|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Co to za tekst? Skąd pochodzi?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z tym kolesiem zaraz bedzie szla licytacje na to w kotrym klubie gralo wiecej dzentelmentow a w ktorym wiecej ludzi zwiazanych z klubem zginelo za ojczyzne...
Cytat:
Ps.Ktos kiedys wspominal o tym jak Cracovia prosila w czasie komuny o dofinansowanie klubu przez powstajaca hute. Prosze o materialy na PW. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kolejne zatrzymania w środowisku piłkarskim. Jak informuje radio TOK FM funkcjonariusze CBA zatrzymali Albina Mikulskiego, obecnego trenera młodej ekstraklasy w drużynie Cracovii. Do zatrzymania doszło podczas popołudniowego treningu drużyny na jednym z klubowym boisk.
zródło GóWno ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mikulski takim trenerem ME jak z koziej d**y trabka. Jaka gazeta, taki news...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
ciężko polemizować bo nie wiem co tam po drugiej stronie błoń się dzieje.
A tak na marginesie to ten Mikulski jest u Was zatrudniony czy nie? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
pracuje jako trener zespołow młodzieżowych szkoły mistrzostwa sportowego w Krakowie a trening był na obiekcie Cracovii skąd go ponoć zgarnęli,fajny przykład dla młodzieży
|
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Idealny szczerze mówiąc, sprzedałeś/kupiłeś - licz się z konsekwencjami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A to pamiętny mecz Pasy - Z.Lubin
http://www.youtube.com/watch?v=wPlqg0a34UU Sędziował oczywiście Hubercik Siejewicz - kolejny, który powinien biegać nie po murawie a po wrocławskim areszcie: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=254703 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...i-za,id,t.html
No to teraz klub ma ciężki orzech do zgryzienia. Jak wywali C., to musi wywalić (zawiesić) Ł., bo niby dlaczego jednemu ma odpuszczać a drugiemu nie ? Liczę na to, że mecz z GKS-em będzie ostatnim w karierze Ł. w Wiśle Kraków. Taka dygresja - czemu oni to robili? Czerwiec, ikona Wisły, brał udział w perfidnym oszukiwaniu kibiców, nie pojmuje tego. Jak wielkim s....ysynem trzeba być, żeby spaprać się korupcją w piłce, robić w chuja te rzesze ludzi, wierzących że to co oglądają to widowisko sportowe, a nie prywatna zabawa panów na murawie. Szok po prostu. Ł. i C. MUSZĄ zostać z tego klubu dyscyplinarnie wy.......eni. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
emj10 nie sądzisz ze wystarczyło dać w łapę piłkarzom Cracovii? Po co sędziemu jak wystarczy piłkarzom, to nie po Polsku żeby przepłacać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dobrego tyle, że Czerwiec został zatrzymany za pracę w Szczakowiance, podobnie Łobo- w Zagłębiu. {dla rozumiejących wolniej, czyt.: dobrze, że to nie ma powiązania z Wisłą}
Mam nadzieję jednak, że klub się będzie od tego wszystkiego odcinał i... no cóż... Jak najszybciej trzeba ich zwolnić. Jak pana Rysia lubiłam, tak się czuję teraz zawiedziona. Łobo mi lotto- tylko czekam aż sobie pójdzie. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Wygląda że Albin się pruje ![]() A Zagłębie powinno zmienić nazwę na "Szkoła Główna Handlowa" dosłownie ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No bardzo przykre to wszystko. Rysia bardzo lubiłem jako zawodnika Wisły, był wspaniałym rozgrywającym. Liczyłem, że będzie teraz dalej pracował w klubie, jako zasłużony dla Białej Gwiazdy zawodnik.
Że też się skusił na taką brudną kasę - po latach gry za granicą we Francji i w początkach Cupiałowej Wisły, gdy dostawało się kosmiczne pieniądze. Wstyd i hańba. Faktycznie, klub nie ma innego wyjścia. Rysio musi wylecieć w trybie natychmiastowym. A skoro on, to i jakieś kroki w sprawie Wojtka też trzeba podjąć. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
taka ciekawostka ze świata
Cytat:
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Oby popruł się i za to: http://www.wikipasy.pl/2004-06-11_Cr...a_Jaworzno_8:1
wraz z drużyną, którą później prowadził. ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
1. Mikulski nie prowadził w tym meczu Szczakowianki.
2. Cracovii wystarczyło do awansu do barażów 1:0 |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Co nie zmienia faktu że Szczakowianka totalnie odpuściła a mogła chociaż zremisować. Myślę że niedługo się dowiemy co kto chciał w tym meczu i za ile ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://legionisci.com/news/42353_Leg...1998_roku.html
No prosze ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Jednak prostytucja to nie jest taka łatwa sprawa. A na poważnie: widać, w jak głębokim poważaniu ówcześnie Legioniści mieli swoich fanów. Kibice wiedzieli, że zagrożenie istnieje - wyraźnie dali do zrozumienia że na układanie się z Lechem nie pozwolą. A ci i tak zrobili swoje, ryzykując wp.dol. Po namyśle stwierdzam, że to jednak nie prostytucja - a zaawansowana nimfomania. Potrzeba puszczania się na lewo i prawo, mimo że mąż jest podejrzliwy, nie lubi przyprawiania rogów i po wszystkim pobije. Czykier nigdy orłem intelektualnym nie był, ale mimo wszystko mu się dziwię. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4 (Wisła - Legia 93r.) Może się ktoś starszy wypowiedzieć na ten temat?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale co tu trzeba dodawać? Wszystko przecież widać wyraźnie na załączonym przez Ciebie obrazku.
Konkrety: - wynik meczu został przez PZPN anulowany, - Wisła pozbyła się większości piłkarzy, którzy maczali palce w procederze ustawienia tego spotkania, - w związku z powyższym, w następnym sezonie w naszym zespole grali zawodnicy, którzy nie nadawali się na ten poziom, co poskutkowało spadkiem do II ligi. P! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Szczególnie przy piątej wywracają się jak dzieci ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wisła tak napradę jest ofiarą korupcji w polskiej piłce z ostatnich lat.
Kupiliśmy Łobodzińskiego za 400 000euro z Zagłębia i daliśmy 300 000 euro rocznego kontraktu. A facet coś tam ugrał w życiu tylko dlatego bo kupowano mu mecze. Nie chcę prorokować ale może i Garguła który dostaje 350 000 euro rocznie też dziś gra jak gra bo w Wiśle nie kupuje się meczów i sezonów a po prostu trzeba je wywalczyć na boisku. Sciągliśmy z Amiki - Dawidowskiego , Zieńczuka, Dudkę, Kryszałowicza. A dziś wychodzi na to że Amica chyba ani jednego trofeum nie wywalczyła na boisku. Mozna też przypomnieć że kupiliśmy Kowalczyka do obrony z GKS Katowice po sezonie który GKS kupiło. Kwieka , Pawełka z Odry Wodzisław, która też pewnie wiele przehandlowała w polskiej lidze. Może odejście Basałaja od transferów Polaków nie jest spowodowane tym że są oni za słabi, za drodzy ale po prostu nie wiesz czy kupujesz zawodnika dobrego czy takiego któremu trzeba kupować mecze. Może dzisiejsza tabela ligowa wygląda jak wygląda bo w tym sezonie nie ma handlu, nie ma układów i nagle wychodzi że każdy może wygrać z każdym. Wystarczy trochę ambicji i można zrobić europejskie puchary.
Ostatnio edytowane przez wwf : 17.04.2011 o godz. 11:19.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mało tego! okazało się, że odkąd meczami się już na dużą skale nie handluje, to dobrych polskich piłkarzy w naszej lidze mamy jak na lekarstwo... też podejrzane
![]() NIE DLA KOSMITÓW NA MŁYNIE!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|

|
||||||