The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 09:44
Cytat:
A teraz zamiast rozliczyć tych co go do ratyfikacji zmuszali dalej winny Kaczyński
No tak , przy wielu innych decyzjach politycznych nie było nacisku społecznego/medialnego by postąpił inaczej niż jak to się później okazywało robił w rzeczywistości.

A kogo należy rozliczyć za przymuszenie posłów PiSu głosujących za ratyfikacją traktatu w sejmie ?

Napisałeś w swoim życiu chociaż jedno zdanie obiektywne o PiSie tudzież Kaczyńskich ?

Żeby nie było niedomówień , ja byłem za ratyfikacją TzL , natomiast Twój fanatyzm i bezgraniczna wiara w PiS , imponują
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.04.2011, 10:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś ma jeszcze wątpliwości czy Pospieszalski słusznie wyleciał z TVP?
Może jestem mało inteligentny ale nie załapałem czy ironicznie sugerujesz że słusznie ?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Arapaho
Senior Member

Stary 11.04.2011, 10:46
Mareq napisał(a):Wyświetl post
No tak , przy wielu innych decyzjach politycznych nie było nacisku społecznego/medialnego by postąpił inaczej niż jak to się później okazywało robił w rzeczywistości.

A kogo należy rozliczyć za przymuszenie posłów PiSu głosujących za ratyfikacją traktatu w sejmie ?

Napisałeś w swoim życiu chociaż jedno zdanie obiektywne o PiSie tudzież Kaczyńskich ?

Żeby nie było niedomówień , ja byłem za ratyfikacją TzL , natomiast Twój fanatyzm i bezgraniczna wiara w PiS , imponują
Trochę wezmę Drozda w obronę bo nikt nie jest bezgranicznie ufny PIS-owi, wielokrotnie to mówiliśmy. Popełniaja gafy oraz błędy. Ważne jest jednak sedno sprawy czyli myślenie o Posce jako kraju w którym to my powinniśmy być gospodarzami.Przez co rozumiem rozwijanie własnej gospodarki opartej na Polskim kapitale -w tym polsiego przemyslu surowcowo-energetycznego, rozwijanie własnej kultury w oparciu także o pamieć o własnych bohaterach, rozwijanie polskiej myśi naukowej i kumulowanie jej w kraju, wzmacnianie naszej armii jako podstawy naszej niepodleglości, walka z korupcją i niesprawiedliwością inaczej mówiąc możliwość obrony przez każdego przed niesprawiedliwością (jak ktoś twierdzi że każdy ma teraz równe możliwosći to chętnie temat rozwinę), powrót honoru i patriotyzmu jako podstawy wychowania Polaków .
Jest to kwestia podstaw.Absolutnych podstaw czy fundamentow zdrowego Państwa. Nikt poza PIS tego nie próbuje zrobić. NAtomaist jakby się to udalo- to następnym krokiem są drogi do osiągnięcia dobrobytu i pewnie w niejednej sprawie nie będę się zgadzał z PIS-em ale żeby zbudować dom trzeba postawić fundament. jeśli ktoś zaczyna go budować od zakupu mebli i telewizora to byle podmuch wiatru pozbawia go wszystkiego.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2011, 10:50
Jakie 7 zł? Wczoraj w Kaufie po 4,19. Jeszcze kilka tygodni i ceny wrócą do normy.

Proponuję zmienić sklepy w których kupujesz
Do jakiej normy? Może konkretniej 4,19 to ta norma? Bo ja pamiętam ze cukier kosztował 2 zł i nie było to dawno. Kto stworzył warunki że cena odbiegła od normy? Tylko nie pisz, ze wolny rynek bo w Niemczech cena cukru nie wzrosła podobnie jak w Czechach.

Stacje benzynową też mam sobie zmienić? Bo ja tam wolę zmienić rudego cudaka na porządnego premiera. Który będzie poczuwał się do odpowiedzialności za ceny towarów i warunki życia ludzi dzięki którym ma wygodny stołek.

A co Ci w tym co mówi Pospieszalski nie pasuje? Tylko konkretnie. Cudak najpierw oddał śledztwo rosji a po roku mówi że nie spodziewał się rzetelności ze strony rosjan. Za takie coś tylko trybunał stanu.

To tak jakby powierzyć komuś nie swój samochód przypuszczając ze ten ktoś samochód skasuje. Robi tak tylko debil albo celowo działający na szkodę właściciela samochodu. Innego wyjścia nie ma. Dlatego rudy fałszywiec pod trybunał.

To sobie przypomnij dlaczego PiS zagłosował za ratyfikacją traktatu. I nie siej propagandy.

Pamiętasz o ustawie kompetencyjnej którą obiecał Tusk? W zamian za poparcie PiS dla TL. Więc za oszukanie posłów PiS trzeba rozliczyć rudego jakbyś nie wiedział. Ustawa kompetencyjna jest? Nie ma. Bo ten bubel przepchnięty po katastrofie smoleńskiej to śmiech na sali.

Cały czas piszę obiektywnie i to że tobie sie wydaje inaczej tego faktu nie zmieni.

Skoro byłeś za ratyfikacją to jesteś winny tego co sie już zaczyna dziać i co będzie się działo niedługo. UE ma zamiar podnieść akcyzę na diesla. Przez co będzie on o kilkadziesiąt groszy droższy niż benzyna. Dzięki serdeczne.

Nie chciał bym sie wypowiadać na temat Twojego poziomu fanatyzmu bo to już zwyczajne zaślepienie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2011 o godz. 11:28.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.04.2011, 11:52
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Może jestem mało inteligentny ale nie załapałem czy ironicznie sugerujesz że słusznie ?
Pisałem już o tym kilka komentarzy. Poszukaj.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie wina PiS że media otumaniają ludzi i ci nie wiedzą co jest istotne.
Dodaj do tego, że robią to media z obu stron. Z lewej GW, "Polityka", "Fakty i Mity", "Nie" i kilka innych. Z prawej "Gazeta Polska", "Nasz Dziennik", "Nczas" i kilka innych. O telewizjach nie ma co dyskutować, bo wszystkie włącznie z TVP wyznają jeszcze poglądy z poprzedniego systemu. I na nic się zdało, że Wildstein obsadził telewizję pisowskimi dziennikarzami jeśli doły zostały te same co w 1989 i 1990 roku.

Ludzie są bardzo otumanieni co było mi dane zobaczyć wczoraj na obchodach rocznicy katastrofy Smoleńskiej, jak i przedwczoraj podczas rozmów z towarzystwem pisowsko-lprowskim. To samo mogę powiedzieć o osobach, z którymi spotykam się na co dzień, a prezentują zupełnie przeciwną opcję polityczną. Wydaje mi się, że od wejścia do UE, gdzie wyznacznikiem ekstremalnych odchyłów była lewicowa Samoobrona, która ramię w ramię z rydzykowym LPR były za tym aby Polska nie weszła do UE, te odchyły nie tyle się powiększyły co poszły w bok.

Różowo-czerwony salon od zatwardziałych komunistów w postaci Michnika, czy Urbana po celebrytów i dziennikarzy pokroju Olejnik nie tyle stał się bardziej czerwony, czy bardziej różowy, co poszedł o krok do przodu i zaproponował nam "nowoczesną demokrację" przy użyciu medialnej inżynierii społecznej w postaci telewizji. Zarówno TVP, które namaścił Urban w czasie przemian, jak i powstające w połowie lat 90-tych TVN i Polsat obrały linię zgodną z poglądami swoich założycieli, czyli Wejcherta, Waltera i Solorza mających bogate teczki PRL-owskie. Telewizja trafiła doskonale, bo na grunt bardzo podatny na taką dezinformacje, czyli pokolenie 20-30 latków na początku lat 90-tych (obecnie 40-latkowie i 50-latkowie), a następne pokolenia wypiły to uwielbienie do seriali TVP, tokshowów i programów rozrywkowych TVN i Polsatu z mlekiem matki. Najbardziej pasuje mi do tego cytat, który usłyszałem kiedyś na konferencji o mediach: "Powiedz mi co oglądasz, a powiem Ci kim jesteś". Jedyną inicjatywą w jakiej dostrzegam ziarenko nadziei na stworzenie prawdziwie socjalnej lewicy jest "Krytyka Polityczna". Niestety skupili wokół siebie za dużo niepotrzebnych osób typu Środa, czy Szczuka, które ciągną ich w dół. Generalnie ta strona w Polsce nie ma nam do zaoferowania nic poza antyklerykalizmem i pustką światopoglądową, gdyż nawet ich ideały lewicowe tj. równość i wolność poszły w niepamięć.

Nie lepiej wygląda obóz postsolidarnościowy rozciągający się od centrum po skrajną prawicę, który zamiast być skonsolidowany rozczłonkował się na wiele drobnych grup wzajemnej adoracji. Ja ze względu na swoje poglądy obarczam właśnie partie prawicowe o to jak obecnie wygląda Polska, bo począwszy od "grubej kreski" Mazowieckiego, przez uwalenie lustracji rękami Macierewicza i JKM, po "spółdzielnię" AWS i prawdziwy początek kolesiostwa w spółkach Skarbu Państwa za ich rządów, aż po wyniszczającą od kilku lat nasz kraj dominację dwóch partii PiS i PO to właśnie ta opcja szkodzi sama sobie i Polsce bardziej od lewicy. A wszystko to zaczęło się od uwłaszczenia się przywódców dawnej "Solidarności" na początku lat 90-tych. W kontrze do dawnych TW, SB-ków, UB-ków i innych osób wysoko sytuowanych w PRL-owskich realiach i posiadających dojścia do lewego kapitału, prawicowi politycy postanowili dorobić się na dobru wspólnym zarabiając krocie na prywatyzacji i obsadzaniu siebie i własnych rodzin w spółkach państwowych. Wystarczy iść do centrali PGNiG i spytać się ile jest osób o tych samych nazwiskach. Zapewniam, że to nie są lewaki Prawica faktycznie przez ten pęd do darmowej kasy zapomniała o istotnym instrumencie jakim są media i oddała praktycznie wszystko lewicy. Później nie zostało już nic innego jak robienie nocnych przewrotów w TVP w wykonaniu PiS, czy wkupianiu się Tuska w łaski wujka Waltera maślanymi oczami. Ani pierwsza metoda nie przyniosła skutku ze względu to, że było się w TVP nieproszonymi gośćmi, ani druga nie mogła przynieść skutku, bo w końcu nastąpił taki moment, że wajcha poszła w dół. Prawicowa publiczność znalazła sobie jednak nowe miejsca do łykania kazań Sakiewicza, czy innych. Zdominowała blogosferę i próbuje wyprzeć zewsząd osoby, których poglądy są choćby ciut inne od jedynie słusznej linii, nie tylko partyjnej PiS, czy dawnej LPR, ale szerszego spektrum ludzi podatnych na tego typu opowieści. Ja się śmieję, że są to owieczki idące na rzeź, a nawet ostrzej, ale nie chce być tak okrutny dla niektórych forumowiczów.

Konkluzja może być tylko jedna. Mamy takie media na jakie zasłużyliśmy, a jedyną dobrą rzeczą jaką mógł zrobić Tusk w czasie swoich rządów to był zamysł rozwalenia TVP. Ku mojej rozpaczy wycofał się z tego pomysłu i mamy dalej lewicowe status quo na rynku mediów.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.04.2011 o godz. 11:56.
Mareq
Senior Member

Stary 11.04.2011, 14:28
Cytat:
Trochę wezmę Drozda w obronę bo nikt nie jest bezgranicznie ufny PIS-owi, wielokrotnie to mówiliśmy. Popełniaja gafy oraz błędy. Ważne jest jednak sedno sprawy czyli myślenie o Posce jako kraju w którym to my powinniśmy być gospodarzami.
Być może nie czytam obecnie tego tematu od deski do deski , ale praktycznie za każdym razem gdy wchodzę , to Drozd jakoś nie okazuje tego że potrafi zachować zdrowy rozsądek w kwestii oceny niektórych działań PiSu tudzież środowisk pokrewnych.
Rozumiem , że liczy się osiągnięcie pewnego celu i wy uważacie , że PiS wyznając pewne wartości jest w stanie ten cel osiągnąć. Nie wymagam żeby wierny wyborca PiSu atakował tą partię za każdą gafę czy wpadkę z zajadłością gazety wyborczej.
Natomiast są takie pewne kwestie , których obrona w tak karkołomny sposób przypominający walenie głową w mur , musi wzbudzać politowanie u postronnego obserwatora.
Lech Kaczyński brał udział w szczycie lizbońskim w 2007 r gdzie miały miejsce finalne negocjacje nad treścią traktatu i uznał je za sukces strony polskiej. Nie miał wtedy żadnych zastrzeżeń co do podpisania teksu traktatu , co prawnie oznaczało akceptację jego treści.
Następnie już na gruncie prawa polskiego w procesie wdrażania tego traktat w jego ramy podpisał akt ratyfikacyjny.
Ponosił on zarówno prawną jak i polityczną współodpowiedzialność za wprowadzenie tego Traktatu w ramy polskiego porządku prawnego . Dlatego każdy kto uważa iż ten traktat jest zły , ma jak najbardziej słuszne prawo obwiniać również Lecha Kaczyńskiego za ten stan rzeczy.
Już widzę oczami wyobraźni sytuację , gdy któryś z ministrów rządu Tuska podpisuje akt prawny , którego skutki są opłakane , będąc pod presją polityczną premiera i jak każdy ze zwolenników opozycji broni tego ministra , bo to zły premier na niego naciskał
Kto ma moc złożenia podpisu jest odpowiedzialny za to co podpisał.

Cytat:
Pamiętasz o ustawie kompetencyjnej którą obiecał Tusk? W zamian za poparcie PiS dla TL
A jaki wpływ miała ustawa kompetencyjna(która jak już wspomniałeś została przyjęta - no ale oczywiście be) na zawartość merytoryczną traktatu ?
Cytat:
Jarosław Kaczyński jest zwolennikiem ratyfikacji Traktatu Lizbońskiego, ale tylko po jednomyślnej akceptacji wszystkich członków UE. W obecnej wersji nie niesie on niebezpieczeństw dla Polski - przekonywał prezes PiS środowisko Radia Maryja.

Za PAP z 2009 r.

Cytat:
Cały czas piszę obiektywnie i to że tobie sie wydaje inaczej tego faktu nie zmieni.
no

Cytat:
Skoro byłeś za ratyfikacją to jesteś winny tego co sie już zaczyna dziać i co będzie się działo niedługo. UE ma zamiar podnieść akcyzę na diesla. Przez co będzie on o kilkadziesiąt groszy droższy niż benzyna. Dzięki serdeczne.
Rozstrzelaj mnie. Bo tego abyś przedstawił związek między TzL a planami podwyższenia akcyzy nie wymagam. Znaczy się nie wierzę byś był w stanie taki związek wyłożyć.
Abstrahując już od tego , że ja jestem winny bo byłem za mając gówno do powiedzenia w całej procedurze prawnej prowadzącej do wejścia tej umowy w życie , ale osoby które nacisnęły w sejmie i senacie przycisk ZA podczas głosowania nad wyrażeniem zgody na ratyfikację winne nie są.Winna również nie jest osoba , która przewodniczyła polskiej delegacji w Lizbonie i uznała te negocjacje za sukces , a następnie podpisała akt ratyfikujący Traktat . Winny jestem JA . Zajebista logika

Cytat:
Nie chciał bym sie wypowiadać na temat Twojego poziomu fanatyzmu bo to już zwyczajne zaślepienie.
Zaślepienie w stosunku do ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.04.2011 o godz. 14:40.
Arapaho
Senior Member

Stary 11.04.2011, 14:44
Pisałem już o tym kilka komentarzy. Poszukaj.

Dodaj do tego, że robią to media z obu stron. Z lewej GW, "Polityka", "Fakty i Mity", "Nie" i kilka innych. Z prawej "Gazeta Polska", "Nasz Dziennik", "Nczas" i kilka innych. O telewizjach nie ma co dyskutować, bo wszystkie włącznie z TVP wyznają jeszcze poglądy z poprzedniego systemu. I na nic się zdało, że Wildstein obsadził telewizję pisowskimi dziennikarzami jeśli doły zostały te same co w 1989 i 1990 roku.
Chyba żartujesz jeśli porównujesz 1:1 GW,Politykę,Nie czy Wprost - komercyjne gazety , sponsorowane przez zwolenników rządów komunistyczno-okragłostołowych , z gazetami 100% polskimi powstałymi dla równowagi społecznej, odwołujacymi sie do polskiej tradycji i ją propagującymi. Zauważ kto powstał pierwszy , kto pierwszy atakował. Z tym akurat nie jest tak jak że nie da się tego stwierdzić. Sprawdz daty powstania gazet.
Którymi Pisowskimi dziennikarzami obsadził Wildstain TVP? Pośpieszalski,Ziemkiewicz czy Stankiewicz- byli wcześniej. Wyrzucil za to Lisa czy Żakowskiego? Dla każdego w publicznej TV powinno być miejsce a nie tylko dla zwolennikow syna Ozjasza Szechtera

Ludzie są bardzo otumanieni co było mi dane zobaczyć wczoraj na obchodach rocznicy katastrofy Smoleńskiej, jak i przedwczoraj podczas rozmów z towarzystwem pisowsko-lprowskim. To samo mogę powiedzieć o osobach, z którymi spotykam się na co dzień, a prezentują zupełnie przeciwną opcję polityczną. Wydaje mi się, że od wejścia do UE, gdzie wyznacznikiem ekstremalnych odchyłów była lewicowa Samoobrona, która ramię w ramię z rydzykowym LPR były za tym aby Polska nie weszła do UE, te odchyły nie tyle się powiększyły co poszły w bok.
Spodziewasz się że jesli ktoś za inne poglady jest mieszany z błotem 20 lat - niektórych rodziny 70 - to w krótkiej chwili możliwości wypowiedzenia się o swoich problemach i przemyśleniach - będzie używal salonowego języka? Że wyszydzany i wysmiewany w TV- będzie próbował stosowac socjotechnczne sztuczki (chowal w sercu swoje urazy i pokazywał uśmiechnieta twarz ) żeby pokazać że jest na wyższym poziomie mentalnym niż plujący na nich adwesarze. Zważ na sytuację obu stron, ich możliwości - a nie porównuj sytuację do walki bokserskiej do której obie strony przygotowywały się podobna ilośc czasu i obie teraz walą poniżej pasa. Łatwo jest teraz mówić ze obie strony sa w równym stopniu winne, ale nie jest łatwo porównać obie sytuacje , możliwości, powody dla których mówią to co mówią. A że nie jest łatwo to się generalizuje tak jak to robisz i wrzuca do jednego kosza.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 11.04.2011 o godz. 14:47.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2011, 16:09
Wy tu gadu gadu a wg. prasy (nie reżimowej), strażnik żyrandoli kosztuje polskiego podatnika 170 mln zł. rocznie, czyli wiecej niż cały dwór królowej brytyjskiej (145 mln zł.) Aby żyło sie lepiej. Wszystkim.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.04.2011, 21:34
http://samorzady.pb.pl/2405716,87563...-kukulcze-jaja

Cytat:
Politycy podrzucają polskim miastom kukułcze jaja

2011-04-11 06:46 aktualizacja: 2011-04-11 06:46
Skarbnicy miejscy nie kryją oburzenia. Politycy w Warszawie znowu rozdają wyborcom pieniądze samorządów.

— Mamy dość sytuacji, gdy rząd rozdaje pieniądze lub podejmuje się nowych zadań, a my musimy za to płacić — mówi Stanisława Kozłowska, skarbnik Białegostoku.

Takie głosy w samorządach słychać od lat. W ostatnich tygodniach lokalni włodarze dostali nowe powody do narzekania. Parlament przegłosował dwie rządowe ustawy, które mają negatywny wpływ na budżety samorządów, a rząd nie rekompensuje poniesionych strat.

W marcu Sejm przyjął rządowy pakiet zmian w OFE. Jeden z zapisów zakładał wprowadzenie 4-procentowej ulgi podatkowej dla oszczędzających na emeryturę w ramach dobrowolnych programów, tzw. indywidualnych kont zabezpieczenia emerytalnego (IKZE). Rząd, podejmując tę decyzję, nie wziął pod uwagę sprzeciwu samorządów, mimo że to one w połowie zapłacą za ulgę.

Niespełna tydzień temu Sejm przyjął także pakiet ustaw społecznych. Nowe przepisy oznaczają dla samorządów konieczność poniesienia dodatkowych kosztów związanych z utrzymaniem żłobków, rodzin zastępczych, opiekunów czy tzw. klubów dziecięcych. Wprowadzono ponadto sztywny zapis, że w powiecie musi być przynajmniej jeden pracownik socjalny na każde 2 tys. mieszkańców.

Więcej w poniedziałkowym "Pulsie Biznesu"
Jacek Kowalczyk
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 21:40
http://www.youtube.com/watch?v=4y551...layer_embedded

fajny skecz o straszeniu PiSem
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.04.2011, 22:01
Dodaj do tego ...
Moim zdaniem błąd w Twoim rozumowaniu polega na tym że błędnie identyfikujesz dychotomię: lewica (patrz: post komuna i "salon"), prawica (patrz: obóz postsolidarnościowy). Uważam że już od dość dawna (od czasu UW) mamy do czynienia z dookoptywawaniem do systemu władzy części obozu post solidarnościowego (kiedyś UW, obecnie PO). Układ jest taki: z jednej strony postkomuna/ubecja daje osłonę medialną z drugiej strony część obozu post solidarnościowego (konkretnie PO) daje osłonę legislacyjną (przed np: dekomunizacją i deubekizacją) i możliwość zarobku. Partią która wyłamuje się z tego "układu" jest PiS i to właśnie ten podział (a nie sugerowany przez Ciebie podział na postkomunę-lewicę i prawicę-solidaruchów) jest obecnie najbardziej istotny. Analiza według zaproponowanych przez Ciebie kryteriów będzie moim zdaniem z założenia prowadzić do błędnych wniosków.

PS: przy okazji zapytam jak się ma kwartalny raport o drogach
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.04.2011 o godz. 22:04.
Drozd
Senior Member

Stary 12.04.2011, 09:16
Być może nie czytam obecnie tego tematu od deski do deski , ale praktycznie za każdym razem gdy wchodzę , to Drozd jakoś nie okazuje tego że potrafi zachować zdrowy rozsądek w kwestii oceny niektórych działań PiSu tudzież środowisk pokrewnych.
Rozumiem , że liczy się osiągnięcie pewnego celu i wy uważacie , że PiS wyznając pewne wartości jest w stanie ten cel osiągnąć. Nie wymagam żeby wierny wyborca PiSu atakował tą partię za każdą gafę czy wpadkę z zajadłością gazety wyborczej.
Natomiast są takie pewne kwestie , których obrona w tak karkołomny sposób przypominający walenie głową w mur , musi wzbudzać politowanie u postronnego obserwatora.
Lech Kaczyński brał udział w szczycie lizbońskim w 2007 r gdzie miały miejsce finalne negocjacje nad treścią traktatu i uznał je za sukces strony polskiej. Nie miał wtedy żadnych zastrzeżeń co do podpisania teksu traktatu , co prawnie oznaczało akceptację jego treści.
Następnie już na gruncie prawa polskiego w procesie wdrażania tego traktat w jego ramy podpisał akt ratyfikacyjny.
Ponosił on zarówno prawną jak i polityczną współodpowiedzialność za wprowadzenie tego Traktatu w ramy polskiego porządku prawnego . Dlatego każdy kto uważa iż ten traktat jest zły , ma jak najbardziej słuszne prawo obwiniać również Lecha Kaczyńskiego za ten stan rzeczy.
Już widzę oczami wyobraźni sytuację , gdy któryś z ministrów rządu Tuska podpisuje akt prawny , którego skutki są opłakane , będąc pod presją polityczną premiera i jak każdy ze zwolenników opozycji broni tego ministra , bo to zły premier na niego naciskał
Kto ma moc złożenia podpisu jest odpowiedzialny za to co podpisał.

A jaki wpływ miała ustawa kompetencyjna(która jak już wspomniałeś została przyjęta - no ale oczywiście be) na zawartość merytoryczną traktatu ?

Za PAP z 2009 r.

no

Rozstrzelaj mnie. Bo tego abyś przedstawił związek między TzL a planami podwyższenia akcyzy nie wymagam. Znaczy się nie wierzę byś był w stanie taki związek wyłożyć.
Abstrahując już od tego , że ja jestem winny bo byłem za mając gówno do powiedzenia w całej procedurze prawnej prowadzącej do wejścia tej umowy w życie , ale osoby które nacisnęły w sejmie i senacie przycisk ZA podczas głosowania nad wyrażeniem zgody na ratyfikację winne nie są.Winna również nie jest osoba , która przewodniczyła polskiej delegacji w Lizbonie i uznała te negocjacje za sukces , a następnie podpisała akt ratyfikujący Traktat . Winny jestem JA . Zajebista logika

Co ty wypisujesz za głupoty TL został wynegocjowany przez Kaczyńskiego i dzięki niemu do 2016 roku mamy w głsowaniach o dwa głosy mniej niż Niemcy. Tak jak ustalono w Niceii. Takie liczenie głosów miało zostać zmienione, a na razie nie zostało. I to jest sukces o którym mówił w 2007 Kaczyński. Takich oczywistości nie pojmujesz? Pamiętasz Rokitę "Nicea albo śmierć". Kaczyński załatwił Niceę jeszcze na kilka lat i przeżył.

Ustawa kompetencyjna reguluje tryb dostosowania Polskiego prawa do prawa UE. Czyli ustanawia warunki w których zaproponowane przez UE zmiany w prawie nabierają mocy w Polsce. A jest "be" bo obowiązek przedstawiania sejmowi propozycji UE rząd ma tylko w przypadku ustawy. W przypadku innych aktów prawnych takiego obowiązku nie ma. Sam sobie wykombinuj jakie mogą być tego konsekwencje.

Może wymienisz te karkołomne kwestie których nie da sie obronić? Bo rozpisałeś się jak w szkole a treści merytorycznej jest skromniutko. Tylko konkretnie i króciutko.

A co do winy za traktat. Referendum potwierdziło ze Polacy chcą być w UE. Zatem przedstawiciele władz Polskich są zobowiązani w drodze negocjacji z innymi państwami UE ustalić zasady współdziałania. Dlatego Kaczyński negocjując te zasady miał na względzie konsekwencje negocjowanych ustaleń. Konsekwencje zarówno dla Polski jako państwa jak i dla Polaków jako obywateli przyszłej Unii. W myśl zasady "zawsze ktoś musi zostać wyj.....any" Lech dążył do tego żebyśmy to nie byli my i oznajmując ze negocjacje zakończyły sie sukcesem potwierdzał fakt że nie jest tak źle jak się zapowiadało. Czyli mamy mocny głos.

To że później zwlekał z podpisaniem miało inne podłoże. Mianowicie solidarności z Irlandią i brak procedur w prawie Polskim. Których brak powodował niebezpieczeństwo że zmiany w prawie Polskim podyktowane zmianami w prawie UE będą niekontrolowane. Tuskowi to widocznie nie przeszkadzało, bo on sie takimi duperelami nie przejmuje

Nie widzisz związku między planami wprowadzenia jednolitej akcyzy na ON na terenie UE, a TL? TL spowodował ze jest taka możliwość prawna, przy akceptacji wszystkich członków. Czyli wystarczy że Tusk się zgodzi i sprawa załatwiona.

Winny jesteś ty bo wtedy kiedy ważyły sie losy naszego statusu w UE, a Kaczyński robił wszystko żeby ten status był jak najlepszy zamiast go wspierać, wyzywałeś go od kartofli bo to było trendy. I nie zarzekaj sie ze tak nie było bo po tym co teraz piszesz jestem tego niemal pewny.
Hej Nasz TS !!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.04.2011, 09:22
http://sundance.nowyekran.pl/post/10...iada-nam-wojne

Padł właśnie jeden z koronnych argumentów za przystąpieniem Polski do WE a od 2009 UE - Polski głos będzie silniejszy w relacjach z Rosją, również tych związanych z energetyką.
Właściwie każdy polityk, politolog, socjolog i inny specjalista, który powtarzał te brednie powinien dostać bana na pokazywanie się w mediach dożywotnio.
Przy okazji jestem pewien, że kasa na tych ekologów idzie z jakiś agend lub czegoś takiego, które to z kolei kase biorą bezpośrednio z UE
Ostatnio edytowane przez cpc : 12.04.2011 o godz. 09:38.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.04.2011, 09:55
Tylko kto w wojnie o energetyczną niezależność Polski stanie do walki ? Wyżelowane szczyle z komórkami w łapce w obcisłych portkach, im podobne wywłoki z solarek, sprzedajni funkcjonariusze mediów wyśmiewający tak niedawno gaz łupkowy, tzw. biznesmeni komunistycznego chowu, ogłupiana przez media reszta społeczeństwa, boryjkająca się z trudami dnia codziennego (drożyzną, bezrobociem). Kto bedzie kontrolował tą zgraję rządową mającą moce decyzyjne ?
Arapaho
Senior Member

Stary 12.04.2011, 10:22
Polecam wczorajszą rozmowę Rymanowskeigo szczególnie końcówkę o gazie łupkowym.
Zobaczymy czy w najbliższych miesiącach będą na tym kierunku dziać sie rzeczy dziwne i trudno wytłumaczalne
http://www.tvn24.pl/13479,1,rozmowa.html

Gra idzie o wielką stawkę. Sprzedaż Lotosu i blokada wydobycia gazu łupkowego będzie faktycznym przejęciem kontroli nad naszym krajem przez Wielkiego Brata ze Wschodu. Mam nadzieję że ludzie oprzytomnieją w porę.
Mareq
Senior Member

Stary 12.04.2011, 12:28
Cytat:
I to jest sukces o którym mówił w 2007 Kaczyński
A gdzie ja napisałem coś co by sugerowało , że sukces odnosi się do czegoś innego ? Te słowa odnosiły się ogólnie do negocjacji w wykonaniu Polski w tym min. do przedłużenia starego systemu głosowania w RUE.
Zresztą to jest wątek poboczny , więc nie wiem po cholerę go rozwijasz.

Cytat:
A jest "be" bo obowiązek przedstawiania sejmowi propozycji UE rząd ma tylko w przypadku ustawy. W przypadku innych aktów prawnych takiego obowiązku nie ma. Sam sobie wykombinuj jakie mogą być tego konsekwencje.
Załamujesz.
0) jakie mogą być tego konsekwencje ?
1) jakie są te inne akty prawne?
2) jaki jest podstawowy warunek funkcjonowania tego innego aktu prawnego ?
3) jakimi aktami prawnymi może zajmować się sejm ?

Cytat:
Może wymienisz te karkołomne kwestie których nie da sie obronić? Bo rozpisałeś się jak w szkole a treści merytorycznej jest skromniutko. Tylko konkretnie i króciutko.
Przecież napisałem , ale ok wytłuszcze ci to boldem.
Lech Kaczyński ponosił zarówno prawną jak i polityczną współodpowiedzialność za wprowadzenie tego Traktatu w ramy polskiego porządku prawnego . Dlatego każdy kto uważa iż ten traktat jest zły , ma jak najbardziej słuszne prawo obwiniać również Lecha Kaczyńskiego za ten stan rzeczy.Jeżeli odbierasz komuś takie prawo , to jest to karkołomne walenie głową w mur.

Cytat:
TL spowodował ze jest taka możliwość prawna,
Wskaż mi taką podstawę prawną w TzL i udowodnij , że nie było jej w poprzednich traktatach.

Cytat:
wyzywałeś go od kartofli bo to było trendy.I nie zarzekaj sie ze tak nie było bo po tym co teraz piszesz jestem tego niemal pewny
Jesteś miszczem świata Gdzieżbym śmiał się zarzec , o proroku. Twoja niemal pewność musi być rzeczywistością , droździe niosący prawdę.

aha i ponawiam pytanie

Cytat:
Cytat:

===========================

Cytat:
Padł właśnie jeden z koronnych argumentów za przystąpieniem Polski do WE a od 2009 UE - Polski głos będzie silniejszy w relacjach z Rosją, również tych związanych z energetyką.
Pytanie czy wykorzystuje się szanse na ten silniejszy głos ?
Bo Polska sama wystawia projekt solidarności energetycznej na ośmieszenie podpisując umowę gazową w takim kształcie.
Zresztą KE dała wtedy jasny sygnał jak to odbiera włączając się w negocjacje.
Wydaje mi się , że głos mógłby być silniejszy , gdyby taka była wola naszego rządu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.04.2011 o godz. 13:08.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.04.2011, 13:33
Mam nadzieję że ludzie oprzytomnieją w porę.
Oprzytomnienie przydałoby się elektoratowi PISu ,szczególnie po kolejnym popisie na Krakowskim Przedmiesciu.Mogli by sobie wytrzeć pianę z ust ,nie wyzywać Rzadu od faszystów i zdrajców. Mogli by uznać to ,że demokracja jest też wtedy jak nie rządzi Kaczyński ,ale PIS to partia anty-systemowa ,i rzeczywiście cywilizowani obywatele mogą z coraz wiekszym przerazeniem patrzyc na to ciagłe podżeganie ludzi przez Kaczyńskiego
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.04.2011, 16:47
ważne dwie kwestie:
1. http://wpolityce.pl/view/9999/Jarosl...pokoju___.html

zaczyna się walka o nasz gaz..rosjanie nie odpuszczą..nie ma ch**a . Do tego to badziewie zielone się zjedzie i bedzie bronić biznesu niemieckiego..ehh

2.
http://www.youtube.com/watch?v=dNZkorHEkSI
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.04.2011, 18:40
O Smoleńsku i nie tylko

http://wiadomosci.wp.pl/kat,48996,ti...komentarz.html

"1.Petelicki powtarza, że tuż po katastrofie czołowi politycy PO otrzymali SMS z instrukcją na temat tego, jak mają się wypowiadać na temat katastrofy.

2.Wywiad dla portalu Wprost24.pl, w którym gen. Petelicki po raz pierwszy ujawnił sprawę SMS-ów został usunięty z sieci. - Naciskał na to prawdopodobnie redaktor naczelny "Wprost" Tomasz Lis. Widać poszedł rozkaz, by takie informacje wyciszać, a pan redaktor okazał się dyspozycyjny - mówi.

3.Gdyby śledztwo toczyło się pod auspicjami NATO, raport końcowy byłby miażdżący dla rządu i MON-u. Doszłoby do dymisji rządu - chodziło o utrzymanie się na stołkach - uważa gen. Petelicki."

i inne wątki
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2011, 19:27
Widać, że smoleńskie obchody budzą również spore emocje poza granicami Polski:

Cytat:
– To cenzura i skandal – tak komentują europosłowie PiS sprawę zakrycia podpisów pod zdjęciami na wystawie „Prawda i Pamięć”, poświęconej katastrofie smoleńskiej. Od decyzji kwestorów PE – którzy uznali, że podpisy są zbyt kontrowersyjne – nie ma odwołania. Wystawę otwarto w budynku Parlamentu Europejskiego w Brukseli.

Napisy pod zdjęciami zasłonięte są czerwoną wstążką. Kwestorzy powołują się między innymi na regulamin Parlamentu mówiący o tym, że „wystawa nie może stać w sprzeczności ze wspólnymi europejskimi wartościami”. Twierdzą też, że informacja o wystawie nadeszła zbyt późno.
http://tvp.info/informacje/swiat/pe-...ystawe/4318629

Co do uzasadnienia, dotyczącego zaklejonych podpisów, przyznam, że wydaje się niezwykle płytkie, jak na taką instytucję. Nie widzę za bardzo powodów, które mogą kolidować z europejskimi wartościami. No chyba, że mowa o wartościach nowych, nam dotąd nieznanych?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Arapaho
Senior Member

Stary 13.04.2011, 08:39
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Oprzytomnienie przydałoby się elektoratowi PISu ,szczególnie po kolejnym popisie na Krakowskim Przedmiesciu.
Jesteś niereformowalny. Co wpisze ci merytoryczny zarzut to znikasz z forum, aby po jakimś czasie się nagle pojawic i wrzucić hasło rodem z Wyborczej

Mogli by sobie wytrzeć pianę z ust ,nie wyzywać Rzadu od faszystów i zdrajców. Mogli by uznać to ,że demokracja jest też wtedy jak nie rządzi Kaczyński
Rozumiem że to co pokazuje były poseł PO , obecny przyjaciel Bul Komorowskiego nie jest paranoiczną agresją " http://www.tvn24.pl/13487,1,rozmowa.html,
Rozumiem że niedbanie o Polskie interesy nie jest zdradą i w końcu rozumiem że rozgrywanie wizyty w Katyniu 2010 nie jest zdradą- chyba że masz co do tego wątpliwości..?
Dobra pogadaliśmy

,ale PIS to partia anty-systemowa ,i rzeczywiście cywilizowani obywatele mogą z coraz wiekszym przerazeniem patrzyc na to ciagłe podżeganie ludzi przez Kaczyńskiego
Oczywiście że jest anty systemowa. Każdy normalny, inteligentny Polak jest przeciwko obecnemu choremu i przeżartemu przez korupcje systemowi.
Cywilizowani obywatele to kto? Może podasz przyklady. Lis- manipulujący w swoich programach, Meller? Wnuk Lipiński? Wołek-szydzący na wszelkie sposoby? Środa- przekraczajaca wszelkie granice w swoich teoriach?Palikot - oskarżający Kaczynskich o cale zło, wyzywajacy na wszelkei sposoby? Kutz?Wajda - piszący do LeMonde gdzie pluje na rodakow podobnie jak Geremek swego czasu ?Olbrychski- wyzywający Kaczyńskich od psychopatów?A.Smolar? Bartoszewski?a może Materna z Grabowskim?

Lis nawet sie już nie kryje. Ostatni program : 4 "inteligentów" pseudo PObiektywnych kontra Cz.Bielecki punktujący ich jak Adamek McBride'a : http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...032011/4112995
Albo towarzystwo wzajemniej adoracji - http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...032011/4112995
Polecam wyłapać wypowiedź Barcisia o sugestii przed programem Lisa żeby trochę się posprzeczali aby nie poszło w świat że są jedną opcją polityczna
AS82
Banita

Stary 13.04.2011, 13:41
Jesteś niereformowalny. Co wpisze ci merytoryczny zarzut to znikasz z forum, aby po jakimś czasie się nagle pojawic i wrzucić hasło rodem z Wyborczej

Cywilizowani obywatele to kto?
Tylko ci sie wydaje ze jestes merytoryczny...Cywilizowani ludzie to tacy którzy czują niesmak Kaczyńskim,który w rocznice katastrofy urządza zjazdy polityczne przy aplauzie otumanionej gawiedzi.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.04.2011, 13:50
Cywilizowani ludzie to tacy którzy czują niesmak Kaczyńskim,który w rocznice katastrofy urządza zjazdy polityczne przy aplauzie otumanionej gawiedzi.
Ojej, czyżbyś dzielił Polaków? Nie, nie, przecież tylko Kaczyński dzieli Polaków...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 13.04.2011, 14:00
Cywilizowani ludzie to tacy którzy czują niesmak Kaczyńskim,który w rocznice katastrofy urządza zjazdy polityczne przy aplauzie otumanionej gawiedzi.
Wreszcie mi ktoś kilka słów prawdy powiedział.

Niecywilizowana i otumaniona :]

A pod Pałacem, o 8.42 ten utwór.. :

http://www.youtube.com/watch?v=IM8rWKGn8sU

... i setki powiewających na wietrze biało-czerwonych flag zrobiły na mnie kolosalne wrażenie.

Ale cóż niektórzy " lubują się w martyrologii " :

Cytat:
Prezydent o wystawie na szkolnym korytarzu
OS, DW
2011-04-12, ostatnia aktualizacja 2011-04-11 20:17

O wystawach na korytarzach szkoły podstawowej nr 85, przygotowanych przez Barbarę Nowak, byłą dyrektorkę, dziś radną Prawa i Sprawiedliwości, pisaliśmy w ubiegłym tygodniu. Na parterze podstawówki stoi "ołtarz Solidarności" (jego fragment przywędrował do szkoły z kościoła w Mistrzejowicach, gdzie w latach 80. ksiądz Kazimierz Jancarz, patron placówki, odprawiał słynne msze za ojczyznę). Na ołtarzu krzyże, świeczniki i makieta pękniętej Polski z fragmentem Tu-154.

Na drugim piętrze wystawa zdjęć z katastrofy smoleńskiej: wrak prezydenckiego tupolewa, zdjęcia ofiar, trumny na lotnisku, fotografie wydarzeń z Krakowskiego Przedmieścia. Rodzice, którzy długo milczeli w sprawie, teraz zaczęli protestować. - Niedawno odbył się konkurs na nowego dyrektora szkoły i mieliśmy nadzieję, że wygra osoba, która skończy z tą martyrologią, ale wygrała kontynuatorka idei pani Nowak - tłumaczą.

Wydział edukacji, do którego napisali list protestacyjny, orzekł, że nic nie zrobi w sprawie, bo dyrektor szkoły ma autonomię w kreowaniu jej wizerunku. Podobne stanowisko zajęło Małopolskie Kuratorium Oświaty. Wczoraj rzeczniczka prezydenta Krakowa Monika Chylaszek poinformowała nas, że Jacek Majchrowski zamierza wysłać do kuratora list, w którym poprosi go, by jednak baczniej przyglądnął się wystawom w szkole.

- Pan prezydent uważa, że szkoła nie jest miejscem na tego typu martyrologię. Szczególnie małych dzieci nie powinno się karmić takimi treściami - powiedziała "Gazecie". Tłumaczyła też, że miejscy urzędnicy nie mają tytułu, by interweniować, ponieważ gmina odpowiada w szkołach jedynie za sprawy administracyjne i finansowe. - To kuratorium sprawuje nadzór pedagogiczny, dlatego oczekujemy od niego reakcji - wyjaśnia. Sprawa będzie też omawiana na posiedzeniu miejskiej komisji edukacji.

Interpelację do prezydenta z pytaniem o granice autonomii dyrektora szkoły w kreowaniu jej wizerunku wystosował już radny Marek Hohenauer.

Źródło: GW Kraków
AS82
Banita

Stary 13.04.2011, 14:34
Ela napisał(a):Wyświetl post
... i setki powiewających na wietrze biało-czerwonych flag zrobiły na mnie kolosalne wrażenie.
Tak,rzeczywiscie prawdziwa atmosfera pełna :smutku,żaloby i skupienia:

Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 13.04.2011, 14:51
Tak,rzeczywiscie prawdziwa atmosfera pełna :smutku,żaloby i skupienia:
Nie byłeś - nie wypowiadaj się.

Nie przeczę, że i takie transparenty się pojawiły - jednakże stanowiły niewielki procent.
Przytłaczająca większość to po prostu biało-czerwone flagi z czarną wstążką.
Media oczywiście musiały wyławiać co smakowitsze kąski.

Czytając relację na onecie zastanawiałam się czy byłam na tych samych uroczystościach.

Rano - o godzinie 8.41 atmosfera była " pełna smutku, żałoby i skupienia".

Osobiście zarejestrowałam tylko jeden transparent, który był za polityczny :
" Od powietrza, głodu ognia i wojny, TVN-u i Platformy - wybaw nas Panie ".
A ludzi było tysiące.
Zapalali znicze, składali kwiaty.

Stopniowo zaczęło się to zmieniać.
Od momentu gdy w pełnym rynsztunku "służby mundurowe" nie wpuściły księży, którzy mieli poprowadzić modlitwę za barierki odgradzające Pałac Prezydencki od Krakowskiego Przedmieścia.

Po południu - osób i demonstrantów politycznych było już niewątpliwie więcej.
Ale i tak nadal nie była to większość.
Trudno mi oszacować ile - nie chcę skłamać - może 1/5 ? A może nawet nie tyle.

Zbierano podpisy pod petycją Pomnika Światła :

www.pomnikswiatla.org

Wg mnie - bardzo dobry pomysł i inicjatywa.
Kompromis.

p.s.
Daleka jestem od tego aby uciekać się do argumentów " bo y byliście pierwsi ", czy " oko za oko ząb za ząb ".

Ale właśnie przeczytałam i idealnie mi się wpasowało :

http://citisus.salon24.pl/297599,ble...dzielil-polske
Ostatnio edytowane przez Ela : 13.04.2011 o godz. 14:55.
Arapaho
Senior Member

Stary 13.04.2011, 15:06
Nie no to jest atmosfera CYWILIZOWANYCH WG. AS82 ku pokrzepieniu platformerskich i lewackich serc

CZEKAM NA KOMENTARZ AS...
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 13.04.2011 o godz. 15:09.
AS82
Banita

Stary 13.04.2011, 15:23
Skoro można wg Ciebie postawić krzyż gdzie ci sie podoba ,to dlaczego go nie można potem zabrać ? Bo co od razu sie jest lewakiem i walczy sie z Bogiem nie ? Ludzie w mniej lub bardziej wyszukany sposób mieli już dość terroru tak zwanych "obrońców krzyża" i stąd pewnie hasła ,żeby zburzyć Pałac Prezydencki bo zasłania krzyż .
Teraz jakoś nikt do tego krzyża nie chodzi jak jest w kościele,ale jak był na świeczniku to można było przed nim robić różne zadymy i szantażować władze ,które go chciały stamtad przenieść
Arapaho
Senior Member

Stary 13.04.2011, 15:23
I jeszcze co do kultury CYWILIZOWANYCH (naprawdę podoba mi się to określenie anty pisowców,..takie żartobliwe..)

Hołdys o Kaczyńskim: To CH... podzielił naród, wprowadził szczucie Polaków na Polaków

Marcin Meller OSTRO o politykach PiS?: Walcie się skini w garniturach
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.04.2011, 15:28
Skoro można wg Ciebie postawić krzyż gdzie ci sie podoba ,to dlaczego go nie można potem zabrać ? Bo co od razu sie jest lewakiem i walczy sie z Bogiem nie ? Ludzie w mniej lub bardziej wyszukany sposób mieli już dość terroru tak zwanych "obrońców krzyża" i stąd pewnie hasła ,żeby zburzyć Pałac Prezydencki bo zasłania krzyż .
Teraz jakoś nikt do tego krzyża nie chodzi jak jest w kościele,ale jak był na świeczniku to można było przed nim robić różne zadymy i szantażować władze ,które go chciały stamtad przenieść

Zobacz sobie chłopcze link co podała Ela kto zaczął podział Polski i Polaków na tych lepszych i gorszych... i wtedy skomentuj
TYLKO WISŁA!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów