The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kodipar1906
Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2011, 19:09
Moze i portal iti......ale gorąco polecam niesamowity serial dokumentalny prawdziwa wojna

http://vod.onet.pl/wojna-restrepo,8676,film.html
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.03.2011, 12:43
Jeśli ktoś nie widział filmu "Jabłka Adama" to śmiało może się za niego brać.
Rewelacja jak dla mnie, długo można by o nim pisać
Ostatnio edytowane przez ponury : 06.03.2011 o godz. 22:01.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
Kolekcjoner_23
Banita

Od: 06.2008

Stary 09.03.2011, 11:49
The Inter City Firm

Film dokumentalny o angielskiej firmie chuliganów futbolu, głównie aktywną w 1970,1980 i 1990 roku, związanym z West Ham United. Nazwa ich bojówki pochodzi z pociągów InterCity wożących ich na mecze wyjazdowe.

Film można pobrać na http://stylkibica.net/index.php?view=filmy_03

Dodaliśmy kilka nowych filmów o kibicach.
Pozdro
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.03.2011, 20:34
"Czarny czwartek- Janek Wiśniewski padł" - oczekiwałem wiele od filmu i się nie zawiodłem. Pozycja obowiązkowa.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.03.2011, 20:50
"Sala samobójców"
Film wgniata w fotel, zdecydowanie.
Dobrze, że w Polsce nie powstają tylko filmy filmy o młodym prawniku ze Śródmieścia Północ, który szuka miłości i pracy, a jeździ BMW M5.
Ciekawa pozycja na pewno, dużo daje do myślenia na temat uzależnienia od internetu. W dodatku jest pociskiem na społeczeństwo "opakowanych w folię", których jestestwo kręci się wokół forsy, a nie mają odwołania do rodziny, wyższych wartości.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.03.2011, 15:06
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
"Czarny czwartek- Janek Wiśniewski padł" - oczekiwałem wiele od filmu i się nie zawiodłem. Pozycja obowiązkowa.
Ja mam mieszane uczucia. Spodziewałam się może nieco ciekawszej fabuły, ale jak na film o takiej tematyce, to nie było źle... W końcu ten film ma za zadanie pokazać kawałek historii Polski i Polaków. Mimo wszystko po opuszczeniu sali nie jestem w pełni usatysfakcjonowana, bo momentami film wydawał mi się nudny. Nie mniej jednak, polecam każdemu by sobie go obejrzał.
Odpowiedz cytując
Kolekcjoner_23
Banita

Stary 16.03.2011, 15:38
Hooligans Front część 1 : Jak sam tytuł wskazuję, jest to film z największymi burdami na stadionach jak i poza nimi. Setki kibiców broniących honoru swojego klubu ! Oczywiście mowa cały czas jest o klubach pochodzących z Polski, czyli pod względem częstotliwości wybuchu zamieszek jak i "jakości" dorównujących Angielskim kibicom w latach ich "świetności". Jeżeli ktoś chodził kiedyś na mecze swojego klubu i dzielnie go bronił, serdecznie polecam, serce na pewno zabije mocniej gdy przeczytasz nazwę własnego klubu, rozpoznasz stadion czy też po prostu wczujesz się i przypomnisz sobie jak to było kiedyś....
Do pobrania pierwsza część już na http://stylkibica.net/index.php?view=filmy_03

Polecam
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.03.2011, 11:50
szprotson napisał(a):Wyświetl post
127 godzin - oglądałem wczoraj, zajebisty film oparty na faktach : http://www.imdb.com/title/tt1542344/

A co do tronu 3d -spoko efekty 3d przez 15 minut, fabuła tak denna że pod koniec filmu po prostu śmiech.
127 h bardzo dobry
ogladalem wczoraj "jak zostac krolem" - ciekawe jak taki blahy temat moze wciagnac
.....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.03.2011, 15:27
Ja polecam filmy:
Oszukana- fabuła filmu toczy sie w latach 20 dwudziestego wieku. Film jest ciekawy i moim zdaniem oryginalny. Ukazuje co zrobia ludzie (w tym przypadku policja) aby utrzymywac swoje układy.

Uprowadzona. Jets to film sensacyjny. Jak to w takich filmach bywa jeden ziomek potrafi sam pokonac caly swiat ale mysle ze film fajny. Mnie sie przyjemnie ogladalo

Ong Bak. Jesli kogos interesuja filmy ze scenami walki to polecam. Fabula mysle ze schodzi tu na drugi plan, a scenki z walkami naprawde sa przednie

Elitarni/ Elitarni 2. Filmy o policji, oddziałach specjalnych i brazylijskich slumsach. 2 czesci bardzo dobre. Tez opowiada o tym jaki ten swiat niedobry, jakie panuja uklady

A jak ktos lubi filmy o nietypowych przypadkach np o gosciu ktory po urodzeniu mial od razu 80 lat i zaczyna mlodniec z roku na rok to polecam "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona", albo o gosciu ktory mial lepszy wech od psa i był psycholem to polecam "Pachnidło historia mordercy"
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.03.2011, 23:16
On nie był psycholem wcale. Po prostu nie rozróżniał dobra od zła. W filmie może tego nie widać, ale jak się przeczyta książkę to dużo wyjaśnia

Ostatnio oglądane:

"Czarny łabędź" - nie wiem czy dobry ten film, czy zły. Na pewno zdrowo jebnię*** Mam mieszane uczucia. Niby się nie nudziłem, ale zachwycony nie jestem. Film warty zobaczenia, choćby dla bardzo dobrej gry żydówki.

"Turysta" - kiszka. Od początku do końca przewidywalny do bólu. Miejscami głupi i niedorzeczny. Depp bardzo dobry, Jolie trochę rozczarowuje. Może to przez to, że za dużo jej wszędzie ostatnio. Jak ją wcisną jeszcze do roli Kleopatry to już w ogóle porażka. Sam film byłby dobry może z 10 lat temu.

"Półmrok" - Film z Deni Moor w roli głównej. Motyw oklepany i powielony. Mimo to film nie nuży. Taki na raz.

"Death Race 2" - druga część, ktora jest raczej prequelem pierwszej. Jeśli ktoś widział pierwszą to może drugiej nie oglądać. Są niemal identyczne.

"Mechanik" - Nie wiem jak ten aktor się nazywa, ale mam go już powyżej uszu. Chodzi mi o takiego łysego, co w Transporterze grał. Taki drugi Segal z niego. Milion filmów a każdy taki sam. Mechanika nie polecam. Nihil Novi

Na koniec, choć nie ten dział, polecam serial Rzym. Miodzio, nawet pomimo kilku rażących wad. Jak na serial, który kosztował 150 mln dolców (!!!), moim zdaniem, fatalny dobór niektórych aktorów (np Cyceron, Atia, Oktavian (w 2 sezonie), Kleopatra, która wygląda jak jakiś wypłosz). Z lipnymi kreacjami kontrastują bardzo dobre (np. Juliusz Cezar, Marek Antoniusz, Octavian (w 1 sezonie)). Wkradło się wiele błędów lub niedoróbek. Np Pullo miał trepanację czaszki, a później nie było nawet widać śladu na jego głowie. Oktaviana, notorycznie przedstawiano jako Oktawiusza (to to samo? nigdy się nie spotkałem z takim określeniem) . Wielokrotnie pada stwierdzenie o ukrzyżowaniu rzymian przez rzymian. Jak wszyscy wiemy z historii, krzyż to była najcięższa kara w Imperium. Kara na którą nie zasłużył żaden Rzymianin, nieważne co zrobił. Przykład: Święci Piotr i Paweł. Jeden z nich był obywatelem rzymskim więc zginął od ścięcia głowy, drugi nie był obywatelem republiki więc zawisł na krzyżu. Było jeszcze wiele innych błędów.

Mimo to polecam bo serial jest rewelacyjny. A scena w której Orzeł (notabene symbol Juljuszy) zjada mysz na tle Rzymu urzekła mnie niesamowicie

Odpowiedz cytując
Kolekcjoner_23
Banita

Stary 30.03.2011, 22:28
Football Fights Russian - Rosyjski dokument o tamtejszej scenie hooligans. W filmie rozmawiają policjanci, psychologowie oraz sami kibice.
Film do pobrania pod tym linkiem

Polecam!
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.03.2011, 23:13
murray napisał(a):Wyświetl post
"Sala samobójców"
Film wgniata w fotel, zdecydowanie.
Dobrze, że w Polsce nie powstają tylko filmy filmy o młodym prawniku ze Śródmieścia Północ, który szuka miłości i pracy, a jeździ BMW M5.
Ciekawa pozycja na pewno, dużo daje do myślenia na temat uzależnienia od internetu. W dodatku jest pociskiem na społeczeństwo "opakowanych w folię", których jestestwo kręci się wokół forsy, a nie mają odwołania do rodziny, wyższych wartości.
Znajomi byli w kinie bo mieli darmowe wejściówki, filmu nie polecają, to film o dziecku emo, dodatkowo jest gejem...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.04.2011, 14:05
Oglądał ktoś "Rytuał"? Wiadomo, zwiastun robi wrażenie, ciekawe jak sam film.
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.04.2011, 21:47
Ap ropo seriali, jestem po Weeds i Sons of Anarchy, poleci ktoś coś lekkiego typu Weeds, Skins, albo z niezłą fabuła jak SoA?
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.04.2011, 21:51
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś "Rytuał"? Wiadomo, zwiastun robi wrażenie, ciekawe jak sam film.
Fajny film zwłaszcza,że podobno jest oparty na faktach. To co godne podkreślenia to dobra (jak zwykle zresztą) rola i gra Hopkinsa. Na pewno warto zobaczyć ten film. Polecam!

edit:
ponury napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś poleci filmy z psychicznymi problemami bohaterów? Tylko żeby te problemy nie kończyły się na 100 trupach i basenach pełnych krwi
Mechanik ale ten z 2004roku z Christianem Bale'm co chłop zrobił z sobą do tej roli to nie do możliwości.
http://www.filmweb.pl/Mechanik

Nie wiem czy już było tutaj ale to jest film miazga, zresztą jak inne dzieła tego reżysera. Klasyk Stanleya Kubricka pt. "Lśnienie - "The shining". Mega mega rola Jacka Nicholsona.
Ostatnio edytowane przez Przemas : 08.04.2011 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.04.2011, 21:53
Niepokonani. Wytwórnia Monolith o historii polskich zesłańców.

Film zbiera świetne recenzje, na pewno pozycja godna uwagi.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Kolekcjoner_23
Banita

Stary 09.04.2011, 21:34
"Szalikowcy" - reportaż dębickiej kablówki odnośnie meczu Wisłoka Dębica - Sandecja Nowy Sącz rozegranego 17 maja 1998 r.

Film do pobrania pod tym linkiem !

Polecam!
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 13.04.2011, 17:33
Inny świat czy polska rzeczywistość ?

http://zalukaj.pl/zalukaj-film/8335/...ote_2010_.html
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.04.2011, 18:14
Z Ostatnio oglądanych filmów:
,,Miasto życia i śmierci''- doskonały film o okrucieństwie Japończyków wobec Chińczyków podczas II wojny światowej, polecam
,,Maczeta''-typowy film na ,,odmóżdżenie'' z cyklu ręka, noga, mózg na ścianie. Mocno niedorzeczny, czasem wręcz śmieszny. Dobry do oglądania po kilku piwach
,,Oczy Julii''-bardzo słaby horror, nie polecam
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.04.2011, 18:42
Serial komediowy Różowe lata 70, kto jeszcze nie widział niech sie zabiera. Dla mnie wybrednego fana komedii: świetny!
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.04.2011, 19:33
ladek1989 napisał(a):Wyświetl post
,,Oczy Julii''-bardzo słaby horror, nie polecam

Może dlatego słaby Ci się wydawał ten horror dlatego że to nie był horror?

Inna sprawa że bardzo przeciętny, jak na europejskie kino to wiele więcej się spodziewałem, po nim. Jak dla mnie strata czasu.

Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 13.04.2011, 19:41
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Niepokonani. Wytwórnia Monolith o historii polskich zesłańców.

Film zbiera świetne recenzje, na pewno pozycja godna uwagi.
Obejrzałem. Z czystym sumieniem polecam. Ciekawie zagrał Farrell.
Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.04.2011, 00:42
Ostatnio miałem przyjemność obejrzeć film pt. "Disturbia" z Shią LeBeouf (ten młody z transformersów) i muszę powiedzieć że dosyć niebanalna fabuła i naprawdę świetna gra głównych bohaterów.

Drugi film jaki chciałbym polecić to "Jak zostać królem" czyli "The King's Speech" i muszę powiedzieć że o ile film bardzo mi się podobał i na prawdę przyjemnie się go oglądało to nie wgniata On w fotel i naprawdę nie jestem w stanie pojąć za co dostał On tyle oscarów.

Pozdrawiam,
Krzyś
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.04.2011, 01:18
Polecam Martwe zło 2 świetna fabuła doskonałe efekty specjalne
Odpowiedz cytując
Musiek1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.04.2011, 21:55
Skrzydlate świnie:
http://ekinomaniak.pl/komedie/15283-...-winie-pl.html
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.04.2011, 22:06
Musiek1906 napisał(a):Wyświetl post
Skrzydlate świnie:
http://ekinomaniak.pl/komedie/15283-...-winie-pl.html
glupszego i bardziej pozerskiego filmu chyba nie widzialem ,
.....
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.04.2011, 22:12
A jak jesteście nieco bardziej inteligentni to polecam film Seven Pounds . Teraz to niektórzy potrafią się wzruszyć czy popłakać na terminatorze czy och karol
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.04.2011, 22:27
Skrzydlate świnie to jeden wielki szajs. niestety.
Polecam film 25. godzina
I potwierdzam siedem dusz naprawdę dobry dramat.
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.04.2011, 23:47
harimata napisał(a):Wyświetl post
A jak jesteście nieco bardziej inteligentni to polecam film Seven Pounds . Teraz to niektórzy potrafią się wzruszyć czy popłakać na terminatorze czy och karol
Jutro zamierzam oglądnąć

Dzisiaj oglądałem Ghost Writer. Ciekawy thriller polityczny. Niby nic się nie dzieje a jednak trzyma w napięciu.
Odpowiedz cytując
ajasz
Member

Od: 08.2008

Stary 25.04.2011, 00:06
"Misto złodziei"-polecam!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów