The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 20 kolejki
Zwycięstwo Wisły Kraków 164 84,97%
Remis 20 10,36%
Zwycięstwo Jagielloni Białystok 9 4,66%
Głosujących: 193. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2011, 16:26
Mecz taki sobie, ale ważne trzy punkty i odjeżdżamy reszcie stawki. Pareiko - men of the match, jak dla mnie - asysta przy bramce Genkova i obroniony rzut karny (z kapelusza swoją drogą).
Zdecydowanie przespaliśmy początkowe minuty i koncówkę spotkania. Tak nie może być - lepszy przeciwnik to wykorzysta.
PS. Czy Węgrzyn wie co to obiektywizm
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
jumson
Member

Od: 03.2008

wwf, Garguła nigdy nie był w formie, żeby coś w Europie zdziałać.
A co do meczu, nie ma wreszcie pawełko, tylko jest bramkarz, który robi różnicę. Nie tylko w PL.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Mimo przeciętnej gry nawet dobrze się ten mecz oglądało mimo wszystko. No właśnie, aż do momentu w którym zdobyliśmy bramkę na 2:0. Wtedy cała drużyna po prostu stanęła i nie graliśmy nic. Mieliśmy olbrzymie szczęście, że Jaga była nieskuteczna, bo mogłaby spokojnie odrobić te 2 bramki.

Poza tym, czy tylko mnie wkurzał sędzia?

Tak z pamięci :
- nie odgwizdanie faulu na Małeckim, gdy ewidentnie mu obrońca stanął na stopie i jeszcze te głąby z Canal+ chyba są ślepe i mówią, że nic tam nie było
- chwilę później, żółta kartka dla Jaliensa i odgwizdany faul mimo, że Q najpierw trafił w piłkę (że ją trącił tak niemrawo to już inna sprawa, ale trafił) a dopiero potem wpadł z rozpędu w piłkarza Jagi
- wg mnie ewidentny karny na Genkovie, tam facet mu zwyczajnie wsadził rękę i go trzymał - oczywiście bez gwizdka
- karny z kapelusza dla Jagi po nurku Frankowskiego

I jeszcze pod koniec, praktycznie każdą stykową sytuację gwizdał dla Jagi. Strasznie to wkurzało, a ja dawno nie narzekałem na sędziów.

Plusy :
- bardzo dobry mecz Genkova (nieodgwizdany karny, sytuacja sam na sam, w której przestrzelił, gol oraz sytuacja po której mu obrońca wybijał piłkę sprzed samej linii) - cieszy, że wreszcie Gieniek stwarza sobie sytuacje strzeleckie, bo z tym był największy problem

- wreszcie pewny w obronie Jaliens, czego o poprzednich meczach nie można było powiedzieć

- bardzo dobry mecz Pereiki

Minusy :
- beznadziejna gra Cikosza - no ale można go usprawiedliwiać, że dopiero wraca po kontuzji. Wg mnie, w przeciwieństwie do wielu krążących tu opinii ostatnio grał dobrze, ale dziś masakra. Złe ustawianie się, kiksy, bez pojęcia w ofensywie.

- mało widoczni Małecki i Melikson. Mały parę razy szarpnął, ale to było o wiele mniej niż to do czego nas zdążył przyzwyczaić. Melikson miał parę udanych zagrań, ale miałem wrażenie, że często chował się przed grą, oddawał piłkę koledze i nie podążał za akcją.

- minimalizm po objęciu dwubramkowego prowadzenia. Nie wiem czemu Wisła z dwubramkową zaliczką nie poszła na wymianę ciosów z Jagą, na pewno było to bezpieczniejsze niż cofnięcie się całym zespołem, wszak Wisła nie potrafi grać w ten sposób co wiele razy udowadniała. Dzięki Bogu szczęście nam dzisiaj sprzyjało. Poza tym to nie tylko defensywne nastawienie wkurzało ale przede wszystkim gra na Stojanowa zaprezentowana przez Wiślaków.

- straty Jirsaka - takie straty jakie on zaliczał na własnej połowie nie mają prawa bytu w Wiśle!

Ogólnie mecz bez historii, za to z bardzo dobrym wynikiem. Mamy teraz 8 punktów przewagi i nie wyobrażam sobie, żeby Wisła w tym sezonie przegrała mistrzostwo!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.04.2011, 16:31
2 najwieksze mankamenty naszej gry to:
1. Nieumiejetnosc wypracowania sobie przewagi w srodku pola ,poukladania gry mimo ze gramy 3-ka srodkowych pomocnikow
2. Stale fragmenty gry w obronie ,fatalne krycie itd.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.04.2011, 16:42
Jedno co od razu rzuca sie w oczy to strasznie słabe pierwsze 20 minut naszego zespołu - to juz nie wiem ktory mecz z kolei gdy sie tak dzieje - potem calkiem inna druzyna gra. Na lige na razie starcza ale na europejskie puchary to juz na pewno potrzebne beda transfery. Zreszta Stan to profesjonalista, nie powinien zasnac.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.04.2011, 16:47
Kapitalny mecz Pareiki. W końcu znaleźliśmy bramkarza dobrej klasy obroniony rzut karny pewnie zachował się we wszystkich groźnych sytuacjach.
Genkov wreszcie strzelił bramkę. Nareszcie przynajmniej na jakiś czas skończy się ta nagonka na niego.
Tak naprawdę karny na nim powinien zostać odgwizdany trzeci raz w ciągu rundy jesiennej (mecz z Arką i teraz Jagiellonią).
Małecki dzisiaj moim zdaniem troszkę słabiej, natomiast w końcu w miarę dobrze zagrała obrona z tymi stałymi fragmentami nie było tak źle jak np. w meczu z Polonią Bytom. Cikos moim zdaniem nie zagrał tragicznie miał kilka bardzo ważnych odbiorów w defensywie...
Plus dla Meliksona i Jirsaka za kilka fajnych piłek.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.04.2011, 16:48
Skala 1-10

Pareiko - 8,5, bardzo dobry mecz Estończyka, uratował nas przed 2-1, a patrząc na mecz Legii z Ruchem - to mogłoby być ciężko i zaczęłyby się nerwy. Po tej sytuacji, obronił z bliskiej odległości strzał. Bardzo dobra gra na przedpolu, wiedział kiedy wyjść po piłkę - raz miał moment zawahania, kiedy wybiegł i wrócił się (Taktyka Majdana)

Jaliens - 6,5, niepotrzebna żółta kartka na początku, ale z każdą chwilą spędzoną na boisku - grał coraz pewniej i nie popełniał wielu błędów.

Chavez - 6,5, brał udział w akcji bramkowej, w obronie solidny, nie dawał się przepchać. Widać, że jest to zawodnik innego pokroju, niż Jaliens. On nadrabia siłą, Jaliens techniką. Chavez przypomina w tym Clebera, ale jednak jest to zawodnik, chyba jednak nie pokroju Clebiego.

Palijic - 6, solidnie w obronie, dziś wydawało mi się, że mało aktywnie uczestniczył w atakach Wiślaków.

Cikos - 5, trochę dzisiaj błędów Cikos popełniał, szczególnei musi popracować nad wrzutkami w pole karne, bo to jest jego słabą stroną.

Jirsak - 4,5, mało aktywny Czech tym razem, mało widoczny na boisku. Jirsak ma to do siebie, że popełnia głupie faule (np. ten kiedy stracił głupio piłkę i sfaulował od tyłu)

Małecki - 5, słabszy mecz Patryka, jego ocenę ratuje jedynie asysta, dużo strat, nieprzemyślanych akcji. Miał dużo udanych dryblingów, lecz później nie wiedzial co z piłką zrobić

Kirm - 7,5, kolejny udany mecz Kirma, który okrasił bramką. Miał sytuacje, by strzelić z pół-przewrotki, ale brakowało mu paru cm.

Sobolewski - 6,5, czyścił w środku, próbował rozciągać grę skrzydłami. Sobol jak wiadomo, lubi głupio faulować, i aż dziw, że nie dostał żółtej kartki, a powinien.

Melikson
- 7, wyłożył dwie kapitalne piłki, raz Kirmowi, drugi raz Bułgarowi. Większa cześć I polowy - przechodzona, przespana. Trochę dziś pojedynków przegrał

Genkov
- 7, trzeba pochwalić go za grę do końca, jednak przy sytuacji, w której podawał mu Melikson - powinien się lepiej zachować.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.04.2011, 16:50
Najlepszy Pareiko
Wreszcie Genkov bardzo dobrze, chyba wraca do formy fizycznej bo szybkosciowo juz było nieźle
dobrze dzisiaj Sobol i Jaliens
słabiej tradycyjnie Jirsak i o dziwo Mały
Kirm z Meleksem poza pojedynczymi zagraniami tez nie zachwycili
Najgorszy na placu zdecydowanie sedzia, gwizdał nawet jak sie od wiatru przewracali
Według mie gra do 70 minty była w porzadku, owszem bez blysk z przodu ale wreszcie w miare spokojnie w defensywie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.04.2011, 16:50
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko - men of the match
Nie men, tylko man, kuwa!

Owszem, gra Wisły bardzo średnia. Strasznie zawiódł Jirsak i... młyn. Pareiko jest kapitalny i tyle

9 pkt przewagi nad Jagą i prawdopodobnie 10 pkt nad Lechią, Legią i Lechem. Niesamowite jaja musiałyby być, żeby to roztrwonić.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.04.2011, 16:55
skeba napisał(a):Wyświetl post
Sivakow ma wejścia na czerwoną kartkę, koleś za bardzo się podpala
wejscia na czerwoną to ma notorycznie Chavez swoimi sankami.
Kiedyś mu się zdarzy nie trafić w piłkę tylko w nogi i murowana czerwień.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.04.2011, 16:56
Smok
Jaga wymieniała cały spokojnie podania na środku boiska lub na naszej połowie. O ile my wymieniliśmy parę podań to praktycznie tylko na swojej połowie.
Ilu raz po składnych wymianach piłki przedostawaliśmy się pod pole karne przeciwnika? Ze 3 razy? Jagielonia przedostawała się swobodnie pod nasze pole karne. Dalej już nic nie mogli zrobić bo zamurowaliśmy bramkę plus mieliśmy niezawodnego dziś Pareike.

Co do karnych to jeśli już któryś to bardziej na Genkowie niż na Frankowskim. Franek to jednak stary wyjadacz i potrafi się ładnie przewrócić. Genkow już nie pierwszy raz jakoś tak źle upadł, że jednak sędzia nie zagwizdał

No Jaga tak strasznie nas nie cisnęła, ale nie podobało mi się bardzo, że oni potrafią wymieniać piłkę tak by się przedostać pod pole karne przeciwnika, a my praktycznie wcale.

To nie był udany mecz naszych indywidualności Małeckiego i Meliksona, a te dwie bramki wpadły dziś tylko dzięki sporym błędom obrony Jagi.

Pierwsza bramka wystarczyłoby by obrońca nie wybił piłki z rąk bramkarzowi tuż pod nogi Kirma stojącego przed pustą bramką.
Drugi błąd obrońcy też równie koszmarny. Tak w stylu Przyrowskiego z ostatnich minut z nami w Warszawie z zeszłego sezonu (ten).

Punty bardzo cieszą, Mistrzostwo mamy na wyciągnięcie ręki, ale cały czas gra nie zachwyca. Zwłaszcza dzisiaj.

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Najgorszy na placu zdecydowanie sedzia, gwizdał nawet jak sie od wiatru przewracali
Ta, to wszytko sędziego. To on się ustawiał tak, że uniemożliwiał nam przez 90% meczu porządną wymianę podań
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 03.04.2011 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 03.04.2011, 17:00
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Nie men, tylko man, kuwa!
Oj masz się o co wkurzać - z powodu literówki. Ja przynajmniej nie przekręcam nazwiska naszego bramkarza, w przeciwieństwie do niektórych
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.04.2011, 17:05
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
...
Zrzędzisz jak stara baba.
..
Odpowiedz cytując
dido
Member

Od: 08.2005

Stary 03.04.2011, 17:08
Cieszą 3 punkty . Ale styl gry -"śedni". Przed nami kilka ciężkich spotkań i nadzieja, że nie zmarnujemy wypracowanej przewagi. W środku pola mamy teoretycznie najlepszych graczy w lidze a na boisku wychodzi z tego lipa. Dobrze , że Jaga na wiosnę gra taką kiszkę.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 03.04.2011, 17:17
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Oj masz się o co wkurzać - z powodu literówki. Ja przynajmniej nie przekręcam nazwiska naszego bramkarza, w przeciwieństwie do niektórych
Nie wkurzam się heh miał być na końcu uśmieszek, ale gdzieś mi uciekł

Żeby nie było off-topu, to napiszę jeszcze, że po słowach Smudy na temat gry obronnej Małeckiego przyglądałem się jak to u niego funkcjonuje i naprawdę nie ma czego mu zarzucić. Dużo walczył, starał się. W jednej sytuacji tylko pechowo wyłożył piłkę piłkarzowi Jagi.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.04.2011, 17:17
Najsłabszy nasz mecz na wiosnę. Bardziej Jaga go przegrała niż myśmy wygrali. Poza tym wszystko jest w poście s1mone - w 100% się zgadzam.
Mam nadziję że to było chwilowe załamanie a nie stała tendencja.Wbrew pozorom wcale nie mamy takie znowu dużej przewagi, a trudne mecze dopiero przed nami: Śląsk, Lechia, Legia na wyjazdach, Lech, Polonia i Cracovia u nas.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.04.2011, 17:22
Uwielbiam te profesjonalne wypowiedzi Frankowskiego - zwłaszcza ostatnie zdanie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._znac_o_sobie/
Odpowiedz cytując
Poul1983
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.04.2011, 17:24
Pięknie ten nasz stadion dziś wyglądał w C+ ;D
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.04.2011, 17:24
mecz jaki był - każdy widział
co cieszy, że w końcu wykorzystali okazję , jaką dostali od rywali i trochę odjechali.
Niech się inni stresują.
Ale ciężkie mecze przed nami jeszcze, lepiej mieć z czego spadać, by dalej być na tej górce najwyżej

Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 03.04.2011, 17:25
I co terza powie Iwan
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 03.04.2011, 17:30
Gratuluję Wiśle Kraków Mistrzostwa Polski w tym sezonie.

Roztrwonienie przewagi punktowej byłoby czymś nieprawdopodobnym.

Pozdrawiam.

Kibic Legii Warszawa.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2011, 17:36
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Gratuluję Wiśle Kraków Mistrzostwa Polski w tym sezonie.

Roztrwonienie przewagi punktowej byłoby czymś nieprawdopodobnym.

Pozdrawiam.

Kibic Legii Warszawa.
Dzięki, ale mistrzem jeszcze nie jesteśmy. Możesz poczekać z gratulacjami jak bedziemy mieć tyle punktów, że inni nie będą mieli matematycznych szans nas dogonić. Mam nadzieję, że tak samo myślą piłkarze, niepotrzebne rozluźnienie nie jest nam potrzebne.

A co do meczu, wygraliśmy, 3 punkty są i to mi wystarczy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.04.2011, 17:42
Świetnie Pareiko. Pokazał, że mecz w Bytomiu, to był wypadek przy pracy.
Bardzo dobry Genkov. Pod względem fizycznym + zdobyta bramka. Szkoda tej sytuacji sam na sam ale ważne, że się chłopak odblokował.
Małecki może i trochę słabiej ale chyba każdemu może się przytrafić słabsze spotkanie.
Podobała mi się gra obrońców. Mimo, że pod koniec meczu Jaga przycisnęła, to niewiele z tego wynikało.
Ogólnie mecz może bez fajerwerków ale potrafiliśmy wykorzystać błędy przeciwnika i zasłużenie zwyciężyliśmy.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 03.04.2011, 17:54
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Świetnie Pareiko. Pokazał, że mecz w Bytomiu, to był wypadek przy pracy.
Bardzo dobry Genkov. Pod względem fizycznym + zdobyta bramka. Szkoda tej sytuacji sam na sam ale ważne, że się chłopak odblokował.
Małecki może i trochę słabiej ale chyba każdemu może się przytrafić słabsze spotkanie.
Podobała mi się gra obrońców. Mimo, że pod koniec meczu Jaga przycisnęła, to niewiele z tego wynikało.
Ogólnie mecz może bez fajerwerków ale potrafiliśmy wykorzystać błędy przeciwnika i zasłużenie zwyciężyliśmy.
Jagul, mnie się tam gra obrony w ogóle nie podobała i nie pojmuję zachwytów nad tą formacją. Zwłaszcza kiepsko zagrali Cikos i Chavez, który nawet w trybuny już nie wybija, tylko wali świece 10 metrów przed siebie albo pod nogi rywala.
Cikos nie zablokował dzisiaj chyba nawet jednego dośrodkowania, do tego karygodne błędy w ustawieniu. Nieco pewniej Jaliens i Paljic.

Nie jestem z natury pesymistą i narzekać nie lubię, ale powiem Wam jedno - od początku sezony gramy (z małymi wyjątkami) niezłą padakę i to, że mamy lidera to zasługa tego, że ani Legii, ani Lechowii ani Jadze do tytułu nijak się nie spieszy. I mam tylko nadzieję, że jak nam kiedyś fart się skończy, to nie ma nikogo na horyzoncie, kto by zaczął teraz seryjnie wygrywać.

Może to trochę ostre słowa, ale jestem wkurzony na piknikowy nastrój na wschodniej. Jak dzisiaj krzyknąłem do niższych rzędów, żeby lamusy wstały, do dostałem zjebkę, że się niegrzecznie wyrażam :/ A w piątek udało mi się z partyzanta wejść na Bułgarską i k...a 90 minut doping na stojąco na wszystkich trybunach. Troche jestem wkurzony, ale oczywiście wynik mnie bardzo cieszy.

I proszę powstrzymać się od sugestii, żebym się przerzucił...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2011, 17:57
mistrza zdobywa zawsze zespół który ma ilość punktów równą 2 x ilość moeczów + ok 5
musimy jeszcze trochę napunktować
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.04.2011, 18:01
Cytat:
Jirsak - 4,5, mało aktywny Czech tym razem, mało widoczny na boisku. Jirsak ma to do siebie, że popełnia głupie faule (np. ten kiedy stracił głupio piłkę i sfaulował od tyłu)
Dobry, taktyczny faul z daleka od własnego pola karnego. Nie wiem co tu głupiego było. Raczej rozsądne, taktyczne zagranie. Innego zagrożenia niż żółta kartka nie było więc nie widzę problemu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 03.04.2011, 18:06
Dacie radę,widać gołym okiem,że tylko wam zależy na mistrzostwie.
Moja Legia gra totalne dziadostwo i chyba nastąpi zmiana trenera.
W Lechu też nie jest wesoło,Jagiellonia jest cieniem drużyny z jesieni...

Nie ma kto was gonić,punktujecie jak zawodowy bokser a inni są zagubieni w wewnętrznych sporach.

Trzymajcie się zdrowo.

Kibic Legii Warszawa.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
mr.kupa
Member

Od: 05.2010

Stary 03.04.2011, 18:14
na koniec TKWM w czołówce? dosyć prawdopodobne.
niekumaty
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.04.2011, 18:15
willow napisał(a):Wyświetl post
Jagul, mnie się tam gra obrony w ogóle nie podobała i nie pojmuję zachwytów nad tą formacją. Zwłaszcza kiepsko zagrali Cikos i Chavez, który nawet w trybuny już nie wybija, tylko wali świece 10 metrów przed siebie albo pod nogi rywala.
Cikos nie zablokował dzisiaj chyba nawet jednego dośrodkowania, do tego karygodne błędy w ustawieniu. Nieco pewniej Jaliens i Paljic.
To były takie przemyślenia raczej na gorąco. Z perspektywy trybun nie wyglądało to tragicznie. Na pewno było lepiej niż z Bytomiem. Biorąc też pod uwagę, że niektórzy trenowali raptem od piątku, to wynik na zero z tyłu uznaję za sukces
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.04.2011, 18:46
Cytat:
Dobry, taktyczny faul z daleka od własnego pola karnego. Nie wiem co tu głupiego było. Raczej rozsądne, taktyczne zagranie. Innego zagrożenia niż żółta kartka nie było więc nie widzę problemu
Ten faul sam sprokurował, gdyż stracił piłkę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów