The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Odin
Banita

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2011, 18:52
Finał Podbeskidzie-Lechia,Lechia opier**li Bielsko ,Śląsk drugie miejsce w tabeli ,Wisełka mistrz ,puchary w Londynie wszyscy 3 Królowie w jednym terminie ..ahhh co by to było
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.04.2011, 19:21
patrząc na zaangażowanie i poziom meczu, to faktycznie można mówić o Pucharze Podwórkowym... no to Skorża chyba zostaaaaje
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.04.2011, 19:34
fan01 napisał(a):Wyświetl post
patrząc na zaangażowanie i poziom meczu, to faktycznie można mówić o Pucharze Podwórkowym... no to Skorża chyba zostaaaaje

Tylko biorąc pod uwagę, że obie te drużyny mogą mieć duży problem żeby wejść do pucharów z ligi to wygląda na to, że oni tak na poważnie grali )))
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.04.2011, 19:42
Oglądałem ostatnie 15 minut i Lechia właściwie nie istniała. Gol Kucharczyka całkiem całkiem. Ciekawe czy Skorża się tymczasowo wybronił czy i tak już wszystko przesądzone.
the end
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.04.2011, 20:02
Lechia w rewanżu musi ich ograć... nie ma wyjścia. A potem mogą grać w pucharach na nowym stadionie. to byłoby to.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.04.2011, 20:08
Beznadziejny wynik. Jak zszedł Bajić miałem takie przeczucie że Legia coś strzeli. Cóż - trzeba teraz wygrać w Warszawie co łatwe nie będzie bo Legia będzie pewnie grała z kontry i grała uważnie w obronie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.04.2011, 20:27
do Gdańska NIKT, może oprócz Was już nie przyjedzie się nie tylko bronić.
wielka ....a legia.. żal
przyjeżdza "wielka" legia i 60 minut żadnej akcji żeby na koniec coś wbić..
to jest ....a taktyka? taktyka na zabicie futbolu:/ ?
szkoda że Nowak nie wykorzystał ostatnio też sytuacji sam na sam, było by to samo.

szkdoa gadać, na szczeście w rewanżu (chyba?) nie będą się ciągle bronić, więc może coś ugramy.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.04.2011, 20:58
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
wielka ....a legia.. żal
szkoda że Nowak nie wykorzystał ostatnio też sytuacji sam na sam, było by to samo.

szkdoa gadać, na szczeście w rewanżu (chyba?) nie będą się ciągle bronić, więc może coś ugramy.
Tak sobie tylko czytam to forum ostatnimi czasy, ale pozwolę sobie na małe wtrącenie. Teraz Ci ta taktyka przeszkadza? Zapomniał wół jak cielęciem był? Na wiosnę w meczu, który wygraliście przy Łazienkowskiej do momentu strzelenia bramki a więc do bodajże 70 minuty nie dość, że nie zagroziliście bramce Legii to mieliście nawet problemy, żeby pod nią podejść. Ewentualne 0:0 było dla was dobrym wynikiem, więc sobie spokojnie graliście byleby nie stracić bramki. Wtedy było super, ale teraz jak Lechia została 3 drużyną tabeli to taka taktyka jest frajerska i zabija futbol? Zawsze przewagą innych drużyń w meczach z Legią czy Wisła był fakt, że te musiały atakować, strzelać bramki, rywal sobie mógł pozwolić na spokojną grę i ewentualnie jakąś kontrę. Teraz to wy jesteście faworytami wielu meczów, w tym dzisiejszego, i musicie się liczyć z tym, że to na waszych barkach będzie spoczywała presja zrobienia meczu. To wy będziecie musieli grać atak pozycyjny. A co do "wielkiej" Legii, to "Wielka" Legia dostaje blisko co 2 spotkanie w dupe, praktycznie od każdego kto "ma wolne 2 godziny by z nią zagrać", dodaj sobie to co działo się wokół klubu ostatnimi dniami. To wy byliście faworytem przed tym meczem, i będziecie nim coraz częsciej. Niestety, lub stety dzisiaj nie podołaliście, i się powoli przyzwyczajaj bo gra z kontry to nie to samo, jak sytuacja, gdy przeciwnik skupia się na obronie. Dzisiejszy mecz piłkarsko był tragiczny, o wiele gorszy od chociażby Legia-Śląsk, czy Legia-Ruch, ale pomiędzy tymi dwoma meczami a spotkaniem dzisiejszym jest taka subtelna różnica, która mnie cieszy, i myślę, że nie trudno się domyślić jaka
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 06.04.2011, 21:06
Zobacz raz jeszcze pierwsze 15 minut tamtego meczu i sam sobie odpowiedz.

chociaż trzeba przyznać że dziś pierwsze 5 minut to legia rządziła

aa i jeszcze jedno.
na forach wszyscy wypierdalają Skorże, jaki to baran itp, a jedziecie na wyjazd i wielkie poparcie? ehh
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2011, 21:07
wielka ....a legia.. żal
Nie przepadam za szerzeniem napinki, ale chyba komuś się w dupach poprzewracało. Tego jeszcze brakuje, żeby kibic Lechii Gdańsk definiował czym ma się przejawiać 'wielka Legia'. Rozumiem, że nowy piękny stadion, nareszcie pierwsza liga po latach, sezon bez dramatycznej walki o utrzymanie itp, ale odrobinę powagi, wszak był to..... 18 czy 19 z rzędu nasz mecz w Gdańsku bez porażki.

Uważasz, że ekipa wyjazdowa,a 'ekipa' forumowa to te same osoby?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.04.2011 o godz. 21:10.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 06.04.2011, 21:10
Zobacz raz jeszcze pierwsze 15 minut tamtego meczu i sam sobie odpowiedz.

chociaż trzeba przyznać że dziś pierwsze 5 minut to legia rządziła

aa i jeszcze jedno.
na forach wszyscy wypierdalają Skorże, jaki to baran itp, a jedziecie na wyjazd i wielkie poparcie? ehh
Było tu na Tym forum tak ładnie napisane na przykładzie relacji Lech-Warta, że się nie komentuje sytuacji, o której się nie ma pojęcia, więc jak jedynym miejscem, z którego czerpiesz informację jest internet i fora to ciiiiii....
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 06.04.2011, 21:14
ojj nie bójcie się oboje, wyjazdów mam zaliczonych, a w najbliższy weekend ZNÓW wybieram się do Krakowa.
Na moje słowa podkreśle Wam tylko wypowiedź Waszego treneiro.

"Maciej Skorża (trener Legii Warszawa): Zagraliśmy brzydko, ale mądrze. Nasza taktyka była podporządkowana temu, aby nie stracić w Gdańsku bramki. Zaprezentowaliśmy zachowawczy futbol, szukając szczęścia w kontrach. Nie spodziewałem się jednak, że dogodnych okazji będziemy mieli w tym spotkaniu tak niewiele. Dobrze zorganizowani w środku pola gospodarze nie pozwolili nam jednak rozwinąć skrzydeł. Na pewno nie powiem, że jesteśmy jedną nogą w finale, bo wiem, że w rewanżu czeka nas ciężki mecz.

Muszę natomiast przyznać, że zamurowało mnie, kiedy usłyszałem, jak kibice skandowali moje nazwisko. Przecież po ostatnim spotkaniu z Ruchem żegnali mnie chusteczkami, zatem trudno mi było się spodziewać po czterech dniach tak miłej reakcji. Dziękuje za to wsparcie, tym bardziej, że zewsząd, nawet ze strony moich najbliższych współpracowników, dopada mnie fala krytyki. Taka postawa kibiców ma dla mnie ogromne znaczenie."

0 22 napisał(a):Wyświetl post
18 czy 19 z rzędu nasz mecz w Gdańsku bez porażki.
wiesz gdzie Lechia była ostatnie 10 lat ?

Cytat:
Uważasz, że ekipa wyjazdowa,a 'ekipa' forumowa to te same osoby?
no właśnie..
Ostatnio edytowane przez wanciak86 : 06.04.2011 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 06.04.2011, 21:21
ojj nie bójcie się oboje, wyjazdów mam zaliczonych, a w najbliższy weekend ZNÓW wybieram się do Krakowa.
Na moje słowa podkreśle Wam tylko wypowiedź Waszego treneiro.

"Maciej Skorża (trener Legii Warszawa): Zagraliśmy brzydko, ale mądrze. Nasza taktyka była podporządkowana temu, aby nie stracić w Gdańsku bramki. Zaprezentowaliśmy zachowawczy futbol, szukając szczęścia w kontrach. Nie spodziewałem się jednak, że dogodnych okazji będziemy mieli w tym spotkaniu tak niewiele. Dobrze zorganizowani w środku pola gospodarze nie pozwolili nam jednak rozwinąć skrzydeł. Na pewno nie powiem, że jesteśmy jedną nogą w finale, bo wiem, że w rewanżu czeka nas ciężki mecz.

Muszę natomiast przyznać, że zamurowało mnie, kiedy usłyszałem, jak kibice skandowali moje nazwisko. Przecież po ostatnim spotkaniu z Ruchem żegnali mnie chusteczkami, zatem trudno mi było się spodziewać po czterech dniach tak miłej reakcji. Dziękuje za to wsparcie, tym bardziej, że zewsząd, nawet ze strony moich najbliższych współpracowników, dopada mnie fala krytyki. Taka postawa kibiców ma dla mnie ogromne znaczenie."
Ale przecież ja dobrze wiem, że było skandowane Maciej Skorża, także nie musisz mi w tej kwestii nic udowadniać. Co do liczby twoich wyjazdów to nie wiem za bardzo o co Ci chodzi, gdyż chyba nikt nie podważał tego czy jeździsz, czy nie jeździsz, nawet za bardzo mnie to nie interesuje, twoja osobista sprawa. A co do relacji na linii kibice-Skorża, to uwierz mi, że na ten temat w internecie za wiele nie przeczytasz. Skąd wiesz czy np. Maciek wczoraj nie wjechał jakiemuś poloniście na chate. Piłka nożna to nie wszystko
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2011, 21:21
wiesz gdzie Lechia była ostatnie 10 lat ?
Wiem, tyle że ta seria trwa od lat... 50 tych. Zresztą nieważne pisałem że mnie napinka nie bawi. Skoro uważasz, że to poważne, by kibic Lechii Gdańsk szydził z Legii i definiował jak powinna wyglądać jej wielkość to Twoja sprawa. Moje zdanie o przewracaniu się w dupach, wyraziłem wyżej.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 06.04.2011, 21:25
ehh nudzi mnie ta dyskusja, bo i tak każdy ma swoje zdanie- więc do zobacznenia w rewanżu:]
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 06.04.2011, 21:27
ehh nudzi mnie ta dyskusja, bo i tak każdy ma swoje zdanie- więc do zobacznenia w rewanżu:]
Znowu będziecie musieli atakować, więc się przygotuj
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.04.2011, 21:29
wielka ....a legia.. żal

Powiedzial kibic "wielkiej" lechii

Wiem, wiem. mialo byc ładne przyjemne 5:0, ale coż zycie. Life is brutal

Mam nadzieje ze w Bydgoszczy trafimy na Podbeskidzie
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 06.04.2011, 21:38
zanim przysapiesz...

LegiaLechia0:3 (0:0)

nie bądź pewny chłopcze
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.04.2011, 21:45
zanim przysapiesz...

LegiaLechia0:3 (0:0)

nie bądź pewny chłopcze
Jak czytam te Wasze wypociny, to aż przykro mi się robi. Ja rozumiem, nie przepadasz za Legią, Lechia przegrała mecz (mnie też jest to trudno przeżyć), ale takie są uroki piłki, jedna akcja decyduje o meczu. Daj sobie na wstrzymanie z takimi komentarzami i zaczekaj spokojnie na rewanż, bo jeszcze nie wszystko jest stracone.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.04.2011, 21:47
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,93...w_Gdansku.html
Staruch był w Gdańsku

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 06.04.2011, 21:51
Ja np. wogóle nie jestem przekonany co do awansu. Nawet uważam, że to Lechia jest faworytem, gdyż jak strzelą bramkę, to Legia pokazuje już od kilku spotkań, że jak się wynik nie układa to przestają grać. Są w stanie wygrać z każdym, ale też z każdym przegrać, i raczej praktykuja tą drugą opcję, także sprawa awansu jest jaknajbardziej sprawą otwartą. Trzeba też pamiętać, że rewanż odbywa się po kolejce w której jest Lech-Legia, tego meczu "gracze w białych koszulkach" raczej jeśli chodzi o zaangażowanie nie odpuszczą, więc różnie może być z siłami na Lechię, która gra z żabolami dzień wcześniej.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.04.2011, 21:52
tonujcie emocje, rozumiem, że jest świeżo po spotkaniu, ale cholera to był pierwszy mecz, jeszcze wszystko jest możliwe. Mecz pod względem piłkarskim był słaby, ale wynik nie do końca odzwierciedla przebieg meczu - bardziej sprawiedliwie byłoby 1-0, ewentualnie 0-0. Ale cóż, w piłce sprawiedliwości nie ma, i wygrała ta drużyna, która miała więcej szczęścia. Suma farta i niefarta zawsze równa się zero, więc do Warszawy - z umiarkowanym optymizmem.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 06.04.2011, 22:10
i żeby nie było, to uważam, że Legia jako kibice, to pierwsza porządna ekipa na Naszym stadionie.
Do tej pory były same śmieci, jedyna niby poważna to była Arka, ale nawet Oni milczeli jak na stypie..

Legia pokazała się dobrze, choć musze przyznać, że siedziałem mega blisko ich sektora, to zrozumiałem np tylko 2-3 przyśpiewki. Legia CWKS, "znajdź robote Lechio" i już naprawdę na sam koniec "idźcie do domu", nic innego przez cały mecz nie zrozumiałem, choć byłem baaardzo blisko, ale nie zmienia to mojego zdania, że Legia najlepiej się zaprezentowała, mimo pocisków osobistych na starucha
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 06.04.2011, 22:19
.
To kara za nurkowanie praktycznie co mecz Dawidowskiego.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.04.2011, 22:25
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Staruch był w Gdańsku
do k.rwy nędzy, czy ten szmatławiec nie ma innych rzeczy do roboty tylko poszukiwać JEDNEJ OSOBY na TRYBUNACH w SEKTORZE GOŚCI?! Po cholerę dałeś tu link do tego GóWna? Trzeba było tekst przekleić.
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.04.2011, 22:46
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Staruch był w Gdańsku
znowu przeszedl przez ogrodzenie ale tym razem nikogo nie uderzył - także rozmowa widać pomogła
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.04.2011, 22:55
Dużo więcej spodziewałem się po Lechii. Myślałem, że Legia w kryzysie będzie łakomym kąskiem dla Lechistów. Jednak Skorża zagrał jak Maaskant w drugiej połowie meczu z Jagą. Spokojnie na swojej połowie, może uda się coś strzelić, ale najważniejsze nie stracić. W sumie obie drużyny grały na 0-0, więc nie rozumiem trochę kolegi z Gańska. Sytuacji było niewiele z obu stron, ale to Legia miała ich więcej w końcówce i jedną szczęśliwe wykorzystała. Prawie jak w naszych meczach z Zagłębiem u siebie, czy z Cacovią w derbach.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.04.2011, 23:04
Jezu ale te polskie zespoly graja kiche,jakby nawet chcialo sie obejrzec taki mecz,to bez mocnej kawy poprostu nie da rady...

Legia cieniutka,Lechijka niestety tak samo,Podbeskidzie zdobedzie ten puchar
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.04.2011, 23:04
Wynik dla Lechii z jednej strony bardzo zły ale z drugiej... Teraz to kazdy moze pojechac na Legie i wygrac. Pokazalo to juz duzo ekip w tym jak i w tamtym roku. Nie zebym chcial sie wysmiewac z Legii, po prostu tak jest. Mysle ze nadal Legia jest tak samo slaba jak przed tygodniem czy dwoma i nic sie jeszcze nie zmienilo. Juz byly moementy w tym sezonie ze niby Legia miala zalapac forme a sie okazywalo ze 1 czy 2 dobre mecze pod rzad jeszcze nic nie znacza. Inna sprawa to to ze Lechia ostatnio obnizyla loty. Juz nie graja tak ladnie jak we wczesniejszych fazach tego sezonu i moga w rewanzu dalej nie blyszczec ;/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 07.04.2011, 06:59
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
znowu przeszedl przez ogrodzenie ale tym razem nikogo nie uderzył - także rozmowa widać pomogła
Ale znowu nie dał spokoju Rzeźniczakowi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów