The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 17:55
Przypominam, że na tym forum obowiązuje zasada nie obrażania innych uczestników.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2011, 18:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś korzystał z mojej aplikacji, miałbyś prawo osądzać.

I pokaż post w którym napisałem, że jest darmozjadem.

Jest piłkarzem, który w ogóle nie powinien się znaleźć w Wiśle, nie wspominając nawet o wysokości kontraktu.

A osądzać "Łobo" mogę na podstawie jego gry, tak jak mnie oceniają na podstawie mojej pracy. Kiedy odchodziłem z poprzedniej, próbowano mnie nakłonić żebym został. Tyle, że nie stać ich było na podwyżkę dla mnie. W przypadku Wojtka działa to w drugą stronę
ale ze zycie zaskakuje i nie zawsze jest tak jakbys tego chciał, ktos, pewnie człowiek widmo podpisał kontratk z Wojtekiem, ba kontrakt in blanco w ktorym Łobo wpisał sobie kwote która chce zabierac.

Sory,nie napisałes darmozjad,przepraszam moj błąd.

Masakra.
Nie widzisz różnicy ze Ciebie jak odchodziłes z pracy osądzał twoj pracodawca,a nie ja który z informatyka nic wspólnego nie mam?A czy Ty jestes pracodawca Wojtka Ł by osadzac go ze za duzo zarabia nie siedząc w temacie
Skoro pracodawca okreslił Wojtka na taka kwote jak ma w kontrakcie to wg. mnie jakieś przełożenie to jest i musiało jakos powstać.
[quote]Skończmy na tym, że dla mnie piłkarze mogą być oceniani przez kibiców, dziennikarzy etc. Ty i Twoja sekta będziecie musieli jednak jakoś sobie z tym poradzić, czcząc w tym czasie specjalistów którzy ich zatrudnili./quote]
Ale nie rozumiesz mnie Oczywiscie ze mozecie to robic, tylko to jest gowno warte.Miałem cie za inteligentnego człowieka, ale dalej nie potrafisz kilku rzeczy pojąć. Oceniaj sobie,ale po co i dlaczego,skoro to jest nic nie warte? Ja starałem sie wytłuamczyc jakim cudem w/w pilkarz moze tyle zarabiac, ale Ty widze sluchasz tylko i wylacznie siebie, a przez ten mur sie nie przebije.
Ja juz wiem jak to wyglada, siedzisz i mowisz sam do siebie,znam takie przypadki mozna to leczyć.

Koniec offtopa/ No i ta MASA kokosów, czekam...2h temu zadałem pytanie na temat tego co napisałes i cisza w eterze. Ja przynajmniej staram sie miec jakies argumenty na temat rzeczy o ktorych pisze i jakas wiedze, mimo iz jestes jak mnie to okresliles mentalnie 10latkiem.Ale wiemy kim jest ten co pierwszy kogoś obraża.
koniec.jak jest mecz wszystkie smutki idą precz...(chociaz moglbys mi powiedziec na ktorym sektorze siedzisz)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.04.2011 o godz. 18:08.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2011, 18:14
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Koniec offtopa/ No i ta MASA kokosów, czekam...2h temu zadałem pytanie na temat tego co napisałes i cisza w eterze. Ja przynajmniej staram sie miec jakies argumenty na temat rzeczy o ktorych pisze i jakas wiedze, mimo iz jestes jak mnie to okresliles mentalnie 10latkiem.Ale wiemy kim jest ten co pierwszy kogoś obraża.
koniec.jak jest mecz wszystkie smutki idą precz...(chociaz moglbys mi powiedziec na ktorym sektorze siedzisz)
No więc, żebyś nie czuł się opuszczony: dla mnie masa to powyżej pół tony (definicja wzięta z tego samego miejsca, co Twoja). Tak więc w naszej lidze jest masa "Kokosów", sam Strąk to spokojnie ponad stówę waży

I faktycznie muszę w sobie mieć coś z dziesięciolatka, skoro tyle razy Ci odpowiedziałem Ja rozumiem frustrację z niemożliwości podziwiania talentu Wojtka na żywo, ale proponuję nie ciągnąć tematu. Rozumiem, że dla Ciebie "Łobo" jest tyle wart ile zarabia. To znaczy - ni chu tego nie rozumiem, ale szanuję to.

RAF napisał(a):Wyświetl post
(...)
Ucz się na błędach innych. Nie idź tą drogą...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2011 o godz. 18:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2011, 18:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post

A czy Ty jestes pracodawca Wojtka Ł. by osadzac go ze za duzo zarabia nie siedząc w temacie
Skoro pracodawca okreslił Wojtka na taka kwote jak ma w kontrakcie to wg. mnie jakieś przełożenie to jest i musiało jakos powstać.
Ale przeciec pilkarz jest osoba publiczna i podlega ocenie. Nie trzeba miec ukonczonej akademii trenerskiej zeby zobaczyc ze Wojciech L. z umiejetnosci pilkarskich ma jeden zwod ktory juz zna kazdy, 0 dryblingu, technike baaardzo przecietna (da sie to zobaczyc po tym jak przyjmuje pilke), ostatnie podanie ktore delikakatnie mowiac szwankuje.

Zarowno kontrakt, transfer jak i jego kwota podchodzi pod szufladke "MEGA pomylka transferowa"

A teraz sie okazuje ze nie dosc ze slaby to jeszcze watpliwy moralnie.

Malo?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.04.2011, 18:51
a Wy dalej napierdzielacie...
Łobo trafil do nas dlatego, ze bylo to najlatwiejsze rozwiazanie, reprezentant, malo polskich grajkow na rynku, byla licytacji, nasi po stracie Kosy mieli parcie na skrzydlowych, wiec go wzieli
skonczcie
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.04.2011, 18:52
Bardzo pozytywna decyzja ze strony Wisły i Pana Cupiała, Łobodzinskiego tak czy siak trzeba bylo sie pozbyc, a mi juz serce walilo ze jednak on wystapi dzisiaj, teraz pojawia sie szansa dla Riosa, oby wypalil!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.04.2011, 18:55
no z ławki tu trudno mu będzie wypalić .. chyba, że z nerwów papierosa, najwyraźniej 3 i 4 bramki w meczach to za mało żeby wejść do składu
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.04.2011, 18:57
Słyszał ktoś z Was dokładnie ten wywiad z Pawełkiem na temat Pareiki ? Czy On coś wspominał o tym że Sergiej przyjechał tu odcinać kupony ? Mi w tym momencie strasznie zarywało i dokładnie tego nie usłyszałem ale jakoś tak to zabrzmiało . Może to ktoś potwierdzić?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2011, 19:00
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
no z ławki tu trudno mu będzie wypalić .. chyba, że z nerwów papierosa, najwyraźniej 3 i 4 bramki w meczach to za mało żeby wejść do składu
W meczach "Młodej Ekstraklasy", zapomniałeś dodać, a tę dzieli przepaść od Ekstraklasy. Obejrzyj te gole, to może zauważysz, że nawet przy naszych ligowych obrońcach takiego luzu mieć nie będzie. Jak dotąd w pierwszy zespole Rios strzelił okrągłe zero goli, a w całej karierze nie wiem czy przekroczył magiczną barierę dziesięciu.
Nie róbmy z Maaskanta idioty, OK? Nic do chłopaka nie mam, ale jak dotąd Rios absolutnie niczego nie pokazał co by dawało podstawy do podważania decyzji trenera. Jeżeli strzelanie w ME to ma być sposób na wejście do składu, to mamy naprawdę sporo kandydatur.

A tak w ogóle nie rozumiem tego, że Żurawskiego się krytykuje (słusznie), a Rios wciąż ma tylu fanów. Nic tylko "dać mu szansę" i "dać mu szansę". Dostał z Podbeskidziem i stracił. Teraz też pewnie wejdzie, zobaczymy co pokaże. Ja bynajmniej nie zamierzam wstrzymywać oddechu.

raindog napisał(a):Wyświetl post
A raczej "rozmaitych wolfich".
Masz coś do mnie personalnie, to na pw. Nie ja pisałem pół roku temu, że z "Łobo" Wisła ma więcej pożytku niż z Małeckiego, więc może coś tam jednak wiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2011 o godz. 19:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2011, 20:54
A ja teraz powiem tak - Kto ma najlepszego bramkarza? WISŁA, kto? WISŁA! W koncu odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. A Pawełek lepiej niech sie nie odzywa bo to on pojechał za kasa a nie Sergei.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2011, 20:56
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A Pawełek lepiej niech sie nie odzywa bo to on pojechał za kasa a nie Sergei.
Ależ przyjechał do nas za kasą. Tyle, że na nią uczciwie zapracował
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.04.2011, 21:22
Piłkarze Wisły w roli pastorów. Byliśmy na ich kazaniu. Zobacz...

http://www.weszlo.com/news/6681
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.04.2011, 21:49
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo pozytywna decyzja ze strony Wisły i Pana Cupiała, Łobodzinskiego tak czy siak trzeba bylo sie pozbyc, a mi juz serce walilo ze jednak on wystapi dzisiaj, teraz pojawia sie szansa dla Riosa, oby wypalil!
No i Rios pokazał swoje "umiejętności". Żałosny strzał w sytuacji sam na sam, brak jakiejkolwiek walki o piłkę czy zaanagażowania w grę, Techniki nie pokazał praktycznie w ogóle. Mam nadzieję że opuści klub jak najszybciej.

Wiśle potrzeba takich graczy jak Melikson. Geniusz.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.04.2011, 22:17
Mistel napisał(a):Wyświetl post

Wiśle potrzeba takich graczy jak Melikson. Geniusz.
Przyznam się,że tylko czekam kiedy Maor dostanie piłkę. Bardzo miło ogląda się jego grę, do tego wykazuje się wysokim IQ na boisku. Nie jest schematyczny,bardzo szybki, frajdę sprawia mi oglądania miny przeciwników jak ich wyprzedza i biegnie przed nimi, perfidnie wchodząc im w linię biegu. Żelbetonowe kloce głupieją. Do tego mocno bite rzuty rożne i dośrodkowania. Miód. Ciekawe jak u niego jest z rzutami wolnymi. Coś czuje,,że Maaskant szykuje w tym względzie lekki szok na mecze z Legią, tudzież z Cracovią.

I pomyśleć,że facet grał w przeciętniaku ligi izraelskiej.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.04.2011 o godz. 22:26.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2011, 22:19
Wybraliśmy najlepsze rozwiązanie, może uda sie jeszcze Łobo gdzieś sprzedać za 200 kilo €
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.04.2011, 22:44
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

To akurat dobrze świadczy o naszych skautach. No... może poza Ryszardem C. ;>
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.04.2011, 23:02
jakich skautach, przecież to Staszek go wynalazł
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.04.2011, 23:17
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze Wisły w roli pastorów. Byliśmy na ich kazaniu. Zobacz...

http://www.weszlo.com/news/6681
Osman faktycznie tym żyje, jakaż ekspresja i moc bije z jego wypowiedzi. Na boisku może gra twardo i zdecydowanie, ale wydaje się potulny i trudny do wyprowadzenia z równowagi. Nie poznaje gościa
What's new?

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.04.2011, 00:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Przyznam się,że tylko czekam kiedy Maor dostanie piłkę. Bardzo miło ogląda się jego grę, do tego wykazuje się wysokim IQ na boisku. Nie jest schematyczny,bardzo szybki, frajdę sprawia mi oglądania miny przeciwników jak ich wyprzedza i biegnie przed nimi, perfidnie wchodząc im w linię biegu. Żelbetonowe kloce głupieją. Do tego mocno bite rzuty rożne i dośrodkowania. Miód. Ciekawe jak u niego jest z rzutami wolnymi. Coś czuje,,że Maaskant szykuje w tym względzie lekki szok na mecze z Legią, tudzież z Cracovią.

Ja tam sie głowie ,jak to mozlwie ze w wieku 26 lat co dla pilkarza juz troche jest ( no bo jako czlowiek to jescze w miare mlody) nikt go wczesniej nie wypatrzyl i wykupil.Z taka szybkoscia,dynamika,zwodem i inteligencja to on dawno powinien smigac po boiskach Francjii czy Hiszpanii.
A tu gral sobie taki talent w Izrealu ,i dalej by to moze robil ,gdyby nie nasz Stan Valckx

ciekawa sprawa,przyznam ze szukalem gdzie jest haczyk....ale go nie znalazłem
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.04.2011, 00:26
Bo takich Meliksonów we Francji , Hiszpanii, Włoszech to mają na pęczki. W Polsce facet robi różnicę ale na Niemcy, Włochy, Anglię jest za słaby fizycznie, a na Francję, Hiszpanię za słaby technicznie. No i Izrael który wiadomo że nie ma jakiejś mocnej ligi i do tego nie każdy tam pojedzie oglądać zawodnika. W Polsce Meliksonowi łatwiej się będzie wypromować.
Dla mnie taki Kriviets lub Stilic w formie są jednak lepsi a dodatkowo sprawdzeni w pucharach. Melikson jeszcze musi z Wisłą coś ugrać w europie żeby ktoś go chciał kupić.
Ostatnio edytowane przez wwf : 16.04.2011 o godz. 00:28.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.04.2011, 01:23
wwf napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie taki Kriviets lub Stilic w formie są jednak lepsi a dodatkowo sprawdzeni w pucharach. Melikson jeszcze musi z Wisłą coś ugrać w europie żeby ktoś go chciał kupić.
sorki ze spytam... ale chodzisz w ogole na mecze czy wypowiadasz się tylko przez pryzmat tego co zobaczyleś w TV

wiem Ze Melex rozegał ja knarazie kilka meczy w polskiej lidze, ale napewno nie jest to grac gorszy od Kritevca czy ".......e niechce mi się bo nei gramy w pucharach " Stilica..

z racji tego że wziąłem dziś na mecz moja 7 letnia chrzesnice, zasiadłem na sektorze rodzinym w samym narożniku. Szlag mnie trafaiał że nie jestem na G... ale po tym co dziś zobaczyłem co WIDZI i jakie piłki gra Moar zmieniłem zdanie. tak inteligentego piłkarza to na polskich boiskach jeszcze nie widziałem.. poezja. Moar zanim przyjmie piłke dokładnie wie co z nią zrobić. przed przyjęciem piłki na srodku już widzi że prawym skrzydłem urwal się Kirm... więc pyk i 40 metrowe podanie na centymetry jest już adresowane do Andraża. Widzi dwóch graczy rywala niezbyt dobrze ustawionych. więc redukcja biegu i już jest przed nimi...

wiem że Bełchatów nic wielkiego nie pokazał i czekam na mecz z jakąś mocną drużyną by móc sprawdzić Meliksona w starciu z lepszym przeciwnikiem.. ale jak narazie to cała liga może pomachać meliksonowi białą chusteczką...

a i jeszcze jedno... jak na stępnym meczu zobacze maleckiego puszczającego balony w pole karne z rożnego to ja już nie wiem na czym polega dobrze wykonany rożny
Powód: cornerkick
Ostatnio edytowane przez wiertar : 16.04.2011 o godz. 01:41.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.04.2011, 10:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post
. Rozumiem, że dla Ciebie "Łobo" jest tyle wart ile zarabia. To znaczy - ni chu tego nie rozumiem, ale szanuję to.
.
I tu jest twoj problem wolfy.
Ja mowilem ze jestem w stanie zrozumiec pieniadze ktore dostał w momencie podpisania kontraktu z Wisła.
Był rokującym piłkarzem z dobrym CV.Nie jestem fanem jego talentu,po prostu nudne stało sie "Łobo jest be" i niewazne co by zrobił kazdy tak powie bo to jest na czasie i jest cool.
A to ze Ty widziales ze to bedzie szrot i ze nic z tego nie wyjdzie,super.Benhaker,Smuda,Skorża,Maaskant nie wiedzieli,ale Ty wiedziałeś.
Moglbym sie czepiac i sprawdzic czy tak bylo na pewno ale to nie ma sensu.
Wracajac do tematu masy i kokosow, zamiast sie przyznac ze tak naprawde nie wiesz nic nt. zarobkow Ty starasz sie jednak coś tam udowodnić.
Wcześniej pisałes jak duzo zarabił Beto i Christow.Wiec czekam, skoro o czymś mówisz miej wiedze. Ile zarabiali ?Napisz priv by nie zasmiecac

koniec.
A co do Riosa to kazdy ktory w temacie pisał "Rios musi zagrać" mam nadzieje ze juz nie popełni tej gafy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.04.2011, 10:19
Maor vs. Stilic .
Podanie - 5:1
Inteligencja czysto piłkarska - 10:1
Strzał - 15:1
Szybkość - z jakieś 100:1
Zaangażowanie i waleczność - akurat to ciężko porównać jeżeli jeden z zawodników nie posiada obu tych cech
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 16.04.2011, 10:29
Dlaczego nie? Rios zagrał przyzwoicie. A to, że nie strzelił swojej sytuacji? Genkov też nie wszystko strzela, Brożek też nie wszystko strzelał, ostatnio Wilk z podobnej pozycji nie strzelił. Mnie tam moze nie zachwycił ale przez 20 min pokazał że słaby nie jest.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.04.2011, 11:11
wujekWojtek

powiedz mi co było takiego przyzwoitego w grze Riosa?

nie strzelił to raz
ale 3 razy złe przyjęcie, brak dryblingu, pare niecelnych zagrań z klepki

Człowieku on walczy o pierwszy skład, a wchodzi na podłamany i zamęczony Bełchatówek i nie wyróżnił się niczym przez 20 minut...

To że strzelił 7 bramek przeciwko młodym i obroncom prezentującym poziom a'la Kowalski to dziękuje bardzo...
Łobo też błyszczał w Młodej a Jirsak grał jak profesor

Ponadto on nie pasuje do taktyki i sam Maaskant to mówił
na skrzydło za wolny
na srodkowego napastnika za słaby fizycznie
na rozgrywającego za mało przebojowy
prędzej go widzę do systemu 442 lub stare 433 z 3 napastnikami (2 wysunietych nie skrzydłowym i jeden lekko cofniety)
Ostatnio edytowane przez Orson : 16.04.2011 o godz. 11:13.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.04.2011, 11:34
Rios musiał by trochę pograć w pierwszej 11 , no ale na dzień dzisiejszy jest to nie możliwe.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 16.04.2011 o godz. 11:36.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.04.2011, 11:41
A mi się wydaje, że Rios po prostu pęka psychicznie. Sytuacja sam na sam to sytuacja sam na sam - czemu w Młodej strzela mocno, przy słupku, nie do obrony, a z Podbeskidziem i GKSem prosto w bramkarza? Napewno to nie jest zasługa bramkarza, bo Sapela bliższy poziomem ME... Dać mu kielicha wódki przed meczem i bedzie grał jak trzeba.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.04.2011, 11:46
Mam pytanie do osób będących bliżej klubu niż taki szarak jak ja. Ciekawi mnie mianowicie, czy piłkarze Wisły dalej uczą się jezyka polskiego? Regularnie? Bo pamiętam jak kilka miesięcy wstecz cos ruszyli, zrobili filmik, "jak sie maś?" itp, ale zastanawia mnie czy nie była to tylko zwykła pokazówka Bo ucichło bardzo...
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 16.04.2011, 11:55
Wiesz, ja nie będę wyliczał, ile razy źle przyjął a ile razy dobrze. Jak na 20 minut, które miał zaprezentował się całkiem przyzwoicie. Oczywiście pierwszy skład jest dla niego nieosiągalny jak na razie. Dosć powiedzieć że akcja bramkowa na 3:1 przeszła m.in przez Riosa.

Ja wiem że ME to marny poziom i w ogóle. Ale nikt nie powinien go skreślać na podstawie tych 20 min.

Taki Genkov nie trafiał przez pierwsze 4 mecze, ale grał po 90 min. Pamiętacie jak w drugim z kolei meczu nie oddawał nawet strzału na bramkę? A teraz co? 4 gole w 3 meczach (swoją drogą Gieniek wreszcie pokazuje że jest lepszy niż tak zachwalani przez dziennikarzy Ubiparip czy Hubnik)

Jestem daleki od zachwalania Riosa po tych 20min. Ale nie przekonuje mnie opinia, że zagrał źle. Większość kibiców piłkarskich na świecie jest bardzo nieobiektywna i niepowściągliwa. Jak piłkarz strzeli gola to jest super, jak nie strzeli to do bani. Osobiście nie lubię takiej postawy
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.04.2011, 12:06
wwf napisał(a):Wyświetl post
Bo takich Meliksonów we Francji , Hiszpanii, Włoszech to mają na pęczki. W Polsce facet robi różnicę ale na Niemcy, Włochy, Anglię jest za słaby fizycznie, a na Francję, Hiszpanię za słaby technicznie. No i Izrael który wiadomo że nie ma jakiejś mocnej ligi i do tego nie każdy tam pojedzie oglądać zawodnika. W Polsce Meliksonowi łatwiej się będzie wypromować.
Heh się ekspert znalazł , tu za słaby fizycznie, tu technicznie... omg
Następny Libor Pala : x > 180 cm . Czym ten zawodnik ustępuje technicznie środkowemu czy skrzydłowemu z Saint-Etienne ? Nie wiem, wolniej biega, dłużej przyjmuje piłkę, źle ją prowadzi , nie ma przeglądu pola ?
To jest takie malkontenctwo z twojej strony,że ja .......e. Maor jest be , bo gra w polskiej Wiśle.
Jak dla mnie gość wchodzi do Juventusu i nie jest słabszy od Marchisio , a już na pewno lepszy od Aquilaniego. W zachodnich ligach naprawdę nie grają nadludzie. Wiem,bo nieraz mam okazję oglądać mecze Seria A na żywo. A porównywanie go do Krivietsa i Stilicia, do tego mówienie ,że jest słabszy to już po prostu obraza.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów