The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2011, 15:35
PiotrG jesteś tego pewny?

http://www.youtube.com/watch?v=HQggr_e4uRI

elewacja to byłby dla nich pryszcz
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 23.04.2011, 18:37
Tak trochę odbiegając od głównego tematu ... właśnie jednym okiem oglądam mecz Amici z Bełchatowem i to jak wygląda nurawa w Pozananiu to jakiś dramat - jedna wielka piaskownica - nasza murawa naprawdę prezentuje się znakomicie !!!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.04.2011, 20:03
Też właśnie się zastanawiam nad tym ;/ I jak oni to tłumaczą Ze nie zdążyła się ukorzenić C'mon, czy ktoś w Poznaniu ma łeb na karku

Wymiana jednej murawy to koszt ok 800k euro - 1 mecz powiedzmy we Wronkach to strata ok 200k euro (wziąłem euro = 3zł śr. 20k widzów na mecz i średnio 30zł za bilet) co daje w przybliżeniu równowartość 4 meczów u siebie. Mogliby to tak umiejętnie rozłożyć, że z meczami wyjazdowymi ta murawa mogłaby być nieużywana przez dwa-trzy miesiace i mogłaby się prawidłowo ukorzenić ;/

Ale zgaduje ze na aspekt tak fatalnego kartofliska ma niejedno podłoże. Podobno też, dach daje jakiś mocny cień i dlatego tak nierówno rośnie ;/

Hmm, Majcher śmiał się że legia oddaje niewpełni zbudowany stadion a sam nie oddał lepszego. Na lechu mówili że im już trawa rośnie a tam kartofle kiełkują, tylko co na legii
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.04.2011, 20:15
Wymiana murawy to koszt 300 - 500 tyś zł zalerzy od firmy i rodzaju trawy .
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 23.04.2011, 20:17
Hmm, no to w takim razie mój błąd. Ale byłem prawie pewien, że któraś murawa na lechu własnie tyle kosztowała ;D
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 23.04.2011, 20:28
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
PiotrG jesteś tego pewny?

http://www.youtube.com/watch?v=HQggr_e4uRI

elewacja to byłby dla nich pryszcz
Jestem, jestem i znam ten filmik.
Ta elewacja na pewno powstawała dłużej niż tydzień, nie mówiąc o czasie jej produkcji. To na tym filmiku to pokazówka, jak z gotowych elementów złożyć budynek.

W wypadku stadionu Wisły najpierw trzeba dokładnie połatać beton, później dopiero wziąć się za elewację, która jeśli zostanie wykonana, to będzie to pomalowanie betonu farbą. W tydzień od podpisania umowy tego nie zrobią. To ślimacza robota, zwłaszcza, że beton ma pełno wad i czeka go łatanie i szlifowanie, a później kilka warstw farby.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 23.04.2011 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.04.2011, 20:53
samsung_08 napisał(a):Wyświetl post
Rozłożenie rusztowań i pomalowanie to podobno 1 tydz roboty.
To ten robotnik ktory Ci to powiedzial to jest chyba wynajety do zamiatania. A o budowlance to wie tyle co mu kumple przy piwie powiedza.
Caly stadion w tydzien? ze dwa tygodnie to beda stawiac rusztowanie, samo pomalowanie nic nie da a wrecz przeciwnie bedzie jeszcze gozej wygladalo.
Tu trzeba pozacierac uszczerbki samo schniecie za dwa dni a robota pewnie z tydzien.
Malowanie tez pewnie kolo tego, odbiory na rusztowanu ze 2 dni. Potem demontaz tydzien jak nic

A znajac zycie przetarg wygra jakas firma w ktorej preacuje z 10 ludzi maja 100m2 rusztowania i beda sie pierd..c 2 lata bo to miastu jest na reke
,
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 23.04.2011, 21:05
Wystarczy obczaić jak szybko się w naszym kraju maluje standardowy blok 10 pieter, 10 klatek. Potrafią się z takimi rzeczami pieścić cały sezon, co daje dobre ponad pół roku kalendarza gregoriańskiego
Odpowiedz cytując
choyrak
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2011, 08:38
nawet jesli juz beda malowac ten stadion, choc mnie to wszystko juz jedno, to chyba nie caly na niebiesko? czy my jestesmy Lech, albo Ruch cholera jasna
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.04.2011, 08:48
choyrak napisał(a):Wyświetl post
nawet jesli juz beda malowac ten stadion, choc mnie to wszystko juz jedno, to chyba nie caly na niebiesko? czy my jestesmy Lech, albo Ruch cholera jasna
Zobacz sobie jak wygląda flaga Krakowa... a przypominam że to Stadion Miejski a nie Stadion Wisły Kraków SSA!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.04.2011, 09:15
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Zobacz sobie jak wygląda flaga Krakowa... a przypominam że to Stadion Miejski a nie Stadion Wisły Kraków SSA!
Stadion Craxy jakoś nie jest biało niebieski
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.04.2011, 09:47
Cytat:
To dlaczego w srodku krzeselka sa niebiesko czerwone i sa napisy "Wisla 1906"? A nie np "Stadion Miejski"?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.04.2011, 10:05
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Tak jak powyżej - stadion budowany był dla Wisły, z myślą o Wiśle.
Podobnie na żydowni nikt nie dbał o kolory miasta mimo, że stadion też jest miejski.
Odpowiedz cytując
yeti01
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 24.04.2011, 10:47
Ja mam tylko nadzieję że nikomu nie wpadnie do głowy malowanie stadionu na niebiesko, czerwono czy w jakieś ciapy. Jeśli wogóle malować to na jakiś stonowany szary kolor. Estetyka stadionu Cracovii może być przykładem.pzdr.
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 24.04.2011, 13:32
Czyli koniec marzeń o naszej hali?

Cytat:
W Urzędzie Miasta Krakowa podpisana została w czwartek umowa na budowę hali widowiskowo - sportowej w Czyżynach. Generalnym wykonawcą inwestycji będzie wyłonione w drodze przetargu konsorcjum ze spółką Mostostal Warszawa na czele. Wartość umowy opiewa na kwotę ponad 363 mln zł. Hala ma powstać w ciągu 30 miesięcy.

http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...roku,id,t.html
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.04.2011, 14:12
być może było już gdzieś podawane a ja przeoczyłem.
co z tym inwestorem o którym była mowa na początku kwietnia? temat zamknięty? kto to miał być?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.04.2011, 14:58
pff napisał(a):Wyświetl post
Czyli koniec marzeń o naszej hali?

http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...roku,id,t.html
Nie no, chyba nie...Wiadomo było, że hala w Czyżynach i tak powstanie, bo Majchrowski się na to napalił jak szczerbaty na suchary. Nie ma w tym tekście nic o odebraniu nam przyznanych środków. Narazie... Swoją drogą wie ktoś może, jak na dzień dzisiejszy kształtuje się sytuacja z poszukiwaniami sponsora przez TS?
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.04.2011, 16:18
Wyszło na to, że sponsora nie ma w końcu. A jak teraz sytuacja wygląda...nie wiadomo. Właściwie fajnie by było usłyszeć jakieś stanowisko TS w tej sprawie, jak to się ma na obecną chwilę.
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2011, 18:03
Trudno, by TS zajmował jakieś stanowisko w momencie, gdy toczą się rozmowy z kilkoma zainteresowanymi podmiotami. Jedne propozycje i zachowania "inwestorów" są bardziej, inne mniej poważne. Pamiętajmy też, że poszukiwania inwestora zbiegły się z wyborami w klubie, nowy zarząd musi się "dotrzeć". A teraz jeszcze święta... Fajnie, że chociaż zaczął się zbierać częściej niż raz w tygodniu...

Osobiście nie widzę większych szans na powodzenie, choć dopóki marszałek nie przekazał pieniędzy Majchrowskiemu a jakieś tam spotkania są prowadzone - nadzieja istnieje. Ale czas ucieka... Marszałek też nie będzie czekał w nieskończoność.

Informacja o Czyżynach jakoś wyjątkowo na nas nie wpływa. My mamy znaleźć inwestora i ściągnąć 8 mln euro od Urzędu Marszałkowskiego. Jeśli się uda, to marszałek chętniej da te pieniądze TS-owi, a nie Majchrowskiemu na Czyżyny.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 24.04.2011, 18:19
Krakowowi grozi zarząd komisaryczny więc nie łudźcie się, że cokolwiek z hali wyjdzie. Pieniędzy nie ma dosłownie na nic a co dopiero na halę - nawet na tę na którą się "szczerbaty napalił "
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2011, 19:14
Sambo, a kto tu liczy na pieniądze z miasta?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.04.2011, 21:55
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Jestem, jestem i znam ten filmik.
Ta elewacja na pewno powstawała dłużej niż tydzień, nie mówiąc o czasie jej produkcji. To na tym filmiku to pokazówka, jak z gotowych elementów złożyć budynek.

W wypadku stadionu Wisły najpierw trzeba dokładnie połatać beton, później dopiero wziąć się za elewację, która jeśli zostanie wykonana, to będzie to pomalowanie betonu farbą. W tydzień od podpisania umowy tego nie zrobią. To ślimacza robota, zwłaszcza, że beton ma pełno wad i czeka go łatanie i szlifowanie, a później kilka warstw farby.

Dokładnie cos takiego jak system Teknopox, czyli oni dostarczaja juz szpachle pod dany kolor ktora wypelnia sie ubytki i nierownosci nastepnie przynajmniej dwukrotne malowanie farba do betonu. Ja to przynajmniej tak widze.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 25.04.2011, 12:12
cpc napisał(a):Wyświetl post

btw jest ktoś kto mógłby zrobić taką właśnie wizualizację z płytami biurowca
Było już milion razy ale to jest wersja z płyt kompozytowych...

http://stadiony.net/aktualnosci/2010..._co_z_elewacja
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Stary 26.04.2011, 16:01
Witam, jestem autorem 3 stadionów Wisły w programie Google SketchUp:
http://sketchup.google.com/3dwarehou...d4&prevstart=0
http://sketchup.google.com/3dwarehou...09&prevstart=0
http://sketchup.google.com/3dwarehou...66&prevstart=0
Stworzyłem tez stadiony dla całej Ekstraklasy. Nie jestem zadowolony z obecnej wersji Stadionu Wisły, więc chce go poprawić. Potrzebuje tylko małą pomoc: odległości trybun od boiska, wysokość trybun nad boiskiem i mniej więcej wymiary stopni poszczególnych trybun. To są największe błędy obecnego modelu. Z góry dziękuje za pomoc.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.04.2011, 16:13
lord damien napisał(a):Wyświetl post
Witam, jestem autorem 3 stadionów Wisły w programie Google SketchUp:
http://sketchup.google.com/3dwarehou...d4&prevstart=0
http://sketchup.google.com/3dwarehou...09&prevstart=0
http://sketchup.google.com/3dwarehou...66&prevstart=0
Stworzyłem tez stadiony dla całej Ekstraklasy. Nie jestem zadowolony z obecnej wersji Stadionu Wisły, więc chce go poprawić. Potrzebuje tylko małą pomoc: odległości trybun od boiska, wysokość trybun nad boiskiem i mniej więcej wymiary stopni poszczególnych trybun. To są największe błędy obecnego modelu. Z góry dziękuje za pomoc.
http://stadionwisly.info/dane_techniczne
Tutaj powinieneś znaleźć wszystkie potrzebne dane.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.04.2011, 17:13
czy mógł by ktoś napisać ile lóż znajduje się na naszym stadionie i jak ta liczba wygląda na tle innych obiektów w Polsce( chodzi mi głównie o Wrocław, Gdańsk, POZnan*,legie)
Odpowiedz cytując
Yoshua
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 26.04.2011, 18:39
@lord damien

Czy jest techniczna możliwość aby twój model znalazł się na mapie 3d w google earth? Na razie jest tam tylko jedna trybuna, cały stadion wyglądał by super!
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Stary 26.04.2011, 19:20
Próbowałem go tam umieścić ale bez efektów. Jeśli na tym forum jest ktoś kto mógłby to zrobić, nie mam nic przeciwko.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.04.2011, 20:47
Czy bramki wejściowe na zachodniej montowane będą w środku czy podobnie jak na wschodniej. Bo jeśli tak samo to patent z tym niebieskim ogrodzeniem nie jest chyba najlepszym pomysłem. Przecież tam będzie taki ścisk że nie będzie się dało przejść.
Odpowiedz cytując
smok55
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 26.04.2011, 23:16
Czy jest podana oficjalna informacja kiedy będzie otwarcie całego stadionu? Czy 11 maja na meczu z Lechem będzie już wszystko gotowe?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów