|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ale przecież już graliśmy w pucharze po tym Wilnie- między innymi wyjazd do Broendby. Więc o co ten strach?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wtedy nie mieliście geniusza od rozpracowywania taktycznego rywali jakim jest Rafał Janas.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
) oraz musi być jakaś zadyma bo co to jest za finał PP bez zadymy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
harthausenowi chyba nie o to chodziło. Wg niego póki Legii nie miną zawiasy, to strach przed wywaleniem(przez kibiców) zespołu z pucharów sprawia, że nie opłaca się budować mocnej drużyny.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
A ja się spodziewam multum żółtek w finale PP, więcej kopania po nogach niż w piłkę i ogólnie wojennej atmosfery.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No to mamy na obecną chwilę +3 pkt. nad Jagiellonią
Wisła Kraków 44 Jagiellonia Białystok 41 I teraz prześledzmy Wisła -Górnik Zabrze (dom) +3pkt -Lechia Gdańsk (wyjazd) 0pkt -Lech Poznań (d) +1pkt -Cracovia (d) +3pkt -Legia Warszawa (w) +1pkt -Zagłębie Lubin (w) +3pkt -Polonia Warszawa (d) +1pkt w sumie 56pkt Jagiellonia -Polonia Bytom (w) +3pkt -Widzew Łódź (d) +3pkt -Polonia Warszawa (w) +0pkt -Legia Warszawa (d) +3pkt -Korona Kielce (d) +3pkt -Cracovia (w) +1pkt -Ruch Chorzów (d) +3pkt w sumie 57pkt Mistrzem polski Jagiellonia ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia ma noz na gardle wiec bedzie musiala gryzc trawe z Jaga. Punkty moga Jadze urwac. Z Legia 3pkt? Watpie. Kazdy jest w stanie ograc Jage jak i rowniez Wisle wiec moim zdaniem takie rozpisywanie nie ma sensu kto z gim wygra lub przegra. Kazdy mecz jest inny
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No i wg tej rozpiski Jaga wygrałaby 8 z ostatnich 10 meczów w sezonie. Absolutnie nierealne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
żyjmy z meczu na mecz i nie myślmy o tym co będzie za parę tygodni bo się zamęczymy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Dla mnie to wygląda tak: Wisła -Górnik Zabrze (dom) +3pkt -Lechia Gdańsk (wyjazd) +1pkt -Lech Poznań (d) +3pkt -Cracovia (d) +3pkt -Legia Warszawa (w) +3pkt -Zagłębie Lubin (w) +3pkt -Polonia Warszawa (d) +1pkt 5-2-0 w sumie 61pkt Jagiellonia -Polonia Bytom (w) +1pkt -Widzew Łódź (d) +3pkt / ew. +1pkt -Polonia Warszawa (w) +0pkt -Legia Warszawa (d) +3pkt -Korona Kielce (d) +3pkt -Cracovia (w) +1pkt -Ruch Chorzów (d) +3pkt 4-2-1 w sumie 55pkt |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest ocena na chwilę obecną, tak? A za dwa, trzy tyg. gra Wisły czy Jagi może się diametralnie zmienić albo każdej innej drużyny tak samo i ta ewentualna rozpiska już nie ma żadnego znaczenia. Punkty między miejscami 4-5 a środkiem tabeli to kilka oczek, gdybyśmy przykładowo chcieli przydzielić nazwę drużynom patrząc na ilość punktów to Wisła była by lekkim liderem z Jagą, a potem to już środek tabeli od 3 do 13 miejsca. Myślę, że ten sezon jest specyficzny i takie zakładanie wyników jest dość ryzykowne bo mało co z tego może się potwierdzić. Chociaż podyskutowałbym z poszczególnymi Twoimi typami
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tak właściwie to nad Jagą mamy cztery punkty przewagi, a dopisywanie punktów przed meczami w naszej ekstraklasie nie ma większego sensu. Nie jest takie pewne że Jagiellonia wygra z Widzewem czy Polonią Bytom. My musimy wygrywać i nie oglądać się na innych. Co do grande finale copa del cojones (finału Pucharu Polski) to jest mi obojętne kto go wygra. Obie drużyny wiedzą że jest/może być to jedyna droga do europejskich pucharów. Swoją drogą, z tego co wiem to zwyciezca PP rozpoczyna grę od 3 rundy LE i ma więcej czasu na optymalne przygotowanie zespołu do rozgrywek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zakładam, że z Górnikiem 3pkt.
Lechia - rewelacją byłoby wygrać, ale 1pkt. biorę w ciemno. Amika i Legia - 4pkt. W Warszawie nie przegramy. Makabi - 3pkt. Zagłebie - 3pkt. Polonia - 3pkt. Jeśli będziemy musieli ten mecz wygrać, aby zostać mistrzem, to choćby skały srały, wygramy. Zakładam stratę 4 pkt. Jesteśmy królami swojego boiska. Gdańsk, Warszawa - tam wszystko się rozstrzygnie. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie lekceważyłbym w obecnej dyspozycji Polonii Warszawa w walce o tytuł. Jak nie będziemy wygrywali na wyjazdach to kto wie czy ostatni mecz z Czarnymi Koszulami nie będzie meczem o MP
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.04.2011 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Legii nie cierpię, ale wolę rywalizować o prymat w Polsce z nimi, niż z wronieckimi przebierańcami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
chociażby każdy lał Legie Lecha czy Żydów, to na mecze z nami zepną się jak skur****n i będą okropnie ciężkie trzy mecze. Tak więc w tych meczach nie zakładał bym żadnych pewnych punktów, a coś czuje że Jaga na farcie będzie wygrywała mecz za meczem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ta rozpiską bardziej chciałem zwrócić uwagę, że jeszcze nic nie jest pozamiatane i wszystko jest możliwe.
Będzie MP w Krakowie jak wygramy wszystko u siebie + jedna wygrana na wyjeżdzie. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak wwf, wszystko jest możliwe ale tak jak choćby yogul napisał, czeka nas parę meczy z rywalami przy których ich dotychczasowe wyniki przestają mieć znaczenia. Sam się dziwię sobie ale ogólnie mam optymistyczne nastawienie do końcowej rywalizacji o mistrzostwo. Jeśli gra Naszych nie spadnie poniżej pewnego poziomu i ich forma będzie optymalna na każdego przeciwnika to można mieć wysoko podniesione czoło na każdy kolejny mecz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przestańcie wyliczać jakieś pierdoły. Jak Wam się chce w ogóle? Panikujecie, jakby stała się jakaś narodowa tragedia, bo ograł nas bardzo dobry Śląsk Wrocław. To nasza pierwsza porażka od 11 spotkań, gramy całkiem niezłą piłkę, trzeba poczekać spokojnie - to jest sport, co będzie to będzie.
Wiecie - mnie i tak najbardziej cieszy to, że nasz główny konkurent to Jagiellonia, czyli na pewno nie zespół pompowany sztucznie przez media. Wiele wyjaśnią najbliższe 3 kolejki, jeśli po nich nasza przewaga się utrzyma, albo minimalnie wzrośnie, to jestem spokojny. A wierzę, że następne 3 mecze to 9 pkt. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Będzie można mówić ze jesteśmy Mistrzem wtedy gdy nikt nie będzie,nawet matematycznie nas wyprzedzić.
Nie wiem czy pamiętacie ale Legie rok temu pokonaliśmy m.in dlatego że Maaskant przed meczem twierdził że Legia jest mocniejsza,jest faworytem i to m.in ich zgubiło. Nie wpadnijmy w ten sam dołek. Wszystko leży w głowach piłkarzy,a najbardziej napastnika/ Nie patrzymy na innych,nie sluchajmy innych Jak dla mnie widać nową jakość w naszej grze patrząc na poprzednie lata,nawet na poprzednią runde. Kto nie wierzy niech obejrzy pierwsze mecze i policzy ilość dzid posłaną przez środkowych obrońców. Teraz wyglądamy lepiej,bardziej poukładanie tylko brakuje wykończenia. Biorąc pod uwage ze gramy kombinacyjnie,strzałów z 30 metrów bedzie mniej kosztem wiekszej ilosci podań i starania sie wejsc z piłka do bramki. Wiadomo,jak wyjdzie to ręce same składają sie do oklasków, ale do tego potrzeba napadziora. Jeden Genkov to jest mało - ze Śląskiem widać to dobitnie,nasz Asy przestworzy grają 30 wrzutek na nieskaczącego do główki Małeckiego a potem do nie potrafiącego trafiać głową w piłke Maćka (chociaz np.wiekszosc wbić Meliksona jest po ziemi,ciekawe czy takie założenia trenera czy jednak możliwości stopy) Wszystko będzie zależało od detali,Nasz Team działa w miare sprawnie jak grają wszyscy podnoszący jakość piłkarze a w tej grze takimi są dla mnie, niestety Jaliens ,+Jirsak+Kirm+Mały?+Melikson+Genkov,więc cieżko dywagować jaki wynik możemy ugrać np.na Legii jak nie bedziemy znali składu przed meczem.Niefarotwna kontuzja jakiegokolwiek ze środkowych stoperów/saperów i wymiana np.na Kowalskiego może byc bardzo niemiła. Może ale nie musi. W ofensywie wyglądamy naprawde miło,ostatnie mecze ku temu są dowodem,niemniej dalej sadze ze obrona to tykająca bomba. Widać ze np.niektóre braki obroncy staraja sie zrekompensować stosowaniem pułapek ofsajdowych ( bodajze jak bylismy w Chicago na turnieju tak własnie nasza obrona działała,ofsajdem ale czy to wystarczy?Ja ciesze sie z tego jak gramy, oglądajac wczoraj Legie i Lecha nie widziałem zbyt wielu cech wspólnych jesli chodzi o kulture gry.My gramliśmy na cięzkiej Oporowskiej, 22 strzały 18 sytuacji.posiadanie ponad 70% i masakra prawie 60 wrzutek.Takich glupich cyferek ot tak sie na meczu nie zrobi. Przypomnijcie sobie początek rundy,mecze które wygrywaliśmy na farcie. A teraz mam nadzieje,bedziemy wygrywać bo gramy lepiej,ładniej a przede wszystkim mądrzej. Nawet jeslibysmy (odpukac) nie wygrali MP ja bym trenera nie zwolnił i dał mu czas bo widać inną myśl taktyczną która powinna zaprocentować. Dlatego skupmy sie na nastepnym przeciwniku, pal licho szanse na mistrza, my teraz mamy Górnik i mamy z nimi znowu wygrać.(przeciez Bytom ma z Jagą mecz o 300 punktów,tak łatwo nie będzie) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Po 1 jak można mówić że Legia z nami da rade coś ugrać, przypomne gdyby nie fart, byłoby 6 porażek z rzędu. Z najgorszą drużyną wiosny. Tam nie można nie wygrać.
Po 2 nie ma sensu jakiekolwiek rozkminy. Nasza liga jest po****. Oprocz ostatnich 3 miejsc i pierwszych dwóch, pozostałe druzyny są absolutnie takie same. Jeszcze oprocz Poloni która na dobrą sprawe jeszcze dużo zamiesza i patrząc na ich terminarz i to jeśli nie stracą formy znowu, to mają pewne 3 miejsce, a moze i wyżej? ale to już zależy od Jagi i nas. Po 3 za tydzień wygramy z Górnikiem, a Lechia zagra jakiś kiepski mecz, to niemal pewne. Znowu będziemy wniebowzięci, a z Lechią i tak zmaścimy ten wyjazd i znowu bedzie to co teraz. Poprostu nie ma sensu nic analizować. Prawdziwy obraz tego czy mamy szanse być mistrzem będzie to, czy ugramy coś z kiepściutkim Lechem i dalej będziemy liderem. Jeśli tak, będziemy mistrzami na 99,9% |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Tak to już jest, że na Wisłę drużyny maksymalnie spinają poślady, walczą jak o życie o każdy cm murawy i jakoś przerywają te słabe serie. Mam nadzieje, że Legia nie obudzi się z nami. Lechia już sie obudziała, ale też się bałem, że dopiero na nas sie zepną i przełamią prawem serii. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
czkawką odbijają sie nam letnie transfery Henia bo ani Żuraw ani Rios-nominalni napastnicy co powinni Gienka zastąpic (czy zluzowac) nie strzelają
Co do tytułu MP to dopóki nie zaczniemy przywozic zwycięstw z wyjazdów(wiadomo że nie wszytskich) to tytuł będzie zagrożony.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.04.2011 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dajcie spokój z tymi wyliczeniami, parę straconych punktów na wyjazdach i już mamy przegrać mistrzostwo? A inne drużyny to niby na tych wyjazdach to będą wszystkich lać? Nie wiem czy wiecie ale w tabeli wyjazdowej to my jesteśmy obecnie na drugim miejscu. Nie zdziwiłbym się jakby Jaga zdobyła w pozostałych gościnnych występach tylko 2-3 punkty, a my 4-7, u siebie lejemy prawie wszystkich i jest gites. Martwić się zacznę dopiero jak w następnej kolejce jakimś cudem stracimy punkty i nas dogonią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sobotni mecz Lecha Poznań z GKS Bełchatów mógł zostać odwołany, bowiem podczas sędziowskiego obchodu boiska przed tym meczem okazało się, że murawa stadionu przy Bułgarskiej ... zapadła się! - podaje portal epoznan. Część bramki z powodu ostatnich prac związanych z murawą zapadła się o 5 cm. Służby odpowiedzialne za przygotowanie płyty do meczu szybko ruszyły poprawić bramkę, a sędziowie dokładnie sprawdzili czy lewa i prawa cześć bramki są równe.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ile ona jest ? miesiac ? Na meczu w sobote wygladała jakby miała miec ostatnim swoj mecz,masakra. Oczywiście ktoś tam z Poznania jak dowiedzieli sie o tej akcji 5 cm utrzymywał że to nie miało znaczenia, obserwatorzy wzięli jednak Sapele postrzelali mu poskakał i powiedział ze takie głupie 5cm jednak robi różnice. Na bank tajny spisek illuminatów poznańskich. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez RAF : 24.04.2011 o godz. 18:33.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach!
Przecież na tym piachu za trzydzieści lat powstanie z pewnością jasna, długa, prosta Zielona jak forsa murawa POZnanska*
Ostatnio edytowane przez murray : 24.04.2011 o godz. 18:31.
|
|
|