The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2011, 22:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale jaja. Boje sie sobie wyobrazic jak te pomieszczenia wygladaly 15 marca. Takie rzeczy to chyba tylko w Polsce

Jestem prawie pewien, że wyglądały identycznie.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.04.2011, 22:38
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Jestem prawie pewien, że wyglądały identycznie.
Dokladnie tak samo, przez 1,5 msca chyba tylko fotograf tam wszedl...

Fotka z 15 marca... poprostu porazka, wtedy wygladalo to ok - wzystko w miare skonczone na calej trybunie.. ale od tamtego momentu oni nic na trybunie nie zrobili, doslownie nic !!
Odpowiedz cytując
tentrak
Member

Od: 11.2005

Stary 29.04.2011, 22:39
dobrze by było chocby na lechu czy nawet jutro na górniku na każdym krzesełku połozyć kartke formatu a4 z napisem " majchrowski -gdzie ten stadion!?" " majchrowski - dziekujemy !" czy cos w ten desen i jak oprawe tak by wszyscy podniesli choćby na wejscie piłkarzy, juz było by 100 razy głośniej niz teraz o całej sprawie ;p niech kazdy na jutro wydrukuje cos i juz efekt mógłby byc piorunujący
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.04.2011, 00:46
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie tak samo, przez 1,5 msca chyba tylko fotograf tam wszedl...

Fotka z 15 marca... poprostu porazka, wtedy wygladalo to ok - wzystko w miare skonczone na calej trybunie.. ale od tamtego momentu oni nic na trybunie nie zrobili, doslownie nic !!
czy te piękne przepełnione brutalizmem sufity tak zostaną czy jest w planach jakiś podwieszany sufit w szatniach
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.04.2011, 01:00
Nie jest planowane zrobienie podwieszanego sufitu w szatniach niestety, co dla mnie jest nieporozumieniem. Mam nadzieję, że Wisła nad tym pomyśli bo koszt nie byłby duży a efekt dużo lepszy. W ogóle to jakieś poronione, że prawie wszędzie w strefach dla kibiców są sufity podwieszane i fajnie to wygląda a w szatniach już nie. Przecież te rury pcv to spokojnie można zamaskować.
Odpowiedz cytując
Pietrek1991
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 30.04.2011, 01:14
wiertar napisał(a):Wyświetl post
czy te piękne przepełnione brutalizmem sufity tak zostaną czy jest w planach jakiś podwieszany sufit w szatniach
Wcale bym się nie zdziwił jakby owych sufitów nie zrobili. To już ludzkie pojęcie przechodzi, ten stadion miał być gotowy w czerwcu poprzedniego roku, a teraz to naprawdę mam wątpliwości czy on zostanie oddany na przyszłą rundę. Takie coś tylko u nas w Polsce jest możliwe i naprawdę ktoś musi ponieść ogromne kary za niedotrzymanie terminów bo ja sobie tego inaczej nie wyobrażam, że stadion za ponad 500mln zł jest w takim opłakanym stanie i nie chce się już wypowiadać na temat zagospodarowania terenów wokół stadionu bo to wygląda masakrycznie. Ale jak to się mówi "Jak się nie ma, co się lubi - to się lubi, co się ma"
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.04.2011, 06:37
wiertar napisał(a):Wyświetl post
ktoś już kiedyś pisał że tam jest chyba za nisko na podwieszane sufity
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.04.2011, 08:29
Mowicie powaznie z tymi sufitami? Nie kojarze takiej informacji. To by juz bylo przegiecie, najwazniejsze pomieszczenia na calym obiekcie i wykonczone jak magazyn...
A tak przy okazji, nie ma tam jeszcze instalacji tryskaczowej wykonanej.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 30.04.2011, 09:01
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Mowicie powaznie z tymi sufitami? Nie kojarze takiej informacji. To by juz bylo przegiecie, najwazniejsze pomieszczenia na calym obiekcie i wykonczone jak magazyn...
A tak przy okazji, nie ma tam jeszcze instalacji tryskaczowej wykonanej.
nie znam sie na tym ale wydaje mi sie że ktoś tu wlasnie coś takiego pisal(odnosnie tego że jest za nisko na sufity).

patrząc na to zięcie sam mam takie obawy bo zamontowanie podwieszanego sufitu obniży wysokość pomieszczenia a wtedy gdyba taki Bunoza stanął na palcach albo nie daj Boże podskoczył
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.04.2011, 12:40
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
nie znam sie na tym ale wydaje mi sie że ktoś tu wlasnie coś takiego pisal(odnosnie tego że jest za nisko na sufity).

patrząc na to zięcie sam mam takie obawy bo zamontowanie podwieszanego sufitu obniży wysokość pomieszczenia a wtedy gdyba taki Bunoza stanął na palcach albo nie daj Boże podskoczył
Zgadza się, pisał PiotrG nasza encyklopedia wiedzy o stadionie. Pytanie do Piotra, czy w sumie nie można zrobić tego sufitu w taki sposób, żeby był dwupoziomowy? Tam gdzie wszystkie rury są nisko tuż po nimi podwiesić ten sufit, natomiast gdzie jest sporo wolnej przestrzeni zrobić go zdecydowanie wyżej. Zdaje mi się, że nie było by jakichś wielkich problemów z tym?
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.04.2011, 12:48
wysztko sie da jesli sie chce... nie wyobrazam sobie ze taki sufit pozostanie w otwartych szatniach ! bez problemu mozna zrobic podwieszany sufit na regipsach z załamaniami tzn. tam gdzie sie da to idealnie przy stropie a reszte obudowac normalnie przy rurach lub zrobic sufit na kasetonach byle by jakos wygladały
Odpowiedz cytując
StarBuzz
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 30.04.2011, 13:48
Co wy chcecie.. Jest brutalnie az do bolu

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.04.2011, 14:08
Jak dla mnie to nie byłoby problemu zrobić sufit podwieszany, tak żeby zasłonić te bezczelne rury PCV. Te od wentylacji co są niżej już mogłyby być, trudno, za nisko jest. Zauważcie, że na tym zdjęciu wyżej po lewej stronie jest kratka wentylacyjna, nie można tego zasłonić, nie mówię, że nie można tego przerobić ale najgorsze to te rury PCV. Dosłownie to wygląda na magazyn. Może Wisła przerobi swoją szatnię, a gościom zostawi taką, żeby czuli ten brutalizm
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 30.04.2011, 18:17
Do ....y nędzy jak po kilku latach od oddania trybuny, może dach przeciekać? Nie chodzi mi o zacinanie deszczem tylko o przeciekający dach trybuny za bramką. Ręce opadają. Gdzie się nie zaglądnie, widać profesjonalizm bijący
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2011, 18:30
Wschodnia tez przecieka
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.04.2011, 18:45
Mam takie pytanie
Otóż razem z kolegami zakupiłem przed meczem bilety na sektor G5, jednak jako, że jest on oddzielony od pozostałych postanowiłem zrobić mały eksperyment i pójść do bramek na G4. trochę się zdziwiłem, gdy zaświeciła się zielona lampka i bezproblemowo mogliśmy wejść na inny sektor.

Mam pytanie, czy to jest spowodowane tym, że to jest trybuna kibicowska i każdy wchodzi tam gdzie chce, czy ten błąd był obecny od samego początku, tj. jeśli trybuna gości będzie na G (tyle już wersji było, że się pogubiłem) to kibice gości bez przeszkód będą mogli wchodzić na sektory dla nas przeznaczone.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 30.04.2011, 18:50
kibice gości będą pod "opiekom" pałkarzy wiec o to sie nie martw
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 30.04.2011, 19:13
ten dach nie przeciekał....też mi się tak wydawało ale to przez to że desz zacinał i krople były rozświetlane przez jupitery czy tam inne światła przynajmniej na G tak było i taki było wrażenie że przecieka
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:08
Na sam środek trybuny zacinało? Chyba żartujesz, zresztą było widać kałuże miejscami.

Co do stadionu - czy w ogóle trwają już odbiory? Słyszałem, że nie i że do końca budowy jeszcze co najmniej 3 miesiące...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:24
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to nie byłoby problemu zrobić sufit podwieszany, tak żeby zasłonić te bezczelne rury PCV. Te od wentylacji co są niżej już mogłyby być, trudno, za nisko jest. Zauważcie, że na tym zdjęciu wyżej po lewej stronie jest kratka wentylacyjna, nie można tego zasłonić, nie mówię, że nie można tego przerobić ale najgorsze to te rury PCV. Dosłownie to wygląda na magazyn. Może Wisła przerobi swoją szatnię, a gościom zostawi taką, żeby czuli ten brutalizm
To nie sa rury z pcv tylko prawdopodobnie stalowe w izolacji do fancoila czy co tam wisi (pompa ciepla?)
Wytkonczenie wentylacji (kratki) wskazuje ze sufit jest w ogole nieprzewidziany. Ale cop tam robi ten wielki rozmiarem tlumik to jest dla mnie zagadka.
Konstrukcja pod sufit podwieszany obnizyla by to co jest w tej chwili o jakies 7-8cm, zakladajac zalamanie sufitu w miejscach gdzie instalacja schodzi najnizej nie obnizyloby to drastycznie pomieszczenia. .
Rozjebaly mnie przy okazji drzwi, jesli sa docelowe to nie mam pytan. Najtansze kiblowe drzwi z Castoramy do szatni 12-krotnych mistrzow Polski. Plus klamka i zamek jak z magazynu remizy strazackiej w Pstrochowie Malym. Opcja full wypas na obiekcie za pol miliarda.
Ciekaw tez jestem co z elektryka i automatyka bo jak na razie to dumnie wisi sobie badziewne oswietlenie tymczasowe.
No i jeszcze jedno, pomieszczenie na pierwszy rzut oka wyglada jakby nie mialo posadzki ale sadzac wlasnie po drzwiach juz chyba zostala wykonana. Mam jednak nadzieje ze posadzki jeszcze nie ma, a drzwi sa tymczasowe. Na niezrobiona posadzke wskazuja krzywizny podlogi, zwlaszcza przy drzwiach wejsciowych. To z kolei zabierze nam kolejne kilkanascie cm z pomieszczenia wiec na sufit chyba rzeczywiscie nic nie zostanie. Tak niskie pomieszczenia na szatnie, w zasadzie najbardziej reprezentatywne pomieszczenia w calym tym budynku. Jak mozna cos takiego spierdzielic to jest niepojete. Nie mam pytan do IDIOTY ktory to projektowal i drugiego DEBILA ktory wypuscil to na przetarg za publiczne pieniadze. Tym ludziom nalezy sie proces o niegospodarnosc i dyscyplinarne wyrzucenie z roboty z hukiem jak po bombie wodorowej. Jakis ....a filarek z prawej strony i za nim miejsce w sam raz na co najwyzej czyjes buty, z drugiej strony sciany polamane jak w kiepskim dowcipie. No ludzie przeciez to jest chyba sabotaz, nie wierze ze mozna byc tak dretwym projektantem zeby w jednym pomieszczeniu popelnic tyle bledow.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 30.04.2011 o godz. 20:31.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 30.04.2011, 23:44
nie wiem czy na sam środek, może ja tylko mówie co ja widziałem stałem na g 3 na lewo od wejścia i nic mi na głowe nie kapało zacinało ale od strony boiska, ale jeżeli widziałeś dziury to dobrze, znaczy nie to bardzo nie dobrze ale zwracam honor
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 01.05.2011, 08:03
co do dachu to na E22 jak najbardziej kapalo. raz wiecej, raz mniej.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
g_o_l_d_i
Member

Od: 10.2004

Stary 01.05.2011, 09:29
dziura w dachu jest na G2 na wysokości balkonu nad wyjściami
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!!
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 01.05.2011, 10:57
orzeu napisał(a):Wyświetl post
To nie sa rury z pcv tylko prawdopodobnie stalowe w izolacji do fancoila czy co tam wisi (pompa ciepla?)
Wytkonczenie wentylacji (kratki) wskazuje ze sufit jest w ogole nieprzewidziany. Ale cop tam robi ten wielki rozmiarem tlumik to jest dla mnie zagadka.
Konstrukcja pod sufit podwieszany obnizyla by to co jest w tej chwili o jakies 7-8cm, zakladajac zalamanie sufitu w miejscach gdzie instalacja schodzi najnizej nie obnizyloby to drastycznie pomieszczenia. .
Rozjebaly mnie przy okazji drzwi, jesli sa docelowe to nie mam pytan. Najtansze kiblowe drzwi z Castoramy do szatni 12-krotnych mistrzow Polski. Plus klamka i zamek jak z magazynu remizy strazackiej w Pstrochowie Malym. Opcja full wypas na obiekcie za pol miliarda.
Ciekaw tez jestem co z elektryka i automatyka bo jak na razie to dumnie wisi sobie badziewne oswietlenie tymczasowe.
No i jeszcze jedno, pomieszczenie na pierwszy rzut oka wyglada jakby nie mialo posadzki ale sadzac wlasnie po drzwiach juz chyba zostala wykonana. Mam jednak nadzieje ze posadzki jeszcze nie ma, a drzwi sa tymczasowe. Na niezrobiona posadzke wskazuja krzywizny podlogi, zwlaszcza przy drzwiach wejsciowych. To z kolei zabierze nam kolejne kilkanascie cm z pomieszczenia wiec na sufit chyba rzeczywiscie nic nie zostanie. Tak niskie pomieszczenia na szatnie, w zasadzie najbardziej reprezentatywne pomieszczenia w calym tym budynku. Jak mozna cos takiego spierdzielic to jest niepojete. Nie mam pytan do IDIOTY ktory to projektowal i drugiego DEBILA ktory wypuscil to na przetarg za publiczne pieniadze. Tym ludziom nalezy sie proces o niegospodarnosc i dyscyplinarne wyrzucenie z roboty z hukiem jak po bombie wodorowej. Jakis ....a filarek z prawej strony i za nim miejsce w sam raz na co najwyzej czyjes buty, z drugiej strony sciany polamane jak w kiepskim dowcipie. No ludzie przeciez to jest chyba sabotaz, nie wierze ze mozna byc tak dretwym projektantem zeby w jednym pomieszczeniu popelnic tyle bledow.
mnie osobiście to pomieszczenie przypomina bardziej bunkier niż szatnie( zresztą jak cały stadion) zaczynam się poważnie zastanawiać czy jest jakaś część stadionu która nie została spier....na
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.05.2011, 11:34
Co się dziwicie- dla Obtułowicza nazwa szatnia kojarzy się z szatnią zakładu produkcyjnego więc wcisnął ją byle gdzie z byle jakim wyposażeniem. Jak się pozwolilismy jako klub i jako kibice szmacić to nas kolejno uderzają w twarz takim widokami.
Podejrzewam że to opóźnienie i brak prac w ostatnim miesiącu jest spowodowany uwagami SSA co do stadionu i jego wykończeń. A jak to bywa w w takich sytuacjach trwają rozmowy ZIKIT-projektant-Majchrowski - co zrobić żeby nie zapłacić za wiele a żeby stadion wcisnąć Wiśle. Oficjalnie jest puszczona bajeczka o systemie oddymiania i jego testach. Tym będą tłumaczyć kolejne opóźnienia w prasie która łyknie wszystko jak leming. A pewnie muszą być zrobione jakieś projekty zastępcze, wyceny prac dodatkowych (choćby wykończenie tych gołych pustaków, pewnie kilku innych spraw ale podejrzewam też że Basałaj nie popuści tych szatni, mam go jednak za dobrego fachowca ). Nie rozumiem też czemu ławek rezerwowych jeszcze nie ma. Przecież to kompromituje Majchrowskiego i Brutalną bo jest świadectwem nie skończonego stadionu dla zwykłego widza który nie zna niuansów tej pseudo-budowy

p.s. oczywiście PiotrG biję się w pierś bp nie wierzyłem że stadionu nie zrobią do 15 marca a później do maja. Było to wielką sztuką ale jednak udało im się
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.05.2011, 17:33
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Co się dziwicie- dla Obtułowicza nazwa szatnia kojarzy się z szatnią zakładu produkcyjnego więc wcisnął ją byle gdzie z byle jakim wyposażeniem
Zgadzam się , bo przecież projekt trybuny zachodniej nie był zmieniany w trakcie jej budowy i od początku było wiadomo że muszą się tam znajdować szatnie dla obu ekip, więc odpada argument którym tłumaczyli np. odległość trybun od boiska i okrąglak. To tylko niekompetencja Obtułowicza i jego biura sprawiła że szatnie będą jednymi z najgorszych na nowo budowanych stadionach.
Nie wierzę , że nie dało się tego zaprojektować w normalny sposób.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 02.05.2011, 17:44
Jeśli chodzi o dolne trybuny (a właściwie dolne miejsca) które są zadaszone tylko z nazwy, to tak już zostanie, że w czasie deszczu nie będzie można tam siedzieć (bo w sumie chyba musieliby dach nowy zakładać)? Klub jakoś tłumaczył się z tego?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.05.2011, 17:51
Na prawie każdym stadionie tak jest. Tego nie da się uniknąć przy zacinającym deszczu. U nas dach i tak jest wypuszczony poza pierwszy rząd trybuny. Są stadiony, że w rzucie dach i I rząd się pokrywają, a nawet jak w Gdyni bodajże dach jest krótszy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.05.2011, 17:56
Deszcze nie spada w linii prostej i logicznym jest że dolne trybuny będą zalewane. Wystarczy lekki powiew wiatru.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.05.2011, 18:35
Proud napisał(a):Wyświetl post
Na prawie każdym stadionie tak jest. Tego nie da się uniknąć przy zacinającym deszczu. U nas dach i tak jest wypuszczony poza pierwszy rząd trybuny. Są stadiony, że w rzucie dach i I rząd się pokrywają, a nawet jak w Gdyni bodajże dach jest krótszy.
Ale to ze zacina w naroznikach w gornych sektorach to juz da rady uniknac...Jakby to oszkili i jakos polaczyli dachy trybun (bez zadnych funkcji nosnych, tylko wizualne) to stadion prezentowal by sie duzoo lepiej...

Ze stadionem jest jak z druzyna, priorytet to wynik na boisku/funkcjonalnosc stadionu, ale powinno sie dazyc do tego aby druzyna dodatkowo grala ladniej, a stadion wygladal lepiej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów