|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciśniecie po Żurawskim a jako jedyny wczoraj potrafił przyjąć piłkę i jakoś to rozgrywać, a około 65 minuty przeciął dośrodkowanie w NASZYM polu karnym, inaczej napastnik Górnika byłby sam na sam. Gdzie byli obrońcy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, większość nie widziała Żurawia z przodu bo często cofał się do obrony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie zapominajcie że ta drużyna jest dalej w budowie. Po zakończeniu sezonu usunąć słabe ogniwa i wzmocnić się nowymi piłkarzami i może jakoś to będzie wyglądać( oczywiście przy założeniu że nie sprzedajemy nikogo cennego z składu). Na mecz z Lechią Genkow powinien być gotowy. Pożyjemy zobaczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A kto kazał znów dosrodkowywać 60 razy w pole karne zamiast rozgrywać po ziemi.
Żurawski w całej karierze strzelił może ze 2 bramki z główki, najlpiej czuje się w grze po ziemi a Maaskant stawia go na szpicy i każe strącać piłki i główkować. Panie Maaskant, pana zespół nie ma 50 dośrodkowań w meczu ale 50 strat. Wszystko będzie wygladać tak że Żurawski pójdzie do takiego Lecha lub Śląska tam zaczną na niego grać po ziemi i nagle ten słaby/ beznadziejny Żurawski strzeli 18 goli w sezonie. Czy wy nie rozumiecie że zawodnik może słabo grać bo nie ma predyspozycji do walki w powietrzu i strzelania z główki. Stawia się przed nim wymagania których on nie może spełnić. Ale jak by go tak inaczej ustawić, czyli jako 2 do Genkova i dać rozegrać po ziemi to nagle taki zawodnik zaskakuje i strzela. I tak będzie z Zurawskim, w Wiśle wyśmiewany, wyrzucany pódzie do słabszej drużyny gdzie będą mu dogrywać po ziemi i facet w tej naszej lidze strzeli 18 bramek, a Wisła nadal będzie szukać napastnika i słono płacić za jakieś wynalazki które będą strzelać po 5-6 bramek w sezonie. Żurawski nigdy nie był zawodnikiem jakiego w ataku chce Maaskant. Dziś Maaskantowi potrzebny jest ktoś jak Marcin Kużba. A chyba nikomu nie muszę przypominać gdzie zaszliśmy i jaką piłkę graliśmy gdy nasz atak to był Żurawski - Kużba.
Ostatnio edytowane przez wwf : 01.05.2011 o godz. 09:29.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
We wczorajszym meczu Żurawski niestety pokazał, jaki z nim jest problem. Napastnicy na starość tracą dynamikę, szybkość. Maciek stracił coś więcej. On zapomniał, jak się gra w piłkę.
Utkwiły mi w pamięci dwie sytuacje: - przyjęcie piłki tyłem do bramki - odskakuje mu na 3 metry. - setka w polu karnym - anemiczny strzał z 7-8 metra, wybity przez obrońcę - ale piłka nawet nie zmierzała w światło bramki. Naprawdę z Żurawskiego w tym meczu nie było żadnego pożytku. Rios jest wolny jak żółw, ale przynajmniej umie przyjąć piłkę i zagrać z klepy. Przy czym jest sprawą dyskusyjną, czy występ Andy'ego byłby o wiele lepszy. Natomiast nie mam żadnej wątpliwości, że od Branco zagrałby lepiej każdy, obecny przy R22. Włącznie ze Smokiem Wawelskim i Jarkiem Krzoską. Nie wiem, co sprowadził sobie Maaskant z ojczyzny, jaki specyfik wypalił/zjadł/wypił przed meczem - ale niech tego więcej nie robi. Na trzeźwo, racjonalnie myśląc nie da się wpuścić Branco na boisko. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oprócz żałosnej gry naszych super piłkarzy we wczorajszym meczu (z tej drużyny trzeba na zbity pysk wyjebać 80% składu) jeszcze jedno zdarzenie w....iło mnie równie mocno. Skandowanie do piłkarzyków po takiej żenadzie "nic się nie stało" czy "czy wygrywasz czy nie..." po prostu mnie rozjebało.
Ta ekipa to zespół największych frajerów jakich miałem nieprzyjemność oglądać na Wiśle - jestem pewien, że te cienkie bolki nie zdobędą mistrzostwa mimo olbrzymiej przewagi jaką posiadali. Zapewne też wtedy od Was usłyszą "nic się nie stało". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Porazki naszej druzyny w ostatnich dwoch meczach wynikaja ze zlego ustawienia druzyny i fatalnych zmian (wiekszosc). Oczywiscie mozna mowic ze druzyna jest pierwsza itp, swietnie jestem bardzo szczesliwy. Ale mimo wszystko, nagle koncepcja Masskanta sie zburzyla bo nie ma Genkova i ma ogromne problem z ustawieniem druzyny, nawet jesli nie ma tylko napastnikow dobrych, to mozna kombinowac z ustawieniem. Po tym poznaje sie tez swietnych trenerow, i to jest cos nad czym nasz coach musi popracowac.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jedno co mi sie podobało a czego nie widzielismy w grze naszego zespołu to bardzo dobry pressing Gornika. Na prawde zarabiajac takie pieniadze pilkarze powinni gryzc trawe tak jak to robił nasz przeciwnik wczoraj. Ostatnio ogladałem w akcji Porto i tam kazdy jak jeden pomocnik czy napastnik jak pilka była zagrywana do bramkarza to biegali jak potluczeni przez co w pewnym momencie Villareal nie mogł ani na chwile zluzowac przez co dostali az 5 bramek. Niech nasi lepiej potrenuja taki wariant i zastosuja na przeciwniku. Teraz maja nawet wglad - niech przeanalizuja mecz z Gornikiem.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Akurat Patryk jakoś fatalnie nie grał ale nie grał też dobrze, dwie piłki jednak po jego zagraniach przeszły wzdłuż bramki i powinny być z tego bramki. To stanowczo za mało. Kogo jak kogo ale Patryka w formie potrzebujemy na te ostatnie mecze i oczekiwania są teraz w stosunku do niego bardzo duże.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.05.2011 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Mariusz Jop: Życzę Wiśle mistrzostwa Polski
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...lski,id,t.html Rozsądna wypowiedź Jopa. Jeden z fragmentów: Pamiętamy jak grała Wisła na początku sezonu, a jak gra teraz i na którym jest miejscu. Teraz krakowianie przegrali, ale i tak wszystko idzie tutaj we właściwym kierunku. Też tak sądzę. Porażka boli, ale spokojnie Panowie. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dyskusja na temat meczu Wisła - Górnik a nie na temat kto wygra w Chorzowie dziś i z kim Cracovia zagra derby za rok.
Więc proszę trzymać się tematu. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Górnik nie zagrał nic wyjątkowego ale na nas wystarczyło w zupełności. Gdyby goście z Zabrza mieli większe umiejętności to już do przerwy mogło być pozamiatane ale to jest gdybanie. Fakty są nie wiele lepsze, mianowicie nie mieliśmy do czynienia z autobusem, przegubowcem, tramwajem czy innym pociągiem, nie. Górnik przyjechał pograć w piłkę, no i nas ograł. Ot zwyczajnie.
Słaba, doprawdy słaba jest nasza Wisła. Nie prezentuje nic wyjątkowego,poza Pereiko. Szkolne błędy w obronie, Mellikson nie mający z kim grać klepy, Kirm holujący piłkę bez sensu, Małecki w wiecznym dryblingu i Maaskant wystawiający na szpicy Żurawskiego. Do tego masa wrzutek i przewaga w posiadaniu piłki,z której nic nie wynika. Taka jest obecnie nasza Wisła. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Nieźle sie pokazuje ten Sikorski. Co prawda stylem gry bardzo przypomina Tsvetana, ale moze wartoby sie nim zainteresowac?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Przede wszystkim nie ma co robić tragedii. We wrześniu ub. roku większość z nas w ciemno brała by dzisiejszą sytuacje w tabeli więc nie ma co psioczyć.
Jedyne czego wczoraj zabrakło do środkowego napastnika, który by po prostu .......nął w światło bramki. Śmiem twierdzić, że z Genkovem bądź Brożkiem na boisku wygralibyśmy nawet z Branco na obronie i gdyby to Górnik pierwszy strzelił bramke. Chce zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz, w zimie przeprowadziliśmy 5 transferów, z których 4 należy uznać za w pełni udane czyli Melikson, Jaliens, Genkov i Pareiko. Mimo to potrzebujemy co najmniej czterech kolejnych takich transferów, żeby myśleć o czymś ociupinke lepszym niż w....... z Levadią. I to pokazuje w jakiej dupie byliśmy pod względem kadrowym pół roku temu i w jaki sposób powinniśmy patrzyć na nasze dzisiejsze miejsce w tabeli. Że liga słaba? Wiadomo, że słaba, jak zawsze zresztą ale to nie zmienia faktu, że i tak trzeba ją wygrać. Przynajmniej moja radość z mistrzostwa nie bedzie ani grama mniejsza niż radość z wcześniejszych mistrzostw. Na osobny akapit zasługuje Branco. Nie wiem jak można grać w obronie na skuteczność jakieś 10% (nawet nie wiem czy tyle miał) na tym poziomie. Dramat dramat dramat, jakby go prosto z knajpy wzięli i wpuścili na boisko, wczoraj każdy by go ograł, nawet Antolovic z Legii. Miał być alternatywą w obronie a jest zagrożeniem dla naszej bramki, wczoraj to był jakiś sabotaż z jego strony. Myśle, że w Gdańsku wygramy. Tak to jest, że kiedy łatwo dopisujemy sobie trzy pkt. to wychodzimy w 9 (bez napastnika i prawego obrońcy) na boisko i przegrywamy, a jak każdy będzie oczekiwał sromotnego w.......u to wygrają, tym bardziej, że powinniśmy wyjść z napastnikiem na boisko.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 01.05.2011 o godz. 10:54.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Małecki przestał strzelać tak jak na początku rundy, Genkowa zabrakło, a Rios i tym bardziej Żuraw nie potrafią zapelnić luki po nim na szpicy i najzwyczajniej brakuje nam .......nięcia z przodu.Przede wszystkim kadra jest za wąska a kogo by trener nie wpuścił z ławki to nic ta osoba nie daje na boisku drużynie. Jak się nam mecz nie układa to bardziej prawdopodobne jest, że nas dobiją kolejnym golem niż to, że my wyciągniemy wynik.
Kirm, Jirsak czy Sobol to nie są zawodnicy, którzy nam dają wymaganą jakość. Mogą coś strzelić jak im przyżre od czasu do czasu pod bramką, lub bedą mieć farta. Ale to nie są piłkarze na nasz poziom. Post wyżej jest całe sedno sprawy, Stan dokonał dobrych wzmocnień, ale to w dalszym ciągu jest za mało by myślec na poważnie o grze w pucharach. Pozostaje mieć nadzieję, że Cupial się nie zniechęci i doprowadzi przebyudowę druzyny do końca.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.05.2011 o godz. 11:10.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
chyba juz wszystko zostalo napisane, ale nie mozna wygrac meczu grajac ww 10 od poczatku, pozniej od 30 min. grajac w 9 a gdy wszedk sivakov w 8. To jest po prostu niemozliwe.
Mysle, ze chlopak z ME zagra lepiej niz Branco, temu gosciowi powinni od razu podziekowac, wyplacic co maja do wyplacenia i pozegnac na zawsze. Sivakow w sytuacji jakij bylismy to sabotaz ze strony Maskanta, jedynie Gargula byl alternatywa. Zal zal zal, takie bledy na takim poziome profesjonalnej pilki. Moze mi sie wydaje, ale ktorys mecz z rzedu przegrywamy/remisujemy przed udawadnianie na sile pewnych transferow... Wymagam od Maskanta tylko jednego, aby uczyl sie na bledach, po meczu z Gornikiem wiemy wszyscy i mysle, ze i On o swoich bledach. Defensywa skladajaca sie z 3 osob zagralaby lepiej niz Branco. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Branco Siwakow i Żurawski to 3 najwieksze porazki... zwłaszcza Branco nie wiem jakim cudem on w ogole do nas trafil... zupelnie bez formy z takim "talentem" nie powinien grac nawet w Młodej Ekstraklasie czasy "władcy muraw" tez juz sie dawno skonczyly Rios powinien grac od poczatku
Ps Dzis o 17:00 jest świetna okazja do poprawy sobie nastroju... w restauracji "U Wiślaków" bedzie transmitowany mecz Lechia-Arka restauracja otwarta normalnie(mimo święta) ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie ma co wylewac już tych pomyji na Żurawskiego , chociaz sam to robiłem to w ostatnim spotkaniu doszło do mnie że po prostu tak jak gramy w tej chwili , nie ma takiej możliwości aby Żurawski cokolwiek ustrzelił w ataku . Nie gramy pod niego - nie możemy się spodziewać jakichkolwiek rezultatów .
Żurawski na pewno nie jest tym samym Żurawskim co 5 lat temu , ale i Wisła gra całkowicie innym systemem . Niestety są to zmiany na gorsze . 4-4-2 jeszcze 5-10 lat temu super system , dziś zniszczony na poczet 4-3-3 , którym to grać Wisła nie potrafi i się moim zdaniem nigdy nie nauczy . Oczywiście nie ma też co zwalać na system bo to zawodnicy a nie on biegają po boisku . Branco to nawet już nie jest nieporozumienie . Niewiem czy ten gość podrobił swoje CV , za kogoś się tam przebrał , ktoś się dał naprawde nabrać . Taki zawodnik nie ma prawa grać w Wiśle . Gdyby przeanalizować dokładnie wszystkiego jego zagrania , straty , krycia , pojedynki 1 na 1 wyszło by że jest nie tylko najsłabszym graczem na swojej pozycji w ekstraklasie , ale jednym z najsłabszych zawodników całej ligii . Wstyd trzymać takiego człowieka w Wiśle . Mam nadzieję że RM zobaczy sobie przynajmniej ten mecz 5 razy na dvd i wyśle Branco tam gdzie jego miejsce . Na trybuny ( ale niech bilet sobie sam kupi ) . Paljic - to nie jest obrońca więc co do cholery robi na obronie . Maaskant sam sobie strzelił w plecy że nie ZAŻĄDAŁ przed startem rundy wiosennej zakupu solidnego lewego obrońcy , nie posiadając ŻADNEGO w drużynie . Wczorajszy występ miał katastrofalny . Małecki , Kirm - niech sobie zobaczą wraz z RM ten mecz minimum 5 razy i zastanowią się nad tym co oni wogóle chcą zrobic z piłką . Gdybym był piłkarzem to było by mi wstyd oglądać swoje takie popisy . Tym bardziej jeśli aspiruje do miana najlepszych zawodników na swojej pozycji w lidze . Kirm wychodzi z kontrą i co , myśli tylko kiedy sie przewrócić . Małecki gdy ma piłkę przy nodze to raz że uwaza że rywale to pachołki ktore się przed nim przewróca , a dwa że jest młodym Bogiem futbolu . Pora się obudzić Panie Małecki. Reszta poza Pareiką zagrała po prostu słabo , nie będę już ich indywidualnie oceniał .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.05.2011 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Podziekować mozna całej druzynie z wielkimi gwiazdorami na czele z Małeckim, Sobolewskim, Kirmem, bo w ich obowiązku jest ciągnąć zespół do zwycięstwa, a nie robic sobie jaja z kibiców i klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Rios mnie pozytywnie zaskoczył. Szczerze mówiąc przez 10 minut pokazał więcej niż Żuraw przez 80. Jedyny zawodnik, który nie zawiódł to był Pareiko. Jeszcze wyróżniłbym Meliksona, bo chłopak walczył ale poza tym nie widziałem pozytywów w naszej grze. Co więcej nie mamy zawodników, którzy mogliby zastąpić obecnych ponieważ na ławce nie ma ani jednego ofensywnego zawodnika na zmianę (ewentualnie Rios) |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Nikt z Branco nie robi kozła ofiarnego. To nie Branco nam przegrał mecz z Górnikiem, ale cała drużyna która jest w ewidentnym kryzysie. Natomiast Branco dostał szansę i po raz kolejny udowodnił, że pod względem kondycyjnym nie nadaje się do zawodowego grania w piłkę.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
szkoda że Rios nie wszedł od razu na 2 polowe
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
przyczyna porażki jest złożona i zaczyna się od lata ubiegłego roku, czyli wyprzedaży obrony oraz brakiem lepszych zawodników na bocznych obrońców.
Co tyczy się tego meczu. To nasi w wielu momentach holowali piłkę, nie byli dokładni, podejmowali złe decyzje, w wielu momentach odpuszczali, itp. Do tego grali w osłabieniu przez słabą grę Zurawskiego, dramatyczną Branco i bezproduktywną Sivakova. To wszystko spada na Maskanta, bo to on podjął złe decyzje. Racje, wiemy to po fakcie, ale przecież nie trzeba być mega mózgiem aby wiedzieć, że Branko to dramat, Sivakov ma bardziej inklinacje defensywne (raczej słabe), a Żuraw jest bez formy. Branco nie zawalił 2 bramy, zrobili to razem Jaliens i Paljic - ale przez Jego "grę" mogło paść kilka innych bramek a w grze ofensywnej zaliczał stratę za stratą, miał chyba jedno dośrodkowanie dobre. On po prostu nic nie dawał drużynie w ofensywie, a jego stroną sunęła akcja za akcją. Nawet jakby Sivakov strzelił to oceniałbym jego przydatność do naszego składu na poziomie 0. Ten piłkarz może wchodzić na boisko jak mamy 2-0. Wtedy to bym zrozumiał, ale tak to naprawdę dziwię się Maskantowi, że dał mu szansę na grę w tym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jego zadaniem nie jest gra w obronie a w ataku. A tam go nie było prawie przez cały mecz. Plątał się gdzieś w środku pomocy i nie było komu podać piłki przy kontrach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ogólnie bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu, poza Chavezem i Pareiko, którzy zagrali dobrze, reszta albo bezbarwnie, a niektórzy wręcz katastrofalnie. Do tego jak zobaczyłem, że Maaskant wpuszcza Siwakowa, to się nieco w....iłem. Drużyna przegrywa u siebie a ten wpuszcze defensywnego pomocnika
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szkoda że sie pozbyto Mączyńskiego bo to myśle nie był gorszy zawodnik niż Jirsak,Siwakow czy na obecną chwile Guła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Górnik rozjechał nas grając najprostszą piłkę z możliwych, trzeba zagryźć zęby i liczyć, że takie wpadki nie będą się zbyt często zdarzały. Po prostu nie jesteśmy na tyle silni, by zdominować ligę, na razie musi nam wystarczyć ciułanie punktów przerywane okazyjnym łomotem. Jeżeli Cupiał wykaże się cierpliwością i zostaną poczynione odpowiednie ruchy, to z czasem powinno być o wiele lepiej. Z czasem. Tak jak nie kupiłem pitolenia o tym, że już jesteśmy zajebiści i Basałaj rulez, tak nie mam zamiaru teraz łudzić się, że za całe zło odpowiada trener. Przede wszystkim - trochę pokory. Nie jesteśmy tak dobrzy jak niektórzy chcieliby widzieć. Za późno. Inni wpadli na ten sam pomysł o wiele wcześniej. Szkoda też, że wpuszczono zamiast Burligi kolesia, któremu eskadra gołębi nasrała na głowę. Mączyński bardzo by się przydał, byłoby większe pole manewru w pomocy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2011 o godz. 19:59.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() DON'T PANIC! :] ![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciebie rozwala jak kibice, wspierają swoja drużynę nawet w kłopotach (oczywiście w trakcie meczu) a mnie rozwala jak "kibic" miesza z błotem swoja drużynę po nieudanych dwóch meczach. Często się zastanawiam dlaczego statystycznie więcej meczy wygrywa się u siebie niż na wyjeździe ... przecież, tak obiektywnie, umiejętności piłkarzy nie zmieniają się pod wpływem okrzyków z trybun ... i myślę ze to właśnie wsparcie psychologiczne i okrzyki typu "nic się nie stało" pomagają a nie gwizdy i okrzyki "spadajcie frajerzy !!" które wprowadzają dodatkową nerwowość brak pewności u zawodników itd ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|