|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Sobolewski - tragedia,
Cikos - popełnił błąd, który może nas dużo kosztować, Paljic - bez problemu go jadą na tej stronie, Zurawski - nie istnieje, nie wiem, czemu Robert go wpuszcza? Nie mamy napastnika i to się odbija teraz. Branco - Co to jest za drewno, najgorszy obrońca ligi, on nawet nie angażuje się w akcje ofensywne, bo to stanowi dla niego problem. Ale żeby na Reymonta przegrywać ? Przecież jeśli go nie wygramy to już w następnej kolejce możemy się pożegnać z 1 miejscem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeśli pech istnieje to się na nas uwziął
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
To jest fenomen. Gosc albo zagra zajebisty mecz albo zagra taka padake, ze jest najgorszy na boisku. Po pierwszej polowie moge smialo powiedziec, ze tego meczu nie wygramy grajac tak jak gramy. Babole w obronie i kiksy w ataku. Parodia. Melikson i Malecki cos probuja, Kirm i Zurawski - DNO. Jirsak - 2x DNO, ten gosc juz swoj dobry mecz w tej rundzie zagral, do konca sezonu powinien siedziec na lawie. Czarno widze druga polowe. Jesli zostaniemy tym MP to bedziemy w .... slabym MP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Zobacz jak Chavez wyprowadza piłke. On ma koordynacje słonia afrykańskiego!!! podania w szerz boiska. Jak stracimy gola po przechwycie takiego podania to wspomnisz moje słowa.
Sobol niestety gra fatalnie - Robert wpuść Wilka!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Staram się nie oceniać w czasie trwania spotkania , ale jak narazie naprawde źle to wygląda .
Wszystko wyglądało OK do 25 minuty i feralnej kontry Górnika . Górnika nagle stał się drużyną atakującą , wyczuł bardzo słabą dyspozycje obrony Wisły , gdzie Cikosz nie istniał, za niego Branco który urwał się niewiadomo skąd . Paljc najczęściej atakowany 2 na 1 . Chavez nie radzi sobie z Sikorskim , a Jaliens niestety nie ustawia tej obrony jak należy . Każdy rzut rożny dla Górnika pachnie bramką w przeciwieństwie do stałych fragmentów po naszej stronie . Jeśli nie strzelimy szybko bramki na początku 2 połowy to tego meczu nie wygramy . Remis będzie dla nas jak porażka . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie mamy ataku, a obrona jest jak zawsze nieporadna. Efekt jest więc naturalny dla powyższego stanu rzeczy.
Dawno nie widziałem tak słabego zawodnika jak Branco. W drugiej linii istnieje tylko Melikson, ale nie ma z kim grać. Nie mamy w tej drużynie "argumentów", by nie gubić seryjnie punktów. Ale jak się wierzyło zimą, że jako "rezerwowi" napastnicy sprawdzą się Rios i Żurawski, że nie trzeba wzmacniać boków obrony, skąd każde dośrodkowanie przechodzi, że w środku pola do Meliksona wystarczy Jirsak, to teraz się za to płaci. Najgorsze, że ani Garguła, ani Rios nie gwarantują żadnej poprawy w II polowie. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeśli drużyna ma charakter to może jeszcze wyciągną. Pamiętam ostatni mecz z Górnikiem na Reymonta przegrywaliśmy 1-0 a wygraliśmy 3-1 ale to już przeszłość. Nie potrafimy wykonywać stałych fragmentów gry, nie pamiętam kiedy ostatnio zdobyliśmy bramkę po takiej akcji( chyba tylko jedną w tym sezonie). Drużyna zamiast się zgrywać nagle pokazuje że jakby jej się tryby zamuliły. Normalnie żal
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jirask, Melex nieźle
Sobol słabo Żurawski tragicznie!! Za Branco postawic moją teściową i nie wyglądałaby gorzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale ciekawych rzeczy tu się można dowiedzieć. Górnik nas jedzie? Oni od początku grają z kontry, w kontrach to nas jadą, z tym się mogę zgodzić.
Mnie najbardziej wkurza to, że nie potrafimy strzelić bramki ze stałych fragmentów - wolne, rożne - możemy ich mieć ze 100 w jednym meczu a i tak dupa. Wydaje mi się, że Wisła chciała za szybko strzelić bramkę i za bardzo się odsłoniliśmy. Poszła kontra i jest jak jest. Albo wyrównamy albo nas dobiją, proste ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ludzie spokojnie! Poczekajmy do końca meczu z przemyśleniami.
Mecz się jeszcze nie skończył a ja wierzę że Wisła go wygra! To jest piłka nożna tu się gra 90 minut. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem jak mozna w jednej akcji tyle bledow popełnic.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja bym wstawił Wilka za Sobola i może Sivakova za Kirma a Melikson na skrzydła
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Polonia Bytom prowadzi z Jagiellonia. Trzeba brac sie do roboty
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a tymczasem Bytom prowadzi z Jagiellonią 1:0
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia B - Jagiellonia 1:0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli nie możesz wygrać - zremisuj - najgorszą rzeczą byłoby totalne odsłonienie się. Trzeba grać najpierw o remis - a potem o zwycięstwo - nie inaczej. Bo możemy już przegrywać i z 3-0 jeśli się za bardzo odsłonimy.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Chciałbym w to wierzyć i mam nadzieje ze w drugiej polowie sie ogarną ale majac w pamięci mecz ze Śląskiem boje sie ze zacna murowac bramke a wtedy bedzie baaardzo cieżko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
No to co ze podania w szerz boiska - Barca też tak gra i nikt nie marudzi. Szanowanie piłki też jest waznym elemntem gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Branco to by sie nie zalapal do 1 ligi nawet ......... jesli Wisla zagra w 2 polowie tak jak pierwsze 15 min moze byc niezle, jesli tak jak przez ostatnie 20 min to bedzie dramat. A Jagiellonia nie spi ...... ale to niestety prawda ze transfery z zimy gdzie wiekszosc piala z zachwytu odbijaja sie teraz niestety.
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Oglądajcie jak Chavez wyprowadza piłke;-) jakbym widzaił Mariusza P. ( te same emocje ).
Wilk za Sobola, kontuzjowany Genkov za Żurawskiego ( przynajmniej by przyjmował i odgrywał ). Oczywiscie to z Genkovem to żart - wyjasniam żeby zaraz ktoś nie wpadł na pomysł wyjaśniać mi różnych rzeczy ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wymieniacie ktorzy pilkarze graja zle? Jak dla mnie wszyscy graja zle ,to jest tragedia i to na tle Górnika Zabrze ,który jest słaby ,a prowadzi 1-0 i mial kilka sytuacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Trzeba wygrywać z takimi ogórkami i tyle, jeśli sami nie potrafimy zdobyć MP, to znaczy, że nie zasługujemy na niego, ale patrząc na Polską piłkę to tu nikt nie chce zdobyć MP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jaga przegrywa. WISŁA GRAĆ k.... mać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale Kazek Węgrzyn bredzi,nie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I z czego się cieszycie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ale się czepiacie Żurawia. Facet nieźle rozgrywa piły, nie jest tak bezproduktywny jak Mały na szpicy.
Błaszczu mistrzem Niemiec, gratki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Remis nic nam nie daje. To będzie jak porażka. Nie ma się co oglądac na Jage.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|