi się tak wydawało ale to przez to że desz zacinał i krople były rozświetlane przez jupitery czy tam inne światła przynajmniej na G tak było i taki było wrażenie że przecieka
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na sam środek trybuny zacinało? Chyba żartujesz, zresztą było widać kałuże miejscami.
Co do stadionu - czy w ogóle trwają już odbiory? Słyszałem, że nie i że do końca budowy jeszcze co najmniej 3 miesiące... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wytkonczenie wentylacji (kratki) wskazuje ze sufit jest w ogole nieprzewidziany. Ale cop tam robi ten wielki rozmiarem tlumik to jest dla mnie zagadka. Konstrukcja pod sufit podwieszany obnizyla by to co jest w tej chwili o jakies 7-8cm, zakladajac zalamanie sufitu w miejscach gdzie instalacja schodzi najnizej nie obnizyloby to drastycznie pomieszczenia. . Rozjebaly mnie przy okazji drzwi, jesli sa docelowe to nie mam pytan. Najtansze kiblowe drzwi z Castoramy do szatni 12-krotnych mistrzow Polski. Plus klamka i zamek jak z magazynu remizy strazackiej w Pstrochowie Malym. Opcja full wypas na obiekcie za pol miliarda. Ciekaw tez jestem co z elektryka i automatyka bo jak na razie to dumnie wisi sobie badziewne oswietlenie tymczasowe. No i jeszcze jedno, pomieszczenie na pierwszy rzut oka wyglada jakby nie mialo posadzki ale sadzac wlasnie po drzwiach juz chyba zostala wykonana. Mam jednak nadzieje ze posadzki jeszcze nie ma, a drzwi sa tymczasowe. Na niezrobiona posadzke wskazuja krzywizny podlogi, zwlaszcza przy drzwiach wejsciowych. To z kolei zabierze nam kolejne kilkanascie cm z pomieszczenia wiec na sufit chyba rzeczywiscie nic nie zostanie. Tak niskie pomieszczenia na szatnie, w zasadzie najbardziej reprezentatywne pomieszczenia w calym tym budynku. Jak mozna cos takiego spierdzielic to jest niepojete. Nie mam pytan do IDIOTY ktory to projektowal i drugiego DEBILA ktory wypuscil to na przetarg za publiczne pieniadze. Tym ludziom nalezy sie proces o niegospodarnosc i dyscyplinarne wyrzucenie z roboty z hukiem jak po bombie wodorowej. Jakis ....a filarek z prawej strony i za nim miejsce w sam raz na co najwyzej czyjes buty, z drugiej strony sciany polamane jak w kiepskim dowcipie. No ludzie przeciez to jest chyba sabotaz, nie wierze ze mozna byc tak dretwym projektantem zeby w jednym pomieszczeniu popelnic tyle bledow.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 30.04.2011 o godz. 20:31.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
nie wiem czy na sam środek, może ja tylko mówie co ja widziałem stałem na g 3 na lewo od wejścia i nic mi na głowe nie kapało zacinało ale od strony boiska, ale jeżeli widziałeś dziury to dobrze, znaczy nie to bardzo nie dobrze ale zwracam honor
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co do dachu to na E22 jak najbardziej kapalo. raz wiecej, raz mniej.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
dziura w dachu jest na G2 na wysokości balkonu nad wyjściami
![]()
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Co się dziwicie- dla Obtułowicza nazwa szatnia kojarzy się z szatnią zakładu produkcyjnego więc wcisnął ją byle gdzie z byle jakim wyposażeniem. Jak się pozwolilismy jako klub i jako kibice szmacić to nas kolejno uderzają w twarz takim widokami.
Podejrzewam że to opóźnienie i brak prac w ostatnim miesiącu jest spowodowany uwagami SSA co do stadionu i jego wykończeń. A jak to bywa w w takich sytuacjach trwają rozmowy ZIKIT-projektant-Majchrowski - co zrobić żeby nie zapłacić za wiele a żeby stadion wcisnąć Wiśle. Oficjalnie jest puszczona bajeczka o systemie oddymiania i jego testach. Tym będą tłumaczyć kolejne opóźnienia w prasie która łyknie wszystko jak leming. A pewnie muszą być zrobione jakieś projekty zastępcze, wyceny prac dodatkowych (choćby wykończenie tych gołych pustaków, pewnie kilku innych spraw ale podejrzewam też że Basałaj nie popuści tych szatni, mam go jednak za dobrego fachowca ). Nie rozumiem też czemu ławek rezerwowych jeszcze nie ma. Przecież to kompromituje Majchrowskiego i Brutalną bo jest świadectwem nie skończonego stadionu dla zwykłego widza który nie zna niuansów tej pseudo-budowy p.s. oczywiście PiotrG biję się w pierś bp nie wierzyłem że stadionu nie zrobią do 15 marca a później do maja. Było to wielką sztuką ale jednak udało im się ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Nie wierzę , że nie dało się tego zaprojektować w normalny sposób. ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o dolne trybuny (a właściwie dolne miejsca) które są zadaszone tylko z nazwy, to tak już zostanie, że w czasie deszczu nie będzie można tam siedzieć (bo w sumie chyba musieliby dach nowy zakładać)? Klub jakoś tłumaczył się z tego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na prawie każdym stadionie tak jest. Tego nie da się uniknąć przy zacinającym deszczu. U nas dach i tak jest wypuszczony poza pierwszy rząd trybuny. Są stadiony, że w rzucie dach i I rząd się pokrywają, a nawet jak w Gdyni bodajże dach jest krótszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Deszcze nie spada w linii prostej i logicznym jest że dolne trybuny będą zalewane. Wystarczy lekki powiew wiatru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ze stadionem jest jak z druzyna, priorytet to wynik na boisku/funkcjonalnosc stadionu, ale powinno sie dazyc do tego aby druzyna dodatkowo grala ladniej, a stadion wygladal lepiej. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|