The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2011, 08:14
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Mączyński jest słaby i tyle. Gdyby był dobry już dawno grałby w 1 składzie. To nie zawodnik na Wisłe.
Myślicie że jest lepszy od Guły który sie na ławke rezerwowych nie łapie?
Tak myślimy...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.04.2011, 08:24
AYALA napisał(a):Wyświetl post
PSG obserwuje Małego
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Sprzedawanie Małeckiego za mniej niż kwotę zapisaną w kontrakcie - 2,5 mln € - jest kompletną głupotą. I myślę, że nikt na to w klubie nie pójdzie. Dla PSG wyłożenie takich pieniędzy to żaden problem.

Co do przyszłych ruchów transferowych: Stan awizuje 2-3 piłkarzy, chyba że jeszcze kogoś sprzedamy w lecie (Małecki? Melikson? Kirm?). I moim zdaniem to jest rozsądna strategia.

Nie ma sensu iść na ilość, tylko na jakość. Stan udowodnił, że jeśli mu się da czas i pieniądze, może pozyskać bardzo wartościowych piłkarzy. Kadrę trzeba czyścić z zawodników zupełnie nieprzydatnych i powoli wzmacniać solidnymi grajkami. Wolę 2-3 piłkarzy pokroju Genkowa czy Jaliensa, niż 5-6 klasy Boukhariego.

Trzeba też pamiętać, że mimo kompetencji naszego dyrektora sportowego nie zawsze musi nam się tak pofarcić, jak w zimie. W zasadzie poza problemami aklimatyzacyjnymi Jaliensa (które mam nadzieję, że już przezwycziężył) oraz słabszą dyspozycją fizyczną Genkowa, wszyscy zawodnicy od razu zaczęli grać na solidnym, dość wysokim poziomie.

Więc kolejna "rewolucja" w składzie może być bardzo ryzykowna. Moim zdaniem jakiś trzon zespołu jest:
Pareiko-Cikosz-Chavez-Jaliens-Pajlić-Kirm-Wilk-Jirsak-Melikson-Mały-Genkow, do tego Jovanic, Bunoza, Kowalski (jako 4 środkowy obrońca może być), Sobolewski, Garguła.

Widać wyraźnie, że brakuje przynajmniej 1 bocznego obrońcy, skrzydłowego oraz napastnika. Gdyby pozyskać 3 solidnych piłkarzy na te pozycje, byłoby całkiem nieźle.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.04.2011, 08:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
PSG obserwuje Małego
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Gdyby jednak Mały odszedł (mam nadzieje, ze nie) to jak dla mnie Kamil Kosowski to byłby dobra alternatywa do zastapienia Patryka - takie jest moje zdanie. Trzeba sie przygotowac na kazda ewentualnosc
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.04.2011, 08:39
Jeśli to naprawdę mają być tylko 2 -3 transfery, to przy założeniu że z Wisły odchodzi 6 kolejnych najsłabszych zawodników to pod żadnym pozorem nie możemy sprzedać nikogo z Podstawowego Składu!byłby to kolejny krok wstecz a tego nikt z nas nie chce.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.04.2011, 08:59
Żewłakow - zdecydowanie nie.
Kosa - w jakim stopniu byłby to stary-dobry Kosa, a na ile mógby to być casus Żurawia 2010/2011 - oto jest pytanie?
Jeśli to możliwe to proszę - nikogo nie sprzedawać (chyba że Jovanica, Bunozę czy Gargułę), a kupmy z 5 nowych dobrych grajków.
Jak dla mnie to powinni odejść Cikos, Kowalski, Burliga, Łobo, Rios, Boukhari, Żuraw, Shivakow, Branco plus jeśli mamy szanse na kogoś lepszego to Jovanic, Bunoza, Chavez i Garguła
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.04.2011, 09:04
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Tak myślimy...

Tylko tak da sie to skomentować...
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 20.04.2011, 09:11
Zaznaczam że piszę tylko pod względem piłkarskim. Czy może mi ktoś przypomnieć czy Patryk grał w ostatnim meczu ? Jak Wisła grała pod jego nieobecność ? Co się działo na forum jak sprzedawali Marcelo, Głowackiego (ciągłe kontuzje), braci Brożków (0 bramek w lidze tureckiej), Diaza ... ?

Więc więcej spokoju zalecam bo gdyby nawet sprzedali Małego (za min. 2,5 mln. euro) to nic się nie dzieje. Tyle tylko że nie będziemy mieli jednego z ostatnich zaangażowanych w nasz klub zawodników a tego nikt nie chce chyba. Patryk grając w Wiśle jest niezłą reklama dla klubu. Kto teraz poza Meliksonem jest tematem dyżurnym w każdej gazecie i w TV ? Z kim połowa dzieci do których zawodnicy Wisły jeżdżą z wizytami do szkół się identyfikuje (no jeszcze Sobol jest takim zawodnikiem) ?
Odpowiedz cytując
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 20.04.2011, 10:21
Może Mączyński nie jest lepszy od Garguły,ale ma coś czego temu drugiemu brakuje AMBICJI,tak mi się wydaje i dlatego zasługuje na szanse.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.04.2011, 10:51
Mały nie odejdzie ma zbyt mocne serce i zbyt słabą głowę na szczęście. Chodzi mi o pozytywną wartość tego stwierdzenia, iż nie myśli o pieniądzach, zrobieniu kariery w innych lepszych klubach, tj. PL itp. lecz chce dla Wisełki jak najlepiej.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 20.04.2011, 11:15
Swoją drogą, taka mnie naszła refleksja na popularny temat liczby obcokrajowców. To jest chyba najwłaściwszy dział...

Twierdzę, że nie ma sensu przepłącać za pierdołowate pokolenie. Ale za to dzisiejsi 16-18latkowie już mają na kim się wzorować. Chodzą sobie wokół tego stadionu i naprawdę jest o czym marzyć... zagrać przy pełnym R22 z Maorem, może zamiast niego? Za parę lat...
Jeśli infrastrukura i szkolenie się poprawi (a osoba S. Valckxa jakoś mnie uspokaja, że tak), to możemy mieć całkiem niezły narybek za parę lat. I to może nawet w większości klubów Ekstraklasy. Uczenie się na "piłkarza minimalistę z piękną fryzurą, jedną niepełnosprawną nogą i zadyszką po 20 metrach" po prostu nie będzie opłacalne. To zawsze ostateczny ale i najpewniejszy bodziec dla każdego.

Zatem ja tam traktuję ten brak Polaków w składzie jako swoiste katharsis. A zresztą nasi obecni Wiślacy to też nie jakieś tam ciało totalnie nam obce. Jedni robią rekolekcje, trener jeździ na rowerku. Bunoza honorowy obywatel Bonarki, Boukhari gra z dziećmi w FIFE na sektorze rodzinnym chyba (jakoś mnie to nie dziwi, to chyba jego najlepsza pozycja.. przy całej sympatii). Oni stają się Wiślakami, Krakusami, to nie tak że mają nas totalnie gdzieś i siedzą tu jak w Rosji czy Turcji - pod pistoletem...

--

A żeby nie było totalnie offtopic.

Wpadłem na inny równie chyba oryginalny pomysł...

Co do transferów w przyszłym okienku to jasne, przydałby się defensywny pomocnik, skrajni obrońcy, może perspektywiczny środkowy obrońca no i napastnik choć ja wierzę w Genkova.

ALE można pójść inną drogą. Zamiast 3-4 piłkarzy ocierających się o skład (czyli na podobnym poziomie co Paljić, Siwakow) można też kupić jedno naprawdę duże nazwisko. Praktycznie obojętnie na którą pozycję. No i bocznego obrońcę bo bez tego jednak sobie nie wyobrażam przyszłego sezonu.
Europejska gwiazda (oczywiście w miare realne nazwisko do ściągnięcia.. ale co jest realne przy Valckxsie? kto wie? ) mogłaby dodać jeszcze większych skrzydeł obecnej ekipie...
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Od: 01.2011

Stary 20.04.2011, 12:27
na stronie gówna wybiórczego jest taki wywiad z 17-letnimi zawodnikami Rozwoju Katowice:

Piłkarze ze śląskich klubów ekstraklasy mogą tylko pozazdrościć wrzawy medialnej, jaka powstała wokół 17-letnich Arkadiusza Milika i Wojciecha Króla. Czy juniorzy III-ligowego katowickiego klubu to rzeczywiście perełki, jakich od dawna nie widziano w tym regionie?
Milika (w zeszłym tygodnia strzelił gola Anglikom w wygranym 4:1 meczu reprezentacji juniorów) i Króla chętnie widziałyby w swoich szeregach najsilniejsze śląskie kluby. Miejsce w kadrze proponuje im też Legia Warszawa. Dzięki testom w słynnym Tottenhamie Hotspur mieli okazję poznać samego Davida Beckhama.

Maciej Blaut: Od czego rozpoczęło się szaleństwo wokół was?

Arkadiusz Milik: To przyszło naturalnie. Jako dzieci jeździliśmy na turnieje z Rozwojem, gdzie często ja zostawałem najlepszym strzelcem, a Wojtek najlepszym zawodnikiem. Potem poprzeczka była stawiana coraz wyżej. Jesienią przyszły występy i gole w trzeciej lidze.
Wojciech Król: Najwięcej szumu zaczęło się rozbić, gdy pojechaliśmy na testy do Górnika Zabrze.
Nie zwariowaliście od tego?

Milik: Staramy się twardo stąpać po ziemi. Najlepiej jednak, żeby oceniał to ktoś z boku. Żadna ostra reprymenda nam się nie zdarzyła. Jak ktoś mówi o uderzającej do głowy wodzie sodowej, to najwyżej w żartach.
Czujecie się gwiazdami?

Milik: Gwiazdy to są na niebie. Ewentualnie w lidze hiszpańskiej: Ronaldo i Messi. A nas to czeka dużo mozolnej pracy. Dopiero dzięki niej możemy osiągnąć cele, o których marzymy.

Twój menedżer Janusz Oster podobno porównał Cię do Andrzeja Szarmacha i Włodzimierza Lubańskiego razem wziętych.

Milik: Zacznijmy od tego, że ten pan nie jest moim menedżerem. Rozmawiałem z nim, ale nie podpisywaliśmy żadnej umowy. Nie wiem, jak można w ogóle użyć takiego porównania?! Po tych słowach nasza współpraca została zakończona.

Król: Nie mamy jeszcze menedżerów. Nie da się jednak ukryć, że jest trochę takich propozycji. Na razie za bardzo się nad tym nie zastanawiamy.

Nie uważacie, że zamieszanie wokół was jest przesadzone? Przecież w seniorskiej piłce rozegraliście dotąd dopiero kilka spotkań.

Milik: Pewnie, że tak. W Polsce już tak jest, że jak pojawi się utalentowany piłkarz i jeszcze bramkę strzeli, to zaraz robi się wokół niego wielki szum.

Król: Dlatego podchodzimy do tego wszystkiego spokojniej niż całe otoczenie.

Jak trafiliście na testy do Anglii?

Milik: Dzięki kierownikowi Rozwoju Zbigniewowi Dziurze. Jego córka jest zaręczona z angielskim menedżerem Davidem Lee.

Król: Najpierw przez tydzień trenowaliśmy z zespołem Reading. Na zakończenie zagraliśmy mecz z zespołem do lat 16 Tottenhamu. Wypadliśmy dość dobrze i zostaliśmy wypatrzeni przez skautów tego klubu. Pojechaliśmy więc dodatkowo na tydzień do Londynu. Tam też mieliśmy zagrać, ale mecz - z powodu złego stanu murawy - nie doszedł do skutku. Przez to nie mogliśmy się więc do końca dowiedzieć, czy nas tam chcą.

Milik: Proponowali, abyśmy spróbowali jeszcze raz, ale akurat Rozwój rozpoczynał obóz przygotowawczy w Zakopanem i nie chcieliśmy go stracić.

Nie baliście się zaprzepaścić takiej szansy?

Milik: Nie. Treningi w Anglii i tutaj nie różnią się bardzo. Najważniejsze jest zaangażowanie. Jeśli będziemy się starać, to i tutaj do czegoś dojdziemy.

Jak poznaliście Beckhama?

Milik: Tottenham ma duży ośrodek, gdzie trenują zarówno seniorzy jak i juniorzy. Dla nich takie spotkanie to jest normalna rzecz. Nic dziwnego, że przeskakując na poziom seniorski nie są zestresowani grą u boku takich gwiazd. Oni to mają na co dzień.

Król: W siłowni Beckham, który akurat trenował sobie w Londynie, jechał obok mnie na rowerku. Jak równy z równym (śmiech).
Potem zdecydowaliście się jeszcze na wyjazd na zgrupowanie z młodzieżową drużyną Legii.

Król: To najsilniejszy zespół Młodej Ekstraklasy w Polsce. Zależało nam, aby móc się porównać do jej zawodników. Byli od nas trochę starsi, ale jakoś specjalnie nie odstawaliśmy. Podjęliśmy jednak decyzję, że zimą klubu nie zmienimy.

Latem na pewno odejdziecie z Rozwoju?

Król: Nie jest to pewne na sto procent. Na razie walczymy z naszą drużyną juniorską o wyjazd na mistrzostwa Polski. Liczymy też na występy w trzeciej lidze. Wiadomo jednak, że kiedyś trzeba będzie podjąć tę decyzję.

Macie dużo propozycji z innych klubów?

Milik: Tak. Musimy porozmawiać z rodzicami i wybrać najlepszą ofertę. Na razie rodzice przede wszystkim nas uspokajają. Proszą o to, abyśmy ciężko trenowali, bo wiedzą, że to może być w przyszłości nasz zawód, a przy okazji dobra zabawa. Dotąd nie było zresztą sytuacji, żeby ktoś podłożył przed nami kontrakt do podpisania. Od razu wyjaśnię, że sprawy finansowe interesują nas teraz mniej. Liczy się przede wszystkim możliwość rozwoju.

Król: Jesteśmy kolegami, ale to wcale nie oznacza, że na pewno wybierzemy ten sam klub.

A może wybierzecie klub, któremu kibicujecie?

Król: Na Śląsku nie ma takiego klubu.

W GKS-ie uważają, że powinniście trafić na Bukową, bo jesteście wychowankami katowickiego klubu.

Król: Wybierzemy najlepszą opcję dla nas, a nie dla GKS-u.

Chodzicie czasem do szkoły?

Król: W tym roku było z tym różnie. Razem chodzimy do klasy sportowej. Bardzo źle z ocenami nie jest. Wiadomo jednak, że ciężko odrabia się zaległości.

Milik: Gdybyśmy w tym roku wyjechali zagranicę, to z maturą byłoby ciężko. Ale przecież możemy zostać w kraju i uczyć się gdzieś indziej.

Kim chcielibyście być, jeśli jednak nie zostaniecie piłkarzami?

Milik, Król: Jeszcze się nad tym nie zastanawialiśmy.

Myśle ze może któryś z naszych skautów albo trenerzy juniorskich zespołów się zainteresują zawodnikami.
żeby nie trafili w niepowołane ręce tz. do legi.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.04.2011, 13:09

mam cichą nadzieję że Stan tak myśli
Odpowiedz cytując
KondZIk
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 21.04.2011, 13:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Kowalski (jako 4 środkowy obrońca może być)

Jeśli mamy grać o coś to ten Pan jest nam zbędny. Nawet na Ekstraklase jest za słaby. No chyba, że zamierzamy się bronić przed spadkiem w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Stary 21.04.2011, 13:18
co stan myśli
bo nie za bardzo kumam
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.04.2011, 13:19
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post

Tylko tak da sie to skomentować...
tylko tak da się twój post skomentować.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.04.2011, 13:22
Cytat:
Kowalski (jako 4 środkowy obrońca może być)
Według mnie 4 obrońcą powinien być jakiś młody (maks 21lat) polski zawodnik.
Niech Kowalski ustąpi miejsca młodszemu , który za te 3-4 lata będzie być może lepszym zawodnikiem od niego.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 21.04.2011, 13:24
kojot_12 napisał(a):Wyświetl post
co stan myśli
bo nie za bardzo kumam
że pożegnamy 5 Polaków, Kameruńczyka, Argentyńczyka, Białorusina i Marokańczyka
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.04.2011, 13:31
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Sprzedawanie Małeckiego za mniej niż kwotę zapisaną w kontrakcie - 2,5 mln € - jest kompletną głupotą. I myślę, że nikt na to w klubie nie pójdzie. Dla PSG wyłożenie takich pieniędzy to żaden problem.
Pozwolę sobie wtrącić swoje pięć groszy, bo jestem z francuską piłką od dziecka.

Polityka transferowa PSG dotyczy od ładnych paru lat skupowania graczy, którzy w swoich klubach są niedoceniani, czego świetnymi przykładami byli Bodmer czy Giuly. To zespół, który bardzo dokładnie wydaje każde euro i mogę Ci zagwarantować, że PSG nie wydałoby NIGDY w życiu więcej niż półtora miliona na Małego. Szczerze zresztą wątpię nawet w taką kwotę. Nie ujmuję tu naturalnie wartości piłkarzowi, po prostu stwierdzam fakt.

Dodaj sobie do tego, że klub z Paryża prawdopodobnie wyda zarobione ze sprzedaży Sassegnona pieniądze na zakup Payeta z ASSE. Jeśli tak się stanie rzeczywiście, to szanse na wykupienie z Wisły Małeckiego będą już nieprawdopodobnie niskie.

Moim zdaniem temat przenosin do tego klubu możecie wszyscy uznać za zamknięty.
Ostatnio edytowane przez kha1 : 21.04.2011 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Stary 21.04.2011, 13:43
aha rozumiem

ale moim zdaniem garguła, burliga i kowalski zostaną.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.04.2011, 13:59
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Według mnie 4 obrońcą powinien być jakiś młody (maks 21lat) polski zawodnik.
Niech Kowalski ustąpi miejsca młodszemu , który za te 3-4 lata będzie być może lepszym zawodnikiem od niego.
Zgadzam się i myślę ,że jeden z dwójki Czekaj - Nalepa na następny sezon powinien zostać włączony do pierwszego zespołu i zająć miejsce Kowalskiego z którego w przyszłości i tak nic nie będzie. Drugi natomiast z tej dwójki powinien zostać wypożyczony do 1 ligi i tam ogrywać się między seniorami i zbierać doświadczenie ponieważ obaj bardzo dobrze rokują na przyszłość i najwyższa pora by zrobić mały krok do przodu . Podobnie ma się sprawa do takich piłkarzy jak Chrapek i Brud . Jeden do pierwszego zespołu , drugi do 1 ligi , w ME już niczego się nie nauczą . Jedynie z napastnikami z Młodej Wisły nie jest za różowo Trzeba też się zastanowić czy wypożyczenie Kurto by się nie przydało a wtedy na jego miejsce do pierwszego zespołu wskoczyłby Kocoń choć akurat Filip może się przydać w następnej rundzie , meczów będzie więcej a jak ktoś z dwójki Pareiko - Jovanić zaniemoże to wolę mieć już bardziej doświadczonego Filipa na ławce niż kompletnego nowicjusza .

kojot_12 napisał(a):Wyświetl post
aha rozumiem

ale moim zdaniem garguła, burliga i kowalski zostaną.
W przypadku Garguły jest jeszcze szansa ,że zaskoczy . Burliga musi zostać wypożyczony żeby zebrać niezbędne doświadczenie i przede wszystkim grać ponieważ teraz nie ma z niego żadnego pożytku a jego zmiana za Cikosa odkryła wszystkie jego mankamenty w grze obronnej spowodowane brakiem ogrania i doświadczenia. Co do Kowalskiego to tak jak już wspomniałem on jest raczej za słaby na Wisłę i nawet lepiej dla niego byłoby gdyby poszukałby sobie jakiegoś klubu pokroju Piasta i mógłby tam liczyć na regularne występy nawet na poziomie E-klasy.

Jeszcze odniosę się do ewentualnej sprzedaży Małego . Myślę ,że możemy być spokojni o to że nie wpłynie żadna wystarczająco dobra oferta za tego piłkarza z jednego powodu - on nie jest jeszcze na dzień dzisiejszy piłkarzem kompletnym . Potrafi bardzo dobrze grać 1 na 1 , ma bardzo dobre uderzenie z obu nóg ale gra zespołowa , kombinacyjna na dzień dzisiejszy dyskwalifikuje tego piłkarza jako kandydata do mocnego klubu z mocnej ligi a w dodatku kupionego za duże pieniądze , no chyba nie sądzicie że jakiś mocny klub zainteresuje się zawodnikiem którego gra w większym stopniu polega na tym ,że przyjmuje piłkę , opuszcza głowę i biegnie przed siebie na kilku rywali nie dostrzegając kolegów z zespołu ? Jeśli Mały te swoje słabe strony poprawi to wtedy można obawiać się że zostanie sprzedany a teraz możecie być spokojni no chyba że Mały narobi głupot i podpadnie to wtedy wyleci z hukiem z tego klubu ale ostatnio i tak poprawił się choć po nim to można się wszystkiego spodziewać i nie wiadomo co mu do głowy uderzy .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.04.2011 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 21.04.2011, 15:18
Kowalski w tym roku skończy 25 lat-nawet w MEsie chłopakom miejsce blokuje, a Gułę można dać na pół roku do BOTu, a później myśleć...
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.04.2011, 13:00
Moja wizja listy transferowej z klubu

Zawodnicy których będzie łatwo pozbyć: (0% szans na pozostanie)

- koniec kontraktu/wypożyczenia:
1. Branco - Dno absolutne. Gość bije rekordy w prędkości wylatywania z kolejnych klubów.
2. Żurawski - przydatność przydatność na boisku to okrągłe zero.
3. Rios - Przydatność znacznie mniejsza od sumy odstępnego.
4. Sivakov - Brak opcji pierwokupu w kontrakcie. Brak większej przydatności.
5. Boukhari - gość mógł rządzić teraz z Meliksonem na boisku. Szkoda, że potraktował Wisłę jako lekkie dorobienie do emerytury.

- zarzuty korupcyjne:
6. Łobodziński - Wyleci dyscyplinarnie jak Nikola Mijailović lub sam odejdzie. Przyszłości w klubie nie ma najmniejszej.

Zawodnicy których będzie się trudniej pozbyć: (niestety spore szanse na pozostanie)

- do wypożyczenia lub sprzedaży:
7. Garguła - brak szans do powrotu do formy sprzed kontuzji jaką złapał w meczu Pucharu Ekstraklasy z Legią w 2009r., grając jeszcze w barwach GKS'u. Sam się wypowiada, że chętnie by odszedł gdzieś gdzie mógłby grać.
8. Boguski - brak szans do powrotu do formy sprzed kontuzji jaką złapał w meczu 27. kolejki Ekstraklasy z Legią w 2009r. Ma kontrakt z nami do 2015r. Dobrze byłoby go przynajmniej wypożyczyć gdzieś gdzie by mógł powoli łapać jakąś formę.
9. Sobolewski - ma już po prostu swoje lata niestety. Z powodu wieku już znacznie wcześniej chciano się go pozbyć. Dobrze, że wtedy tego nie zrobili, ale teraz...
10. Jovanić - szukają mu już nowego klubu, ale czy ktoś go będzie chciał. Chyba najbardziej nieudany transfer gotówkowy.
11. Kowalski - trzeba mu szukać nowego klubu.
12. Burliga - nie zdołał przebić się do składu. Przynajmniej wypożyczyć by miał choć szansę się pokazać gdzieś gdzie mógłby grać.

Przydatni zawodnicy których możemy stracić: (xx% szans na pozostanie)

- koniec wypożyczenia:
13. Cikos - ta sama historia co a Alvarezem rok temu. Ale wydaje się że ma trochę większe szanse na wykupienie niż Alvarez.
14. Chavez - trwają rozmowy na temat ewentualnego wykupienia (?). O niego warto walczyć! Pytanie czy cena nie jest za wysoka za uczestnika Mistrzostw Świata. I tak na ten sezon ściągnęliśmy go tylko dzięki luce w jego kontrakcie. Będzie ciężko (drogo).

- zainteresowane ze strony innych klubów:
15. Małecki - Już o niego pytają (Francuzi chcą Małeckiego). W kontrakcie ma sumę odstępnego 2,5mln ale kluby mogę dogadać się oczywiście niżej. Za dobre pieniądze klub go pewnie puści.

Pierwszych sześciu na pewno odejdzie także dobrze, że dyrektor sportowy już jeździ i szuka.
Ale powinni się też rozglądać teraz za kimś z kartą na ręku bo cierpimy na taki brak napastników, że nie pogardziłbym nawet kolejnym Dudu "da goal machine"
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 02.05.2011 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 22.04.2011, 13:55
Małecki myślę że zostanie sezon, o ile wygramy lige. Będzie miał szanse na pokazanie się w Europie, a tutaj jest budowany solidny klub, gdzie spokojnie ma miejsce w składzie i może powalczyć o Euro. Po za tym nie spodziewam się szturmu na jego osobę, bo za co ktoś te 2,5 bańki wyda? Za klika akcji w polskiej lidze?
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.04.2011, 15:11
Cikos wczoraj z chawezem dobrze zagrali zwłaszcza cikos bo pomału uczy się dośrodkowywać. Myślę że jak boguś był by bogaty to mógł mu go zmienić na dobrego zmiennika.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.04.2011, 15:26
Wystarczy że pozbędziemy się:
- Żurawski - 250 tysięcy euro kontrktu
- Boukhari - nie wiem ale mniej niż 200 pewnie nie bierze
- Branco - 180 tysięcy
- Rios - pewnie spokojnie powyżej 100 tysięcy
- Łobodziński - powyżej 300

Jakby nie patrzeć sporo kasy można zaoszczędzić na tych słabiakach i szrotach. Około 1 miliona euro samych kontraktów

Na jednego, dwóch dobrych piłkarzy powinno starczyć.
(Oczywiście jak na polskie realia)

Cikosa, Chaveza itd można sie pozbywać jak będą lepsi od nich + konkurenci dla nich. Trudno żebyśmy znowu zostali z jednym prawym obrońcą pozbywając się Cikosa i sprowadzając kogoś innego.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.04.2011, 16:32
Skądżeś wziął 300 tys. euro dla Łobo?
Łobo zarobiłby 320 tys. euro, jeśli grałby w pierwszym składzie (nie gra), strzelał bramki (nie strzela), asystował (nie asystuje), zdobywał Mistrzostwo Polski (ostatnio mu się nie zdarzyło), Puchar Polski (w ogóle mu się nie zdarzyło), awansował do grupy LM (nie awansował) lub LE (także nie awansował).
Bardziej prawdopodobne, że Wojtek zgarnia 180 tys.

I moim zdaniem bardziej prawdopodobne, że Rios i Boukhari dostają połowę, może 2/3 tego co napisałeś.
.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.04.2011, 20:16. "Franek" bardzo Ci dziękuję
Poczytajcie sobie jak nam Franek załatwił bramkarza.

http://www.weszlo.com/news/6729
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.04.2011, 07:55
donecki napisał(a):Wyświetl post
Poczytajcie sobie jak nam Franek załatwił bramkarza.

http://www.weszlo.com/news/6729
No zaskoczyło mnie to co przeczytałem. Po meczu gdy Franek nie strzelił karnego chyba nie byl zadowolony z polecenia Pareiki
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.04.2011, 08:49
Myślę ze większość kibiców się ze mną zgodzi jeśli przedstawię następuję zestawienie:
Zawodnicy odchodzący:
Wojciech Ł. - korupcja
Boukhari - koniec wypożyczenia
Branco - koniec umowy
Rios - koniec wypożyczenia
Sivakov - koniec wypożyczenia
Żurawski - koniec umowy
Garguła - sprzedaż lub wypożyczenie
Kowalczyk - sprzedaż lub wypożyczenie

Zawodnicy pozostawieni:
Chavez - wykupić
Cikos - wykupić

Zawodnicy do klubu:
lewy obrońca
prawy obrońca
ofensywny środkowy pomocnik ( drugi Melikson)
skrzydłowy
napastnik

Zawodnicy CI powinni być na takim poziomie aby odrazy móc wskoczyć po podstawowej 11. Tylko takie działania sprawią ze w końcu będziemy dochodzić do sytuacji w której będziemy mieli w miarę wyrównaną cała drużynę.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.04.2011, 08:52
Nie wiem co wy chcecie od Garguły? Przynajmniej jest kogo wpuścić na zmianę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów