The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2011, 08:11
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
To nie jest tak, że można wy..do.lić piłkarza o tak sobie. Umowa jest umową i piłkarz jeśli uważa że klub postąpił niezgodnie z prawem może wystąpić na drogę sądową.
Zgadza się, można jednak do czasu wyjaśnienia sprawy odsunąć go od pierwszej drużyny. Takiego zachowania oczekiwałbym od zarządu.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.04.2011, 08:23
Flamengista, znalazłem info, że jest zamieszany i będzie oskarżony, ale nigdzie nie znalazłem informacji, że się przyznał. Z tego co kojarzę, to cały czas idzie w zaparte, że on niczego nie kupował. Masz może linka do tego info odnośnie przyznania się do winy?
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.04.2011, 08:23
Na razie Wojciech Ł. nie znalazł się wśród oskarżonych, gdyż - jak poinformował nas jeden ze śledczych - jego nazwisko występuje także w innych postępowaniach, które jeszcze nie zostały zakończone.

Jakby ktoś miał problem ze zrozumieniem tej terminologii. Oznacza to ni mniej ni więcej, iż zbierają przeciwko niemu dowody najprawdopodobniej w innych sprawach i chcą rzucić wszystko razem.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.04.2011, 09:48
Jest info, że będzie oskarżony, ale nigdzie nie ma że zamierza się przyznać. Powtarzam: najbardziej namieszało Weszło, którego redaktor najwyraźniej nie doczytał newsa z pilkarskamafia.blogspot.com.

Niestety, te informacje powielili inni - również TWSD.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.04.2011, 10:09
Pareiko, rosyjski Estończyk

Matka Sergieja Pareiki jest Białorusinką, ojciec Rosjaninem. On ma paszport estoński i jest reprezentantem tego kraju, choć jako swoją narodowość wskazuje rosyjską. W Krakowie zaaklimatyzował się bardzo szybko, bo trochę przypomina mu Tallin, gdzie urodził się i wychował. Bardzo szybko ten bramkarz wkradł się w łaski kibiców Wisły. Odpłaca im się dobrą grą i zachwytami nad atmosferą panującą na stadionie przy ul. Reymonta.

http://www.gazetakrakowska.pl/magazy...czyk,id,t.html

Sylwetka Pareiki - moim zdaniem naszego najlepszego piłkarza.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.04.2011, 10:18
Sorry, ale jeszcze jeden raz Was wyprostuję :
1. Nazwisko Ł. wypłynęło w 2009 roku kontekście umoczenia Zagłebia w korupcję . Zeznawał w procesie zawodników Polaru Wrocław jako świadek.
2. Ł. nie jest objęty tym ostatnim aktem oskarżenia (piłkarze Zagłębia i Cracovii), gdyż będzie miał osobny akt z (prawdopodobnie) innymi czynami.
3. NIE WIEMY, czy Ł. przyznał się w końcu gdy zostały mu przedstawione zarzuty i był przesłuchiwany jako podejrzany (osobiście zakładam, że jednak tak - przynajmniej w tych sprawach, gdzie prokuratura zebrała bardzo przekonujące dowody)
4. NIE WIEMY, czy Ł. będzie chciał dobrowolnie poddać się karze, gdyż nie wiemy nawet co mu zarzuca prokuratura (oprócz meczu z Cracovią), nie wiemy też, czy prokuratura nie będzie jednak chciała doprowadzić do procesu.
5. NIE jest możliwe rozwiązanie umowy o pracę z Ł. z jego winy na podstawie skazania go za czyny przeszłe, a tym bardziej za same postawienie zarzutów. Możliwe jest jedynie "dogadanie się" w ramach porozumienia stron - tak Polonię opuścił Lato po procesie Polaru
6. Szum medialny zmusi naszych włodarzy do powyższych ruchów. Pan Cupiał nie angażuje się ostatnio w sprawy klubu (a temat domniemanej korupcji Ł. był znany od 2009 roku)
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.04.2011, 11:39
Mnie śmieszy jedna rzecz. W przypadku oskarżonych nie podaje sie pełnego nazwiska tylko pierwszą litere, żeby opinia publiczna nie wiedziała jednoznacznie o kogo chodzi. To po grzybka dodaje się, że to piłkarz Wisły Kraków (oczywiście wiem, że chodzi o medialność i jak najgłośniejsze nagłośnienie sprawy), ale czy wtedy nie podawanie pełnego nazwiska nie mija się z celem? Czy podawanie miejsca zatrudnienia nie jest również naruszeniem prywatności Wojciecha Ł.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.04.2011, 11:45
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Mnie śmieszy jedna rzecz. W przypadku oskarżonych nie podaje sie pełnego nazwiska tylko pierwszą litere, żeby opinia publiczna nie wiedziała jednoznacznie o kogo chodzi. To po grzybka dodaje się, że to piłkarz Wisły Kraków (oczywiście wiem, że chodzi o medialność i jak najgłośniejsze nagłośnienie sprawy), ale czy wtedy nie podawanie pełnego nazwiska nie mija się z celem? Czy podawanie miejsca zatrudnienia nie jest również naruszeniem prywatności Wojciecha Ł.
Po to, żebyśmy mogli dyskutować na forum, że to nasz Wojtuś.
Jeden wykładowca prawa z UJ utrzymywał kiedyś w rozmowie ze mną, że w zasadzie podawanie samych inicjałów jest już podawaniem danych takiej osoby...
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.04.2011, 12:14
czy w związku z tą sytuacją że nasz gwiazdor ma skrócone nazwisko,to jeśli wystąpi w meczu (oby nie) to nie powinno mu się zakleić nazwiska na koszulce, a w transmisji tv tak ustawić, żeby na oczach miał czarny pasek?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.04.2011, 12:32
I z numerem 11 Wooojciech Ł!
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.04.2011, 12:39
hehe tak samo było jak Reissowi skrócili do R. też wszyscy się śmieli
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.04.2011, 13:02
Łobodzińskiego pewnie wiele rozgrzesza , jak i wiele przekreśla . Szkoda się nad tym rozmywać . KLub powinien wystąpić o rozwiązanie kontraktu i tyle . Ktos będzie za nim płakał ? Szkoda straconych pieniędzy , ale pewnie część spłacił bramkami z Lechią dającymi MP 2008/2009 .

Nawet jeśli nie ma udowodnionych zarzutów ( jeszcze) to jest pretekst do rozwiązania kontraktu . Klub powinien być czysty od takich zawodników . Trzeba się szanować .
Odpowiedz cytując
Gilbert Azory
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.04.2011, 13:06
Wg mnie przesadzacie, Lobo jest pilkarzem Wisly, nic mu nie udowodniono, a wjezdzacie na niego jakby to byl Cabaj albo Dolha
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 12.04.2011, 13:34
Sam się przyznał, że dawał pieniądze na wspólną składkę, twierdzi jednak, iż nie był świadomy przeznaczenia tej sumy. Ale bądźmy szczerzy, kto jak nie zawodowy piłkarz w tamtym właśnie okresie powinien wiedzieć na co takie pieniądze idą?

Tłumaczenie Łobokopa mizerne, a nam trzymanie go w Klubie przynosi ujmę ...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.04.2011, 13:36
Dajcie Mu spokój.
Jedna sprawa to, że to nadal gracz Wisły i sprawa nie jest w takiej fazie żeby go już można było jednoznacznie kasować.
Druga sprawa to kontekst - ogólny syf w polskiej piłce i moim zdaniem jakby ktoś się chciał za to na serio wziąć to do Wrocka trafiłoby nie 300 tylko 1300 albo i więcej osób (jak ktoś lubi historie na ten temat to polecam choćby ostatni nr miesięcznika futbol i wywiad z Piotrem Soczyńskim - kilkadziesiąt ogólnie znanych nazwisk ludzi usyfionych w latach 80/90, a działających w piłce także dużo później - choćby np. Drzymała).
A trzecia - rozumiem, że każdy z kasujących Łobo za wiadomą sprawę ma prawo po Nim jechać bo jest 100% correct?
Cupiał zadecyduje, a nam guzik do tego... oczywiście moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2011, 13:43
Gilbert Azory napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie przesadzacie, Lobo jest pilkarzem Wisly, nic mu nie udowodniono, a wjezdzacie na niego jakby to byl Cabaj albo Dolha
Zagłebie kupowało mecze ? tak
Czy w procederze uczestniczyli piłkarze ? tak
Czy grał tam wtedy Łobodzinski ? tak
Czy Łobodzinski był jednym z najważniejszych piłkarzy Zagłebia w tamtym okresie ? tak (38 spotkań w tamtym sezonie )
Czy Łobodziński mógł nie wiedzieć o tym procecederze który zresztą miał charakter ciągły ? nie , bądzmy poważni .
Czy Łobodziński decydował o kupieniu spotkania ? tutaj nie ma odpowiedzi
Czy nazwisko Łobodzińskiego ma powiązanie w aferze korupcyjnej ? tak
Czy Wisła ma więcej do stracenia niz zyskania mając w swoich szeregach przeciętnego piłkarza mającego jeden z najwyższych kontraktów w drużynie który pośrednio lub bezpośrednio uczestniczył w procederze korupcyjnym ? tak
Czy Wisła chce być klubem czystym od spraw korupcyjnych ? tak
Czy należy rozwiązac kontrakt z Łobodzińskim ? tak
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Stary 12.04.2011, 13:44
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Sam się przyznał, że dawał pieniądze na wspólną składkę, twierdzi jednak, iż nie był świadomy przeznaczenia tej sumy.
Kto z was daje kolegom dużą kasę i nie pyta się na co? Dajcie mi jakiś namiar na niego, może się ze mną złoży na wakacje czy cos?

To jak z Zielińskim, dał grubą kopertę sędziemu, ale nie miał pojęcia co się w niej znajduje...

litości
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.04.2011, 13:53
Zanim Łobodinho oskarża, o ile w ogóle oskarża, to już będzie blisko końca jego kontraktu w Wiśle
..
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.04.2011, 13:56
Gwoli ścisłości: Pisanie Wojciech Ł. piłkarz Wisły Kraków. Jest łamaniem prawa. Tak samo jak Aleksandra K. córka przezydenta Kwaśniewskiego.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.04.2011, 13:56
Cytat:
Kto z was daje kolegom dużą kasę i nie pyta się na co? Dajcie mi jakiś namiar na niego, może się ze mną złoży na wakacje czy cos?

To jak z Zielińskim, dał grubą kopertę sędziemu, ale nie miał pojęcia co się w niej znajduje...

litości
1 Teraz juz pewnie taki glupi nie jest i by sie spytal na co ta skladka
2 A co to jest dla takiego kopacza te kilka tysiecy
3 Jak na serio nie wiedzial na co sie sklada to znaczy ze jest nie dosc ze slaby pikarsko to jeszcze glupi jak but
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2011, 13:58
fan01 napisał(a):Wyświetl post

litości
poza tym , osoby które bronią Łobo , zdają sobie nie zdawać sprawy że korupcja to przestepstwo za które grozi kara więzienia . To nie są żarty , ani najeżdzanie na Bogu ducha winnego piłkarza . Jeśli chcecie aby Wisła stała się klubem zatrudniających przestępców , to pozazdroscic takich kibiców .

I cos takiego jak domniemanie niewinności w tym przypadku jest śmieszne . Nie w takich okolicznościach i w nie takiej sprawie.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 12.04.2011, 14:02
fan01 napisał(a):Wyświetl post

litości
A przeczytałeś dalszą część mojego postu ze zrozumieniem? Bo nie wiem czemu dopisujesz coś o czym sam wspomniałem.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.04.2011, 14:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
poza tym , osoby które bronią Łobo , zdają sobie nie zdawać sprawy że korupcja to przestepstwo za które grozi kara więzienia . To nie są żarty , ani najeżdzanie na Bogu ducha winnego piłkarza . Jeśli chcecie aby Wisła stała się klubem zatrudniających przestępców , to pozazdroscic takich kibiców .
I cos takiego jak domniemanie niewinności w tym przypadku jest śmieszne . Nie w takich okolicznościach i w nie takiej sprawie.
Jeśli go skażą to będzie miał wystarczająco za swoje, a akurat ja piszę co piszę bo nie sprawia mi przyjemności żadąnie ścięcia WŁ - od tego jest BC w tej sytuacji.
Co do przestępców w Wiśle to o ile pamiętam Nikola nie wyleciał od razu na zbity pysk po swoich wybrykach i wyroku skazującym tylko grał w najlepsze.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.04.2011, 15:47
arti napisał(a):
Co do przestępców w Wiśle to o ile pamiętam Nikola nie wyleciał od razu na zbity pysk po swoich wybrykach i wyroku skazującym tylko grał w najlepsze.
Ale badzmy szczerzy - korupcja to nawiekszy kaliber przestepstwa w przypadku sportowca. To calkowite sprzeniewierzenie sie idei sportu, mord na pilce i szczyt sku...synstwa wobec kibica.
W przypadku Mijailovica ofiara padla jedna osoba, ktora sie z nim przepychala w lokalu nocnym, a w przypadku pilkarzy-sprzedawczykow, ofiar mamy co najmniej kilkaset tysiecy oszukanych i sprowadzonych do roli frajera kibicow.
Innymi slowy, Nikola dzialal na swoja niekorzysc i oczywiscie na niekorzysc swojego klubu, natomiast sprzedawczyk dziala na niekorzysc swoja i calej polskiej pilki, z o wiele bardziej drastycznymi skuktami uderzajacymi w nia bezposrednio. Dlatego chyba nie powinno byc watpliwosci kogo cale srodowisko pilkarskie powinno karac szybciej i surowiej. Nie mowiac juz o potepieniu ze strony kibicow.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.04.2011, 17:05
za wybiórczą:
Niemiecki obrońca Wisły Kraków po meczu z Koroną Kielce kopnął klubową koszulkę. Teraz się kaja, ale niektórzy kibice nie zamierzają przyjmować przeprosin. - Taki już mam charakter. To dobrze, że zawodnicy nie kryją emocji - wyjaśnia.

Do zdarzenia doszło w końcówce spotkania. Korona w doliczonym czasie strzeliła wyrównującą bramkę, a Niemiec serbskiego pochodzenia wpadł w szał. Gdy schodził z boiska, kopnął leżącą przy linii koszulkę Wisły, a potem w tunel prowadzący do szatni.

Następnego dnia zawrzało na forum internetowym. "Zero szacunku dla takich zachowań" - pisze godzilla. "Jak się chciał wyładować, to mógł uderzyć głową w słupek" - dodaje zim zum. Komentarzy uderzających w piłkarza jest więcej, choć są też internauci, którzy go bronią. Jeden twierdzi, że odkopnięcie koszulki to tylko wynik "szalonej ambicji". Inni apelują, by "nie robić afery bez powodu".

Klub nie będzie wyciągał konsekwencji. Zawodnika usprawiedliwia Robert Maaskant, trener Wisły. - Dragan powinien dostać karę? Przeprosiny w zupełności wystarczą. Dla mnie najważniejsze były jego intencje. Nie zrobił tego, by uderzyć w klub. Był po prostu bardzo zły. Mógł kopnąć chorągiewkę albo nawet jakiegoś innego piłkarza, ale akurat na jego drodze znalazła się koszulka. To wszystko - ucina holenderski szkoleniowiec.

niektórzy stali się sławni.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 12.04.2011, 17:07
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
niektórzy stali się sławni.
Wieksza szkode klubowi robia takie pajacowate komentarze, niz samo zachowanie Paljica. Brawo...

-
e: chodzi o komentarze wyczytane na forum i zacydowane przez to gowno
Ostatnio edytowane przez mic : 12.04.2011 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.04.2011, 17:08
no i proszę ktoś wcześniej wspominał że tak będzie, po komentarzach tutaj i mamy znów piszą o nas w wybiórczej.. tylko pogratulować

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.04.2011, 17:13
A co zrobimy jak go uniewinnią Smród pozostanie. Może być tak, ze Łobo będzie szedł w zaparte i z braku dowodów go uniwinnią, bo jedynymi dowodami są chyba zeznania piłkarzy. Ten świat pokazywał, że nie takie dowody podważano.

Na weszło fajnie napisali, że niby Piszczek sam przyszedł do prokuratury, przyznał się wszystkiemu itd i jako współpracujący z prokuraturą powinien dostać najłagodniejszy wyrok, a dostał ze wszystkich tych łapówkodawców najwyższy co samo w sobie jest .......nięte.

Kurde. Od kiedy Łobo przyszedł do Wisły to od razu go polubiłem tylko z jednego powodu. Jest podobny z twarzy do mojego kumpla. I przez te wszystkie lata zawsze go próbowałem bronić, że tylko jeden słabszy mecz, że z kolejnym będzie lata. Ale niestety Łobo przez te wszystkie lata nie przyniósł nam zbyt wiele pożytku. Jedynie parę meczy mu wyszło, asysty i bramki możnaby mu pewnie na palcach jednej ręki wyliczyć (swoją drogą zna ktoś dorobek Łoba w asystach i bramkach w Wiśle?). Najlepszy mecz chyba z Lechią, kto wie,może na wagę mistrzostwa jak ktoś wyżej napisał a może nie. Szkoda, na Wisłę jest za słaby, ale dalej go kurde lubie bo dalej jest podobny do mojego kumpla ;D
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.04.2011, 17:49
mic napisał(a):Wyświetl post
Wieksza szkode klubowi robia takie pajacowate komentarze, niz samo zachowanie Paljica. Brawo...
czyli wg Ciebie na forum powinna zostac wprowadzona cenzura? zakaz wypowiadania sie na kontrowersyjne tematy?
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 12.04.2011, 18:00
godzilla napisał(a):Wyświetl post
czyli wg Ciebie na forum powinna zostac wprowadzona cenzura? zakaz wypowiadania sie na kontrowersyjne tematy?
IMHO niepotrzebne to było. Cenzura może i nie ale, czasowe wstrzymanie rejestracji i brak możliwości przeglądania forum bez zalogowania( o ile już tego nie ma). Ale o tym można by dyskutować w innym temacie.

Co do Wojtusia Ł. to wydaje mi się, że zarówno zarząd jak i trener postawili już na Nim krzyżyk. Do kiedy gość ma kontrakt?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów