|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Już czas na pożegnanie legendy... |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dobrze że ten cały Łobo odejdzie. Ma jeden z lepszych kontraktów w drużynie, a nic nie gra. Jeśli to o co jest oskarżony jest prawdą, to Wisła będzie miała ułatwione zadanie przy rozwiązaniu kontraktu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szkoda, że tak późno to wychodzi bo każdy miesiąc to spora kasa wypływająca z kasy klubu na konto Wojtka. No nic, teraz trzeba prawników klubowych z Wojciechem umówić, żeby wytłumaczyli mu że to jest już koniec sielanki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
czyżby paka bez zawiasów |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Maćku,tej bramki nie zapomne Ci nigdy ale skończ juz. Pamietam kiedyś Tomek Rząsa dostał transparent a`la "Rząsa badz partiotą skoncz gre w reprezentacji" i ja bym Mackowi tak : Maćku byłes wielka gwiazda i nią pozostaniesz,ale tyle, już tyle. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ale czy Żurawski zagrał w czwartek jakis tragiczny mecz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Dam sobie głowę uciąć , że Żurawski gdyby tylko wiedział że tak będzie wyglądała jego gra w 2010/2011 roku to sam zawiesiłby buty na kołku . MŁodsi od niego kończyli swje kariery . Swojej legendy w klubie nie zniszczył , bo za 50 lat będzie się tylko pamiętało o jego pięknych chwilach , ale jakaś rysa na życiorysie pozostanie . Jeśli tylko ambicja nie zabrała mu zdrowego rozsądu , to po sezonie nie będzie się pchał nawet do I ligowej Warty Poznań . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Święta w Ziemi Świętej oczyma Maora Meliksona.
http://sport.onet.pl/tylko-w-onet-pl...wiadomosc.html Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie co do Wojciecha Ł.
Trenować teraz z zespołem nie może... Więc co, kase kosi mimo zawieszenia dalej od nas? Po ilu miesiącach od zawieszenia go w prawach zawodniczych można z nim rozwiązać kontrakt? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nieudacznik Dawidowski rozegrał w Wiśle 2 mecze w przeciągu kilkunastu lat, a dorobił się fortuny z czego 3/4 zostawił w kasynach. Działacze klubowi wbijali w niego i nie mogli zdzierżeć jego mordy ale nic nie mogli poradzić.
W tym własnie problem że zawieszenie nic nie daje, koleś po prostu musi przestać dostawać wypłatę, ale za nim tak się stanie sąd musi go uznać winnego, potem Wisła musi wysyłać jakieś pisma do uefa/ pzpn że rozwiązujemy kontrakt z winy zawodnika czy jakoś tak, że naruszył dobre imię klubu, że marketingowo stracił na tym, bla bla bla... Bo ot tak nie można zerwać ważnego kontraktu.. można gościa zawiesić ale kasę cały czas dostaje. Wisła nie ma podstaw do niewypłacania mu kasy. Wszystko to na razie są spekulacje medialne.. zresztą za nim go skażą to już skończy mu się kontrakt. Wisła co prawda już teraz może jakieś pisma wysyłac że chce rozwiązać kontrakt z winy zawodnika ale Łobodziński ma dobre papugi które słono opłaca i pewnym jest że pójdzie na wyniszczenie z Wisłą do sądu. A to kosztuje i może potrwać szmat czasu.. a nie daj Boże sąd nakazałby wypłacić Wiśle odszkodowanie Łobodzińskiemu.. Ja tam swoje wiem. Dawidowskiemu nie zależało na grze ani na szybkim powrocie. Zamiast trenować i robić coś chcąc powrócić na boisko wolał chodzić do kasyn (raz doznał urazy podczas jednej z wizyt ).W Lechii coś tam probówał ale to dlatego że dostawaje 1/10 tego co zarabiał w Wiśle , poza tym pół wieku pierdzenia w fotel już go znudziło. Prezes banku a pilkarz... dla mnie to dwie różne osoby i dwie różne sytuacje. Nie wierzę w to że Wisła przestała mu płacić. To byłoby zbyt piękne. Poza tym nie został uznany za winnego. O to własnie chodzi że gdyby Wisła tak zrobiła a sąd uznał go za niewinnego bądz takiego który miał malutki wpływ na te mecze to mógłby zarządzić odszkodowanie od Wisły, które mogłyby być liczone w milionach. I klub wie że za dużo by ryzykował..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 24.04.2011 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Nie porównuj sytuacji z Dawidoskim - on był kontuzjowany, gdy był zdrowy grał (chciał grać). Żadnego punktu kontraktu nie łamał. Natomiast Łobodziński na pewno miał w kontrakcie punkt dotyczący udziału w sprzedawaniu/kupowaniu spotkań - i to na jego podstawie został zapewne zawieszony. Wg. mnie zawieszenie zawodnika w prawach piłkarza oznacza również zaprzestanie mu płacenia. Nie masz też racji iż musimy czekać na wyrok sądowy. Myślisz, że jak prezes banku zostaje oskarżony o machinacje finansowe, to zarząd czeka na wyrok sądu? Przecież sprawy gospodarcze toczą się parę lat... Nie, taki pracownik zostaje z miejsca zwolniony - jeśli uda mu się oczyścić z zarzutów, wtedy co najwyżej będzie się sądził o jakieś odszkodowanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Łobo cały czas kosi kasiorę od klubu, nie łudźcie się, że jest inaczej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
z tego co sie orientują w wielu wilekich firmach w tym i bankach zarząd czy tez prezesi sa zatrudnieni własnie an kontraktach,a nie umowach o pracę.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z Gienkiem? Będzie gotowy na Górnik?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Spotkałam dzis Tsventana i Bunoze w restauracji. Genkov na mecz raczej będzie do użytku, Bunoza 1-1.5 m-ca do treningów. Czyli przygotowania mógłby zacząc z drużyna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Miłość, wierność, całe życie z Wisłą, honor, przyjaźń jest sprawą oczywistą!
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wisła jest ciągle na pierwszym miejscu i to ona rozdaje karty - wywiad z Maciejem Żurawskim.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...e4da573,1,3,60 Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Panie Bogdanie- moje kondolencje.
![]()