|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
widzieliście jaki Maciej Skorża stał się nerwowy?
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=ynXZueYwjEw ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Leże i kwicze ![]() Co nie zmienia faktu, że Maciuś miał rację i czerwień powinna być |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co, mistrz ?
Slusznie sie w....il. Przerysowali Legie we Wronkach na cacy. To byla czerwien dla Kotorowskiego. Szkoda ze Skorza nie .......nal temu z choragiewka. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie rozumiem pojazdu.
Jak się w....ił na Amice jak nam nie podyktowano ewidentnego karnego, to wszystko uzasadnione? Jest trenerem Legii, to jasne, że się poirytował lekko mówiąc. Przekręcili ewidentnie, to ma podziękować i wszystko cacy? A w ogóle to Kotorowskiego w tej sytuacji winiłbym najmniej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Obrona zaspala i nie ma tlumaczenia ze pilka zmierzała na aut czy rozny - czerwona kartka i Kotorowskiego byc nie powinno. Irytacja Skorzy w 100% uzasadniona. Najlepszy to arbiter techniczy - Odejdz ode mnie, wracaj
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zareagował prawidłowo.
A techniczny to jakiś buc. Do młodszego i zajmującego niższą hierarchię Mowlika per pan a do Skorży na ty... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Świetnie zareagował. Pełna kultura, a nie pojazd w stylu Janusza Wójcika, czy innego kretyna. A ten palant techniczny powinien się ogarnąć, bo jak tak płaczą, żeby sędziów szanować, to niech najpierw oni szanują innych.
W sumie to szkoda mi Skorży, widać, że to jest gość na poziomie... tylko te wyniki... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mówicie, że Skorża nerwowy? Przecież to, co pokazał, to był szczyt opanowania. Przekręt tak ewidentny, że bije po oczach, a on pełna kultura, ani jednego przekleństwa! I tylko nie wiem już sam, co myśleć: skrajna indolencja sędziego czy szerokie plecy Amiki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Dla mnie sprawa jest oczywista, ale może to ja nie znam przepisów- faul bramkarza poza polem karnym - czerwona kartka. Małek - Wałek po tym meczu powinien od razu do Wrocławia jechać ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawostka tabela za 3 ostatnie kolejki
Ekstraklasa RAZEM DOM WYJAZD MECZE BEZPOŚREDNIE 1. Polonia Warszawa 3 9 3 0 0 6-1 1 0 0 1-0 2 0 0 5-1 2. Wisła Kraków 3 7 2 1 0 7-3 2 0 0 5-1 0 1 0 2-2 3. Jagiellonia Białystok 3 6 2 0 1 3-2 1 0 0 1-0 1 0 1 2-2 4. Górnik Zabrze 3 5 1 2 0 2-1 1 1 0 1-0 0 1 0 1-1 5. Arka Gdynia 3 4 1 1 1 3-1 1 0 0 3-0 0 1 1 0-1 6. Zagłębie Lubin 3 4 1 1 1 4-4 1 0 1 2-2 0 1 0 2-2 7. Lech Poznań 3 4 1 1 1 3-3 1 1 0 3-2 0 0 1 0-1 8. Korona Kielce 3 4 1 1 1 4-5 0 1 1 3-5 1 0 0 1-0 9. Ruch Chorzów 3 4 1 1 1 3-4 0 0 1 0-2 1 1 0 3-2 10. Widzew Łódź 3 3 0 3 0 2-2 0 2 0 0-0 0 1 0 2-2 11. Cracovia 3 3 1 0 2 3-4 1 0 0 3-0 0 0 2 0-4 12. Polonia Bytom 3 3 1 0 2 2-4 0 0 1 0-2 1 0 1 2-2 13. GKS Bełchatów 3 2 0 2 1 2-4 0 1 0 1-1 0 1 1 1-3 1 1 0 1 0 0-0 14. Lechia Gdańsk 3 2 0 2 1 0-3 0 1 0 0-0 0 1 1 0-3 1 1 0 1 0 0-0 15. Śląsk Wrocław 3 2 0 2 1 4-5 0 1 1 2-3 0 1 0 2-2 16. Legia Warszawa 3 1 0 1 2 4-6 0 1 1 4-5 0 0 1 0-1 Tabela za okres: 1 kwietnia 2011 - 30 czerwca 2011
Ostatnio edytowane przez marek2a : 18.04.2011 o godz. 20:59.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
mnie jednak najbardziej ten odnośnik zainteresował
http://www.youtube.com/watch?v=Pb-qK...feature=relmfu sory za offtop |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie czemu ze Skorży rżycie. Gość się wqrwił niesamowicie i miał rację. Jakby nas tak mafia przekręciła też byście chichotali?
A co do sytuacji: 1) Faulu chyba nie było, Kotorowski nie zachaczył Manu tylko piłkarz z kucem sprytnie fiknął nad nogą bramkarza. 2) Jeśli już sędzia zinterpretował to jako faul powinien dać bramkarzowi czerwień. W jednej sytuacji bęcwał dwa błędy popełnił. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co wiem to teoretycznie jeżeli bramkarz sfauluje za polem karnym piłkarza będącego z nim sam na sam, który nie zmierza z piłką w światło bramki (jak by nie patrząc, wypuścił piłkę w str. narożnika), to ma sędzia prawo dać tylko żółtą kartkę. Ale Kotorowski nie dość że był spóźniony o ok. sekundę, to jeszcze kosił z podniesioną nogą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, z czego się śmiać. Akurat w tej sytuacji miał 100% racji. Sędzia się skompromitował, a ta kontrowersyjna decyzja zaważyła o wyniku meczu.
Zgadzam się z przedmówcami: nie gloryfikujmy Maskaanta, bo nie ma jeszcze za co. Ja Holendra pochwalę dopiero, jak wejdziemy przynajmniej do grupy LE. Ale na razie nawet nie stawiam mu takich celów. Ba - nawet nie wymagam od niego mistrzostwa, choć będzie mile widziane. Wszystko zależy od kolejnego okienka transferowego. Mi zależy przede wszystkim na wejściu na wyższy poziom - jeśli chodzi o organizację klubu ale i sposób gry naszej drużyny. Pewne pozytywne symptomy są widoczne, ale poczekajmy do końca rozgrywek. Na razie wielkie brawa należą się przede wszystkim Stanovi Valcxsowi. Ściągnięcie za 2 mln € Pareiko, Jaliensa, Meliksona i Genkowa to mistrzostwo świata. Każdy z tych zawodników jest wartościowy, przy czym Pareiko i Meleks to w tym momencie chyba najlepsi zawodnicy na swoich pozycjach w lidze. Nie wiem, czy Stanowi uda się kolejne okienko transferowe i czy Boss pozwoli mu się znowu wykazać, ale na razie gość jest warty każdego euro, które mu płacimy. PS.
Nie spodziewałem się tego po Skorży. Zakładałem, że dostał dobrych piłkarzy i nie sposób to sp.przyć. Myślałem, że wszystko rozleci się tak jak u nas - najwcześniej po roku. Nie doceniłem naszego Konrada Wallenroda
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.04.2011 o godz. 21:38.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Akcji bylo tyle, ze mogli wbic te 2-3 bramki. Fakt ze sedzial dal dupy, ale znajac "poziom" sedziowania w naszej lidze to mozna sie przyzwyczaic do takich akcji.
W tym sezonie po prostu czesciej krzywdza taka Legie czy Wisle, niz Leszka ![]() PS: Maciek... fajnie ze sie wkurzyles ale wyp... ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pełen szacunek dla Macieja. W....ił się ale wszystko było z klasą nie tak jak ten pionek z Wronek, który nie mógł się powstrzymać od jakże polskiego "....a". A techniczny to już w ogóle zachował się żałośnie. Na "Ty" to sobie może mówić do swoich kolegów po fachu drukarzy.
Małek to jest dramat. Jak ktoś taki może być sędzią międzynarodowym Całe szczęście, że na EURO nie będzie żadnego polskiego sędziego, bo to byłaby kolejna cegiełka, która mogłaby nas pogrążyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Można by w starym dobrym stylu powiedzieć, że Skorża zareagował pozitiwnie. Ale fakt faktem to ewidentna czerwień. Przekręcili Legię pięknie. Potężna ta wroniecka lokomotywa nie ma co.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Własnie szkoda ze Skorza nie zabluznil bo wtedy liga byłaby ciekawsza
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
medal mu dać !nie rozumiem za bardzo tego rozkładania na czynniki pierwsze reakcji Skorży . Takich reakcji w meczu jest dziesiątki i tak naprawde tylko trener bardzo wiekowy ( jak Lenczyk ) nie zachowuje się w ten sposób . Chwalenie Skorży jest tutaj po prostu śmieszne . Normalna reakcja i nie ma co jej rozwodzic . Maaskant zachowuje się w identyczny sposób , a to że media tak go nie podglądają jak Skorże to inna sprawa . Wogóle ten temat od dłuższego czasu powinien zmienić nazwę na Legia w sezonie 2010/2011, bo praktycznie to jedyny wątek tutaj poruszany .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.04.2011 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak na marginesie,zastanawiam sie nad założeniem nowego tematu na forum: nasi sędziowie.Jakis ranking sędziów ,żeby było obiektywnie wypowiadamy się o sędziowaniu tylko innym drużynom,jakaś punktacja itp,
|
|
|