The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2011, 11:23
Tego zawodnika pamietamy wszyscy - napsuł nam chlopak wiele krwi. Nie kosztuje duzo ale to ciekawy pilkarz.
http://www.transfermarkt.de/de/afran...er_121842.html
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.04.2011, 16:59
ale dużo zarabia i nie wiadomo, czy aż tak bardzo pragnie grać u nas
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.04.2011, 19:10
Moja propozycja: http://www.transfermarkt.co.uk/en/ry...ler_65256.html

Kończy mu się kontrakt. Kapitan drużyny Eredivision. Excelsior walczy przed spadkiem, a on ma juz 9 asyst w lidze. Excelsior to beniaminek, wcześniej w drugiej lidze Holenderskiej miał świetne statystyki regularnie sporo asyst i goli. Dobry byłby łącznik między Meliksonem, a Sobolem.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.04.2011, 19:46
Panowie tu wrzucacie kandydatury napastników i pomocników a ja chciałbym zauważyć, że my nie mamy obrony i na tym trzeba się skupić w pierwszej kolejności.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.04.2011, 19:52
Powiem tylko tyle... Tomasz Kupisz... oglądam mecz Jagi z Górnikiem i trzeba przyznać, że chłopak rozgrywa dobre zawody.
zresztą nie schodzi ten piłkarz poniżej jakiegoś poziomu i w dodatku kończy mu się kontrakt w czerwcu...
http://www.transfermarkt.de/de/tomas...ler_45185.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.04.2011, 20:07
nie przedłużył w Jadze
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.04.2011, 07:44
Za rok widzę środek

Melikson
Kaźmierczak

Wilk( ew. Sobol)

i mozemy walczyc w pucharach
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.04.2011, 08:30
Taki Kaźmierczak i Kupisz by się przydali ale nie ma co ;/ Sci-fi ;/ Musimy szukać przede wszystkim drugiego Genkova i Meliksona. Melikson na boku grać nie powinien, wole go na śrdoku
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.04.2011, 08:33
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Taki Kaźmierczak i Kupisz by się przydali ale nie ma co ;/ Sci-fi ;/ Musimy szukać przede wszystkim drugiego Genkova i Meliksona. Melikson na boku grać nie powinien, wole go na śrdoku
Kaźimierczak ?
Nam potrzeba defensywnego pomocnika który potrafi jeszcze grać w piłkę oprócz tego że wygrywa głowy i kopię piłkę wszędzie tam aby nie wpadła do ich własnej bramki.
Tutaj trzeba drugiego Cantoro.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.04.2011, 08:50
Kaźmierczak potrafi grać w piłkę i to byłby idealny łącznik między ofensywnym a defensywnym pomocnikiem, z resztą pisałem o tym ponad miesiąc temu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.04.2011, 09:10
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle beda za drodzy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.04.2011, 11:43
PS poleca zawodników do naszej ligi
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Eks...772,1,381.html

Imponuje 20 bramek tego Alvesa z Videotonu,co prawda ma 28 już lat ale jako zastępca Gienka by sie przydał albo ten trzeci strzelec ze Słowacji-Majtan ze Ziliny.

Tym lewym pomocnikiem BATE-Nechijachikiem też można by sie zainteresowac bo z Kirma wielkiego pożytku nie ma
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.04.2011 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
Mungo
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 22.04.2011, 12:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
PS poleca zawodników do naszej ligi
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Eks...772,1,381.html

Imponuje 20 bramek tego Alvesa z Videotonu,co prawda ma 28 już lat ale jako zastępca Gienka by sie przydał albo ten trzeci strzelec ze Słowacji-Majtan ze Ziliny.

Tym lewym pomocnikiem BATE-Nechijachikiem też można by sie zainteresowac bo z Kirma wielkiego pożytku nie ma
Ty z tym Kirmem na serio Kirm jest motorem napedowym naszych ofensywnych akcji a ty piszesz ze nie ma z niego pozytku, lepiej obejrzyj jeszcze raz nasze mecze z rundy wiosennej i zobaczysz ze kirm jest jednym z najlepszych zawodników naszej druzyny jak nie ligi.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.04.2011, 12:30
Mungo napisał(a):Wyświetl post
Ty z tym Kirmem na serio Kirm jest motorem napedowym naszych ofensywnych akcji a ty piszesz ze nie ma z niego pozytku, lepiej obejrzyj jeszcze raz nasze mecze z rundy wiosennej i zobaczysz ze kirm jest jednym z najlepszych zawodników naszej druzyny jak nie ligi.
no faktycznie wczoraj zagrał super.Z jego rajdów niewiele wynika,bardzo często traci piłke ,marnuje sytuacje bramkowe ,przy tym jest słaby technicznie.Do Zienia to mu bardzo daleko czy nawet do Jaśka Paulisty.Na lige to może i Andraż starczy ale nie na puchary to trzeba szukac kogoś lepszego.To samo Jirsak.Przynajmniej jeśli mówimy o pierwszej 11.Pozatym obaj brali udział w meczach z Lewadią i Karabachem o których chyba każdy chce zapomniec
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.04.2011 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.04.2011, 12:43
no faktycznie wczoraj zagrał super.Z jego rajdów niewiele wynika,bardzo często traci piłke ,marnuje sytuacje bramkowe ,przy tym jest słaby technicznie.
No tak, Kirm jest winny za wczorajszą porażkę, nie ma co. Wszyscy zagrali super ale Kirm fatalnie.
Naprawdę jak się nie raz czyta to forum to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

Pozatym obaj brali udział w meczach z Lewadią i Karabachem o których chyba każdy chce zapomniec
Ja bym wywalił każdego kto grał w tamtych meczach, a co!
Odpowiedz cytując
Mungo
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 22.04.2011, 12:54
AYALA, idąc twoim tokiem rozumowania to Barcelona powinne szukac kogos lepszego od messiego bo ten tez zagraw w tygodniu slaby mecz. AYALA powiedz mi jak kirm mial sie rozspedzic skoro slask bronil sie cala druzyna na swojej polowie i tylko czekal na kontry a o technice jego to juz nie bede nawet wspominal.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.04.2011, 13:20
Kirm razem z Malym jest najlepszym strzelcem druzyny wiec jakim cudem nie ma z niego pozytku? Pierwszy raz ogladales Wisłe w tym sezonie czy co, ze tak gadasz? Kirm zagral dobre spotkanie jak reszta zespolu ale co moglismy zrobic majac przed soba wszystkich pilkarzy Slaska. Co miał powiedziec np Guardiola po meczu z Interem - ze ten pilkarz albo ten pilkarz zagral słabo dlatego nie ma awansu do Finału? Przegralismy przez błedy własne a nie przez Kirma. Z takich spotkan mozna wyciagnac dobre wnioski na przyszłosc.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.04.2011, 13:30
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Kirm razem z Malym jest najlepszym strzelcem druzyny wiec jakim cudem nie ma z niego pozytku? Pierwszy raz ogladales Wisłe w tym sezonie czy co, ze tak gadasz? Kirm zagral dobre spotkanie jak reszta zespolu ale co moglismy zrobic majac przed soba wszystkich pilkarzy Slaska. Co miał powiedziec np Guardiola po meczu z Interem - ze ten pilkarz albo ten pilkarz zagral słabo dlatego nie ma awansu do Finału? Przegralismy przez błedy własne a nie przez Kirma. Z takich spotkan mozna wyciagnac dobre wnioski na przyszłosc.
Mały,Melikson,Genkow- to są najsilniejsze ogniwa w ofensywie obecnie w Wiśle i to Oni ciągną gre do przodu.Kirm za czesto traci piłki w pojedynkach 1 na 1 ,marnuje sytuacje bramkowe.już bym wolał Palijca na lewej pomocy.
Poprostu już widziałem znacznie lepszych lewych pomocników w Wiśle niż Andraż np. Zieniu,Paulista,Gora czy nawet Brasilia.O Kosie nawet nie wspominam

Małkowskim bym sie z Bełchatowa zainteresował.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.04.2011 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
raaadek1
Member

Od: 03.2007

Stary 22.04.2011, 14:41
Mały,Melikson,Genkow- to są najsilniejsze ogniwa w ofensywie obecnie w Wiśle i to Oni ciągną gre do przodu.Kirm za czesto traci piłki w pojedynkach 1 na 1 ,marnuje sytuacje bramkowe.już bym wolał Palijca na lewej pomocy.
Poprostu już widziałem znacznie lepszych lewych pomocników w Wiśle niż Andraż np. Zieniu,Paulista,Gora czy nawet Brasilia.O Kosie nawet nie wspominam

Małkowskim bym sie z Bełchatowa zainteresował.
A Małecki nie traci piłek w pojedynkach 1 na 1. Nie rzadko z jego holowań piłki nie ma żadnego pożytku a jest tylko strata piłki.
A porównywania Kirma do wymienionych graczy przemilczę.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.04.2011, 15:51
raaadek1 napisał(a):Wyświetl post
A Małecki nie traci piłek w pojedynkach 1 na 1.
Szczerze mówiąc to nie, najczęściej traci piłkę w pojedynku 1 na 3, bo po co podać, skoro można wbiec w trzech zawodnikow druzyny przeciwnej?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.04.2011, 15:56
Pewnie mnie wysmiejecie ale polski napastnik do wziecia
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.04.2011, 17:17
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Pewnie mnie wysmiejecie ale polski napastnik do wziecia
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html
Jestem pewien, że akurat on dałby nam i tak więcej pożytku niż "Władca Muraw"...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.04.2011, 17:18
http://www.transfermarkt.de/de/tavar...ler_69184.html
Tavares, 27 lat, napastnik, 176 cm.
12 bramek w tym sezonie i 13 asyst.
Kontrakt do: 30.06.2013
http://www.transfermarkt.de/de/nusmi...er_123076.html
Nusmir Faljic, 24 lata, napastnik, 191 cm.
13 bramek i 5 asyst.
Kontrakt do: 30.06.2011
http://www.transfermarkt.de/de/bart-...er_101785.html
Bart Biemans, 23 lata, boczny obrońca 182 cm.
4 gole w tym sezonie.
Kontrakt do: 30.06.2011
.http://www.transfermarkt.de/de/daan-...ler_63334.html
Daan Bovenberg, 23 lata, boczny obrońca, 183 cm.
5 goli w tym sezonie.
Kontrakt do: 30.06.2012
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.04.2011, 18:41
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewien, że akurat on dałby nam i tak więcej pożytku niż "Władca Muraw"...
Z tym trudno nawet polemizować, skoro Żuraw nie daje nam nic. Jest jeszcze mniej przydatny niż Wojciech Ł. dopóty jego grzeszki nie wyszły na jaw.

Ja sobie natomiast przeczytałam dzisiejszy artykuł w PS, gdzie napisano o kilku "wartych uwagi". Jako, że mamy tak naprawdę tylko jednego napastnika to ja bym była ciekawa tego Spasa Deleva (nawiasem mówiąc fajny misio dla żeńskiej części kibiców).
Oczywiście na youtube czy suche statystyki nie ma co patrzeć i pasowałoby kogoś wysłać na wycieczkę by go obejrzał. Lech i Legia robiły pod niego podchody, nie wyszło, ale kulisów nie znamy.

W ogóle to jestem zaskoczona, że PS napisał w końcu coś z sensem jakimś. o.O
Przyjrzeć się niektórym by nie zaszkodziło, co by kolejne "Kriwce i Rudnevsy" nie poszły do Amiki.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.04.2011, 19:57
http://www.youtube.com/watch?v=1JDZvcapm5U

LUDZIE TO JEST SKARB!

zaden Siwakov, zaden Jirsak.

Kaźmierczak idealnie pasuje do Wisły.
Nawet przy bardziej defensywnym sposobie gry R.Sobolewskiego, Kaźmierczak zapewnia wyważony poziom pomiędzy ofensywą a defensywą.
Trzyma cały czas pewnien poziom, strzela bramki.

ile by nie kosztował, trzeba go koniecznie kupić (do granic rozsądku oczywiście)
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.04.2011, 22:02
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html ja bym go wzial na miesiac jako zmiennika dla Genkowa...mecz we wroclawiu pokazal ze nie mamy nawet cwierc zawodnika na te pozycje..gdyby tak okazalo sie ze np odpukac bulgar dozna jakiejs kontuzji i nie zagra miesiac tytul mozna by wpisac miedzy bajki...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.04.2011, 22:31
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html ja bym go wzial na miesiac jako zmiennika dla Genkowa...mecz we wroclawiu pokazal ze nie mamy nawet cwierc zawodnika na te pozycje..gdyby tak okazalo sie ze np odpukac bulgar dozna jakiejs kontuzji i nie zagra miesiac tytul mozna by wpisac miedzy bajki...
Gość rozegrał 15 meczy na Cyprze i nie strzelił żadnej bramki. Po co on nam?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.04.2011, 09:14
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
drwali to my mamy, nie wiem po co nam większa ilość ?

tu byłby dobry zmiennik dla Gienka - Valikonja,ma 22 lata a wiec bedzie można na nim w przyszłości jeszcze zarobic
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
miał bdb sezon 2 lata temu, ostatni lekki dołek ale widać że teraz się odradza, można brać w pakiecie z Tavaresem(12 bramek, 13 asyst) - ciekawy jestem jakby się z Genkovem sprawował
Ostatnio edytowane przez TOMEK 11 : 23.04.2011 o godz. 09:29.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.04.2011, 09:36
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post

miał bdb sezon 2 lata temu, ostatni lekki dołek ale widać że teraz się odradza, można brać w pakiecie z Tavaresem(12 bramek, 13 asyst) - ciekawy jestem jakby się z Genkovem sprawował
to troche jak z Sernasem, ciekawe czy teraz jak nie strzela bramek cena za Litwina jest też 1,2 mln € ? Jeśli by Widzew obniżył cene to ja bym sie nim zainteresował.Ostatni mecz pokazał że bez napastnika ciężko wygrac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.04.2011 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.04.2011, 09:50
to troche jak z Sernasem, ciekawe czy teraz jak nie strzela bramek cena za Litwina jest też 1,2 mln € ? Jeśli by Widzew obniżył cene to ja bym sie nim zainteresował.Ostatni mecz pokazał że bez napastnika ciężko wygrac
jak dla mnie to Sernas zaje*** focha po tym Blackpool, a co do ceny to Widzew nawet połowy tej kwoty nie weźmie; inaczej sprawa ma się z Velikonją- koleś 2 lata temu zdobył 17 bramek(miał wtedy 20 lat i zdążył nawet zadebiutować w repr. Słowenii) ale przyszła półroczna kontuzja i pozamiatane, ostatnio zaczął wychodzić na prostą co zaowocowało transferem do najmocniejszego w Słowenii Mariboru i co najważniejsze gra tam, dodam tylko że Maribor zapłacił za niego 300k euro
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów