The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2011, 08:07
dajcie spokój, dojdzie pewnie 3-4 piłkarzy, a nie 15 jak nie którzy chcą, na pewno dojdą boczni obrońcy, jeśli wykupimy Chaveza na środek nikt nie dojdzie, GK jest ok, środek pomocy też obsadzony, możemy sie spodziewać się jeszcze jakiegos napastnika

i te 3 transfery sa raczej pewne, reszta to pewnie bedzie cos ekstra, jak bedzie okazja
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.04.2011, 09:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
no tak ale za 300-400 tyś € czy za darmo cięzko sprowadzic lepszego bocznego obrońce niż Cikos czy Palijc.Pozatym jeśli już by sie ich pozbyto to zanim nowi defensorzy by sie zgrali to byłoby po pucharach jak rok temu (koszmarna gra przeciw Karabachowi)
Słowaka bym mimo wszytsko wykupił.
Dwóch bramkostrzelnych napastników powinno sie najpierw sprowadzic !!!
Żeby było jasne - ja pisałem tylko o Cikosu i w pewnym kontekście (poziom gry+sytuacja kontraktowa+koszty do poniesienia) - moim subiektywnym zdaniem Paljic jako tako sobie radzi na swojej pozycji, w przeciwieństwie do Cikosa którego gra polega głównie na chaosie i rozpaczliwej szarpaninie. Chłopaka na prawą obronę, który ma tylko zdrowie do gonienia to można znaleźć gdziekolwiek i za grosze.
Co innego pewnie cena za napastnika, który strzela.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.04.2011, 10:16
arti napisał(a):Wyświetl post
Hmm - ponoć 300 czy 400 tys euro do dopłaty za zakup definitywny. Popatrzmy za jakiego piłkarza...
Defensywa, taktyka, technika, klepa, wrzuta, strzał - wszystko to słabo albo bardzo słabo
Chyba ma dobrą wydolność... Nie za mało na grę w Wiśle? Nie za mało na wydawanie takiej kwoty?
Uważam, że bez większego kłopotu za te pieniądze znajdzie się grajka o kilka klas lepszego.
Tylko jest taka sprawa ,że my potrzebujemy 2 prawych obrońców a Cikos na rezerwowego nadaje się bardzo dobrze ,zresztą małe są szanse że znajdziemy w jednym okienku dwóch lepszych prawych obrońców a przecież to nie jest jedyna pozycja do wzmocnienia . Ktoś pewnie powie ,że rezerwowym może być Burliga ale on jest za słaby w defensywie i ma zbyt małe doświadczenie ( przydałoby mu się wypożyczenie by mógł się ograć w seniorskiej piłce). Cikos w przeciwieństwie do niego zagrał już sporo meczów w najwyższej klasie rozgrywkowej na Słowacji i prawie cały sezon w naszej ekstraklasie ,oraz na arenie międzynarodowej w młodzieżówce Słowacji U-21 gdzie był chyba kapitanem ,więc jak na swój ciągle młody wiek jest już doświadczonym zawodnikiem i ciągle się rozwija . Zresztą gadanie teraz czy zostawić Cikosa czy nie nie ma sensu ponieważ o tym i tak zdecydują Robert ze Stanem . Jeśli wykupią go to znaczy że widzą w nim potencjał , jeśli pozwolą odejść i na jego miejsce ściągną dwóch nowych prawych obrońców to będzie to znaczyć że Cikos nie spełnił pokładanych w nim nadziei i nie przekonał do siebie Maskanta. Pożyjemy zobaczymy jak to będzie .
Jednak chciałbym przypomnieć ,że do okienka został jeszcze sporo czasu a my nie jesteśmy jeszcze Mistrzem a od tego będą raczej uzależnione transfery ,więc na razie nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy ponieważ może się jeszcze dużo wydarzyć. Jestem pewny że jeszcze nie zapadły żadne wiążące decyzje w klubie co do letniego okienka , ani co do konkretnych piłkarzy ani do pozycji które muszą być wzmocnione choć wśród pozycji z pewnością są priorytety . Skaucie i Stan teraz mają czas na wnikliwą obserwację i zapytanie czy ktoś chciałby przejść do nas i ile chciałby zarabiać ,itp. i z pewnością to robią ale na decyzje kogo pozyskujemy a kogo odpuszczamy jest jeszcze za wcześnie .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 06.04.2011 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.04.2011, 10:35
Żeby było jasne - ja pisałem tylko o Cikosu i w pewnym kontekście (poziom gry+sytuacja kontraktowa+koszty do poniesienia) - moim subiektywnym zdaniem Paljic jako tako sobie radzi na swojej pozycji, w przeciwieństwie do Cikosa którego gra polega głównie na chaosie i rozpaczliwej szarpaninie. Chłopaka na prawą obronę, który ma tylko zdrowie do gonienia to można znaleźć gdziekolwiek i za grosze.
Co innego pewnie cena za napastnika, który strzela.
Jak najbardziej. Raczej nie powinno byc ogromnych problemow ze znalezieniem pilkarza lepszego od Cikosa, ktory jest jednym wielkim chaosem z cala masa wad, ze wymienie tylko nieumiejetnosc wyprowadzania pilki z wlasnej polowy jako jedna z najwiekszych.

Pewnie nawet na samej tylko Slowacji znajdzie sie kilku lepszych od niego. W koncu Duszan Radolski mowil, ze wg niego w hierarchi prawych obroncow ligi slowackiej, Cikos plasuje sie na piatym miejscu, wiec co najmniej czterech lepszych moze tam ciagle biegac. Ale ja podejrzewam, ze Radolski nie chcial rodakowi robic zlej prasy i podciagnal go nieco w tej hierarchi, co tym bardziej ulatwialoby znalezienie kogos lepszego.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.04.2011, 11:25
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Tylko jest taka sprawa ,że my potrzebujemy 2 prawych obrońców a Cikos na rezerwowego nadaje się bardzo dobrze ,zresztą małe są szanse że znajdziemy w jednym okienku dwóch lepszych prawych obrońców a przecież to nie jest jedyna pozycja do wzmocnienia . Ktoś pewnie powie ,że rezerwowym może być Burliga ale on jest za słaby w defensywie i ma zbyt małe doświadczenie ( przydałoby mu się wypożyczenie by mógł się ograć w seniorskiej piłce). Cikos w przeciwieństwie do niego zagrał już sporo meczów w najwyższej klasie rozgrywkowej na Słowacji i prawie cały sezon w naszej ekstraklasie ,oraz na arenie międzynarodowej w młodzieżówce Słowacji U-21 gdzie był chyba kapitanem ,więc jak na swój ciągle młody wiek jest już doświadczonym zawodnikiem i ciągle się rozwija . Zresztą gadanie teraz czy zostawić Cikosa czy nie nie ma sensu ponieważ o tym i tak zdecydują Robert ze Stanem . Jeśli wykupią go to znaczy że widzą w nim potencjał , jeśli pozwolą odejść i na jego miejsce ściągną dwóch nowych prawych obrońców to będzie to znaczyć że Cikos nie spełnił pokładanych w nim nadziei i nie przekonał do siebie Maskanta. Pożyjemy zobaczymy jak to będzie .
Jednak chciałbym przypomnieć ,że do okienka został jeszcze sporo czasu a my nie jesteśmy jeszcze Mistrzem a od tego będą raczej uzależnione transfery ,więc na razie nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy ponieważ może się jeszcze dużo wydarzyć. Jestem pewny że jeszcze nie zapadły żadne wiążące decyzje w klubie co do letniego okienka , ani co do konkretnych piłkarzy ani do pozycji które muszą być wzmocnione choć wśród pozycji z pewnością są priorytety . Skaucie i Stan teraz mają czas na wnikliwą obserwację i zapytanie czy ktoś chciałby przejść do nas i ile chciałby zarabiać ,itp. i z pewnością to robią ale na decyzje kogo pozyskujemy a kogo odpuszczamy jest jeszcze za wcześnie .
Rezerwowy prawy obrońca (pozycja przecież nie najważniejsza w drużynie) za 300-400t euro+koszt dotychczasowego wypożyczenia. Może już starczy tego rodzaju biznesów w Wiśle... WŁ, Jirsak, Jovanic, także moim zdaniem Bunoza. Jak dla mnie to niech EC się rozwija gdzie indziej...
A oczywiście prawdą jest to co piszesz.. od takich decyzjisą RM i SV & co, a my... cóż - nudzimy się nieco i sobie dyskutujemy.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.04.2011, 13:03
Rezerwowy prawy obrońca (pozycja przecież nie najważniejsza w drużynie) za 300-400t euro+koszt dotychczasowego wypożyczenia. Może już starczy tego rodzaju biznesów w Wiśle... WŁ, Jirsak, Jovanic, także moim zdaniem Bunoza. Jak dla mnie to niech EC się rozwija gdzie indziej...
A oczywiście prawdą jest to co piszesz.. od takich decyzjisą RM i SV & co, a my... cóż - nudzimy się nieco i sobie dyskutujemy.
Nie no bez przesady w tej chwili już takie kwoty nie robią wrażenia mimo wszystko nawet jak na ławkę. Według mnie jednak Erik powinien zostać w Wiśle bo wcale nie prezentuje się tak najgorzej. Widać świetną kondycję ma, chłopak jest ambitny wydaje mi się i mimo wszystko faktycznie już ograny w miarę. Na ławie mielibyśmy zawodnika, który może wejść bez specjalnego obniżenia jakości a oto chodzi. A w perspektywie myślę, że może być naprawdę solidnym zawodnikiem nawet do pierwszej 11.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.04.2011, 14:49
W koncu w odpowiednim momencie zaczeto robic transfery - głownie chodzi mi o zime. Stan nie powinien zasnac tez po sezonie przed eliminacjami do LM bo dokładnie wie, ze taki skład na europejskie puchary zdecydowanie nie starczy. Trzeba było dopiero zagranicznego dyrektora sportowego by pokazac jak sie powinno prowadzic profesjonalny klub - jezeli bedzie to kontynuowane bez pozbywania sie obecnych pilkarzy to LM w koncu bedzie mozliwa.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.04.2011 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.04.2011, 07:35
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Nie no bez przesady w tej chwili już takie kwoty nie robią wrażenia mimo wszystko nawet jak na ławkę. Według mnie jednak Erik powinien zostać w Wiśle bo wcale nie prezentuje się tak najgorzej. Widać świetną kondycję ma, chłopak jest ambitny wydaje mi się i mimo wszystko faktycznie już ograny w miarę. Na ławie mielibyśmy zawodnika, który może wejść bez specjalnego obniżenia jakości a oto chodzi. A w perspektywie myślę, że może być naprawdę solidnym zawodnikiem nawet do pierwszej 11.
Może i nie robią wrażenia tylko że sytuacja Wisły jak dotąd i od dość dawna jest taka,że nie stać nas na sprowadzenie napastnika żeby było 2 klasycznych, strzelających napatników, a niektórzy z Was mimo to chcieliby wydać kupę kasy na słabego rezerwowego.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.04.2011, 11:10
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
..... prowadzic profesjonalny klub - jezeli bedzie to kontynuowane bez pozbywania sie obecnych pilkarzy to LM w koncu bedzie mozliwa.
Raczej to przeczy polityce jaka zakłada Stan. Klub ma być trampoliną dla najlepszych grajków.

Cytat:
Jeśli nie sprzedaje się zawodników do lepszych lig, to potem dobrzy piłkarze nie chcą przychodzić do twojego zespołu, bo będą wiedzieli, że nie będą mieli szansy opuścić drużyny. (....) Piłkarz przez kilka lat daje to co najlepsze zespołowi, więc jeśli przychodzi oferta na niego, a pieniądze są dobre, normalną rzeczą jest decyzja o transferze. W letnim oknie transferowym co roku w PSV trzeba było zastąpić od czterech do siedmiu piłkarzy.
Stan Valckx 2011-01-10

Ja to tak rozumiem że latem trzeba liczyć się z odejściem Maleckiego lub/też Kirma a w ich miejsce kupujemy nowych. Oczywiście że lepiej sprzedać zimą (zagrają w pucharach = wartość wzrośnie), tyle że za coś trzeba zakupy zrobić.

Całkiem realny jest scenariusz: będzie dobra oferta na naszych grajków to zagramy bez Małego i bez Kirma i wymienimy pól składu.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Stary 07.04.2011, 11:18
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
W koncu w odpowiednim momencie zaczeto robic transfery - głownie chodzi mi o zime. Stan nie powinien zasnac tez po sezonie przed eliminacjami do LM bo dokładnie wie, ze taki skład na europejskie puchary zdecydowanie nie starczy. Trzeba było dopiero zagranicznego dyrektora sportowego by pokazac jak sie powinno prowadzic profesjonalny klub - jezeli bedzie to kontynuowane bez pozbywania sie obecnych pilkarzy to LM w koncu bedzie mozliwa.
No tak tyle że za taką kwotę regularnie strzelającego napastnika napewno nie kupisz. A czy Erik jest słaby to już jest Twoje subiektywne zdanie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.04.2011, 12:24
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
No tak tyle że za taką kwotę regularnie strzelającego napastnika napewno nie kupisz. A czy Erik jest słaby to już jest Twoje subiektywne zdanie.
Mówiąc o kimś słaby/dobry, trzeba mieć jakis punkt odniesienia. Dla mnie punktem odniesienia jest Baszczyński, a temu niestety Erik do pięt nie dorasta. Podobnie ma się sprawa z lewym obrońcą. Pietja przynajmniej raz na jakis czas bramki strzelał.

Jak dla mnie, dwóch bocznych obrońców jest teraz absolutnym priorytetem, do tego jeden skrzydłowy i jeden napastnik. To powinno być celem transferowym na najbliższe okienko.

Wiadomo, że dziur jest więcej, ale mam świadomość sytuacji finansowej i twardo stąpam po ziemi. Więcej niż 2-4 zawodników gotówkowo nie pozyskamy, o ile w ogóle tylu damy radę zakontraktować.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Stary 07.04.2011, 13:46
willow napisał(a):Wyświetl post
Mówiąc o kimś słaby/dobry, trzeba mieć jakis punkt odniesienia. Dla mnie punktem odniesienia jest Baszczyński, a temu niestety Erik do pięt nie dorasta. Podobnie ma się sprawa z lewym obrońcą. Pietja przynajmniej raz na jakis czas bramki strzelał.

Jak dla mnie, dwóch bocznych obrońców jest teraz absolutnym priorytetem, do tego jeden skrzydłowy i jeden napastnik. To powinno być celem transferowym na najbliższe okienko.

Wiadomo, że dziur jest więcej, ale mam świadomość sytuacji finansowej i twardo stąpam po ziemi. Więcej niż 2-4 zawodników gotówkowo nie pozyskamy, o ile w ogóle tylu damy radę zakontraktować.
Baszczowi to żaden obrońca z tej ligi do pięt nie dorasta na tą chwilę. A już do Alvareza przez niektórych tak chwalonego Cikoszowi nie jest daleko. Może bardziej widoczny był, ale efekt jego akcji był taki jak i Erika.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.04.2011, 09:37
Wczoraj bardzo dobrze zagrał Abwo z Zagłębia. Można się przyjrzeć temu zawodnikowi.
Dać im Łobodzińskiego, coś dodać i pewnie byliby zadowoleni i Łobo też - wróciłbym do siebie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.04.2011, 10:13
skeba napisał(a):Wyświetl post
Dać im Łobodzińskiego, coś dodać i pewnie byliby zadowoleni i Łobo też - wróciłbym do siebie
No tak, o Lobodzinskiego bija sie wszystkie kluby w naszej lidze a zwłaszcza Zagłebie Lubin, ktore miał prawo (a raczej łaske) opuscic. Szkoda, ze Micanskiego sprzedano do Niemiec bo w lidze strzelał sporo goli a tam nawet na ławe sie juz nie łapie. Moze jakby sie postarano to by nie chciał wyjechac z Polski i strzelałby dla nas.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2011, 11:48
zaraz zaraz, sam Maaskant powtarza, że Łobo siedzi na ławce nie dlatego, że jest za słaby, żeby grać w pierwszym składzie, ale na dzień dzisiejszy trudno wygrać mu rywalizację z Kirmem, bądź Małeckim... wyobraźcie sobie taką sytuację, że trener posadzi na ławce kogoś z wymienionej dwójki i da szansę Łobodzińskiemu... nierealne.... jestem przekonany, że w średniaku polskiej ligi byłby wyróżniającą się postacią...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 10.04.2011, 12:21
brak lewego obronicy,stopera,napastnik
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.04.2011, 12:39
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
zaraz zaraz, sam Maaskant powtarza, że Łobo siedzi na ławce nie dlatego, że jest za słaby, żeby grać w pierwszym składzie, ale na dzień dzisiejszy trudno wygrać mu rywalizację z Kirmem, bądź Małeckim... wyobraźcie sobie taką sytuację, że trener posadzi na ławce kogoś z wymienionej dwójki i da szansę Łobodzińskiemu... nierealne.... jestem przekonany, że w średniaku polskiej ligi byłby wyróżniającą się postacią...
Jego nazwisko wyróżniałoby się na liście płac, to samo Garguła. Przereklamowane gwiazdy.
..
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.04.2011, 13:17
Wczoraj bardzo dobrze zagrał Abwo z Zagłębia. Można się przyjrzeć temu zawodnikowi.
Abwo ma kontrakt do 30.06.2011 więc jeśli dogadałby sie z naszymi działaczami nic za niego płacić nie musimy.
IMO przydałby sie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 10.04.2011, 13:41
Jestem pewien, że gdyby Stan miał np do dyspozycji np 2 mln euro na jednego zawodnika to ściągnąłby do Wisły kogoś pokroju Farfana lub Dzsudzsaka, który jest na dzień dzisiejszy największą po odejściu Luisa Suareza gwiazdą Eredivisie... a przypomnę, że PSV sprowadziło tego zawodnika właśnie za taką sumę z węgierskiego Debrecena. Nie wiem w ilu procentach to zasługa Stana, ale możliwe że przy tym transferze też miał swój udział bo przecież to było w czasach jego urzędowania w PSV. Obawiam się jednak, że na dzień dzisiejszy nie stać nas by było na taki wydatek na jednego piłkarza, może za parę lat będziemy w stanie tyle wydać na jednego dobrego piłkarza, ale chyba na dzień dzisiejszy nasza polityka transferowa będzie opierać się na graczach z kartą w ręku, bądź takich za których nie będzie trzeba dużo bulić, to chyba najlepsze rozwiązanie na dziś.

Jestem cholernie ciekaw jak wzmocnimy się przed europejskimi pucharami, bo chyba nikt sobie nie wyobraża, żebyśmy znów powielili ten sam błąd co w ostatnich latach... czyli rozprzedawanie najlepszych i zastępowanie ich zawodnikami o niższych umiejętnościach i do tego za pięć dwunasta... ale chyba nie z Holendrem, który pokazał wraz ze swoimi ludźmi próbkę swoich możliwości w zimie...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.04.2011, 13:49
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Abwo ma kontrakt do 30.06.2011 więc jeśli dogadałby sie z naszymi działaczami nic za niego płacić nie musimy.
IMO przydałby sie.
Pragnę jedynie zauważyć, że rok temu o tej porze część forumowiczów podniecała się Traore z Zagłębia i Tshibambą. A w tym sezonie udowodnili, że obaj byliby wielkimi niewypałami, gdyby zdecydowano się ich sprowadzić.
Ostatnio edytowane przez Charlie : 10.04.2011 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 10.04.2011, 14:54
Cytat:
Pragnę jedynie zauważyć, że rok temu o tej porze część forumowiczów podniecała się Traore z Zagłębia i Tshibambą. A w tym sezonie udowodnili, że obaj byliby wielkimi niewypałami, gdyby zdecydowano się ich sprowadzić.
To nigdy byśmy zawodników nie ściągali, bo po co ściągać jakiegoś zawodnika, który gra dobrze, jak za sezon może grać źle.
Kirm tez potrzebował czasu, by odpalić.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.04.2011, 15:06
To nigdy byśmy zawodników nie ściągali, bo po co ściągać jakiegoś zawodnika, który gra dobrze, jak za sezon może grać źle.
Kirm tez potrzebował czasu, by odpalić.
Tyle, że Kirm był gwiazdą ligi słoweńskiej i reprezentantem kraju. Liga słabsza od naszej, ale jednak był gwiazda. A Abwo pare razy prosto kopnął piłkę w naszej lidze, strzelił 1 bramkę i od razu pojawiają się głosy, że byłby dobrym wzmocnieniem dla przyszłego mistrza Polski.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 10.04.2011, 15:09
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewien, że gdyby Stan miał np do dyspozycji np 2 mln euro na jednego zawodnika to ściągnąłby do Wisły kogoś pokroju Farfana lub Dzsudzsaka, który jest na dzień dzisiejszy największą po odejściu Luisa Suareza gwiazdą Eredivisie... a przypomnę, że PSV sprowadziło tego zawodnika właśnie za taką sumę z węgierskiego Debrecena. Nie wiem w ilu procentach to zasługa Stana, ale możliwe że przy tym transferze też miał swój udział bo przecież to było w czasach jego urzędowania w PSV. Obawiam się jednak, że na dzień dzisiejszy nie stać nas by było na taki wydatek na jednego piłkarza, może za parę lat będziemy w stanie tyle wydać na jednego dobrego piłkarza, ale chyba na dzień dzisiejszy nasza polityka transferowa będzie opierać się na graczach z kartą w ręku, bądź takich za których nie będzie trzeba dużo bulić, to chyba najlepsze rozwiązanie na dziś.

Jestem cholernie ciekaw jak wzmocnimy się przed europejskimi pucharami, bo chyba nikt sobie nie wyobraża, żebyśmy znów powielili ten sam błąd co w ostatnich latach... czyli rozprzedawanie najlepszych i zastępowanie ich zawodnikami o niższych umiejętnościach i do tego za pięć dwunasta... ale chyba nie z Holendrem, który pokazał wraz ze swoimi ludźmi próbkę swoich możliwości w zimie...

Pamiętaj iż w tym interesie nie ma gwarancji zarobku.
Trzeba kupić kilku piłkarzy po 2 mln euro i MOŻE któryś zostanie gwiazdą.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.04.2011, 15:19
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że Kirm był gwiazdą ligi słoweńskiej i reprezentantem kraju. Liga słabsza od naszej, ale jednak był gwiazda. A Abwo pare razy prosto kopnął piłkę w naszej lidze, strzelił 1 bramkę i od razu pojawiają się głosy, że byłby dobrym wzmocnieniem dla przyszłego mistrza Polski.
Nawet jeśli nie byłby wzmocnieniem to dobrym uzupełnieniem składu. Oczywiście wszystko jest wymierne w relacji - koszt zakupu + zarobki danego piłkarza. Jeśli nie chciałby zarabiać bajońskim sum to można się nad nim zastanowić.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 10.04.2011, 15:28
Cytat:
Wczoraj Abwo robił jak chciał obronę Legii, a grają tam nieźli jak na polskie warunki zawodnicy.
Koleś ma szybkość i mógłby być ciekawą alternatywą dla Małeckiego.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.04.2011, 15:34
Wczoraj Abwo robił jak chciał obronę Legii, a grają tam nieźli jak na polskie warunki zawodnicy.
Koleś ma szybkość i mógłby być ciekawą alternatywą dla Małeckiego.
Skeba bądź tak miły i pozwól ekspertom zająć się transferami. Ty ogranicz się do kibicowania.
Wszystkim to na lepsze wyjdzie.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.04.2011, 22:26
Patrząc na niektórych graczy z obecnej kadry, to Stana i Roberta czeka w lecie ciąg dalszy wietrzenia kadry ... i to to takie konkretne.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.04.2011, 09:38
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na niektórych graczy z obecnej kadry, to Stana i Roberta czeka w lecie ciąg dalszy wietrzenia kadry ... i to to takie konkretne.
Nic ich nie czeka, bo z piłkarzy, którzy grają obecnie w pierwszym składzie (większość pozostałych i tak nie ma większego znaczenia dla Wisły i niestety część nie odejdzie), mogą odejść tylko Chavez i Cikos. Reszta z nami zostanie.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 12.04.2011 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.04.2011, 09:59
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nic ich nie czeka, bo z piłkarzy, którzy grają obecnie w pierwszym składzie (większość pozostałych i tak nie ma większego znaczenia dla Wisły i niestety część nie odejdzie), mogą odejść tylko Chavez i Cikos. Reszta z nami zostanie.
Tak ? Jeśli dostaną propozycję nie do odrzucenia (młoda ekstraklasa) to karda się przewietrzy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.04.2011, 10:36
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Aby gra w pucharach nie skończyła się plajtą w lidze to potrzeba 16-18 konkretnych grajków w kadrze, gdzie powinno być tak, że wchodzący w zasadzie nie osłabia drużyny.
A jak to u nas wygląda w tym kontekście? Wilk i na jesieni oby Boguski wrócił do jakiejś formy.
Wchodzi Łobo, Garguła, Branco, Kowalski, Burliga tudzież Rios, Żuraw czy Sivakov (których i tak już jesienią nie będzie) i d.pa.
My nawet 11 niestety nie mamy, a co tu mówić o kolejnych 5 czy 7 pełnowartościowych...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów