|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dlatego preferuje MMA
Boks obecnie przeżywa kryzys, że taki Włodarczyk może być posiadaczem pasa Nie wspominając o braciach K. co mogliby czyścić buty Tysonowi w czasach jego świetności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Palacios: z dużej chmury mały deszcz. Włodarczyk nie błyszczał, ale po co miał błyszczeć? Zrobił to co do niego należało, zachował się w ringu bardzo roztropnie nie ryzykując i zasłużenie obronił pas. Winę za nudną walkę ponosi Palacios, bo to on powinien był atakować, a tylko biegał po ringu udając że zadaje ciosy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dla mnie oszustwo roku,zdecydowanie Polak powinien przegrać,nawet remis ciężko by było mi zrozumieć,Diablo stał przez 12 rund wygrał z 1 lub 2 rundy a taki werdykt.Ja rozumiem że to była walka o pas i to nie on miał atakować ale bez przesady
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze raz powtórzę: Palacios nic nie pokazał, a Włodarczyk dostosował się do jego stylu w sposób zachowawczy i dobrze, bo po co ryzykować tytuł i zdrowie, jak wszystko jest pod kontrolą? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Bardzo nudna walka - od 4-12 rundy przespałem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Wiem, że Palacios robił dużo szumu a nic z tego nie wynikało, ale chociaż coś robił a nie stał i trzymał (fakt, bardzo skutecznie) gardę. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Na miejscu widzow domagalbym sie zwrotu kasy
Rundy remisowe przyznawane sa mistrzowi, wiec zwyciestwo Wlodarczyka bylo pewne...mimo, ze kompletnie nic nie pokazal, a cala walka to byla wielka komedia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Aha, jasne. Zadaj sobie pytanie, co powinno być dla Włodarczyka priorytetem: Pewna obrona tytułu i ochrona własnego zdrowia, czy to, żeby kibice mieli frajdę za cenę ogromnego ryzyka, że straci się coś, do czego się dochodziło przez całe lata, a do tego jeszcze zdrowie? Bo oczywiście Włodarczyk mógł pokazać jakim to nie jest super pięściarzem, pójść do przodu, odsłonić gardę i może by to zakończył wspaniałym nokautem, ale może sam by się dał znokautować i to ciężko. Zrozumcie: Walka była nudna, ale winnym tego stanu rzeczy jest Palacios, a nie Włodarczyk. Palacios chcąc zdobyć wymarzony tytuł i to na wrogiej ziemi, MUSIAŁ KONIECZNIE zaatakować, postawić wszystko na jedną kartę, zwłaszcza w ostatnich rundach. Włodarczyk NIC NIE MUSIAŁ. Wystarczylo, ze bedzie robil swoje i wszystko sie zakonczy po jego mysli. Tak tez sie stalo. Tymczasem Palacios bawił cię w ciuciubabkę, co nawet zirytowało komentatorów, którzy słusznie pytali w trakcie pojedynku: "co on robi, cały czas na wstecznym biegu, kiedy on chce tę walkę wygrać, przecież ma coraz mniej czasu!" Bo tak to wygladalo. Duzo biegania, walenia cepow po rekawicach Polaka (i dlatego wg laikow mial przewage, tymczasem te akcje NIC mu nie dawaly, bo do punktacji licza sie TYLKO czyste trafienia), by zaraz uciec na bezpieczny dystans i biegac w kolko Polaka. I tak w kolo Macieju. Jeszcze raz powtorze: Zasluzona wygrana Wlodarczyka po nudnej walce, Palacios zaprzepascil swoja szanse, bo nic nie zrobil w takim kierunku, by wygrac ten pojedynkek, a Wlodarczyk umiejetnie sie bronil, od czasu do czasu zadajac moze malo efektowne proste, ale przynajmniej czyste ciosy, ktore daly mu przewage na tablicach punktowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jazon gadasz głupoty i jeszcze je powtarzasz co chwile. Proponuję Ci poczytaj fachowe strony na temat boksu , sprawdź opinie 99% ludzi w komentarzach , i nie daj się propagandzie Wasyla , Włodarczyka i Kostyry którzy to chyba jako jedyni uważają Diablo za wygranego. Powstała nawet petycja Polskich kibiców do WBC i Sulaimana na temat tego werdyktu a polskie środowisko bokserskie (w tym dawni znajomi Diablo) komentując sobotnie wydarzenia są zdegustowani.
Nie mam zamiaru tłumaczyć i polemizować na temat dlaczego Francisco Palacios wygrał tę walkę dlatego odesłałem do fachowych stron , chciałem tylko zauważyć , że jeżeli do obrony tytułu wystarczyło by stanie za podwójną gardą i oddawanie czasem lewym to nie byłoby nowych mistrzów a odnośnie boksowania na wstecznym to Mayweather i Martinez też lubią pobiegać w kółko przeciwnika a obaj w 3 trójce P4P trzymają się nieźle. Najlepszym tekstem z tej gali były słowa Łapina 'daj sędziom szanse ,Krzysiu boksuj' A i zapomniałem , wała można było przewidzieć bo Wasyl nie mógł sobie pozwolić na utratę Super Six , a gale KP mają już wątpliwą opinie , że w bezpiecznym prowadzeniu ich zawodników sędziowie lubią pomóc.
Ostatnio edytowane przez wygladajacyzzachmury : 04.04.2011 o godz. 15:18.
|
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Palacios wygrał i tyle w temacie.. oszukali czarnucha. Może robił dużo szumu, ale cała walkę był aktywny a nie stał i się bronił jak Diablo. Jestem za Polakiem, ale bez przesady,żeby takie wały robić. Nawet Skrzecz krzyczał: "zadawaj ciosy, bo sędziować nie mają czego punktować.." no to o czym tu się rozpisywać heh.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
XI RUNDA Wreszcie coś się zaczyna dziać. Diablo próbuje atakować. Palacios unika walki. Najlepsza runda mistrza. XI runda, Palacios ani razu nie zagroził Włodarczykowi, i dalej unika walki. No pięknie, super pretendent. To najlepiej podsumowuje jego styl: symulacja. Symulacja walki, symulacja ciosów, symulacja szybkości. Nic co zrobił, nie było na serio, nic co zrobił, nie przybliżyło go do tego, by uznać go za mistrza. Włodarczyk owszem, stoczył pasywny zachowawczy pojedynek, można to spokojnie nazwać słabym pojedynkiem, ale wobec impotencji jaką zaprezentował Palacios, to w zupełności wystarczyło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Słuchajcie, o której dokładnie jutro walka Adamka i gdzie jest transmisja?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
na Polsacie od 3:00
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ. ![]() Nasze stadiony , nasze zasady ! http://www.youtube.com/watch?v=CgX7G...xpOo9kGcf23YLo - Bogowie Trybun
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Oglądał ktoś ? Myślałem że w końcu jakieś fajne KO w wykonaniu Adamka a tutaj na punkty.
Czekam na powtórkę w TV. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Adamek kontrolował całą walkę. Jak dla mnie każda runda dla Polaka.
Szybkością i techniką przewyższał McBride'a. Warto obejrzeć. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Oglądałem i jestem niewyspany
Szkoda że Mc Brida nie położył w 2-3 rundzie (na to liczyłem ), a tak to pozostaje mi sięcieszyć że wygrał, inaczej miałbym zupełnie podły dzień .Nie wiem, jak to będzie z Kliczką, który teżjest wielki, ale nie gruby i potrafi uderzyć jak trzeba... Czarno to widzę. Ale sięnie znam, więc prezentuję obowiązkowe Polskie czarnowidztwo ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Orientuje się ktoś czy jakaś TV to pokaże ? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Będzie na pewno w Polsacie Sport. W otwartym może tylko retransmisja.
Swoją drogą przytyrał się niesamowicie. Nie wróży to za dobrze jak na tym etapie kariery przekroczył już 120 kg! http://gwizdek24.se.pl/galeria/artur.../59909/113625/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio mówił, że trener postawił mu ultimatum - albo zejdziesz poniżej 110 kg, albo koniec wspólnych treningów. Obecnie waży 105 kg. Kto wie, co z niego wyrośnie. Wydaje mi się, że jest bardziej utalentowany od Wawrzyka. Oby tylko nie obijał bumów przez 20 walk, bo "jeszcze nie jestem gotowy". Szkoda, żeby się zmarnował, tak jak wielu pięściarzy z Knockout Promotions.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ważenie Szpilki z tym bośniakiem + małe spięcie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=fJC8SrHCV_o nie mogę się już doczekać walki, będzie ciekawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
będzie gdzieś transmisja ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cała gala od 21:00 na Polsat Sport. Od 00:20 na normalnym Polsacie walka Kosteckiego.
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Koło której godziny ma być walka Szpilki?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szpilka niestety zachowuje się jak ostatni burak.
Swoją drogą, nasz gigant Mariusz Wach pod koniec lipca zmierzy sie z Kevinem McBridem, którego nie udało się położyć Adamkowi, a którego swego czasu z problemami bo z problemami, ale poskładał Andrew. Ciekawe czy Mariuszowi uda się znokautować Irlandczyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dlaczego jak burak? Bez przesady, boks to nie szachy, a cała pożal się Boże 'napinka' zaczęła się od podstawiania rąk pod gębę Szpili przez tego Jugola. A na końcu nie jest wcale '....a' tylko 'chyba'. Wiadomo, że Artur do grzecznych nie należy, ale w gruncie rzeczy to inteligentny chłopak i cieszę się, że widzę go elegancko naładowanego
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Czyli jutro walczy Szpilka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
tak jutro, tu jest info o transmisji, początek od 21.00
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj na gali w ostrowcu św. w walce wieczoru będzie walczył Dariusz Sęk. Chłopak z Tarnowa, kibic Unii, także trzymać kciuki za niego
http://www.bokser.org/content/2011/0...5826/index.jsp ![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|