The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2011, 15:17
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25063

Uch, ciężka wiadomość i kolejna, prawdziwa szansa dla Żurawia. Może być ciężko ale liczę że wygramy tak czy siak.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.04.2011, 15:19
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25063

Uch, ciężka wiadomość i kolejna, prawdziwa szansa dla Żurawia. Może być ciężko ale liczę że wygramy tak czy siak.
Jeśli Żurawski nie wypali , to przecież mamy bramko strzelanych Pomocników
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.04.2011, 16:05
Jednak nieobecność Genkova będzie bardzo widoczna. On cały czas absorbował obrońców, walczył, przepychał się, przez co pomocnicy mieli więcej swobody. Takiej pracy Żuraw, ani Rios nie wykonają.

I tutaj pole do popisu dla trenera. Trzeba coś zmienić w taktyce, żeby nie skończyło się jak ze Śląskiem- dziesiątki wrzutek bez adresata.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.04.2011, 16:36
Żurawia mieliśmy w ataku z PBB i jak się skończyło wszyscy wiedzą.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2011, 16:48
Będzie ciężko.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Podobny rywal jak Bełchatow . Jeśli zagramy z Małeckim i Sobolem i będziemy grali piach jak ze Śląskiem , to będzie jasny znak że ustawienie z meczu z GKSem przynosiło wymierniejsze korzyści . Nasza drużyna ma przyszłość ale trzeba sobie zdać sprawę że nie wszyscy piłkarze do niej pasują .
Wow. Długo nad tym myślałeś? Bo widzisz, znacznie ważniejszy może być brak Genkova i Sapeli, oraz to, że rywale grają przez 90 minut w pełnym składzie?

Rozpierdala mnie, że jeden mecz w anormalnych warunkach, w którym kluczowe były dwa kuriozalne błędy bramkarza i czerwona kartka jest bardziej miarodajny niż kilka naprawdę wymęczonych, w których jak na dłoni widać braki. Ale nie - problemem są Sobolewski i Małecki, bo widać już się przejedli gawiedzi. Wystarczy ich wymienić i będzie z górki, będziemy grali jak z Bełchatowem - jakie to proste. Radzę obejrzeć ten mecz jeszcze raz, szczególnie pierwszą połowę, czyli kiedy przeciwnicy grali w jedenastu, a Sapela nie zaczął czarować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2011 o godz. 22:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.04.2011, 16:55
trzeba wierzyć ze krakowska banda Nawałki nam odpuści,Adaś miej sentyment.

Będzie cięzko, chyba ze zmienimy system po Śląsku z wrzutek na np.dogrania za 16nastkę albo strzały.
Bo jesli RM chce grać wrzute na Magica to masakra.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.04.2011, 17:05
szprotson napisał(a):Wyświetl post
trzeba wierzyć ze krakowska banda Nawałki nam odpuści,Adaś miej sentyment.

Będzie cięzko, chyba ze zmienimy system po Śląsku z wrzutek na np.dogrania za 16nastkę albo strzały.
Bo jesli RM chce grać wrzute na Magica to masakra.
Lepiej juz sie skupic na tych strzałach - Jirsak sprobował ze Slaskiem i był bardzo blisko zdobycia gola.
Odpowiedz cytując
RZA
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.04.2011, 17:22
Witam wszystkich, mam pytanie ponieważ chwile nie wchodziłem na forum i dopiero teraz zauważyłem, że nie ma działu Armia Białej Gwiazdy i stąd moje pytanie czy to już na stałe? Dziękuje za odpowiedź nie wiedziałem gdzie to napisać.
JŻS
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.04.2011, 17:30
RZA napisał(a):Wyświetl post
Witam wszystkich, mam pytanie ponieważ chwile nie wchodziłem na forum i dopiero teraz zauważyłem, że nie ma działu Armia Białej Gwiazdy i stąd moje pytanie czy to już na stałe? Dziękuje za odpowiedź nie wiedziałem gdzie to napisać.
witamy,

jest taki dział

a gdyby jednak nie było u Ciebie na przeglądarce to proszę: http://wislakrakow.com/forum/forumdi...aysprune=&f=12
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.04.2011, 17:43
wolfy,

Czym się martwisz, czy nie wiesz że przerastamy wszystkich w tej lidze o "długość" jak niektórzy piszą na forum

My nawet bez Genkova wygramy tak na luzie z 6-0? No przesadziłem 9-0 jak nic będzie. Przecież to tylko Górnik, czego się bać?

BTW
Stachowiak też lubi popełniać błędy seryjnie

A na poważnie łatwy mecz nie będzie ale musimy koniecznie wygrać. Po wrocławskim "odpierdalaniu" Barcelony trzeba siermiężnie skosić 3 punkty - choćby 1-0.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FAN Z ZAMOŚCIA
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 28.04.2011, 18:02
Witam Serdecznie ! Zbliża się weekend majowy a ja postanowiłem go spedzić wyruszając do Krakowa na mecz z Górnikiem dlatego mam kilka pytań 1. Czy kupie bilet przed meczem w kasie 2. Czy wystarczy tylko dowód osobisty do zakupu biletu 3. Ne znam dokładnie Krakowskich realiów jak tam się mają sprawy związane z bezpieczeństwem w drodze na i ze stadionu
Ostatnio edytowane przez FAN Z ZAMOŚCIA : 28.04.2011 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.04.2011, 18:15
Cytat:
1. Czy kupie bilet przed meczem w kasie
Tak

Cytat:
2. Czy wystarczy tylko dowód osobisty do zakupu biletu
Wystarczy numer PESEL, w wypadku zakupu biletu ulgowego dokument uprawniający do ulgi - zarówno przy zakupie, jak i przy wejściu
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.04.2011, 18:32
Jest Maciek w ataku a więc w ciemno zakładam, że w przodzie nie będziemy mieli nikogo Ostatnie lata gra Maćka to słynne cofanie się po piłkę z którego nic nie wynika. Jedyną szansę widę w strzałach z dystansu. Niech Maciek bierze piłkę i uderza od razu...inaczej ciężko widzę grę z nim w ataku
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.04.2011, 18:38
Bez obrazy dla Maćka, ale on jest totalnie bez formy rusza się jak mucha we mgle lub jak by miał w lepcu skrzydełka przylepione. Wolałbyn Nalepę niech się uczy oglądać lub Riosa za niego który przynajmniej piłkę umie odegrać i przyjąć.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.04.2011, 19:14
Może być dać do ataku Meliksona ? Osobiście uważam ,że najwiekszy z niego jest pozytek jak gra w srodku pola (mimo dobrego meczu z Belchatowem na skrzydle) ,ale znajac jego dynamike i dobra technike , gdyby dostalawal pilki do nogi ,to napewno o wiele latwiej moglby stworzyc sobie dogodna sytuacje.Ustawic go cos a la Messi
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.04.2011, 19:25
My zaczynamy mecz o 16 a Jagiellonia o 16.45 co oznacza że ważne abyśmy strzelili bramkę w pierwszej połowie co pozwoli nam zwiększyć presing na ich piłkarzach. Z pewnością będą śledzić rezultat u nas więc jeśli ładniej zagramy to może uda nam się wpłynąć przynajmniej po części na ich postawę( z korzyścią dla nas). Natomiast jeśli w pierwszej połowie będziemy mieć remis lub stratę bramki to mogą mocno się zmobilizować.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.04.2011, 20:11
A ja na przekór niektórym uważam,że Maciek pomoże w sobotę w przekonywującym zwycięstwie! Ten chłopak, może i nie ma startu do piłki jak w 2004 roku, ale.....czuję, że...dogra conajmniej 2 bramki.....Żuraw....niuanse decydują o MP 2011 4-0.....Dobranoc
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2011, 20:15
Brak Genkowa to bardzo zła wiadomość. I choć Górnik jest słabszy od GKSu i Śląska, to czeka nas bardzo trudny mecz. No chyba, że tym razem los odda nam, to co zabrał we Wrocławiu i Kilelcach i na początku meczu wpadnie jakaś przypadkowa bramka dla nas.
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 28.04.2011, 20:54
Ja też liczę na dobry występ Maćka, ale nie mogę jakoś sobie wyobrazić przyjęcia piłki przez niego w taki sposób żeby nie odskoczyła od niego na kilka metrów... totalny brak techniki w miejscu nie mówiąc już o technice w biegu...
Mam nadzieję, że nie przeszkodzi mu to w zdobywaniu bramek dla Wisełki.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.04.2011, 21:20
biziu25 napisał(a):Wyświetl post
Ja też liczę na dobry występ Maćka, ale nie mogę jakoś sobie wyobrazić przyjęcia piłki przez niego w taki sposób żeby nie odskoczyła od niego na kilka metrów... totalny brak techniki w miejscu nie mówiąc już o technice w biegu...
Mam nadzieję, że nie przeszkodzi mu to w zdobywaniu bramek dla Wisełki.
A widziałeś jak przyjął mocne podanie w polu karnym w meczu ze Śląskiem?
To nie jest kwestia braku techniki, facet jest bez formy, lata lecą i tyle...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.04.2011, 22:18
willow napisał(a):Wyświetl post
lata lecą i tyle...
Z pozdrowieniami od Ryana Giggsa

To naprawde tragiczne , że piłkarz który przez tyle lat , zjadał całą ekstraklasę na śniadanie dziś jest totalnym cieniem samego siebie . 34 lata to dużo jak na napastnika, ale klasowi zawodnicy jak chociazby Frankowski , Reiss w jego wieku świetnie sobie radzili w ekstaklasie . Nawet Żewłakow pokazuje tyle że nie jeden klub ekstraklasy miałby z niego pociechę .

Poziom w ekstraklasie jaki jest każdy widzi , jeśl Żurawski do końca sezonu nie dołoży od siebie żadnej cegiełki do mistrzostwa , to jego koniec kariery zostawi naprawde duży niesmak .Tym bardziej że już kiedys zapewniał w wywiadach, że jak będzie widział że jest już słaby to nie będzie tego ciągnął na siłe .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2011, 22:58
Z pozdrowieniami od Ryana Giggsa
Sorry, mistrzu, ale zawodnicy w klubach spoza absolutnego topu nigdy nie będą grali tak długo jak ci z MU, Milanu czy Juve. Takie kluby to gigantyczne firmy z osobnymi zapleczami medycznymi i regeneracją na najwyższym możliwym technicznie poziomie, a u nas (w Wiśle) kontuzja więzadeł to praktycznie koniec kariery. Dołóż do tego bezmyślne niszczenie zdrowia zawodników w wieku juniorskim przez naszych genialnych trenerów, a dostaniesz odpowiedź na pytanie czemu tak jest.
Jakby Giggs spędził większość kariery w polskiej lidze, ciekawe czy jeszcze by grał?

Niby ta sama dyscyplina, ale tak naprawdę to dwa zupełnie różne światy i tego typu porównania nie mają racji bytu. To znaczy: fajnie pisać że Wisła zagrała jak Barcelona, albo przeczytać w jakiejś szmacie że piłkarza "X" obserwuje MU, ale... Tak naprawdę dzieli nasz przepaść.
To naprawde tragiczne , że piłkarz który przez tyle lat , zjadał całą ekstraklasę na śniadanie dziś jest totalnym cieniem samego siebie . 34 lata to dużo jak na napastnika, ale klasowi zawodnicy jak chociazby Frankowski , Reiss w jego wieku świetnie sobie radzili w ekstaklasie . Nawet Żewłakow pokazuje tyle że nie jeden klub ekstraklasy miałby z niego pociechę .
Żewłakow to inny typ zawodnika: grający fizycznie, bliżej mu do Genkova. Do tego strzelił jedną więcej bramkę niż Żurawski, grając znacznie więcej (chyba, dokładnie nie liczyłem).

Ale Żurawski faktycznie się wypalił, nie wiem czy tak bardzo zlekceważył naszą ligę, czy to po prostu już nie te lata?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2011 o godz. 23:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.04.2011, 23:18
Wstrzymajmy się z opiniami odnośnie Żurawskiego. Wszystko zależy od tego, czy Górnik zamuruje bramkę, czy będzie grał otwartą piłkę. Z tego co pamiętam ostatnio to bronił się do samego końca i wygrał, więc można mieć trochę obaw odnośnie tego meczu, ale poczekajmy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.04.2011, 00:05
Tu trzeba wymyslec jak wywiesc w pole 11 chłopa stojacego w obrebie swojego pola karnego i to jest nasz najwiekszy problem wiec brak Genkova akurat w takim meczu moze nie byc tak widoczny .Wazne zeby ten "autobus" Gornika szybko rozklepac i wtedy worek z bramkam sie otworzy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.04.2011, 00:09
Gdzie można znaleźć KADRĘ na ten mecz? Bo jestem w stanie sobie wyobrazić, że na zmianę w meczu za Żurawia wejdzie nie Rios, ale ktoś z MESY. Pytam, bo postawiłbym na jakiegoś młodego wiślaka w typowance. Nie rozumiem, dlaczego nigdy nie ma podawanej kadry na mecz. Wszystko podają, tyle stron o Wiśle, a takiej podstawowej informacji nigdy nie ma.
Ostatnio edytowane przez nicolas : 29.04.2011 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.04.2011, 00:34
Edson napisał(a):Wyświetl post
Żurawia mieliśmy w ataku z PBB i jak się skończyło wszyscy wiedzą.
Równie dobrze można stwierdzić: Żurawia mieliśmy w ataku z Schalke i jak się skończyło wszyscy wiedzą.
Każdy mecz jest inny a na rozliczanie Żurawia z występu przyjdzie czas... PO meczu. Duża część forum kpiła z Genkova po pierwszych meczach i niewykorzystanych setkach stwierdzając, że nie mamy napastnika. Po kilku udanych występach zaczął być kimś, za kim kibice tęsknią. Oby Żuraw jutro coś ustrzelił i udowodnił, że w awaryjnej sytuacji jest w stanie dać coś tej drużynie.

FAN Z ZAMOŚCIA napisał(a):Wyświetl post
3. Ne znam dokładnie Krakowskich realiów jak tam się mają sprawy związane z bezpieczeństwem w drodze na i ze stadionu
Generalnie jest bezpiecznie.. Natomiast jeśli zamierzasz przyjechać samochodem to parkując wzdłuż błoni od stron Stadionu Wisły trzeba się przygotować na dłuuugą przeprawę. Wyjazd bywa naprawdę kłopotliwy.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.04.2011, 07:23
Może Jop znów coś strzeli...do swojej bramki?
A tak serio to wierzę w Małego i Meliksona.
Ostatnio edytowane przez arti : 29.04.2011 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Stary 29.04.2011, 07:41
Coś mi się wydaje, że wysunięty napastnik powinien być szybki i bardzo dobrze grać głową. Taki powinien zagrać w meczu z Górnikiem, a jeżeli takowego nie ma ? Być może czas na zmianę ustawienia na atak z dwoma napastnikami...
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.04.2011, 07:50
Szkoda ze Genkov nie zagra... Szansa dla Żurawia i wygramy 3:1
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.04.2011, 09:49
Wolałbym kogoś, kto powalczy z przodu o górne piłki, Żurawski będzie się pewnie cały mecz miotał i unikał gry kontaktowej. Problem w tym, że oprócz Genkowa nikt takiej roli nie spełni, chyba, że Kowalski na szpicę, albo Burliga.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów