|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
jestem pewien ze ten prawy pomocnik zaglebia by zle podał i zwolnil by akcje jak to sie dzieje w naszej lidze zrozumcie ze slask to nie barcelona |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Gdyby się cofali biegnąc tyłem do naszej bramki - piłkarze Śląska albo by ich wyprzedzili i byłaby czwórka na Pareikę. Poza tym... Jaki pomocnik Zagłębia? Taktyka, jaką obrali Cikos i Paljić była najlepsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
.......enie czystej wody.Równie dobrze, możemy napisać, że "gdyby" nie farfocel Wilka, gol Śląska na początku meczu, remis z Bytomiem to było by o wiele lepiej.
Czy tutaj ludzie zawsze muszą popadać w skrajności w skrajność? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dzisiaj o 21:30 na nSport w programie "Sylwetka" będzie wywiad z naszym trenerem. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł go nagrać i potem wrzucić tutaj z niego linka bo ja niestety nie posiadam n-ki. Z góry dzięki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moją wdzięczność ten osobnik pozyskałby również
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a gdyby ktoś tak znalazł stream to już w ogóle
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
nsport -online + gogle
![]()
derr
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
czy mógłby ktoś wrzucić linki aby ściągnąć wywiad z Maskantem? dzięki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dokładnie, wywiad naprawdę bardzo fajny. Ogólnie pomysł i realizacja bardzo dobre, brawo dla n-ki. Oby więcej takich programów, przyjemnie się oglądało i słuchało Roberta. Polecam każdemu, koniec bardzo fajny jak pokazuje herb Wisły i mówi "Tylko Wisła"
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Świetny program. Ten wywiad utwierdził mnie tylko w przekonaniu że Maaskant to świetny szkoleniowiec, a zarazem świetny człowiek. Klasa sama w sobie.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
O proszę naszemu trenerowi za niedługo urodzi się dziecko.
Zostanie po raz pierwszy ojcem... w dosyć podeszłym wieku. Może wychowa nam jakiegoś nowego grajka do Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Maskant jest ok pachnie zachodem
oby tylko zakotwiczyl na dluzej w Wiselce![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Robert już ma syna który mieszka w Holandii, W jednym z wywiadów wspomniał. Jeśli chodzi o jego pierwszy związek/ małżeństwo to nic dużo nie wiadomo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najzwyczajniej nie sposób go nie lubić.
Oby tylko, gdy nastąpi kiedyś jakiś kryzys naszej drużyny (jest to nieuniknione) odpowiednie osoby wykazały się lojalnością, a nie próbowały szukać pretekstów do jego zwolnienia. Powodzenia Robert. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
''Ciagle tu jest ...
taaa mamy szczescie" hahhaha ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
analiza meczu Śląsk - Wisła: http://taktycznie.blogspot.com/2011/...tramawaje.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A mnie utwierdziły ostatnie mecze Wisły. Przynajmniej tę część o szkoleniowcu. Widać że jest jakiś pomysł na grę, a nie Maciusiowa dzida na Brożka. Próbujemy grać w piłkę. Jasne, wychodzi raz lepiej, raz gorzej, ale lepsze to niż stała degrengolada z naszą rodzimą myślą szkoleniową. Przepaści do europejskich średniaków nie zapełnimy w miesiąc.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja tak jak Wolfy---widze swiatelko w tunelu i to nie tylko w drodze ku MP ale tez ku Europie-bo to tam Robert bedzie mogl pokazac jakim jest trenerem
![]() Oby mu sie powiodło-ze Stanem tworzą super duet ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Chyba tylko ślepiec nie zauważy wyraźniej poprawy w grze. Ja mam nadzieje, że nawet jeśli w tym sezonie mistrzostwa nie będzie klub nie pozbędzie się Stana i Roberta i wrócimy do bagna z "polską myślą szkoleniową" rodem z epoki dinozaurów tylko będziemy konsekwentnie realizować dalej, a w przyszłym sezonie może nie być na nas w lidze mocnych.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dla mnie Maaskant ma niestety jedną wadę która w pucharach (moja prywatna opinia) nie wróży nam sukcesu. Maaskant jest mało elastyczny i za mało kalkuluje po włosku w dwumeczach. Co dobre jest na ligę - atak, otwarty ofensywny futbol - w pucharach raczej się nie sprawdzi. Bo powiedzmy sobie szczerze na przykładzie Amici - z iloma zespołami Lech mógł prowadzić otwarty ofensywny futbol przy swoim potencjale kadrowym? Z Azerami, owszem, ze Spartą? Nie specjalnie o MC, Juventusie nie wspominając. Również brak mu myślenia strategicznego - gramy pierwszy mecz z Podbeskidziem - gra nam nie idzie. Trener z doświadczeniem pucharowym spokojnie dogrywa taki mecz do końca. Jest 0-0. Nic nie zyskałeś, ale i Podbeskidzie nic nie zyskało. Ale nasz treneiro od otwartej gry zapędza wszystkich do szturmu na bramkę Podbeskidzia w ostatnich 5 minutach i przez brak asekuracji dostajemy 0-1. W lidze byłoby to sensowne, lepsze bowiem 3 punty niż 1! Warto ryzykować. W pucharach - NIE. Paradoksalnie 0-0 u siebie jest świetnym wynikiem. Mamy rewanż w Bielsku i remis 2-2, który dałby nam awans... Jeśli Maaskant będzie chciał grać w pucharach tak jak w lidze (otwarty ofensywny futbol) to skończymy naszą grę na przegranej 6-1 z Juventusem jak jego Breda z Villareal. Nie mamy potencjału na otwartą grę, Lech go też nie miał. Ale wuefista (Zieliński) który ma zdecydowanie więcej doświadczenia pucharowego od Maaskanta wiedząc o tym, grał na "małe przewagi" i ostrożną grę z tyłu a nie brnął w ładną otwartą grę. Tak to widzę, z Petrescu i jego wizją futbolu mielibyśmy szansę osiągnąć więcej w pucharach niż z Maaskantem i jego otwartą grą. Ale mam nadzieję że się mylę i w pucharach coś tam pogramy
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.04.2011 o godz. 10:50.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.04.2011 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zgodzę się z poprzednikami, że widać światełko w tunelu...
Zgodzę się z poprzednikami, że ślepiec by nie zauważył poprawy w grze... Zgodzę się też i z tym, że na obecną chwilę Stan i Robert to duet o jakże innej nowoczesnej myśli trenerskiej niż ich poprzednicy (którym i tak trzeba oddać to co cesarskie jak na tamte sezony w których zdobywaliśmy tytuły MP i inne) A zatem realizujmy konsekwentnie to co przyniesie nam chlubę na koniec sezonu... Realizujmy to, że nie będzie mocnych na nas w lidze... Tylko pamiętajmy, że liga to nie wszystko... Panie Cupiał, Panie Maskant My czekamy na coś więcej...Każdy tytuł Mistrza Polski to miód na nasze Wiślackie serca ale przede wszystkim czekamy aby wreszcie Nasza Ukochana Wisełka zaistniała na arenie międzynarodowej w pełni tego słowa znaczeniu!!! Czy to będzie już w tym sezonie to na prawdę nie nam sądzić bo jak na razie przesłanki są ale mało optymistyczne... Gramy nie złą piłkę...liderujemy ekstraklasie...ale droga jeszcze daleka do najwyższych celów. Niewątpliwie musimy być cierpliwi i wyrozumiali aby WISŁA KRAKÓW w tym obecnym składzie personalnym trenersko-zawodniczym spełniła nasze najskrytsze marzenia. ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie można się nie zgodzić z wypowiedzią PhantomRanger.
Gra Wisły oparta jest na długim budowaniu ataku pozycyjnego, przy dużej ilości krótkich podań. Jak nie ma miejsca po lewej stronie, przenosimy piłkę na 2 stronę. Szybkie kontry? Z tym problemu też nie ma. Jest kilku naprawdę szybkich piłkarzy w naszej drużynie potrafiących szybko skontrować przeciwnika. Szkoda, że skuteczność wiślaków pod polem karnym przeciwnika nie jest taka wysoka jak pod swoim polem karnym. (Tak Panie Wilku, Sobolewski - pracujemy nad atakowaniem bramki przeciwnika, nie swojej). Nie tracimy głupich piłek, nie ma gry w stylu 'długa piłka na Rasiaka, jakoś to będzie. Więc trzeba być ślepcem, bądź leśnym dziadkiem z wydziału szkolenia PZPN, żeby nie zauważyć mocnego zarysu stylu Maaskanta na drużynie. Wiem, samo posiadanie piłki 60-40 na naszą korzyść to za mało, ale przypomnijmy sobie, że ta drużyna gra ze sobą nie całe 10 miesięcy. Ze zlepku piłkarzy rozjechanych przez Karabach Agdam powstało coś na wzór mistrza polski. Pierwszy raz od lat wypaliły praktycznie wszystkie transfery do drużyny. Jest ktoś, kto naprawdę myśli, że polska myśl szkoleniowa była by wstanie odbudować Wisłę w tak krótkim czasie? W wywiadzie Maaskant pokazał, że jest odpowiednim człowiekiem w odpowiednim miejscu. I ta teoria o polakach patrzących tylko pod swoje nogi - poezja. 100% trafna w odniesieniu do babki z dzieckiem, jak i naszego szanownego rządu. Każdy dba tylko o siebie. Robert Maaskant, nowa jakość w polskiej kopanej. Powodzenia kołcz! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A ja nie liczę na żadną LM w tym roku, co najwyżej na jakieś udane mecze w LE.
O wiele ważniejsze jest budowanie drużyny, bo okres dziewięciu miesięcy to może dobry jest na przyjście na świat noworodka, ale nie na zbudowanie mocnej w perspektywie europejskiej drużyny. Nawet gdybyśmy mieli obsadzone wszystkie pozycje (a nie mamy) to i tak zrobienie z tego maszyny do grania w piłkę trwa trochę dłużej niż na razie miał Maaskant. Widzę to tak: - wymiana piłkarzy na kilku jeszcze pozycjach (każdy wie jakich więc nie będę się powtarzał) - to Stan jest fachowcem, co udowodnił więc mu ufam - zgrywanie zespołu - tu Robert jest fachowcem co udowodnił - atak na pokazanie się w Europie w 2012 roku |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|