|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Poza tym, zdrajca, krew na rękach, swastyka, to raczej nie Kaczyński. Jeśli byś chciał zaliczać wyczyny zwolenników na konta polityków, to każdemu liderowi partyjnemu takie, jak nie gorsze paszkwile można by wyciągać. Nie chcę w żadnym razie bronić za wszelką cenę Kaczyńskiego, wcale nie jest mi do niego tak blisko, jak z kilku ostatnich postów można by wywnioskować, sam łapałem się za głowę nie raz po jego wypowiedziach, ale bądźmy rozsądni. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Banita
Od: 11.2010
Offline |
|
Zwolennicy teorii świętego spokoju za wszelką cenę też ruszyli do urn i akurat na Kaczyńskiego nie zagłosowali. Skoro Komorowski według Newsweeka miał dostać 60% to znaczy że Lech Kaczyński miał dostać 40. Inteligencją bił na głowę Komorowskiego, więc przy paru debatach całkiem realne było 45-50%. Nijak się to ma do 22% |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawi mnie jak to zbadales. Widzisz, prezydent Komorowski nie jest bohaterem mojej bajki ale majac do wyboru Komorowski - Kaczynski zaglosuje na Komorowskiego obiema rekami. Ale wracajac do Twojego stwierdzenia, skad taka opinia? Notabede wiesz ze Kaczynski nie otrzymal tytulu profesora w sposob taki jak zwykle sie go otrzymuje. Z tego co wiem, mowilo sie o nim profesor poniewaz wykladal w szkole wyzszej. Rozumiem ze dla kolegi forumowicza miara inteligencji sa okreslenia: "spieprzaj dziadu", "ja sie z pania rozlicze, jest pani na mojej krotkiej liscie (to do M. Olejnik) czy slynne slowa do pilota "czy pan wie kto jest zwierzchnikiem Sil Zbrojnych? (...) wiec prosze wykonac rozkaz". Czy moze inne zachowania jak naprzyklad wchodzenie w kompetencje rzadu (co teraz sie nazywa walka o stolek, albo samolot) czy dzwonienie (podczas negocjacji w Brukseli) do brata Jaroslawa co 5 minut z prosba o wskazowki.
I to tak po krotce, bez wchodzenia w szczegoly. Ale przepraszam, to byl "najwybitniejszy polski polityk po II wojnie swiatowej". Echhh. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
||
Bronisław Komorowski działał w ROPCiO, Lech Kaczyński współpracował z KSS KOR, działał aktywnie w Wolnych Związkach Zawodowych, w sierpniu 80 był doradcą komitetu strajkowego - szef biura informacyjnego (czyli raczej ktoś ważniejszy niż jeden z kilkuset), obaj byli internowani w stanie wojennym. Dlatego twierdzenie, że Lech Kaczyński w opozycji jako poważna persona pojawił się dopiero po 90 tym roku jest dla mnie bredzeniem albo nieznajomością faktów. Twierdzenie - kto bardziej i kto lepiej działał na rzecz wolnej Polski w odniesieniu do Komorowskiego i Kaczyńskiego zakrawa dla mnie na śmieszność, zresztą jest to pieprzenie w stylu Michnika. Idąc tym torem przypomnę, że jedni "siedzieli za opozycję w celach" a inni za to samo byli mordowani. Piotr Bartoszcze, Jerzy Popiełuszko, Sylwester Zych i 100 innych w latach 1980-1989 - zabijani za swoją działalność przez "nieznanych sprawców" - temn ostatni już po wyborach w 1989 roku. Czym innym jest szkalowanie Generała Wojska Polskiego i przypisywanie mu upojenia na pokładzie samolotu, a w komnsekwencji wręcz odpowiedzialności za spowodowanie katastrofy - czym innym łajanie oficera przez posłów PiS. Jeżeli tego nie zauważasz, to tylko problem Twojej ograniczonej percepcji.
Jawnie patrz Komorowski regularnie obrażał Kaczyńskiego regularnie - od przegranej w 2005 roku, to oczywiście jemu wolno, podobnie jak Niesiołowskiemu, Palikotowi, Tuskowi i innym..... Ot taka Sienkiewiczowska przypadłość - przypomnij sobie powiedzenie Kalego...... zresztą przypomnę, że Bronisław Komorowski był zaangażowany w sprawę Szeremietiewa w 2000 roku (będąc szefem MON) i wówczas wygłosił znamienne słowa: "Jeżeli okaże się że Szeremietiew jest niewinny w tej sprawie, to wycofam się z życia publicznego." Okazało się, że Szeremietiew jest niewinny......
Miernikiem inteligencji nie sana pewno te powyższe wypowiedzi - one mogą świadczyć powiedzmy o kulturze człowieka. Wchodzenie w kompetencje rządu - widzisz Prezydent też ma kompetencje - no chyba że uważa sie zastrażnika żyrandola.... Co zaś do odchdzenia bez ILS w automacie: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html Co na to wypowiadający się wcześniej mędrcy pokroju Tomasza Hypkiego i płk. Latkowskiego
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 15.04.2011 o godz. 09:28.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|||
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Z odmawianiem komuś tytułu profesorskiego bym się wstrzymał, bo można nieopatrznie kopnac autorytet moralny i zostać antysemita oraz oszolomem.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby tak skonstruowanego newsa, uderzającego w szeroko pojęty PiS, puściła któraś z gazet nazywanych mainstreamowymi, to zjedlibyście ją na śniadanie. No ale ktoś tu już wspominał o moralności Kalego. A tak na marginesie, informacja o odchodzeniu bez ILS w automacie, to nie radosna twórczość Hypkiego tylko cytat z instrukcji obsługi tupolewa. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|||
Piłsudski też był ćwierćinteligent ? " Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić " , " Pan jesteś jak ....a, co każdemu dupy daje", " Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to ....y!", " Racja jest jak dupa, każdy ma swoją", " – Panie Marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. " itp... Cytat:
Cytat:
Ale może wśród tej miernoty się wyróżniał ? A HISTORIĘ piszą ludzie. Najczęściej zwycięzcy :] |
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ma inteligencja do zdania "czy pan wie kto jest zwierzchnikiem sil zbrojnych?"
W dyskredytowaniu Kaczynskiego wchdozicie na coraz wyzsze stadia absurdu. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i Kaczyński był profesorem nadzwyczajnym, łatwo to sprawdzić, nie wiem skąd wziąłeś informację, że profesorem nazywało się go jedynie grzecznościowo? U nas na uczelni do ludzi z tym stopniem zawsze zwracamy się "Panie Profesorze". ![]() ![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Banita
Od: 11.2010
Offline |
|
|
RAF myśli, że inteligent musi być grzeczny, ułożony i nie "fikać" (chyba że mierzy się w zaścianek i ciemnogród?). Mylisz inteligencję z poprawnością polityczną. Ale w Polsce gdzie inteligencja została ukształtowana przez hiperpoprawną Gazetę Wyborczą mnie to wcale ale to wcale nie dziwi.
Na Lecha Kaczyńskiego nie "mówiło się" profesor "bo uczył na uczelni", lecz pełnił stanowisko profesora nadzwyczajnego Uniwersytetu Gdańskiego i Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Profesorem nadzwyczajnym może zostać doktor habilitowany. Cytat:
Ostatnio edytowane przez zuls : 15.04.2011 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziekuje, mnie rowniez z Toba bardzo milo sie dyskutuje. Ja tylko staralem sie zwrocic uwage na pewne rzeczy ktore w mojej ocenie daza do zaklamywania rzeczywistosci. Uwazam ze blednie przyjeto, albo chciano przyjac, zasade iz o zmarlych powinno sie mowic dobrze. Ja uwazam, ze o zmarlych, a zwlaszcza niezyjacych osobach publicznych trzeba mowic PRAWDE. Jezeli kolega powiedzial (nie Ty) ze Kaczynski Komorowskiego bil na glowe, to ja nie negowalem inteligecji Kaczysnkiego,tylko pokazalem sytuacje w ktorych sie nie wykazal. Dla mnie inteligencja to nie tytul przed nazwiskiem, dla mnie inteligencja to umiejetnosc dostosowania sie do sytuacji, do pozycji jaka sie zajmujesz, to umiejetnosc przemilczenia czasami, dla mnie wykladnia inteligencji jest zachowanie osoby w stosunku do drugiej osoby czy tez do wydarzenia. Stad pokazalem te sytuacje. Oczywiscie, mozecie powiedziec ze z drugiej strony tez padaly ostre slowa. I macie racje, ale zauwazcie ze obecnie tylko jest winna PO nie PiS czy Kaczynscy. Nie mowie ze Kaczynski nie byl inteligentny. On byl. Mnie sie wydaje ze prezydentura go przerosla, ze on nie rozumial do konca jej istoty. Pozdrawiam W technikum tez zwracalismy sie do nauczycieli "per panie profesorze". Odnosnie tej kwesti i Kaczynskiego: tak slyszalem, nie bylem tego pewien co zaznaczylem w swojej wypowiedzi. Moim zdaniem (wyborcy PO) Komorowski tez sie nie nadaje na prezydenta - mimo ze go poparlem.
Ostatnio edytowane przez RAF : 15.04.2011 o godz. 15:29.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
I odpuśćmy sobie lepiej argumenty w stylu "spieprzaj dziadu!", bo to do niczego nie prowadzi. ![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do drugiej kwesti. Tak, to oczywiscie do niczego nie prowadzi. Podobnie jak: Tusk morderca, Bronek zdrajca itd, itd. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc skoro wiesz, że to do niczego nie prowadzi, to dlaczego takich argumentów używasz?! ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przytoczone kwestie byly proba pokazania (moze nieudana) ze obecne wychwalanie Kaczynskiego nie pokrywa sie z rzeczywistocia. Zobacz, 9 kwietnia 2010 Kaczynski byl taki siaki i owaki. 10 kwietnia 2010 po 8:41 wszystko sie zmienilo? Nagle stal sie cacy? Dlaczego? Bo zginal? To hipokryzja. Jezeli strona A (PiS) przegina w jedna strone to to powoduje przegiecie ze strony B (PO). Uwazam ze trzeba mowic prawde. Jezeli nie akceptowal po co ubiegal sie o prezydenture?
Ostatnio edytowane przez RAF : 15.04.2011 o godz. 16:28.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jedynym celem i spsosobem nieudolnego rządzenia PO bylo i jest odnoszenie faktow do tego co robili i jakby zachowywali sie w tym czasie bracia Kaczynscy. Teraz po 10 kwietnia ci obłudnicy maja tylko jeden punkt to wyszydzenia i pokazania jaki ten Jarosław zły i niedobry. Bronisław "bul" Komorowski oczyscie po fakcie skomoromitowania jego ortografii od razu odniósł sie do wyrazu obiad-napisanego jenak dobrze przez Kaczynskiego.I takich sytuacjii mozna byc wymianiac mnostwo . Pokazuje to strategie tego rządu ,ale tak naprawde wszytscy na tym tracą ,bo sytuacja w Polsce-gospodarcza,polityczna , czy chocby w sluzbie zdrowia, staje sie z miesiaca na miesiac coraz gorsza.Oczywscie o tym w mediach nie usłyszymy.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.04.2011 o godz. 16:41.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bitwa o stołki w kontekście 10.4? Kancelaria Prezydenta była za tym, by prezydent i premier lecieli razem. Otoczenie premiera zdecydowało o rozdzieleniu wizyt, żeby Tusk mógł się poogrzewać w blasku Putina. Hipokryzja? A kto niby 10.4 zmienił zdanie o Kaczyńskim? Przecież nie jego zwolennicy. To że w mediach nagle zmienił się obraz Kaczyńskiego to fakt, ale kierujesz chyba pretensje w złą stronę... Przeginanie zarówno w jedną, jak i w drugą stronę mi się nie podoba i nie bardzo mnie obchodzi kto zaczął. A Ty takie przeginanie uprawiasz, dlatego mi się to nie podoba. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze ciekawsze okreslnie inteligencji niz poprzednio:
"RAF' napisał(a):
Kaczynski do pilota - przyklad na brak intelektu. Bronek i jego umiejetnosc dostosowania sie do sytuacji, do pozycji jaka sie zajmujesz, to umiejetnosc przemilczenia czasami, dla mnie wykladnia inteligencji jest zachowanie osoby w stosunku do drugiej osoby czy tez do wydarzeni: Pierwsze z brzegu: "jaki prezydent taki zamach", "a to byly kaszaloty", siadanie jako gospodarz przed goscmi (w tym kobieta), "w zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem" i mnostwo innych. Ze juz o "bulu i nadzieji" nie wspomne. Inteligent pelna geba wedlug podanej powyzej "definicji". Masz tu jeszcze swojego inteligenta dostosowujacego zachowanie do sytuacji ![]() http://www.youtube.com/watch?v=zqa_jM9vJLc
Ostatnio edytowane przez orzeu : 16.04.2011 o godz. 17:48.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tydzień temu zgodnie z przekazem TVN, pod Pałac Prezydencki przybyło 6 tysięcy ludzi, którzy przynieśli ze sobą i zapalili znicze. Wydawało by się ze wszystko w porządku. Do momentu kiedy służby sprzątające obwieściły, że bardzo się musiały napracować gdyż usunęły 7 ton wypalonych zniczy. :o). Wychodzi na to ze każdy żałobnik stanowiący ową sześciotysięczną grupę miał ze sobą ponad kilogram znicza
. Zakładając że znicz waży tyle co szklanka wody każdy miał po cztery.Ciekawe po ile zniczy każdy przyniesie jutro w Krakowie. ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
docenili Krasnokutskiego i dostał awans
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/k...fa_191404.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^^ Co się dziwić , sprawdzony,wysokiej klasy towarzysz.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj byłem na marszu pamięci. Spokojna atmosfera przyjazny nastrój ok 4 tysięcy ludzi z flagami i transparentami. Po mszy i koncercie w kościele mariackim uczestnicy przeszli pod krzyż katyński wznosząc okrzyki "oddajcie skrzynki weźcie bronka", "rzad pod sąd","chodźcie z nami moherami". Przemarsz wzbudzał zainteresowanie ludzi na grodzkiej, nie zdarzały sie oznaki dezaprobaty, raczej zachęty. Całą drogę nie przesadzając stada fotoreporterów i kamerzystów, które po dotarciu pod krzyż zaczęły się kłębić w okolicach niewielkiego podwyższenia na którym pojawiali się kolejni uczestnicy w celu zabrania głosu. Nie skutkowały nawet apele prowadzącego żeby dziennikarze odsuneli się od podium, nic do nich nie docierało, byli jak w amoku. Modlitwę poprowadził ks. Isakowicz-Zaleski, za przybycie podziękowała Marta Kaczyńska, kilka słów powiedział Tomasz Sakiewicz. Zapalono znicze, złożono kwiaty i wieńce. Obecnych było kilka pocztów sztandarowych.
Byli też oczywiście przeszkadzacze z kilkoma megafonami i syreną na korbę. Stali w rządku między ul św Idziego a Wawelem i pajacowali. Uczestnicy marszu przez okres kiedy trwały wystąpienia i składano kwiaty zupełnie krzykaczy ignorowali, co nie było trudne bo owa grupa wyglądała żenująco. Dopiero na sam koniec hasłami "judasze" i "tu jest Kraków, won do Moskwy" skwitowali obecność "protestantów". Mimo że dziennikarzy było więcej niż przeciwników marszu, nie widziałem wczoraj żadnej relacji w TV. TVP INFO bezczelnie stwierdzili ze dziś bez polityki i nawet o marszu nie wspomnieli. Widocznie rzeczywistość nie pasowała do propagandowego przekazu. A gadanie o kilkuset osobach to już totalna kompromitacja reżimowych mediów. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak, z ciekawości czy "uczestnikom marszu" nie przeszkadzało zaslonięcie krzyża Katyńskiego jakimś podeścikiem ?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"uczestnikom marszu" czy uczestnikom marszu. Sugerujesz ze nie byli uczestnikami marszu czy moze nieopatrznie stosujesz znaki gramatyczne?
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PAP napisał(a):
![]()
Wisła Kraków
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie dlatego między innymi poszedłem żeby móc takie szacunki z czystym sumieniem zabić śmiechem. Podczas mszy plac między kościołem a pomnikiem Mickiewicza był pełny ludzi. Dodając do tego pełny kościół mariacki spokojnie dobijamy do 4 tyś.
A co do szacunków Policji wczoraj wszędzie trąbili że kilkaset, tylu co przeciwników . Dziś już 1500. A faktycznie było kilka tysięcy, ludzie w każdym wieku.http://wkrakowie.wordpress.com/
Co zrobienie? Szukasz dziury w całym jak zwykle. Podeścik nie zasłaniał krzyża.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.04.2011 o godz. 10:46.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj GW podala info ze przeciwnikow jest ponad 300, tvn ze 100 a na zdjeciach to moze z 50 bedzie.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|