The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2011, 13:13
Jeden z lepszych meczy Wisły w tym sezonie!Zgadzam się z tym w 100 %.Aż się chciało to oglądać a momentami nawet ta gra przypominała mi w końcu dawne wspaniałe lata.Oby tak dalej widać że piłkarze zaczynają się rozumieć i w końcu zgrywać na całego choć mamy w drużynie samych prawie obcokrajowców.Powiem jednak szczerze że przy stanie 2-1 miałem znów czarne myśli zwłaszcza po każdym stałym fragmencie gry gości.Tego mistrzostwa nikt nie może nam już odebrać!
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 16.04.2011, 13:19
Byłem, widziałem, piszę po przeczytaniu poprzednich wpisów. Żeby się nie powtarzać: bardzo dobry mecz Paljicia, nie zgadzam się z niskimi ocenami dla Sziwakowa - był ciągle pod grą, niesłychanie pożyteczny, choć rzeczywiście trochę błędów. Bezbarwny Kirm.
Nikt chyba jeszcze o tym nie pisał, ale dziś wyszliśmy w składzie: Rosjanin (obywatel Estonii) - Słowak, Holender, Honduranin, Serb (obywatel Niemiec) - Białorusin, Polak, Czech - Słoweniec, Izraelczyk, Bułgar. Jedenastu piłkarzy, jedenaście różnych nacji, JEDNA DRUŻYNA. Robert Maaskant!!! Z pozdrowieniami dla Piechniczka, Laty i innych zwolenników polskiej szkoły trenerskiej
Wydaje mi się, że przed nami wielkie mecze Meliksona i Genkowa.
Odpowiedz cytując
swojak
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 16.04.2011, 13:24
Powiem Że to byŁ jeden z lepszych meczÓw wiseŁki ,trochĘ utracili wiary po stracie bramki ale szybko siĘ otrzĄsnĘli .mogŁy siĘ podobaĆ zagrania z pierwszej piŁki a zwŁaszcza akcja klepana po ktÓrej genkov strzeliŁ prosto w bramkarza.widaĆ coraz wyraŹniej pracĘ trenera maskanta
oby tak dalej .w okienku transferowym moŻe jakieŚ 2-3 wzmocnienia i jedziemy dalej
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.04.2011, 13:51
Świetny mecz w naszym wykonaniu, cieszy swoboda rozgrywania piłki, przez momenty widzac klepanie naszej Wisły skojarzyła mi się barcelona. Cieszy znowu strzelony gol przez Genkova mam nadzieje że teraz już co mecz dołoży coś od siebie. W letnim okienku poprawić defensywe i myśle ze bedzie zajebiscie.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.04.2011, 13:55
Genkow był ostro tarmoszony przez całe spotkanie.
Za przykład http://www.youtube.com/watch?v=UEmCK...layer_embedded
Po bramce Genkow nie cieszył się z gola tylko na w....ieniu do tego kolesia co go trzymał, a robił to na tyle mocno że trudno było Gienkowi ruszyć się do przodu. Gdyby Sapela wyplułby piłkę w stronę Gienka to nie zdziwiłbym się gdyby rywal go powalił na ziemię a co za tym idzie 3 karny,.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 16.04.2011 o godz. 14:00.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.04.2011, 17:25
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Genkow był ostro tarmoszony przez całe spotkanie.
Za przykład http://www.youtube.com/watch?v=UEmCK...layer_embedded
Po bramce Genkow nie cieszył się z gola tylko na w....ieniu do tego kolesia co go trzymał, a robił to na tyle mocno że trudno było Gienkowi ruszyć się do przodu. Gdyby Sapela wyplułby piłkę w stronę Gienka to nie zdziwiłbym się gdyby rywal go powalił na ziemię a co za tym idzie 3 karny,.
Na szczescie nie doznał kontuzji, ktora mogłaby wykluczyc go z gry - i to jest najwazniejsze. Dla mnie takze to był najlepszy mecz Wisełki w rundzie wiosennej. Teraz trzeba zagrac tak samo na wyjezdzie i w koncu tam zdobyc 3 punkty.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2011, 18:41
Zacznę od Sivakowa, który widzę wzbudza chyba teraz największe kontrowersje - moim zdaniem zagrał poprawnie, dobrze asekurował, nieźle operował piłką, był przydatny, myślał na boisku. Pokazał duże możliwości - w jego przypadku byłbym za wykupieniem go z Włoch, z uwagi na te możliwości. Oczywiście, łatwo to napisać, trudniej wykonać. Na swojej pozycji może być bardzo cennym ogniwem zespołu..

Pareiko znów pokazał klasę, spokój, duże umiejętności i opanowanie. To zdecydowanie najlepszy bramkarz Wisły od czasów Dolhy.

Cikos - nie miał trudnego zadania, mimo to tradycyjnie słabo blokował dośrodkowania. W ofensywie chaotyczny. Widać postęp u Jaliensa, tym razem grającego i ustawiającego się znacznie pewniej. Chavez - znów za dużo błędów jak na stopera. Palić kolejny raz był chyba najlepszy w całej formacji.

W drugiej linii klasą sam dla siebie był oczywiście Melikson. On w naszej lidze długo nie pogra, bo w przeciwieństwie do polskich kopaczy myśli na boisku, jest szybki i dynamiczny, wie co zrobić z piłką i do tego posiada solidne wyszkolenie. Bardzo przyjemnie ogląda sie jego grę. Diament w naszej lidze. Piłkarz inny niż wszyscy.

Nie rozumiem nadmiernych zachwytów nad Wilkiem, który popełniał sporo błędów w kryciu, asekuracji i operowaniu piłką. Wcale nie zaprezentował się aż tak świetnie, jak niektórzy opisują. Nie można kreować go na kogoś, kim jeszcze nie jest.

Jirsak - od ofensywnego pomocnika można i trzeba wymagać więcej. Pokazuje to choćby Melikson. Czech niestety nim nigdy nie będzie, choć w piątek wypadł przyzwoicie. Operuje jednak piłką gorzej od Garguły i Sivakowa, więc jestem bardzo ciekawy jak będzie ustawiał go dalej Maaskant.

Kirm miał tym razem za mało wygranych pojedynków indywidualnych. Robił sporo ruchu, ale z minimalnym efektem.

Genkow strzelił gola, ale tradycyjnie swoje doskonałe okazje też zepsuł. Od klasowego napastnika można oczekiwać lepszej skuteczności.

Rios znów zawiódł i rozczarował. Chyba jednak czas pogodzić się z myślą, że lepiej dla niego i Wisły, jeśli latem wróci do Argentyny. Nie zrobił nic wartościowego przez czas, który dostał od trenera na boisku.

Martwi też przerażająca słabość naszej defensywy przy stałych fragmentach gry rywali - nie może być tak, że każde dośrodkowanie ze stojącej piłki rodzi popłoch i znakomitą szansę bramkową.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.04.2011, 19:06
Markus napisał(a):Wyświetl post
...
Nie zgodzę się w kwestii Cikosa i Jirsaka.
Po pierwsze, Słowak wg mnie zagrał jeden z lepszych meczów w Wiśle, był bardzo aktywny w ofensywie i gdyby sędzia znał miał pojęcie o swoim fachu to zarobiłby nam rzut karny. Z dośrodkowań pamiętam 1 z jego strony, z 45 minuty. Myślę, że na tyle popularne stały się już te hasła na temat Cikosa, że nawet niektórzy powtarzają je po dobrym meczu danego zawodnika...

A co do Jirsaka to nigdy nie był to typ przebojowego piłkarza, on wypełniał swoje zadania i robił to dużo lepiej od Sivakowa, od którego na odległość biła nonszalancja, flegmatyczność. Jirsak zaliczył na prawdę dużo dobrych przerzutów na 2 stronę (idealnie do nogi), na minus zaliczyłbym mu tylko sytuację, gdzie strzelił zbyt lekko, oraz w drugiej połowie 2 razy trochę się pogubił pod bramką przeciwnika.

Po raz kolejny ciekawi mnie fakt, czemu Wisła zaczyna mecze zwykle w 20-25 minucie. Jesteśmy zabójczo skuteczni tuż po przerwie, nareszcie potrafimy grać po ziemi szybkimi wymianami i chyba w końcu mamy wykonawce stałych fragmentów gry z prawdziwego zdarzenia.

Reszta już chyba była powiedziana przez innych użytkowników, Jaliens wygląda coraz lepiej, Paljić gra cały czas na równym, wysokim poziomie Jeśli zagramy tak w czwartek to seria Lenczyka będzie zagrożona.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.04.2011, 19:11
Wreszcie rozsądna ocena występu Wilka - na chwilę obecną środek pola nadal powinien być ustawiany z Sobolem jako defensywnym pomocnikiem. Czarek jest jak dla mnie nieco lepszym niż średnia krajowa pomocnikiem, dobrym graczem by od czasu do czasu zastąpić Sobola, na pewno jednak nie człowiekiem, który zastąpi Radka. Sobol w formie to gracz o klasę lepszy od Wilka - a przecież Cezary wcale młodym graczem nie jest (niestety nadal niektórzy go tak postrzegają...) i o jakimś gigantycznym rozwoju tego piłkarza raczej nie możemy myśleć.

Martwi mnie również Chavez - poza siłą brakuje mu chyba wszystkiego. Jest mało zwrotny, wolny a do tego wprost tragiczny przy próbach wyprowadzania piłki. Wcale tak bardzo nie upierałbym się przy jego zakupie - na miejscu Stana rozglądałbym się za kimś dużo lepszym.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.04.2011, 19:33
Zacznę od Sivakowa, który widzę wzbudza chyba teraz największe kontrowersje - moim zdaniem zagrał poprawnie, dobrze asekurował, nieźle operował piłką, był przydatny, myślał na boisku. Pokazał duże możliwości - w jego przypadku byłbym za wykupieniem go z Włoch, z uwagi na te możliwości. Oczywiście, łatwo to napisać, trudniej wykonać. Na swojej pozycji może być bardzo cennym ogniwem zespołu..
Zgodzić, się trzeba z tym co napisałeś powyżej. Przynajmniej ja odnoszę podobne wrażenie mianowicie, w niektórych sytuacjach może irytować fakt zbyt długiego przytrzymywania przez niego piłki, były bodaj ze 3 takie sytuacje wczoraj, najbardziej zapadała mi w pamięć ta co Cikos ( nie pamiętam dokładnie) wychodził idealnie na prostopadłą piłkę, lecz Sivakov mu jej nie zagrał, był tu chyba wrzucany taki wywiad z Maaskantem na temat Sivakova i mowa w nim była o grze Białorusina, że to typowy defensywny pomocnik, który skupia się przede wszystkim na odbieraniu piłki i utrzymywaniu się przy niej, czego doskonale nauczył się we Włoszech.
Typowy defensywny pomocnik. Takie jest moje zdanie.

Jirsak - od ofensywnego pomocnika można i trzeba wymagać więcej. Pokazuje to choćby Melikson. Czech niestety nim nigdy nie będzie, choć w piątek wypadł przyzwoicie. Operuje jednak piłką gorzej od Garguły i Sivakowa, więc jestem bardzo ciekawy jak będzie ustawiał go dalej Maaskant.
Może i nigdy nie będzie taki jak Melikson ale swoje zadania na boisku wykonuje dobrze, w piątek nie zagrał rewelacyjnie, ale przyzwoicie tak jak mówisz - nie zgodzę się z dalszą częścią wypowiedzi, ponieważ uważam, że Czech operuje lepiej piłką niż Garguła, to Jirsak od pewnego czasu zagościł w pierwszym składzie, choć nic na to nie wskazywało, coś się jednak zmieniło w jego grze skoro zaczyna mecze w pierwszej 11, wiadomo istnieje też druga strona medalu, brak konkurencji dla Jirsaka bo Garguła nie pokazuje nic nadzwyczajnego na dzień dzisiejszy.
Kirm miał tym razem za mało wygranych pojedynków indywidualnych. Robił sporo ruchu, ale z minimalnym efektem.

Genkow strzelił gola, ale tradycyjnie swoje doskonałe okazje też zepsuł. Od klasowego napastnika można oczekiwać lepszej skuteczności.
Genkov to zawodnik, który nie miał być podobny do Brożka, natomiast początek jego gry w Wiśle jest praktycznie taki jak Pawła 10 okazji na mecz 1 bramka i to w sytuacji można by rzec takiej z której nikt by się nie spodziewał, że ta bramka padnie.
Widać u niego jednak postęp, od meczu z Podbeskidziem moim zdaniem radzi sobie coraz lepiej i będzie z niego pociecha, nie chcę chłopaka w jakikolwiek sposób usprawiedliwiać, ale on najdłużej z nowych zawodników mieszkał w hotelu, a życie na walizkach jak wiadomo nie jest łatwe, jak sprawy osobiste zostały ustabilizowane toi z formą nie ma problemów, znalzał wspólny język na boisku z Kirmem, Meliksonem, Małeckim czyli z którymi najczęściej operuje piłką, na pewno wczorajsza bramka nie była jego ostatnią w tej rundzie.

Rios znów zawiódł i rozczarował. Chyba jednak czas pogodzić się z myślą, że lepiej dla niego i Wisły, jeśli latem wróci do Argentyny. Nie zrobił nic wartościowego przez czas, który dostał od trenera na boisku.
Do tej pory, szczerze mówiąc, byłem zwolennikiem dania szansy w końcu Riosowi, jeszcze przed meczami w ME, jednak po tych 20 minutach wczoraj, mój entuzjazm do tego zawodnika i mojej decyzji znacznie osłab - nie jest to zawodnik dla Wisły i chyba naprawdę lepiej będzie przede wszystkim dla niego jak latem wróci do rodzimej ligi.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.04.2011, 19:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie rozsądna ocena występu Wilka
Martwi mnie również Chavez - poza siłą brakuje mu chyba wszystkiego. Jest mało zwrotny, wolny a do tego wprost tragiczny przy próbach wyprowadzania piłki. Wcale tak bardzo nie upierałbym się przy jego zakupie - na miejscu Stana rozglądałbym się za kimś dużo lepszym.
No tak rozsądna, bo zgodna z twoją.Z Sobolem w składzie Wisła nie panuje nad środkiem pola, na ten moment jest dużo gorszy od Wilka. Zachowanie Radka bardzo często jest karygodne, wiele razy osłabił Wisłę głupio łapiąc czerwone kartki, runda jesienna w jego wykonaniu była tragiczna. Sivakov i Wilk ich dwóch chciałbym znów zobaczyć w następnym meczu, cięcie równo z trawą to nie jedyna cecha którą musi mieć defensywny pomocnik, darcie twarzy to nie jedyna cecha którą musi mieć dobry kapitan.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 16.04.2011, 19:52
Sobol w formie to gracz o klasę lepszy od Wilka
No właśnie. Kluczowym jest zadanie sobie pytania, kiedy Radek był ostatnio w formie ?
Tak, żeby zagrać powtarzalnie dwa mecze pod rząd na wysokim poziomie.
Od siedzenia na ławie Czarek się nie tylko nie rozwinie, ale cofnie.

Zagrać powinien ten, który jest w lepszej dyspozycji przed meczem.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.04.2011, 20:14
Za Ligą +, akcja na 3:1 trwała 1.5 minuty, Wiślacy wymienili 25 podań, 5 razy przenosząc ciężar gry z jednego skrzydła na drugie:]
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2011, 20:25
Fajnie to wyglądało. Iście Barcelońsko.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2011, 20:26
WIELKI_CZŁOWIEK napisał(a):Wyświetl post
No tak rozsądna, bo zgodna z twoją.
Nie nie - zgodna z tym co działo się na boisku. Cezary wcale nie grał jakiegoś wielkiego meczu... Ja przede wszystkim chciałbym zwrócić uwagę na jeden fakt - Wilk może zastąpić Sobola będącego w formie takiej jak teraz. Niestety jeżeli porównasz Czarka z Sobolem w najlepszej formie wypadnie On przy nim dość blado. A przecież wszyscy chcielibyśmy by w miejsce starzejącego się Sobola przyszedł ktoś lepszy lub równy jemu.

Poza tym jak dla mnie Sobol nawet teraz daje zespołowi więcej niż Wilk - ale to już subiektywna opinia i z nią zgadzać się wcale nie musisz.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.04.2011, 21:33
generalnie to fajnie się teraz naszą grę ogląda w porównaniu do tego, co było na początku sezonu, gdy nie mogliśmy wymienić kilku podań

Cytat:
taki z niego ofensywny pomocnik, jak i z Ciebie, przyszedł co prawda za Szymka, ale to typowy środkowy pomocnik, ma dobre podanie, dobre stałe fragmenty gry, mam nadzieje, że to on będzie strzelał karne, bo nie mamy kogoś, kto jest specjalistą od 11...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.04.2011, 21:54
Baala napisał(a):Wyświetl post
Fajnie to wyglądało. Iście Barcelońsko.

No ta akcja co Genkov nie wykorzystał to mi wlasnie akcje Barcy przypominala.

Zaczyna mi sie podobac ta gra kombinacyjna,duza wymiana pozycjii i podan.Melikson tutaj króluje bo on praktycznie co akcja to jest na inne pozycjji.Wogole strasznie lubie patrzec na jego gre,i tylko czekam zeby dostał piłke.Super sie go oglada
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.04.2011, 23:21
Nie nie - zgodna z tym co działo się na boisku. Cezary wcale nie grał jakiegoś wielkiego meczu... Ja przede wszystkim chciałbym zwrócić uwagę na jeden fakt - Wilk może zastąpić Sobola będącego w formie takiej jak teraz. Niestety jeżeli porównasz Czarka z Sobolem w najlepszej formie wypadnie On przy nim dość blado. A przecież wszyscy chcielibyśmy by w miejsce starzejącego się Sobola przyszedł ktoś lepszy lub równy jemu.

Poza tym jak dla mnie Sobol nawet teraz daje zespołowi więcej niż Wilk - ale to już subiektywna opinia i z nią zgadzać się wcale nie musisz.
Sobol ikoną Wisły jest i to nie podlega dyskusji. Ale...
Należy zadac sobie pytanie jaką formę prezentował Sobol będąc w Czarka wieku. Sprawdził ktoś z piszących na forum? Kiedy Sobol wypłynął na szersze wody? (repra i puchary) Radek przeszedł do Wisły w 2005 roku mając lat 29. Dopiero wtedy stał się cenionym ligowcem i reprezentantem kraju. Wilk ma 25 lat. Co robił i gdzie był Sobol mając 25 lat? Odpowiem za was. Grał w Wiśle Płock czyli klubie przeciętnym. Nikt nie myślał wtedy aby powoływac go do reprezentacji a przypomne że Wilk nie tylko pełnił w piątek funkcje kapitana zespołu przyszłego mistrza Polski ale również jest w szerokiej kadrze Smudy z realnymi szansami na występ na EURO 2012. Już teraz jest lepszym DPŚ niż Murawski, Sobolewski czy Vrdoljak. Więc pomyślcie nad tym zanim porównacie Radka do Czarka
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.04.2011, 23:25
GALERIA ZDJĘĆ (kiks.tv):
http://kiks.tv/2011/04/galeria-wisla...gks-belchatow/
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.04.2011, 23:44
Nie rozumiem czego chcecie do Jirsaka, idealnie wpisuje się w Nasze obecne ustawienie (nie w ostatnim meczu co prawda z powodu Meliksona nie w środku tylko na skrzydle). Jirsak ma biegać od pola karnego do pola karnego i wspomagać w obronie i ataku, jest lącznikiem pomiędzy formacją atatku i obrony i z tych zadań wywiązuje się doskonale. I potrafi kontrolować tempo gry. Wszystkie ekstra podania do przodu (otwierające droge do bramki) to już wartość dodana, Melikson jest rozliczany za stworzone sytuacje, a nie Jirsak.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.04.2011, 03:03
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Należy zadac sobie pytanie jaką formę prezentował Sobol będąc w Czarka wieku. Sprawdził ktoś z piszących na forum? Kiedy Sobol wypłynął na szersze wody? (repra i puchary) Radek przeszedł do Wisły w 2005 roku mając lat 29. Dopiero wtedy stał się cenionym ligowcem i reprezentantem kraju. Wilk ma 25 lat. Co robił i gdzie był Sobol mając 25 lat? Odpowiem za was. Grał w Wiśle Płock czyli klubie przeciętnym. Nikt nie myślał wtedy aby powoływac go do reprezentacji a przypomne że Wilk nie tylko pełnił w piątek funkcje kapitana zespołu przyszłego mistrza Polski ale również jest w szerokiej kadrze Smudy z realnymi szansami na występ na EURO 2012. Już teraz jest lepszym DPŚ niż Murawski, Sobolewski czy Vrdoljak. Więc pomyślcie nad tym zanim porównacie Radka do Czarka
Amen, bracie Amen. Nie pozostaje mi nic innego, jak podpisać się pod tymi jakże trafnymi spostrzeżeniami.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Stary 17.04.2011, 09:08
Radkowi zdecydowanie zaczyna brakować szybkości. Odbija sie to nam czkawką, bo albo nie daje rady przeciąć podania, albo zdecydowanie za często musi przeciwnika równać z trawą, bo inaczej mu ucieka. Myślę, że nadszedł czas, by Sobol zaczął być wartościowym zmiennikiem Wilka, a nie odwrotnie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2011, 10:27
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

Sprawdzać nie musiałem, bo doskonale pamiętam gdzie i jak grał Sobolewski w wieku Czarka. Radek grał w przeciętnym Płocku, jednak już wtedy był uznanym ligowcem o którego co okienko pytały możniejsze kluby. Mniej więcej w Wilka wieku Sobol przeniósł się do Grodziska gdzie stał się najlepszym defensywnym pomocnikiem ligi (nie jest tak jak piszesz, że dopiero u nas zyskał ten status - w reprezentacji też nie zadebiutował będąc piłkarzem Wisły tylko Dyskobolii).

Pytasz gdzie był Sobol w wieku Wilka? Proponuję zapoznać się bardziej szczegółowo choćby ze statystykami Radka i Czarka. Tak naprawdę o Wilku wielu z Was dowiedziało się w momencie, gdy go pozyskaliśmy...

Wilk reprezentantem? Nie żartuj - "Smudowe" powołania to śmiech na sali i tak samo traktuję powołania Wilka. Czarek już teraz lepszy od Sobola, Murawskiego czy Vrdoljaka? Optymista z Ciebie...

To, że w wieku Czarka Sobol kisił się w Wiśle Płock nie jest jego winą - nikt z Płocka puścić go do lepszego klubu nie chciał (stąd konflikt z działączami i zawieszenie). Gdyby Sobol trafił do mocnej swego czasu Polonii Warszawa (a to właśnie Warszawiacy mocno zabiegali o Radka) jego występy w reprezentacji nadeszłyby dużo szybciej.

Na koniec napiszę raz jeszcze - Cezary Wilk to niezły grajek, jednak Sobolowi w formie może co najwyżej buty nosić. A zastąpić Sobola wypadałoby kimś, kto dorówna Radkowi za jego najlepszych czasów (a nie tylko teraz, gdy forma już nie ta...).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 17.04.2011 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.04.2011, 14:31
Cytat:
Na koniec napiszę raz jeszcze - Cezary Wilk to niezły grajek, jednak Sobolowi w formie może co najwyżej buty nosić. A zastąpić Sobola wypadałoby kimś, kto dorówna Radkowi za jego najlepszych czasów (a nie tylko teraz, gdy forma już nie ta...).
dobra, dobra, ale Sobol w formie był chyba ze dwa lata temu
Czarek jest niezły, ale Sobol jest jeszcze gorszy
niestety, z całym szacunkiem dla Radka
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2011, 14:51
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
dobra, dobra, ale Sobol w formie był chyba ze dwa lata temu
Czarek jest niezły, ale Sobol jest jeszcze gorszy
niestety, z całym szacunkiem dla Radka
To kiedy Sobol był ostatnio w formie nie ma znaczenia - chciałbym by jego następca był zawodnikiem właśnie takiego pokroju jak Radek za najlepszych dni. Czarek taki nie jest i wątpie by zbliżył się kiedykolwiek do takiego poziomu.

ps. Radek jest gorszy wg Ciebie - wg mnie nadal jest zawodnikiem dającym zespołowi więcej niż Wilk. Tu nie ma co dyskutować bo każdy zostanie przy swoim
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.04.2011, 15:47
W mojej opinii Wilk będzie klasowym defensywnym pomocnikiem, nie gorszym piłkarsko od Sobola. Pewnie mentalnie nie dorówna Sobolowi, ale mimo wszystko najwyzszy czas zacząc na niego stawiać. Wieku nie oszukasz, niestety. Tak jak mówili przedmówcy, Radek jest co raz wolniejszy, a braki musi nadrabiać walecznością i ostrością gry. Co raz wiecej tez w jego podaniach niedokładności i strat.. O tym który zagra danego meczu niech decyduje dyspozycja, a nie nazwisko.
Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 17.04.2011, 16:14
wg mnie Wilk był najsłabszym zawodnikiem Wisły w tym meczu. Nic mu nie wychodziło. Popełniał proste błedy, zdarzały mu się straty, które mogły zakończyć się nieprzyjemnie dla naszego zespołu. Uważam, że Radek jest mimo swojego wieku o wiele lepszym zawodnikiem niż Czarek, ale na tej pozycji liczy się doświadczenie, które Wilk będzie zdobywał z każdym meczem
Odpowiedz cytując
Janek Skawina
Member

Od: 09.2008

Stary 17.04.2011, 19:33
Nie wiecie jaką 11 kolejki wybrali w magazynie liga+ ekstra?
NIE DLA KOSMITÓW NA MŁYNIE!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.04.2011, 19:36
Janek Skawina napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie jaką 11 kolejki wybrali w magazynie liga+ ekstra?
Jeliens , Melikson , Gienek , jesli chodzi o naszych.

Najlepszy gracz kolejki: Melikson.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.04.2011, 19:37
Jaliens, Melikson i Genkow w 11 kolejki Canal+
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany