|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 21 kolejki | |||
| Zwycięstwo Korony Kielce |
|
8 | 4,76% |
| Remis |
|
15 | 8,93% |
| Zwycięstwo Wisły Kraków |
|
145 | 86,31% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jedna kolejka dla Jagi, kilka ostatnich było pod nas nie panikujcie co niektórzy. My i tak nie wyszliśmy najgorzej na tej kolejce. Też jestem rozczarowany, ale czasami taka jest piłka. Tak jak już niektórzy pisali dziwny ten mecz był. A teraz jedziemy dalej!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mówiłem przed meczem, że oczekuję zwycięstwa w okolicach 3:0. Powiem tak, że ten wynik powinniśmy dziś osiągnąć. Sędzia pozwolił na zdecydowanie za ostrą grę ze strony korony, to nawet ciężko nazwać grą w piłkę... W pierwszej połowie powinni grac juz w "10". Oczywiscie kluczowymi momentami byly niestrzelony rzut karny przez Małeckiego i akcja sam na sam Genkova. Próba skończenia akcji przez Cwetana naprawde pierwsza klasa, ale gdy wynik jest na styku i gramy w oslabieniu to powinien szukac jednak bardziej skutecznego sposobu.
Kolejna sprawa: Lisowski zablokowal strzal Małego zmierzający do bramki. To jest ewidentne czerwo, a ten drukarz nie daje nawet kartki..... Samobój Wilka bez komentarza.. Po co chłop tam biegł Niestety sytuacja znowu się powtarza. Z Podbeskidziem było to samo 2-0, niewykorzystana szansa na dobicie rywala (lob Riosa=lob Genkova) i robi się remis 2-2. Sobol dostał 8 kartkę w sezonie i z GKS-em będzie pauzował. Chavez dzis najslabszy na boisku niestety. Jaliens wg mnie bardzo dobrze. Cikos i Paljic tez slabo.... Dobre zmiany Maaskanta do czasu.. Dlaczego zdjal Meliksona i wpuscil Lobodzinskiego?! Wg mnie lepszym rozwiazaniem byloby sciagniecie Kirma i Rios za niego, lub jesli juz Maor nie mial sil to powinien wejsc Rios, ktory tez moglby pomoc w utrzymaniu sie przy pilce.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
NIC SIĘ NIE STAŁO! WISEŁKO NIC SIĘ NIE STAŁO! Lidera mamy za ch**a go nie oddamy!
Wyjebany mecz, niech sie premiership chowa, najlepszy mecz tej rundy, Melex i Pareiko man of the match, szkoda tylko że Sobol nie jebnął tego błazna tylko go przydusił pisałem przed meczem 3-0 to się trochę pomyliłem... ale napisałem że TSWetan strzeli dwie i strzelił, szkoda że nie jebnął hattricka bo miał seteczke!Szkoda straconych punktów ale takie życie, trzeba walczyć dalej! A co do forum heh... dramat Panowie, tomasz_19 wiesz ile postów najebałeś podczas meczu? prawie 30 Edit: To jest właśnie przygnębiające... każdy chce komentować to normalne, tylko, każdy normalny komentuje to z kolegami, to właśnie odróżnia dzieci neostrady, nie mają żadnych kolegów to nadupcają po forum bo nie mają do kogo pyska otworzyć, w każdym razie jest mi ich żal... Powód: Fialo dobrze prawi, polać mu!
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 10.04.2011 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
(przykładowo) Przed meczem: Wilk musi grać zamiast Sobolewskiego! Jest o niebo lepszy, młodszy [...] Po meczu: Wilk przegrał nam mecz! Mam nadzieję, że już nigdy nie zagra! [...] Ogarnijcie się niektórzy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pareiko by ta pilke wyciagnał bo jak nic leciala mu prosto do rąk - Wilk powinien stac w murze z kolegami a nie robic z siebie bohatera, ktorym nie zostal. A zmian trenera nie ma co komentowac - Melikson widac, ze miał duzo siły pod koniec to zostaje zmieniony. Nauka panie Maaskant bo to juz nie pierwszy taki przypadek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Kieleccy piłkarze dostosowali się do kibiców , frajerska ferajna.
Sobol powinien był zachować się inaczej przy sytuacji kiedy dostał drugie żółtko , ale z drugiej strony się nie dziwie emocjom , bo gracze Korony faulowali bardzo ostro i nie spotykała ich za to żadna kara. Dobrze , że takie natężenie pecha zdarzyło się w tej kolejce a nie pod koniec , bo w powtórkę nie wierzę. Bo sytuacja kiedy Jaliens przypadkowo dotyka ręką w idealnym miejscu dla pinokia na strzał , a później Czarek Wilk idealnie dokłada główkę , to się zdarza raz na milion. Ofensywa wygląda bardzo ładnie . Genkov chyba złapał rytm. Natomiast defensywa , to jest ciągły strach i mnóstwo niezgranych , nieprzemyślanych zagrań.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.04.2011 o godz. 18:33.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
PZPN też nam nie pomógł zabraniając naszym kibicom wejścia na mecz.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że zagraliśmy padakę. Korona jest jedną z najsłabszych drużyn w tej buraczanej lidze, a mogła nam strzelić 5 goli.
Dobre było pierwsze 20-25 minut. Graliśmy nawet dość ofensywnie, stwarzaliśmy sytuacje. No i strzeliliśmy bramkę. Potem wróciły wszystkie błędy z tej rundy - chaos w pomocy i obronie. Korona miała w I połowie 3 setki. Tylko czujności sędziego ligowego (słuszny spalony przy strzale Niedzielana, ale mógł się pomylić!) i umiejętnościom Pareiki zawdzięczaliśmy prowadzenie po pierwszych 45 minutach. Po pierwszej połowie martwił mnie Radek Sobolewski. Był zdecydowanie najsłabszym ogniwem i powinien był zostać zmieniony. Niestety, tak się nie stało - w rezultacie stało się to, co się musiało stać. Myślałem jednak, że Soból wyleci po kolejnym faulu, walcząc o piłkę. Tymczasem nasz kapitan zachował się jak frajer, dał się sprowokować. To był początek nieszczęścia. Drugi element - to rozprężenie, które przyszło po strzelonej bramce na 2-0. Daliśmy rywalowi strzelić kontaktową bramkę, przez co Korona znowu uwierzyła w możliwość zdobycia punktów. Do tego dochodzi zmarnowany karny i setka Genkowa. Jako, że niewykorzystane sytuacje się mszczą, stało się to co się stać musiało. Mało tego, sami sobie tą bramkę strzeliliśmy. Oceny piłkarzy: Pareiko - 10. Superman. Gdyby nie on, ten mecz byśmy przegrali. Cikosz - 5. Bezbarwny występ w tak barwnym meczu to prawdziwa sztuka. Jaliens - 5. Pomaga w wyprowadzaniu piłki, ale grał dziś zdecydowanie za delikatnie i mało zdecydowanie. Chavez - 3. Nie ma co ukrywać, kiepski występ. Najsłabszy w bloku defensywnym, zostawał przy pułapkach ofsajdowych, przegrywał górne piłki, był zbyt wolny, sprokurował karnego. Pajlić - 6. Z kolei Serb najlepszy z bloku defensywnego. Brawa za waleczność i nie wywalanie piłek "na pałę". Kirm - 6. Ok, szarpnął parę razy, umiał przetrzymać piłkę przy prowadzeniu. Jednak za mało dobrych podań + zmarnowana setka. Jirsak - 6. Ok, dziś nie mam większych uwag. Przydatny na boisku, choć mógłby być bardziej zdecydowany w defensywie. Sobolewski - 0. Za głupotę. Lubię Radka, ale po takim meczu powinien na chwilę odpocząć od pierwszej jedenastki. Melikson - 8. Świetny mecz. Asysta, wygrane mnóstwo pojedynków no i wymuszenie czerwonej kartki. Małecki - 6. Asysta oraz mniej egoistyczna gra - zdecydowana zmiana na plus. Oczywiście ocena niższa bo zmarnował karnego. Genkow - 8. Jednak strzelił dwie bramki, więc wykonał 100% normy. Wszystkich sytuacji wykorzystać się nie da. Wyraźnie forma idzie w górę. Maaskant - dziś podejmował mniej szczęśliwe decyzje, szczególnie niezrozumiałe było pozostawienie Sobolewskiego na boisku. Komentatorzy Canal +: to co wyprawia Brzęczek to kryminał! Niech sobie ogląda mecze z trybun, bo zupełnie nie umie zachować profesjonalizmu. Niech kibicuje Koronie - jego sprawa - ale on wkurza maksymalnie widzów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
....a mać. Czasami sobie myślę, że czas opuścić to forum, a nie być cześcią społeczności frustratów, która potrafi tylko narzekać i krytykować.
Powiem tak . To był najlepszy mecz w sezonie Wisły Kraków. Lepszy niż z Legią. Świetne tempo, emocje, bramki, niewykorzystane karne, czerwone kartki.. Czego chcieć więcej? Zremisowaliśmy pechowo, zdarza się. Coż. Wielkie brawa dla Pareiki, Meliksona i Tsvetana. Pokazali, że ziomwe zakupy miały sens. Pech i tyle. Musicie oglądać mecz przed kompem i napierdalać w klawiaturę przy okazji? Nie macie kolegów/znajomych, z którymi wyskoczycie na mecz do okolicznej knajpy? Czy to nie jest przyjemniejsze niż ślęczenie nad miniaturowym okienkiem Sopcasta i wylewanie swoich żalów na forum ? TYLKO WISŁA. Ta drużyna ma charakter i zagrała bardzo dobry mecz dzisiaj. Szczekajcie dalej. A radość kORONY po ostatnim gwizdku iście żenująca. Piłkarzyki bez ambicji. Zremisowali FARTEM a radość jak u mistrzów świata. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Typowe narzekanie... walnijcie sobie banie może wam przejdzie, koniec imprezy, dziękuję dobranoc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Małecki został zmieniony, chyba tylko dlatego, żeby nie złapał kartki, bo by też pauzował .. dla mnie to błąd bo jak wiemy najważniejsze mecze przed nami i z GKSem mógłby odpoczać, inna sprawa, że sobol już pauzuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeśli wygramy następne 4 spotkania mistrz jest nasz! ;-) Nasi piłkarze muszą zagrać z pełnym zaangażowaniem, w tych meczach. Nie można drugi raz pod rząd głupio stracić mistrzostwo. Dlatego w Bełchatowie oczekuje od naszych piłkarzy, żeby zagrali na 1906 %
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
..A czy zremisował mecz? w tej sytuacji, w tym czasie tak...Tak wyszło , peszek. Po prostu niektórzy mają dar...(nie wiem od kogo - ale od Boga na pewno nie) ![]()
-------------------
-> Only Wisla <- ------------------- |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie, po co te nerwy? Takie przypadki się zdarzają, a ten mecz w całości obnażył nasze słabości, na wyeliminowanie których trener ma 5 dni. Muru głową nie przebijemy i nie ma denerwować. Nie porównujcie Wilka do Jopa, bo on asekurował ewentualne wybicie piłki przez Pareiko przed siebie. Miał pecha, to wszystko. Świat się nie zawalił.
Genkov strzelił dwie bramki, mogły wpaść trzy - trudno, nie wszystko da się zawsze wykorzystać. Jedynie Jagiellonia, która ma gorszy bilans spotkań z nami, odrobiła 2 punkty, a jednocześnie dalej traci 7 (bo tyle jest jej potrzebne, by wyprzedzić nas w tabeli). To wciąż ogromna różnica. Świetny mecz Pareiki, Genkova, Meliksona i Kirma, którego widziałem przez całą drugą połowę jako jedno z ważniejszych ogniw drużyny. Maaskant ma nauczkę, że nie zdejmuje się kluczowych graczy w trakcie gry na przetrzymanie, tym bardziej w końcówce. Zagraliśmy niezły mecz, mimo tych straconych głupio goli. Do treningu jednak pozostają rzuty karne, krycie i gra w obronie. Bądź, co bądź - widać postęp. W następnej kolejce Jagiellonia gra na wyjeździe z Zagłębiem, które o mało co nie wydarło zwycięstwa na Łazienkowskiej. My mamy mecz w piątek u SIEBIE z GKSem Bełchatów. Wystarczy wygrać to spotkanie, przy założeniu, że Jaga traci punkty i znów powiększamy dystans... Sędzia pomógł Koronie, ale w pierwszej połowie gwizdał pod nas. Bilans szczęścia zawsze musi wyjść na 0. Będzie dobrze. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Racja, zapędziłem się. Jednak popatrz na ostatni bilans korony i Nasz. popatrz na rzeźnicki styl gry korony i Nasz - ja to traktuję jako przegraną. Zawsze miałem wyobrażenie, że Kapitan powinien myśleć na boisku i umieć przewidywać, zwłaszcza w takim wieku w jakim jest Sobolewski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Coz jechalismy na FUKSie w poprzednich meczach to teraz los sie odwrocil - szkoda, ze akurat w meczu z kieleckim ścierwem ale z naszą ułomną obroną to się musiała ta skończyć. Do tego Maaskant podciął zupełnie ofensywe głupimi zmianami.
Spoko gramy w 10 i trzeba wprowadzic kogos defensywnego kosztem kogos z ofensywy ale na chyba powinien zostac ktos kto: potrafi sie zastawić, przytrzymać pilke, szarpnąć, wygrać pojedynek 1 na 1. Z trójki: Malecki, Geknow. Kirm to spelnia wszystkie te wymagania ? Oczywiscie Malecki, a tu schodzi. Mógł zejść Kirm. POtem sciagamy Geknova i przechodzimy na gra bez napastnika, a 3 min pozniej okazuje sie, ze sily sie wyrównują - gdyby był Małecki dalej mogłby zagrać na szpicy. Na koniec schodzi Melikson, który dobrze przetrzymywał pilke. Wchodzi Łobodziński i co robi ? Nieatakowany w środku podaje do nikogo i idzie kontra, po której jest ręka Jaliensa i 2:2. Osobna sprawa to Jaliens - ja nie wierze, że ten gość grał w Holandii na mundialu w 2006. To jest ktoś kto posługuje sie fałszywym paszportem. Przeciez on nawet nie ma sylwetki pilkarza. Gol Korzyma to tylko jego wina bo powinien go kryć. W pierwszej polowie Niedzielan wychodzi sam na sam. Zza czyich pleców ? Kto nie trzymał linii ? Jaliens. A przy karnym dla Korony to on sie machnął w pilkę i stad potem ten faul w ogole. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Niestety, ale jopowaty Wilk sprawia, że Jagiellonia ma juz tylko 6 pkt. straty do nas. To co zrobił w ostatniej akcji meczu zadaje pytanie czy ma on wszystkie klepki na swoim miejscu ? Nie chcę go więcej ogladać na boisku bo już mi się kojarzy z Jopem. Swoim idiotycznym zagraniem znacznie wydłuzył nam drogę do MP. Prowadząc 2 : 0 zremisować mecz to głupota, tymbardziej, ze zdarzyło się to już drugi raz w krótkim czasie.
Jedyny pozytyw meczu to 2 gole Genkova, dobra gra Meliksona i świetna Paraeiki. Niestety na nic, bo pojawił sie na boisku Wilk, który swoją bezmyślnością zniszczył wysiłek całej drużyny i bezpieczny dystans nad Jagiellonią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Do tego dorzuciłbym jeszcze decyzję o zdjęciu z boiska Meliksona. Dla mnie pierwszym kandydatem do zmiany był słabiej dzisiaj dysponowany Kirm.
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Panowie warto zaznaczyc ze gdyby nie Pareiko to bylyibysmy w czarnej dupie.Z Korona ktora jest cienka jak dupa weza.
trzeba wyciagac wnioski bo to naprawde nie wyglada dobrze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
flamengista słuszna uwaga pierwsze 20 min to była naprawdę fajna gra naszej drużyny i w obronie i w pomocy i jeszcze brameczka. Ładnie to funkcjonowało a Korona praktycznie nam nie zagrażała wtedy..
Musimy teraz trenować do upadłego grę obronną i powrót piłkarzy po straconej piłce bo licho to wygląda. Tak samo jak stałe fragmenty gry, szczególnie obrona <jak mogło 3 naszych kryć powietrze a Korzym sobie stał sam!!> dynek.pl w nawiasie dedykuje treść dla Ciebie i obejrzyj powtórkę!! Kewa tam winy nie ma a przynajmniej nie taka jak wspomnianej 3!! graliśmy w 10 wtedy i taka nonszalancja
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 10.04.2011 o godz. 18:43.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wszedłem sobie po meczu na forum i zwariowałem! Co tu się wyprawia to się w mojej głowie nie mieści! Poczekajcie bo przyjdą i czasy gdzie Wisła będzie walczyć o utrzymanie i wtedy docenicie to co teraz macie !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mecz meczem, wynik jest jaki jest, jakos przezyje.
za to wkur..a mnie maksymalnie nasza obrona. to co oni wyprawiaja to sie w pale nie miesci. na nasza buraczana ligie to wystarcza - z wielkim szczesciem, ale w pucharach znow jakas potega z Azerbejdzanu czy innego "ch.j wie skad" spusci nam manto. mam nadzieje ze Maskant, Basalaj i reszta to widza i maja juz kogos na oku na letni transfer.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 10.04.2011 o godz. 18:40.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|