|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przypominam, że na tym forum obowiązuje zasada nie obrażania innych uczestników.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
I faktycznie muszę w sobie mieć coś z dziesięciolatka, skoro tyle razy Ci odpowiedziałem Ja rozumiem frustrację z niemożliwości podziwiania talentu Wojtka na żywo, ale proponuję nie ciągnąć tematu. Rozumiem, że dla Ciebie "Łobo" jest tyle wart ile zarabia. To znaczy - ni chu tego nie rozumiem, ale szanuję to.Ucz się na błędach innych. Nie idź tą drogą...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2011 o godz. 18:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zarowno kontrakt, transfer jak i jego kwota podchodzi pod szufladke "MEGA pomylka transferowa" A teraz sie okazuje ze nie dosc ze slaby to jeszcze watpliwy moralnie. Malo? ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a Wy dalej napierdzielacie...
Łobo trafil do nas dlatego, ze bylo to najlatwiejsze rozwiazanie, reprezentant, malo polskich grajkow na rynku, byla licytacji, nasi po stracie Kosy mieli parcie na skrzydlowych, wiec go wzieli skonczcie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Bardzo pozytywna decyzja ze strony Wisły i Pana Cupiała, Łobodzinskiego tak czy siak trzeba bylo sie pozbyc, a mi juz serce walilo ze jednak on wystapi dzisiaj, teraz pojawia sie szansa dla Riosa, oby wypalil!
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
no z ławki tu trudno mu będzie wypalić .. chyba, że z nerwów papierosa, najwyraźniej 3 i 4 bramki w meczach to za mało żeby wejść do składu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Słyszał ktoś z Was dokładnie ten wywiad z Pawełkiem na temat Pareiki ? Czy On coś wspominał o tym że Sergiej przyjechał tu odcinać kupony ? Mi w tym momencie strasznie zarywało i dokładnie tego nie usłyszałem ale jakoś tak to zabrzmiało . Może to ktoś potwierdzić?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie róbmy z Maaskanta idioty, OK? Nic do chłopaka nie mam, ale jak dotąd Rios absolutnie niczego nie pokazał co by dawało podstawy do podważania decyzji trenera. Jeżeli strzelanie w ME to ma być sposób na wejście do składu, to mamy naprawdę sporo kandydatur. A tak w ogóle nie rozumiem tego, że Żurawskiego się krytykuje (słusznie), a Rios wciąż ma tylu fanów. Nic tylko "dać mu szansę" i "dać mu szansę". Dostał z Podbeskidziem i stracił. Teraz też pewnie wejdzie, zobaczymy co pokaże. Ja bynajmniej nie zamierzam wstrzymywać oddechu. Masz coś do mnie personalnie, to na pw. Nie ja pisałem pół roku temu, że z "Łobo" Wisła ma więcej pożytku niż z Małeckiego, więc może coś tam jednak wiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2011 o godz. 19:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A ja teraz powiem tak - Kto ma najlepszego bramkarza? WISŁA, kto? WISŁA! W koncu odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. A Pawełek lepiej niech sie nie odzywa bo to on pojechał za kasa a nie Sergei.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Wiśle potrzeba takich graczy jak Melikson. Geniusz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przyznam się,że tylko czekam kiedy Maor dostanie piłkę. Bardzo miło ogląda się jego grę, do tego wykazuje się wysokim IQ na boisku. Nie jest schematyczny,bardzo szybki, frajdę sprawia mi oglądania miny przeciwników jak ich wyprzedza i biegnie przed nimi, perfidnie wchodząc im w linię biegu. Żelbetonowe kloce głupieją. Do tego mocno bite rzuty rożne i dośrodkowania. Miód. Ciekawe jak u niego jest z rzutami wolnymi. Coś czuje,,że Maaskant szykuje w tym względzie lekki szok na mecze z Legią, tudzież z Cracovią.
I pomyśleć,że facet grał w przeciętniaku ligi izraelskiej.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.04.2011 o godz. 22:26.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wybraliśmy najlepsze rozwiązanie, może uda sie jeszcze Łobo gdzieś sprzedać za 200 kilo €
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jakich skautach, przecież to Staszek go wynalazł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja tam sie głowie ,jak to mozlwie ze w wieku 26 lat co dla pilkarza juz troche jest ( no bo jako czlowiek to jescze w miare mlody) nikt go wczesniej nie wypatrzyl i wykupil.Z taka szybkoscia,dynamika,zwodem i inteligencja to on dawno powinien smigac po boiskach Francjii czy Hiszpanii. A tu gral sobie taki talent w Izrealu ,i dalej by to moze robil ,gdyby nie nasz Stan Valckx ![]() ciekawa sprawa,przyznam ze szukalem gdzie jest haczyk....ale go nie znalazłem ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Bo takich Meliksonów we Francji , Hiszpanii, Włoszech to mają na pęczki. W Polsce facet robi różnicę ale na Niemcy, Włochy, Anglię jest za słaby fizycznie, a na Francję, Hiszpanię za słaby technicznie. No i Izrael który wiadomo że nie ma jakiejś mocnej ligi i do tego nie każdy tam pojedzie oglądać zawodnika. W Polsce Meliksonowi łatwiej się będzie wypromować.
Dla mnie taki Kriviets lub Stilic w formie są jednak lepsi a dodatkowo sprawdzeni w pucharach. Melikson jeszcze musi z Wisłą coś ugrać w europie żeby ktoś go chciał kupić.
Ostatnio edytowane przez wwf : 16.04.2011 o godz. 00:28.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
wiem Ze Melex rozegał ja knarazie kilka meczy w polskiej lidze, ale napewno nie jest to grac gorszy od Kritevca czy ".......e niechce mi się bo nei gramy w pucharach " Stilica.. z racji tego że wziąłem dziś na mecz moja 7 letnia chrzesnice, zasiadłem na sektorze rodzinym w samym narożniku. Szlag mnie trafaiał że nie jestem na G... ale po tym co dziś zobaczyłem co WIDZI i jakie piłki gra Moar zmieniłem zdanie. tak inteligentego piłkarza to na polskich boiskach jeszcze nie widziałem.. poezja. Moar zanim przyjmie piłke dokładnie wie co z nią zrobić. przed przyjęciem piłki na srodku już widzi że prawym skrzydłem urwal się Kirm... więc pyk i 40 metrowe podanie na centymetry jest już adresowane do Andraża. Widzi dwóch graczy rywala niezbyt dobrze ustawionych. więc redukcja biegu i już jest przed nimi... wiem że Bełchatów nic wielkiego nie pokazał i czekam na mecz z jakąś mocną drużyną by móc sprawdzić Meliksona w starciu z lepszym przeciwnikiem.. ale jak narazie to cała liga może pomachać meliksonowi białą chusteczką... a i jeszcze jedno... jak na stępnym meczu zobacze maleckiego puszczającego balony w pole karne z rożnego to ja już nie wiem na czym polega dobrze wykonany rożny ![]() Powód: cornerkick
Ostatnio edytowane przez wiertar : 16.04.2011 o godz. 01:41.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ja mowilem ze jestem w stanie zrozumiec pieniadze ktore dostał w momencie podpisania kontraktu z Wisła. Był rokującym piłkarzem z dobrym CV.Nie jestem fanem jego talentu,po prostu nudne stało sie "Łobo jest be" i niewazne co by zrobił kazdy tak powie bo to jest na czasie i jest cool. A to ze Ty widziales ze to bedzie szrot i ze nic z tego nie wyjdzie,super.Benhaker,Smuda,Skorża,Maaskant nie wiedzieli,ale Ty wiedziałeś. Moglbym sie czepiac i sprawdzic czy tak bylo na pewno ale to nie ma sensu. Wracajac do tematu masy i kokosow, zamiast sie przyznac ze tak naprawde nie wiesz nic nt. zarobkow Ty starasz sie jednak coś tam udowodnić. Wcześniej pisałes jak duzo zarabił Beto i Christow.Wiec czekam, skoro o czymś mówisz miej wiedze. Ile zarabiali ?Napisz priv by nie zasmiecac koniec. A co do Riosa to kazdy ktory w temacie pisał "Rios musi zagrać" mam nadzieje ze juz nie popełni tej gafy ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Maor vs. Stilic .
Podanie - 5:1 Inteligencja czysto piłkarska - 10:1 Strzał - 15:1 Szybkość - z jakieś 100:1 Zaangażowanie i waleczność - akurat to ciężko porównać jeżeli jeden z zawodników nie posiada obu tych cech |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Dlaczego nie? Rios zagrał przyzwoicie. A to, że nie strzelił swojej sytuacji? Genkov też nie wszystko strzela, Brożek też nie wszystko strzelał, ostatnio Wilk z podobnej pozycji nie strzelił. Mnie tam moze nie zachwycił ale przez 20 min pokazał że słaby nie jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
wujekWojtek
powiedz mi co było takiego przyzwoitego w grze Riosa? nie strzelił to raz ale 3 razy złe przyjęcie, brak dryblingu, pare niecelnych zagrań z klepki Człowieku on walczy o pierwszy skład, a wchodzi na podłamany i zamęczony Bełchatówek i nie wyróżnił się niczym przez 20 minut... To że strzelił 7 bramek przeciwko młodym i obroncom prezentującym poziom a'la Kowalski to dziękuje bardzo... Łobo też błyszczał w Młodej a Jirsak grał jak profesor Ponadto on nie pasuje do taktyki i sam Maaskant to mówił na skrzydło za wolny na srodkowego napastnika za słaby fizycznie na rozgrywającego za mało przebojowy prędzej go widzę do systemu 442 lub stare 433 z 3 napastnikami (2 wysunietych nie skrzydłowym i jeden lekko cofniety)
Ostatnio edytowane przez Orson : 16.04.2011 o godz. 11:13.
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Rios musiał by trochę pograć w pierwszej 11 , no ale na dzień dzisiejszy jest to nie możliwe.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 16.04.2011 o godz. 11:36.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A mi się wydaje, że Rios po prostu pęka psychicznie. Sytuacja sam na sam to sytuacja sam na sam - czemu w Młodej strzela mocno, przy słupku, nie do obrony, a z Podbeskidziem i GKSem prosto w bramkarza? Napewno to nie jest zasługa bramkarza, bo Sapela bliższy poziomem ME... Dać mu kielicha wódki przed meczem i bedzie grał jak trzeba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mam pytanie do osób będących bliżej klubu niż taki szarak jak ja. Ciekawi mnie mianowicie, czy piłkarze Wisły dalej uczą się jezyka polskiego? Regularnie? Bo pamiętam jak kilka miesięcy wstecz cos ruszyli, zrobili filmik, "jak sie maś?" itp, ale zastanawia mnie czy nie była to tylko zwykła pokazówka
Bo ucichło bardzo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Wiesz, ja nie będę wyliczał, ile razy źle przyjął a ile razy dobrze. Jak na 20 minut, które miał zaprezentował się całkiem przyzwoicie. Oczywiście pierwszy skład jest dla niego nieosiągalny jak na razie. Dosć powiedzieć że akcja bramkowa na 3:1 przeszła m.in przez Riosa.
Ja wiem że ME to marny poziom i w ogóle. Ale nikt nie powinien go skreślać na podstawie tych 20 min. Taki Genkov nie trafiał przez pierwsze 4 mecze, ale grał po 90 min. Pamiętacie jak w drugim z kolei meczu nie oddawał nawet strzału na bramkę? A teraz co? 4 gole w 3 meczach (swoją drogą Gieniek wreszcie pokazuje że jest lepszy niż tak zachwalani przez dziennikarzy Ubiparip czy Hubnik) Jestem daleki od zachwalania Riosa po tych 20min. Ale nie przekonuje mnie opinia, że zagrał źle. Większość kibiców piłkarskich na świecie jest bardzo nieobiektywna i niepowściągliwa. Jak piłkarz strzeli gola to jest super, jak nie strzeli to do bani. Osobiście nie lubię takiej postawy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Następny Libor Pala : x > 180 cm . Czym ten zawodnik ustępuje technicznie środkowemu czy skrzydłowemu z Saint-Etienne ? Nie wiem, wolniej biega, dłużej przyjmuje piłkę, źle ją prowadzi , nie ma przeglądu pola ? To jest takie malkontenctwo z twojej strony,że ja .......e. Maor jest be , bo gra w polskiej Wiśle. Jak dla mnie gość wchodzi do Juventusu i nie jest słabszy od Marchisio , a już na pewno lepszy od Aquilaniego. W zachodnich ligach naprawdę nie grają nadludzie. Wiem,bo nieraz mam okazję oglądać mecze Seria A na żywo. A porównywanie go do Krivietsa i Stilicia, do tego mówienie ,że jest słabszy to już po prostu obraza. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|